Céline sunglasses


Apropå Tilda Swinton – Skrev om henne och hennes sköna Lanvin solglasögon för ett par år sedan (galet vad tiden går!). Anyway, har länge varit lite små sugen på de där oversized Wayfarer lookalikesen. Så för ett tag sedan såg jag att Céline nu till våren har gjort ett par i samma stil, men inte fullt så överdrivna. Me like! Frågan är nu vem säljer dessa?

Does anyone know where can I find these Céline sunglasses?


The 5 senses of TildaTilda Swinton - Dazed & Confused May 2010 cover by Glen Luchford
Tilda Swinton är nog en av världens coolaste kvinnor. Se bara hennes sköna stil på kommande två omslag av Dazed & Confused’s majnummer, tagna av Glen Luchford.

Tilda Swinton has to be the coolest woman in the world. Just check her out on the Dazed & Confused May covers shot by Glen Luchford.


Let the sun shine


Spana in mina nya polare som ska få hänga på min näsa den här, förhoppningsvis, soliga sommaren. Svarta, runda och precis perfekta. Och kan ni tänka er – bara 60 pix hos Gina Tricot!

Round, black and just perfect for the summer– check out my new sunglasses from Gina Tricot.


Fin fintPetra StorrsFin att vila ögonen på så här på söndagen av
Petra Storrs. ♥


Sneak peekSATC 2 2SATC 2 3SATC 2 4SATC 2 5SATC 2 6


Jag vet att vissa av er kommer att hata mig. Men så finns ni, som precis som jag, älskar att frossa i nysläppta bilder från Sex and the City filmerna. Dessa är rykande färska från den andra filmen, så enjoy girls! ♥


Att hitta hemThe Selby - Cindy Greene
Idag är det söndag och de som har eller letar boende vet vad det innebär. Efter
pärsen med Erik Olsson så känns det äntligen som vi är på banan igen, så dagen började med ett besök på IKEA (för inköp av pimpningsmaterial till vår nuvarande lägenhet) för att sen gå på lägenhetsjakt. Precis som vanligt blir jag alldeles för känslomässigt engagerad och har redan börjat möblera… Men jag är lite lugnare denna gång, så just nu surfar jag runt bland inredningsbloggar och låter fantasin flöda, för att inte tala om habegäret! Ovanstående bilder är bara några av mina favoriter från Sköna Hem, Living Etc och The Selby.

Me and my husband started the day at IKEA and after that we tried to find a new flat. I’m keeping my fingers crossed that we do, so a can start decorating. Pictures from Sköna Hem, Living Etc and The Selby.


Färg Fredag


Idag står
FF för inget mindre än Färg Fredag. Snön är på väg att smälta bort här i Stockholm och jag är otroligt sugen på färg, färg och ännu mer färg. För tillfället är det grönt, helst smaragdgrönt som jag skulle vilja fylla min garderob med. Undrar om det kan hänga ihop med att jag saknar trädens gröna löv? Armband: Diane von Furstenberg, skor: Christian Louboutin, klänning; Bottega Veneta; solglasögon: Emmanuelle Khanh, väska/plånbok; Comme des Garcons och ring YSL.

Colourful Friday. Bracelets: Diane von Furstenberg, shoes: Christian Louboutin, dress; Bottega Veneta; sunglasses: Emmanuelle Khanh, bag/wallet; Comme des Garcons and ring YSL.


Byta garderob del 2Anna Dello Russo by Jak and Jil 2Anna Dello Russo by Jak and Jil 3Anna Dello Russo by Jak and Jil 4Anna Dello Russo by Jak and Jil 5Anna Dello Russo by Jak and Jil 6Anna Dello Russo by Jak and Jil 8Anna Dello Russo by Jak and Jil 9Anna Dello Russo by Jak and Jil 11Anna Dello Russo by Jak and Jil 13Anna Dello Russo by Jak and Jil 15


Jag kan fortfarande inte låta bli att avundas (mycket avundsjuka denna vecka känner jag, ledsen för det) Anna Dello Russo’s för hennes fantastiska garderob. Och tack vare Tommy Tom alias Jak and Jil har vi "gröngölingar" fått en djupare titt i hennes garderob.

I would love to put my hands on Anna Dello Russo’s collection of gorgeous clothes and shoes. Thank you Tommy Tom alias Jak and Jil for letting us in to Anna’s magic world.


Wanted

Och som vanligt hann jag inte med HM’s släpp. Denna gång av The Garden Collection. Kul för HM att de säljer, men mindre kul för en annan som aldrig hinner få tag på det man vill ha. Så är det någon av er där ute som har lagt vantarna på denna goding, men ångrat er så får ni hemskt gärna hojta till! ♥


Åååååååååå


Jag vet att det är fult, men jag dör av avund! Alix den lyckosten bor ju i Paris och har haft möjligheten att lägga vantarna på dessa skönheter från Miu Miu. Är det möjligtvis någon som har sett vart man kan shoppa dem på nätet? Jag är desperat (och jag verkar inte vara ensam)!

I’m dying here! Is there anybody out there that knows where to shop these online?


So dreamy!Tim Walker for Vogue Italia March 2010 2Tim Walker for Vogue Italia March 2010 1Tim Walker for Vogue Italia March 2010 3Tim Walker for Vogue Italia March 2010 4Tim Walker for Vogue Italia March 2010 5

Tim Walker for Vogue Italy March 2010 – as we never seen his work before. ♥


Våra grannar

Det här inlägget har absolut inget att göra med mode, men det struntar jag i. Jag tycker bara att det är så otroligt häftigt att vi här på landet har en helt orädd räv som kommer och hälsar på oss varje gång vi är här. Fast vi börjar tro att det är två rävar. (Den ena är faktiskt här just nu, när jag skriver detta. Har precis knäppt ett gäng bilder, så jag ska jämföra de båda.)

Det hela började för ungefär två år sedan, när vi märkte att våra skor som stod ute började försvinna eller ligga utkastade på gräsmattan. T.o.m. en flaska vin och sekatören försvann, har dock återfunnits lite senare utspridda på tomten. Men nu mera när vi kommer hit till landet så är det nästan alltid någon av rävarna som kommer fram. Ibland kan man i mörkret se någon som sitter på altanen och kikar in eller lägger upp tassarna på glasdörren. Det är verkligen super mysigt att komma ut på landet och känna att naturen är precis utanför dörren.

Bilderna här ovan tog jag tidigare idag på den ena av rävarna, dvs. inte den som är här nu.

This is one of the two friendly foxes that are living close to our country house. I shot the pictures above earlier today.


Tiga är guld


Kära familj och vänner. Det är varken radioskugga över Kungsholmen eller fel på mobilnätet. Jag har bara fått en förkylning som har satt sig på stämbanden och jag får inte fram ett ljud. Lite läskigt faktiskt. Det har aldrig hänt mig förut - det där med att tappa rösten. Visst har jag varit hes. Men aldrig har jag behövt kämpa för att få fram ett ljud. Så vill ni kommunicera med mig de kommande dagarna så är det sms och mail som gäller.

Dear family and friends. I’ve got a cold which has made me lose my voice. So if you like to get in contact please text message or send me an e-mail.


Ebay fynd

Har man som jag ingen mormor eller farmor kvar i livet, vars garderob är sprängfylld med diverse skatter i form av bijouterier och ljuvliga 50-tals klänningar, så är Ebay ens räddare i nöden. Spana bara in ovanstående fynd, alla från Ebay – min lossas farmor.

Check out my latest finds on Ebay. ♥


Lackinventering

Köp
: Rött, rött och ännu mer rött i alla tänkbara nyanser. För att inte tala om de härligt orangea tonerna.
Behåll: Alla dina svarta och mörka lack.
Glöm: Allt med glitter, metallic och skimmer i oavsett färg.
(Alltid: Över och underlack för bästa resultat.) ♥


Vintage är huvudsaken

Jag kan inte sticka under mattan (eller var det stolen) med att jag just nu är sjukt sugen på inreda, piffa och puffa. Jag drömmer om lampor, kuddar och mattor. Fantiserar om vilka färger väggarna ska, för att inte tala om mina funderingar kring tapeter och tavlor. Och då har vi ännu inte hitta någon ny lägenhet att drömma om.

Så för att skingra mina tankar (eller spä på mina drömmar) så släpade jag igår med mig min karl till
Qvartinge antik. Vi kom tyvärr inte där ifrån med någon härlig knarrande gammal stol eller kurvig byrå. Däremot hade jag turen att få lägga vantarna på denna underbara leopardhatt.

Om man bortser ifrån det unika med att handla vintage, oavsett om det handlar om möbler eller kläder att så är det bra härligt att veta att allt har en historia bakom sig. Tänk bara vilken liten piffig tant som kanske ägde leopardhatten innan mig och på alla hennes äventyr. Vem vet hon kanske hade en älskare, rökte cigaretter med munstycke och hade Patchouli bakom öronen. Henne skulle jag bra gärna ha velat träffa.

Check out my new vintage leopard hat that I bought yesterday at Qvartinge antique.


RSS 2.0