Söndagsporr





Här kommer lite söndagsporr. Ni som inte gillade Lilly's bilder för Playboy här om månaden kommer nog inte heller att springa häcken av er för att införskaffa januari numret av franska Vouge och dess kalender för 2009. Fast det kommer nog jag göra. Klicka på månaderna nedan för att se vilken din favorit månad är. Min måste nog vara mars med en skön 50-tals pinupa.


Here is some Sunday porn by Terry Richardson for the Vouge Paris 2009 calendar. Enjoy! Click on the month blow to see which one that is your favourite. I guess mine have to be Mars.



January February Mars April May June July

August September October November December


MissDIOR Couture





 

Trots att jag har följt hennes blogg i över ett och halvt år nu, så vet jag inte så mycket om MissDIOR Couture. Det enda jag vet är att hennes kollagen gör mig grön av avund och får mig att önska mig ett eget ritbräde och en scaner i julklapp. Hon kanske inte är den mest aktiva bloggerskan, men jag kan tänka mig att blidcollagen som hennes tar tid. Kunde bara inte välja en bild, utan ovan ser ni tre fin fina exempel på MissDIOR Couture's skaparförmåga. En blogg att njuta av med andra ord!


I don't know that much about MissDIOR Couture, I just know that she is one of my favourite blogers and that she is very, very talented. She makes me want my own graphic tablet and scanner!


Hårigt





Min lilla syster yster tycker till om pälsdebatten, gå in och tyck till du med vett jag!


My sister tells the world about her thoughts on the fur industry, but it's in Swedish sorry for that.


Friday rocks




Fredagen rockar i: PVC-leggings: Les Chiffoniers, t-shirt: Buddhist Punk, kavaj: Alexander McQueen, väska: Chanel och ankelboots: Brian Atwood.

 

Friday rocks in: PCV leggings: Les Chiffoniers, t-shirt: Buddhist Punk, jacket: Alexander McQueen, bag: Chanel and ankle boots: Brian Atwood.


Helgen nalkas





Kom precis hem från Ulrika Sandströms webbshops preview. Trevligt, trevligt, med allt för många fin, fina saker så här innan jul. Veckan har verkligen gått i ett och jag ser fram emot en lång och skön helg på landet. Får jag bestämma vad vi ska göra så skulle helgen se ut så här: Macaronbak, hallontryffel rullning, SATC-frosseri och manikyrtime med Black Satin i högsta hugg. Frågan är nu om maken går med på detta eller om han har andra planer om vad som ska fixas på landet...


My plans for the weekend: Baking macarons, SATC marathon and painting my nails with Black Satin.


Min klänning med stort K



Bilder:
Claes Thimar

Som ni har fått vänta tjejer, ledsen för det! Så här såg då min klänning ut på den stora dagen. För er som inte tidigare har följt min lilla story så kommer här lite bakgrundsfakta. Den underbara spetskjolen tillhör en vintageklänning från 50-talet, som jag av en slump hittade i somras på Saker och Ting. Toppen lät jag sy upp och då jag insåg att vädergudarna antagligen inte skulle vara på min sida på den stora dagen, så beslöt jag mig för att även låta sy upp en liten jacka i finaste siden. Det svarta sidenbandet runt midjan matchade inte bara skorna utan var även ett genomgående tema på vårt bröllop, i allt ifrån inbjudningar till bordsplaceringar.

Vi hade en fantastisk bröllopsdag och jag är otroligt nöjd med min klänning. Så här i efterhand kan jag nästan känna sorg över att jag nog aldrig mer kommer att bära den igen. Men den hänger ju i garderoben så jag kan ju alltid ta en svängom framför spegeln i den om andan skulle falla på!


Till er flickor där ute som just nu håller på att planera er stora dag har jag bara ett råd att ge när det kommer till valet av klänning. Oavsett om ni köper en färdigproducerad, lånar er mors gamla eller fyndar på H&M, välj en klänning med både hjärta och hjärna. Själv valde jag min utifrån att jag skulle kunna dansa och ha kul, för en dag som ens bröllopsdag ska man kunna njuta av till 100%. Så lycka till girls, jag vet att det är ett tufft val ni har framför er!


Me and my dress on our big day.


”My” blue suede shoes





Om jag ägde ett par ruggigt snygga mockaskor med platåsula d.v.s. ett par Creepers så skulle jag vara otroligt lycklig. Hade jag idag haft dem i mina ägor så skulle jag matcha dem så här. Tomten, hoppas att du fattar hinten!


I wish I owed a pair of blue suede shoes - Creepers. If I did I would wear them like this today.


Kedjad






Vad skulle vi göra utan kedjorna?
John Galliano till vänster och Topshop till höger.


What would we do with out the high street chins? To the left John Galliano and to the right Topshop.


Matthew Williamson för HM



Matthew Williamson s/s 2009


CdG

har knappt sålt slut i butikerna för ens HM går ut med sitt nästa designersamarbete, som blir med den brittiske designer Matthew Williamson. Det förhoppningsvis sprakande och färgglada slutresultatet kommer vi att kunna skåda i butik i slutet av april 2009. Läs mer om samarbetet här.

HM's next collaboration for the upcoming spring 2009 will be with Matthew Williamson.


Väntan är över





Äntligen har vi fått våra bröllopsbilder. Lovar att under veckan lägga upp lite bilder på min klänning. Jag vet att ni är ett litet gäng där ute som är hemskt nyfikna på slutresultatet.


We have got our pictures at last. Promise to show you some of my dress during this week.


Nangilima Photography



Nangilima Photograhy


Tillåt mig att skryta lite. Jag är nämligen så enormt stolt över mina vänner Ida Persson och Anna Malmberg som kan skapa så otroligt vackra bilder! Håll utkik efter Nangilima Photography som det lilla teamet kallar sig, Vouge har redan börjat dra i dem!


I'm so proud of my friends Ida Persson and Anna Malmberg that under the name Nangilima Photography makes beautiful photos like these ones. Remember their names, Vogue has all ready shown interest!


Nangilima Photography
Nangilima Photograhy

Sophie wants





Tror iofs inte att jag har någon chans, men hur härligt skulle det inte vara att få låta denna fin fina väska dingla på min arm i vår, eller någon gång i framtiden. WhoWhatWear lottar nämligen ut denna goding i utbyte av lite läsarinfo. Inte helt fel om ni frågar mig!


WhoWhatWear gives girls like me and you a chance to win a Chanel bag. Thank you for that! I'm keeping my fingers crossed that this lovely Chanel bag will be mine, at least one day.


En höst i färg





Visserligen snöade det en skvätt här i Stockholm igår, men det är bara att inse att det fortfarande är en grå och trist höst utanför våra fönster. Så varför inte försöka göra det bästa av denna mörka årstid med hjälp av härligt färgglada kläder och accessoarer? Kappa: See by Chloé, kofta: Bottega Veneta, halsduk: By Malene Birger, plånbok: Miu Miu, armband: Roberto Cavalli och kängor: Dr Martens


A colourful autumn: Coat: See by Chloé, long cardigan: Bottega Veneta, scarf: By Malene Birger, wallet: Miu Miu, bracelet: Roberto Cavalli and boots: Dr Martens.


Taxi-shoes





Man vet att man har åkt för mycket taxi, när man under loppet av en månad har åkt med samma taxichaufför tre gånger. Man skulle kunna säga att Taxi Stockholm borde vara tacksamma över min stora skogarderob...


You know that you been catching to many cabs if you the past month have been travelling with the same cabdriver tree times. The cab companies should be thanking my big shoe wardrobe...♥


Happy?




Humans or dancers?





Dra upp volymen på det högsta och njut av denna låt som absolut kan gå några varv på repat en lördag som denna! Klicka på bilden och enjoy!


A song to enjoy a Saturday like this one, turn up the volume and click on the picture! ♥


Rock on





Ikväll spelar mina vänner La Puma på Debaser Medis. Självklart kommer jag att vara där och rocka loss. Hade gärna sett mig själv i denna outfit då: Stövlar: Christian Louboutin, klänning: Vivienne Westwood Anglomania, ring: Roberto Cavalli och nagellack: Chanel Black Satin.


Tonight my friends La Puma is playing at Debaser Medis and of course I will be there. I wouldn't say no to wear something like this then: Boots: Christian Louboutin, dress: Vivienne Westwood Anglomania, ring: Roberto Cavalli and nail polish: Chanel Black Satin.


Mer CdG





H&M's presskontor i USA verkar jobba stenhårt med produktplaceringen av sitt samarbete med Comme des Garçons, men de missade en liten detalj. Hade Rei Kawakubo sett Mischa's styling av den åtråvärda klänningen, hade hon slitigt sitt hår. Ärmarna ska nämligen inte träs i varandra utan ska ligga ovanpå. Undrar vad Rei säger om detta?


Apropå CdG. Det finns en andledning till att vissa kallas för journalister och andra bloggare (själv sållar jag mig till den sistnämnda kategorin). För credd till Agnes på Rodeo som har gjort en djupdykning i Ebay-arkiven, för en skön jämförelse mellan H&M's CdG kollektion och originalplaggen.


H&M is working hard with product placing, but they forgot to mention one thing - the sleeves shouldn't be tucked in, they should be hanging separated. I wonder what Rei has to say about Mischas own interpretation of the wanted dress?


Fifi Lapin





Jag fortsätter att tipsa om bloggar jag läser och idag skulle jag vilja tipsa er om den modemedvetna lilla kaninen Fifi Lapin. Missa inte supersöta Fifi och hennes vackra kreationer! Blir ni lika kär i henne som jag är så kan ni klicka hem er egna lilla Fifi genom att besöka hennes webbshop.


Now and then I'm trying to give you some tips of the blogs that I'm reading and Fifi Lapin is one of them. Fifi is a super cute fashion bunny that I just can't help of falling in love with. If you adore Fifi as much as I do, don't miss her shop.


I was there





Japp, jag var där och jag fick tag i den fin fina plånboken! Och självklart var det kö och hysteri när portarna slogs upp på H&M på Hamngatan. Nu ska jag möta upp Emilie och sen blir det Gallerian Fashion Awards. Syns vi där?


I was there and I got my hands on the wallet that I wanted.


Comme des Garçons ♥ H&M



David Mushegai for Vogue Nippon


Om ca en timme släpps Comme des Garçons kollektionen på H&M och jag måste säga att jag är otroligt nyfiken på hur den kommer att tas emot av svenska folket. Vi vet ju hur bra det gick i Tokyo, så nu återstår det att se hur suget ser ut i resten av världen. Spännande, spännande! Kommer du att vara där och trängas I butiken? ♥



bilder: David Mushegai för Vogue Nippon Nov 2008

Besök på Beckmans




Hanna Lindblom för Åhléns


I förra veckan var jag och
Emilie och besökte sistaårseleverna på Beckmans inför Gallerian Fashion Awards, som är ett samarbete mellan Beckmans (reklam och mode) och de stora svenska (bortsett från Topshop) märkena så som H&M, Whyred, Minimarket m.fl. Vi fick då chansen att träffa två av de tolv eleverna, Emma Redeskog och Hanna Lindblom som har jobbat med Tiger respektive Åhléns, superduktiga och kreativa tjejer.

 

Emma Redeskog för Tiger
Emma Redeskog för Tiger

 

Nu på torsdag i Gallerian går det hela av stapeln och i juryn sitter bl.a. Ann-Sofie Back och Carin Wester. För hela schemat kika in här och ni som inte har vägarna förbi Gallerian på torsdag kan spana in smygpremiären på Skatteverket här.


Me and Emilie went to Beckmans the other day, for a sneak peak at the students creations for the Galleria Fashion Awards.


Vogue's badmössor





Såg att Hotspot hade skrivit om Vogue's badmössor. Att den skulle vara den nya turbanen har jag svårt att tro, men att tidningsmakarna har dålig fantasi det är ju en sak som är säker.


Innovative?


Dockdrömmar






Jag var nog den i min klass som in i det längsta envisades att leka med dockor, så som Barbie med vänner. Hade det inte varit för att ingen ville leka med mig och mina dockor (ansågs barnsligt vid 12 år ålder...), så hade jag nog lekt än idag. Hoppades på att min åtta år yngre
lillasyster skulle hysa samma passion som jag gjorde/gör för dockorna med det långa håret och de vackra kläderna. Men så fel man kunde ha. Min syster lekte hellre med små plastdjur är med dockor med förvrängda proportioner, så mina välvårdade väninnor fick snällt ligga kvar i sin låda.


För ca ett halvår sedan hittade jag en underbar blogg vid namn Biscuit's House, som väckte mina drockdrömmar på nytt. Visserligen finns det inga glamourösa långbenta donnor representerade, men ack så många andra små ljuvliga varelser. Har förstått efter lite research att det här med dockor för vuxna med barnasinnet kvar har blivit en hel industri. Med tillräckligt mycket pengar på fickan kan man customise sin egen docka efter tycke och smak. Själv har jag fastnat för de storhuvade numera japanskproducerade blunddockorna Blythe, med rötter från 70-talet och Margaret Keane's tavlor. Är de inte ljuvliga så säg! Det bara kliar i fingrarna på mig att få sätta igång och sy små ljuvliga klänningar till dessa underbara figurer.


I never wanted to stop playing with dolls when I was a child, but all my friends did - so I did it too. A couple a months ago I found the Biscuit's House blog, a place where all my doll dreams came alive again. After some research I've realised that the doll business for grownups is bigger than I could ever image and right now I'm dreaming of my own customise Blythe doll that I would dress up in beautiful clothes.


Sophie's Fashion 3 år





Idag firar min lilla blogg tre år. Hurra, hurra för det! Helt otroligt, kan inte fatta att det va tre år sedan jag satte igång med denna hobby, som har blivit en del av mitt liv. Jag har fått möjlighet att träffa många spännande människor, fått nya vänner och läst mig massor under dessa år. Så i och med detta firande så skulle jag vilja tacka alla er som läser min blogg och tack för alla roliga, gulliga, spännande och snälla kommentarer. Fortsätt på det sättet! Kram Sophie

My blog is turning tree years today and I just would like to thank you all for reading and commenting, keep on doing that! Love Sophie


Sylta på Söder





Idag blir det 60-års kalas efter jobbet och som födelsedagsbarnet uttryckte det så kommer vi befinna oss på en sylta på söder. Så ett par svartlackade Dr Martens skulle ju sitta som en smäck på mina fötter i kväll och resterande outfiten skulle gärna få komma från: Klänning: Luella, väska: Prada, halsband: Vera Wang och handskar: 3.1 Phillip Lim.


I'm heading to a birthday party after work to day and this is what I would love to wear (especially the shoes): Dress: Luella, bag: Prada, shoes: Dr Martens, necklace: Vera Wang and gloves: 3.1 Phillip Lim.


Håligt värre





Hål (holes) - Hot or not? ♥


Rött är sött





Dessa röda godingar skulle gärna få förgylla mitt höstmörker. ♥


Inspirerande





La Garconne vet vad de gör - Inspirerande!

La Garconne knows what they are doing - Inspiring!


Tim Walker





Denna vecka hade jag egentligen tänkt att lägga upp bilder från Tim Walker utställningen jag besökte i London i somras. Men så har dessa underbara bilder, självklart tagna av mästaren själv - Tim Walker, för UK Vogue's december nummer 2008 läkt ut och jag kan ju bara inte låta bli och publicera dem. Love, love, love säger jag bara!


Love, love, love! Tim Walker for Vogue UK December issue 2008.


Vote for...





Snart avgörs det... Nä, jag pratar inte om det amerikanska presidentvalet utan Glamours Bloggduell. Vem tycker du av de två duellerande har den bästa bloggen? Gå in och rösta vett jag! Som nära vän och medbloggerska är mitt val självklart - Emilie alias Fashionholic får definitivt min röst! ♥


Altamira NYC





Ni har väl missat att Scott har fått konkurrens när det kommer till att fånga de välklädda New York-borna på bild? Så gillar du NYC-street fashion så bör du spana in Altamira NYC.


If you like NYC-street fashion, don't miss the Altamira NYC blog. ♥


Me like






Å, varför måste man vänta ända till våren?! - Derercuny s/s 2009

Why do I have to wait until spring?! - Derercuny s/s 2009


Fin 5 fel





Tänka att något så rätt ändå kan va så fel! Giovanna Battaglia, kvinnan som, tro det eller ej faktiskt klarar av att bära upp det mesta, (kanske inte denna gång dock) i en grymt fulsnygg stass från Giambattista Valli (med risk för att låta som en riktig moralkärring) och med en illa luktande cancerpinne i mungipan. ♥


Buy My Stuff



Linn gör det, Anine Bing gör det och Engla gör det för att bara nämna några medbloggerskor som gör det, d.v.s. säljer sina kläder på Bloppisar och det är klart att jag också vill pröva på. Så här kommer mitt bidrag för att hålla den svenska ekonomin i rullning och det kommer att komma mera!

By My Stuff - Zara väst

Beskrivning: Väst från Zara, använd en gång.

Storlek: Medium

Pris: 200 kr (frakt står mottagaren för)


Intresserad? Kontakta mig på [email protected]

Återvinning





Då va helgen förbi. Återvinning och ekologiskt tänkande är ju på modet, eller hur? Så idag återvinner vi fredagens skinnbyxa. ♥


Upp och hoppa





Morgonstund har guld i mun. Nä, fy så hurtigt det där lät! Så pigg är jag inte, men det är måndag, ny vecka och ny månad och det betyder nya tag! Kika gärna in ikväll för då blir det bloppis här på Sophie's Fashion! ♥


Bästa motiveringen





För ett par veckor sedan hade jag en liten Fem-myror-är-fler-än-fyra-elefanter-tävling här på bloggen. Det fanns egentligen inget rätt eller fel svar, utan jag sökte bara efter den bästa motiveringen till vilken av bilderna som ska bort och så här löd den:


"Bilden längst upp till höger ska bort! Tjejen till vänster har full med bollar på huvudet. Tjejen nere till vänster är en boll (?) och tjejen nere till höger har en stor boll på huvudet. Sen är det dessutom de tre snyggaste bilderna... Medhåll?"


Grattis Katarina, ära och berömmelse till dig! Jag kan bara hålla med, tyllkjolarna är väl det enda som man skulle våga ta på sig...♥


Rött är sött...




Bilder: Terry Richardson för Vogue Paris



...eller hur var det nu igen?

November





Som sagt, tiden springer iväg och nu i november firar Sophie's Fashion tre år. Helt otroligt, kan inte fatta att jag har bloggat så länge! Tror jag snart måste ta tag i att ändra bilderna nedan till höger...


I can't believe that I have been bloging for three years now in November.


En tung önskan





Kan knappt fatta att vi nu är inne i årets näst sista månad. Min man frågade mig här om veckan vad jag önskade mig till julklapp. Tro det eller ej, men jag har knappt hunnit reflekterat över att det snart är jul. Men visst finns det alltid saker att önska sig, som denna enormt underbara bok, med betoning på enormt, då boken är just enorm med en vikt på nästan fem kilo.


Hade tänkt köpa den när jag var i London i somras och såg Tim Walker's utställning på The Design Museum, men just pga. dess storlek så fick det va. Jag kunde bara inte släpa hem en bok som inte ens fick plats i resväskan. Fick visserligen med mig hem ett helt gäng med vykort och en almanacka för 2009, allt fotat av min favorit - Tim Walker.


Så nu håller jag tummarna för att jultomten har tränat i år och att denna bok ligger under min gran på julafton.


Keeping my fingers crossed that Santa has been working out this year and that this amazing book will be lying under my Christmas tree.


Emma Kisstina





Etsy kan man hitta många duktiga och kreativa människors verk. Där hittade jag bl.a. dessa fin fina illustrationer som är gjorda av en svensk tjej som kallar sig Emma Kisstina.


Illustrations by Emma Kisstina, which you can find at Etsy.


Min Allhelgonahelg





Det där med Halloweenfirande är inte riktigt min grej. Själv somnade man framför teven igår efter en 11 timmars arbetsdag och idag står det städning på planeringen. Förhoppningsvis blir det en tur till kyrkogården ikväll för att tända ljus. Det däremot är något som jag tycker är mysigt och uppskattar. Hoppas att ni andra får en toppenhelg!


Happy Halloween to you all!


RSS 2.0