Glad midsommar!




Happy Midsummer Day!

Blue sale





När det kommer till rea så tycker jag att man ska satsa på lite mer klassiska saker och tänka till en till två gånger innan man slår till. Kommer jag använda den knallrosa paljettkjolen eller köper jag den bara för att den glittrar så fint och är så billig? (Fast ibland slår det slint i huvudet även på mig.) Ja, ni förstår säkert vad jag menar. Här är i alla fall fem toppen fina produkter från My Theresas rea.


Blue and classical garments from the My Theresa sale.


1.       Jeans jacka, Acne Lanvin

2.       Blå lack ballerinaskor, Tory Burch

3.       Flared (tror att de snart är på väg tillbaka) jeans, J Brand

4.       V-ringad t-shirt, Prada

5.       Downtown väska, YSL


HM ♥ Jimmy Choo





HM's nästa designersamarbete är med Jimmy Choo och släps den 14 november. Tänkte bara att ni ville veta det :) ♥

Love her style






I just love her style! Feminine, stylish, chick and cool at the same time. Check out Klara's blog right here.


Stenrik





Jag har ju glömt att visa upp min fin, fina väst, som jag la vantarna på då Matthew Williamson för HM släpptes. Jag kan bara inte låta bli, men jag dras till allt som glittrar, precis som en kråka. Med tanke på att man lätt syns i denna gnistrande väst så känns det ju extra skönt att veta att det endast finns 12 exemplar av den här i Sverige. Tänkte ha den till långa svallande klänningar och bruna axlar i sommar. Så ser ni någon i denna outfit så kanske det är jag. Kom gärna fram och säg hej vett ja!


My Matthew Williamson for HM waistcoat. It only exist in 12 pieces in Sweden - feels nice to know that nobody else will show up in the same shiny outfit as me (hopefully).


Juergen Teller does it again




Juergen Teller continues to deliver stylish ads for Marc Jacobs. This is the latest one for the up coming fall 2009 campaign. Love the colours!


Zebra leggings





Jag har gått över till den andra sidan, alla fall för tillfället. Jag är vanligtvis svag för leopardmönstrat (i måttliga mängder), men i dag har jag dragit på mig zebra leggings från HM.


Usually I'm a sucker for leopard spots. But today I'm wearing zebra leggings from HM.


Alexander Wang a/w 2009





Snyggt jobbat Mr Wang! Men ni kommer aldrig att se mig i cykelbyxor, igen! - Been there, done that.

Nice work Mr Wang! But you will never see me in bicycle shorts, again! - Been there, done that.


Let it rain!





Det regnar som sagt här hemma i Stockholm denna söndag och har gjort oavbrutet hela helgen. Trist, trist, men som fröknarna i skolan brukar säga: Det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder... Regnkappa: Moncler, gummistövlar: Hunter och väska: Marc by Marc Jacobs.


It's been raining the whole weekend here in Stockholm. Boring, boring. Raincoat: Moncler, wellington boots: Hunter and bag: Marc by Marc Jacobs.


Eileen Shields Tara boots





Med tanke på regent och blåsten utanför mitt fönster, så känns det inte alls konstigt att sitta här och fantisera om vad jag ska ha på mig i höst. Just nu drömmer jag om dessa coola boots från Eileen Shields. (bild: Anywho) ♥


Stella McCartney resort 2010




Stella McCartney is going to be a rich(er) woman in the future. The resort collection 2010 is so beautiful, I want all!


A white party





Det är inte så tråkigt som det låter. Idag efter jobbet ska vi ha sommarfest för hela min sektion och temat är vitt. Ett tema som vid första tanken känns lätt, men nu när jag står och blickar ut över min garderob plötsligt upplevs som det absolut svåraste temat de kunde komma på. Vita blusar och skjortor finns det gott om. Men fy så trist och vad ska jag ha till?! Hade dessa Givenchy heels funnits i mina ägor, hade de garanterat fått följa med ut på galej ikväll.


Studded Givenchy a/w 09 heels.


Skulpterad siluett





Min senaste obsession är shoulderpads. Ett ord som låter lite coolare på engelska än svenskans axelvaddar och som får mig osökt att tänka på Reine och Mimmi i fjällen. Jag kommer ihåg att min mamma på 80-talet hade löstagbara axelvaddar i olika storlekar. Men det är varken min mammas eller Mimmis axelvaddar som jag är ute efter. Jag är ute efter den skulpterade siluetten med attityd. Snyggt som sjutton på den som klarar av att bära upp det!


Shoulderpads is my lates obsession.


Shoesig (tjusig) fåfänghet



Peter Lippmann for Christian Louboutin

Peter Lippmann for Christian Louboutin

Peter Lippmann for Christian Louboutin

Peter Lippmann for Christian Louboutin


Jag fortsätter på sätt och vis denna veckas mat, mode och fototema. Såg att Karolina skrev om Christian Louboutin's kampanj i Vanitas stil här om veckan. Och jag kan bara hålla med om att det är en klockren idé, så här kommer några fler bilder ur lookbooken tagna av Peter Lippmann.


Peter Lippmann for Christian Louboutin.


Trött men glad



Happy


Har precis kommit hem från Uppsala, där jag träffade duktiga och supergulliga Anna. Det har varit en lång dag idag med många spännande möten - jag ser ljust på framtiden - trots att Polman kanske inte håller med mig den närmsta veckan.

Tired but happy after a long day with lots of meetings.


Nitar och läder



Sophie Loves - Alexander Wang Coco Mini Duffle bags with studds


Guld nitar och svart mjukt läder - kan inte betyda annat än kärlek från min sida! Jag är sjukligt svag för denna kombo som tidigare har dinglat på fröken MK's arm. Synd bara att min plånbok för tillfället inte är riktigt lika förtjust i Alexander Wang's kassako till väska som vad jag är. Så det kanske blir till att göra en egen DIY-tolkning för min del.


My heart says yes but my wallet at this moment says no. Maybe it will be a DIY-project for me?


Alexei Hay under ytan





Här kommer fler underbara bilder av Alexei Hay med Drew Barrymore för ELLE. Och vill du se fler och kanske t.o.m. läsa hela intervjun så kan du göra det här. Enjoy!


More lovely photos by Alexei Hay for ELLE magazine. If you would like to see more beautiful photos or read the interview with Drew Barrymore you can do that right here. Enjoy!


ELLE juli 2009





They did it again (visserligen endast för prenumeranter)! Denna skönhet damp ner i brevlådan i dag. Efter att bara ha ögnat igenom det senaste numret av svenska ELLE så ser jag nu fram emot härlig läsning så som hemma-hos-repotage hos Elsa Billgren och färglada recept av Dylan Lauren. För att inte tala om de vackra bilderna till hörande Drew Barrymore intervjun tagna av Alexei Hay. Me like! ♥


A fashionable diet



Photos by Therese Aldgård and prop stylist Lisa Edsälv

Kanske inte något som catwalkmodellerna smäller i sig direkt. Men härligt inspirerande bilder tills nästa gång man står i köket med spritsen i högsta hugg. Senast jag bakade var faktiskt i helgen då det blev Havrebollar som smakade precis som de man köpte i skolan när man var liten. Vill du ha receptet så hittar du det här. Good luck in the kitchen girls! ♥


The white tee project





Mer än bara en enkel vit t-shirt (dock inte att underskatta), däremot ett snyggt samarbete mellan Jak & Jill (bakom kameran) och Complex Geometries (bakom designen). Spana in fler bilder här och shoppa loss kollektionen här.


A nice collaboration between Jak & Jill and the Complex Geometries. Check out more photos here and buy the collection here.


4th and bleeker





Everybody is taking about 4th and bleeker, check out what the fuzz is about. ♥


Hittad!





Såg här om dagen att Karolina hade tappat bort en av sina favoritringar. Då kom jag att tänka på min egna fina ring som jag fick av min bästa kompis Lea i födelsedagspresent och känner paniken komma. Va hade jag gjort av den?! Jag vet att jag hade den i tisdags på jobbet, men att jag tog av mig den då jag hela tiden fastnade i våra stickade tröjor. Frågar va nu, va hade jag lagt den? (Hemska tanke - tänk om jag hade tappat den!) Efter mycket grävande i handväskor och letande i jackfickor, så hittade jag den till slut i byxfickan av ett par av mina jeans, fint hopvikta i garderoben. Så här är den nu, min fina ring - förevigad på bloggen.


For a while there I thought I hade lost my beautiful ring that my best friend Lea gave me. But now I've found it.


RSS 2.0