Hej Clown



Clowns - Make me laugh


Alla har vi olika relationer till clowner. Vissa ser på dessa varelser med skräck blandad förtjusning och andra ser de endast som ett humoristiskt inslag på cirkus. Oavsett vilken relation ni har till dessa figurer, så är det bara att inse att vi kommer att få se mer av dem i vår. Många av våra kära modeskapare ha låtigt sig influeras av både
Pierrot och Harlekin i sina kommande vårkollektioner och som vanligt är modetidningarna först med det senaste. Bilderna ovan kommer från Numéro's november numer och är tagna av Solve Sundsbo.

No mater what your relationship to clowns are, one thing is for sure, we will see more of them next spring. Pictures by Solve Sundsbo for the November issue of Numéro.


Torra läppar



Lip balm


Vintern är inte min hy eller mina läppars favoritårstid direkt. Huden blir torr och fnasig för att inte tala om hur läpparna spricker. Visserligen försöker jag motarbeta detta årligt återkommande symtom som uppstår vid torr luft och kyla, med diverse krämer och annat smått och gott. Här är tre sötnosar som mer än gärna får skydda mina läppar i vinter. Mor Marshmallow lip dedlight, Bloom lip balm och Rosebud salve. Eller har ni några bra tips mot torra läppar?

Three sweet solutions against dry lips this winter, Mor Marshmallow lip dedlight, Bloom lip balm and Rosebud salve.


Mer regn



Let it rain!


Äntligen så regnar det! Börjar nästan låta som min lilla mamma som för det mesta längtar efter regn då hennes trädgård av förklarliga skäl mår bättre av regelbundna skurar. Men jag har längtat efter regn för då har jag en anledning till varför jag ska få dra på mig mina nya gummistövlar. Ska nu ut på en tur ner på stan, självklart iförd gummistövlar.

It's raining at last and I can use my new wellies!


Citat



Oscar Wilde citat quotes

Söta som socker



Cacharel lacksko Shopaholic

Söta som socker och ni vet ju vad jag tycker om skor. Öppna tår och sling-back är ju inget vädret tillåter en dag som denna då regnet droppar utanför fönstret, fast inget sätter stop för min fantasis gränser. Men för er som trotsar vädrets makter så hittar ni dessa underbara Chacharel skor här.

Sweet as a button, shoes from Cacharel.


Home, sweet home



Nya möbler


Idag står det "piffa till hemma" på schemat. Det innebär bl.a. att vi ska ut till Ekerö och hämta min nya rokokobyrå med tillhörande stol till, som jag har köpt på Tradera. Är inte nätet fantastiskt så säg! Tanken är att jag ska snygga till de båda, med hjälp av härliga färger och underbara tyger. Men innan det så blir det brunch på stan.

We are going to collect my new chest of drawers with matching chair to day, which I will paint in lovely colours. But before that it's brunch out on the town.


Latest edition



H&M mockastövletter suede ankle boots


Skor, skor och ännu mer skor, jag kan bara inte få nog av dem! Och är de svarta och i mocka så smälter jag nästan, precis som jag gjorde för dessa små sötnosar till stövletter från H&M, perfekta både till kjol och byxor. Och Louboutin-vibbarna gjorde inte saken sämre! De vara bara tvungna att bli mina helt enkelt!

My latest edition to my shoe collection is a pair of suede ankle boots from H&M.


FF



Fabulous Friday


...står inte för föräldrar fritt i mitt fall utan för Fabulous Friday. Löningshelg och pengarna brinner i mångas plånböcker. Själv skulle jag gärna arrangera ett intimt litet cocktailparty för mina vänner istället för att trängas med fulla och odrägliga människor på krogen, då självklart iförd en läcker liten outfit som denna. Klänning: Giambattista Valli, sko Dolce and Gabbana och armband: Kenneth Jay Lane. Men efter en lång och rätt tuff vecka så känns faktiskt sängen mer lockande ikväll än piffiga kläder och cocktailpartyn. Hoppas att ni alla får en härlig kväll oavsett om ni väljer, krogen cocktailpartyt eller sängen!

Fabulous Friday and I would love to wear an outfit like this one. Dress: Giambattista Valli, shoe: Dolce and Gabbana and bracelett: Kenneth Jay Lane. But after a hard week I'm way too tired for cocktail parties. Hope you all will have a lovely evening!


The shoes



The shoes - Wedding


Precis som Carrie så har jag en svaghet för vackra skor. Något som har blivit ännu tydligare nu när bröllopsplaneringen börjar ta fart. Jag insett att jag är mer intresserad av att hitta de perfekta skorna än den perfekta klänningen. Vet inte om det har att göra med att skoshopping känns mer naturligt för mig än att prova prassliga och obekväma klänningar i skumma situationer.

Har i alla fall kommit fram till att jag vill satsa på ett par skor i en udda färg, (är helt inne på svart just nu) för hur många fula vita sidenskor kryllar det inte av i bröllopsvärlden. Då den svenska marknaden inte är det största vattenhålet när det kommer till skoutbud, så blir det till att planera in en lite resa. Antagligen bär det av till Paris i vår, då både lilla syster yster och mina vänner Jimmy Choo, Manolo Blanhik och Christian Louboutin bor där.

When it comes to my wedding I'm more excited about the shoes then the dress. I wonder if that has something to do with my obsession with shoes...? ♥


Svart &...



Black and red


Satt och tittade på mina gamla kollagen som jag har gjort hit till bloggen och insåg att det fanns en gemensam nämnare bland de flesta bilderna, nämligen färgen svart. Visserligen är jag väl medveten om att jag har en viss förkärlek till svart, men inte visste jag att den var så starkt representerad. Ofta har jag valt att bryta det svarta med en accentfärg och ikväll känner jag för rött, så rött och svart får det bli! Klänningar: Diane von Furstenberg och Karta, sko: Pierre Hardy.

I love black and to night I'm mixing it with a bit of red. Dresses: Diane von Furstenberg and Karta, shoe: Pierre Hardy.


Fyra favoriter



Four fashion favourites - The Sartorialist - Fashion Weeks


The Sartorialist han kan han det där med att fånga stilsäkra personer på bild. Här fyra av mina favoriter från de gångna modeveckorna världen över.

The coat: En snygg klassiker som går att kombinera i oändlighet.

The waist: Den höga midjan är både snygg och skön, förstår bara inte varför folk fortfarande envisas med att visa hela rumpan så fort de sätter sig ner...

The bag: Inget snack om saken, Miu Miu kan det där med väskor!

The trousers: Själv har jag börjat ledsna på stuprören och välkomnar med öppna armar de vida byxornas ankomst.

The Sartorialist knows how to capture stylish people and here are four of my favourites from the worlds past fashion weeks.


Fynd



Sophie's Shopping - brocher


Jag gillar att flanera på stan och njuta av lugnet och butiksutbudet helgen innan löning, något som jag även gjorde denna söndag tillsammans med min bästa kompis. Vi tittade bl.a. in på NK, där det visade sig att NK Details höll på och packade ihop för gott. Något som resulterade i väldigt plånboks vänliga priser och hem kom jag med dessa tre underbara broscher för ynka tio kronor styck. Tänkte att de kunde vara perfekta att piffa upp tråkiga mössor med nu till vintern!

Last Sundays bargain!


Boutiquer i NY



Shopping in New York


Planer på att åka till New York för lite julhandel? Spana då in House and Garden's
tips på härliga små New York boutiquer och caféer. Å så har ni ju alltid min gamla New York shoppingguide som fortfarande står sig.

Planning a trip to New York for some Christmas shopping? Check out House and Garden's New York guide.


Blommig dröm



Jennifer Connelly i Balenciaga s/s-08


Som ett det Balenciaga fan jag är så kan jag inte sticka under stolen med att jag blir grön av avund när jag ser bilder som dessa. Jennifer Connelly ser super fräsch ut och som grädde på moset så har hon glidit i en av Balensiagas underbara klänningar från deras kommande vårkollektion.

Jennifer Connelly looks fabulous in a Balenciaga dress from their s/s-08 collection. I'm not jealous...♥


Produktivitet



Liselott Watkins för H&M - Roberto Cavalli


Det finns ett mycket bra och beskrivande ord för vad Liselott Wakins är - produktiv. Inte nog med att hennes illustrationer är ett populärt inslag i världens alla modetidningar och hon har uppdragsgivare som Miu Miu på meritlistan. Nu kan hon även lägga till H&M till den listan, för det är nämligen Liselott som har illustrerat bilderna till H&M's kommande samarbete med Roberto Cavalli. Så produktiv var ordet och fler bilder hittar ni här!

The Swedish illustrator Liselott Watkins is a productive girl and she can now ad another big name to her resume - H&M and the collaboration with Roberto Cavalli. You can see more pictures right here.


Se och dofta



Match your perfume - Marc Jacobs Daisy


Att beskriva vad en parfym doftar är inte alltid det lättaste. Tycker aldrig att de målande texterna i modemagasinen stämmer in på min uppfattning om vad parfymerna egentligen doftar. Jag har ju som sagt inte doftat på Marc Jacobs senaste doft, Daisy, men jag kan bara föreställa mig att den doftar precis lika härligt, fräscht och kvinnligt som denna ack så somriga lilla outfit. Kappa: Milly, klänning: Karta och skor: Olivia Morris.

I don't know what the new Marc Jacobs perfume Daisy sells like, but I guess it's something fresh and feminine just like this outfit, coat Milly, dress: Karta and shoes: Olivia Morris.


Tuppen & Jag



An early bird

Japp, idag är jag uppe med tuppen för en liten joggingtur och har ni tur så hinner jag med lite bloggning innan jobbet.

To day I'm an early bird and heading out for a run before work and perhaps some blogging. ♥


Balenciaga s/s-08



Balenciaga s/s-08


Trots att vintern inte ens är här, så har jag redan börjat längta till sommaren med allt vad det innebär. Vet inte om det har att göra med detta års korta och lite små trista sommar. Men en sak är säker och det är att jag vill se blommor och blad nästa sommar och Balenciaga har svaret på mina böner i en modern tappning. Fast jag säger heller inte nej till gammal hederlig bondromantik.

I'm praying for more flowers in the fashion scene next summer and hoping that some will follow Balenciagas good example.


Hur matchar du?



MC-jackan


Snart slår kylan till och vi måste hänga in våra kära skinnjackor i garderoben till nästa vår. Men innan det händer så tänkte jag höra matchar du "din" skinnjacka? Ta gärna denna Louis Vuitton mc-jacka och gör ditt eget kollage, skulle vara super kul att se vad ni knåpar ihop! Själv matchar jag jackan med handskar: Monsoon, stövletter: Rizzo, klänning: Marc by Marc Jacobs och tights från Missoni.

How do you match the Louis Vuitton mc-jacket? This is how I do it, gloves: Monsoon, boots: Rizzo, dress: Marc by Marc Jacobs and leggings from Missoni.


I kortaste laget



Uncensored Musikant

Det här inlägget är inget för den känsliga... Det kan väl knappast ha undgått någon modeintresserad att det är heltäckande strumpbyxor som gäller nu i höst. Problemet är bara att det är allt för många som har missförstått hur man ska använda ett par strumpbyxor. Det vanligaste felet som görs är att många använder strumpbyxorna på samma sätt som de tidigare använde ett par tights. Jag vet inte hur många gånger jag på senare tid har sett vita trosor lysa igenom strumpbyxor då toppen har varit för kort och ibland till och med fastnat i linningen. Eller det värsta när kjolen eller klänningen är så passa kort att man både ser strumpbyxans förstärkning och annat smått och gott.

 

Fick här om dagen lära mig ett nytt uttryck för just det här med allt förkorta kjolar och klänningar, nämligen "musikant" eller ska jag säga mus-i-kant så förstår ni säker vad ordet i sig syftar på. Så girls ta en titt i spegeln innan ni går hem i från och låt mig slippa se fler musikanter på stan så är ni gulliga!


I guess that you haven't missed the trend with the coloured tights this autumn. But please don't miss to have a look in the mirror before you leave home, so that your skirt or dress is not to short!


Låt det regna



H&M Tretorn Gummistövlar


H&M precis som många andra butiker har nu dragit igång sin mid-season sale och jag som inte skulle shoppa något... Men kom ändå igår hem med ett par svarta gummistövlar från Trend, i ett samarbete med Tretorn. Har spanat in dessa ett längre tag nu, men tyckt att priset va lite saftigt (698 kr), speciellt med tanke på att jag redan har köpt ett par stövlar denna höst. Men för 298 kr och 10% off på det kunde jag ju inte säga nej! Dessa kommer att få vara stand in för mina kära Acne Pistol boots när det regnar i höst.


Ops, Sophie has done it again... Wellington boots from H&M - Trend.


Flaskor



Perfume bottles Marc Jacobs Daisy Sarah Jessica Parker Covet


När jag var yngre så samlade jag på vackra parfymflaskor, något som jag pga. utrymmesskäl har slutat med. Men nu när parfymtillverkarna skapar så fina flaskor så lockar de liv i min forna hobby. Jag har varken känt doften av Marc Jacobs Daisy's eller Sarah Jessica Parker's Covet (någon som har?), men trots detta väcker dessa söta små flaskor ha begär hos mig!

With out knowing what this two perfumes smells like I could buy them just for the cute bottles!


Oskyldigt fynd



Pannband - Indiska


Skulle inte alls handla när jag tittade in på Indiska igår efter jobbet. Men så hittade jag detta stickade pannband som jag tycket påminde lite om mitt "Prada" hårband. Ett prefekt komplement till vinterns stora stickade mössor och för ynka 50 kr så fick det gärna följa med hem till mig!

This headband was a bargain that I found at Indiska yesterday.


Dagens outfit...



Sneakers a la Sophie


Jag kan väl inte skryta med att jag är generös med dagens outfit här på bloggen. Men idag tänkte jag bjuda ett liknade inlägg, nämligen hur jag matchar min nya älsklingströja från Gram. Tyvärr har jag inte alla fina attribut i min ägo, men drömma kan man ju alltid, men jag har snarlika. Trots att jag inte är känd som någon sneakers tjej, så känns denna sköna outfit som jag. Armband: Hermes, skor: French Sole, tröja Gram och jeans: Chloe.

I'm not a sneakers kind of girl so this is how I match my new favourite jumper from Gram. I wish I hade all the items, but I do have some similar. Bracelet: Hermes, shoes: French Sole, jumper: Gram and jeans Chloe.


Viktor & Rolf s/s-08



Viktor & Rolf s/s-08


Visserligen är alla världens modeveckor över nu, men jag kan inte låta bli att frossa i catwalkbilderna och mer av den varan kommer ni att få se här på bloggen framöver. Det är bara att inse, vår- och sommarmodet är alltid lite roligare än gråa och trista vinterkappor, något som Viktor & Rolf bevisligen visar upp i sin s/s-08 kollektion. Killarna verkar ha hittat sin inspiration i musiken och dramatikens värld, med frontpersoner som Pierrot och Harlequin, vilket de visst inte är ensamma om i vår. Men jag kan ju bara inte låta bli att älska dessa kreationer trots att de är löjligt oanvändbara!

I can't help falling in love with Viktor & Rolf's s/s-08 creations with inspiration from the drama and music scene with Pierrot and Harlequin in the leading roles.


Vem är vem?



Sophie Dahl as Debbi Harry Vogue nov 07


Igår kväll satte jag tänderna i senaste numret av brittiska Vogue och fastnade totalt för den slående likheten mellan Sophie Dahl och Debbie Harry. Visserligen är Sophie stylad, men spana in hennes benstomme. Är de inte lika så säg!

Can you tell the difference between Debbie Harry and Sophie Dahl in the latest issue of UK Vogue?


Resplaner



Fashion weeks 08


Tro det eller ej, men jag har aldrig varit i Paris trots att jag har spenderat alla mina somrar i Frankrike. Nu har min lillasyster flyttat till Paris och jag har slut på ursäkter varför jag inte skulle åka till denna omtalade stad. En annan bidragande faktor varför jag bara måsta ta mig till Paris i vår är att jag har insett att om jag vill ha de mest magnifika skorna till min brudklänning så kan jag ju glömma Stockholms utbud. Så varför inte slå ihop ett besök hos syster yster, sko shopping och lite modespaning under den pågående modeveckan i vår? Ska bara se om jag kan övertala min karl, som hellre verkar vilja åka till London då han gav mig en resa dit i födelsedagspresent. Men modeveckan pågår ju där också...


New York: February 3-10 2008
London: February 10-16 2008
Milan: February 18-24 2008
Paris: February 26- March 4 2008


Now that my little sister lives in Paris I'm out of excuses why I shouldn't go to Paris, another good reason for a trip can be the Paris Fashion Week.


Måndagar...



Sophie's Fashion - Balenciaga





Kan ju inte påstå att måndag är någon favorit dag, med det gäller ju att göra det bästa av det hela! Har precis kommit hem från en joggingrunda på Djurgården och sitter nu ny duschad i sängen med datorn i knäet. Vill bara tacka er alla för era gulliga kommentarer, de värmer verkligen ska ni veta och livar upp en trist måndag som denna. Ska nu stänga av datorn och frossa i det senaste numret av brittiska Vogue, självklart kommer en recension imorgon. Hoppas att ni också får en super mysig kväll!

Hope you all will have a lovely evening!


9 till 5



Working nine to five


Dolly Parton sjöng om att arbeta nio till fem, men det är bara att inse vem gör det idag? Det är middagar, representationer, möten och annat som står på schemat. Något som ställer krav på en genomtänkt outfit. Observera att jag i detta kollage har valt en större väska där det får plats med både det ena och det andra i ombytes väg. Man vet ju aldrig om det skulle komma upp en surprise om att hela kontoret ska ut och åka ribbåt för lite teambuilding, något som hände min bästa kompis i förra veckan. Kappa: Milly, kjol: Marni, skor: Christian Louboutin och väska Miu Miu.

Dolly Parton sang about working nine to five, but who dose it now a days? Coat: Milly, skirt: Marni, shoes: Christia Louboutin and bag Miu Miu.


Modeskaparens kammare



Casa Cor - Modeskapares kammare


Tidigare i veckan så skrev jag om arkitektur- och designerutställningen Casa Cor och lovade då att jag skulle visa er mitt favorit rum från utställning - "Modeskaparens kammare". Kanske inte helt otippat för er som känner mig. Ett rum inrett i vitt, svart och smutsrosa, där jag kände mig väldigt hemma speciellt med tanke på högarna med mode magasin, torson och hästen. Men det som fick mig på falla var Hanna Wieslanders underbara väggillustrationer med charmiga små figurer i svart. Vill du också hitta ditt favorit rum så får du passa på för idag är det utställningen sista dag!

"Modeskaparens kammare" is defiantly my favourite room from the Casa Cor exhibition with it's wall illustrations made by Hanna Wieslander.


H&M diggar Marc



H&M diggar Marc Jacobs


Kommer du ihåg de stora mössorna i Marc Jacobs a/w kollektion-06, eller Marc by Marc Jacobs stövlar och stövletter med rågummisula från förra hösten? Är du en av dem som fortfarande suktar efter dessa accessoarer och planerar en liten shoppingtur på stan idag? Då har jag ett shoppingtips till dig! H&M's Divided  avdelning har nämligen fått in ett par mycket snarlika stövel/stövletter med mysigt och varmt foder och rågummisula och klack. Och vill du inte frysa om öronen så hittar du de volymösa mössorna på H&M's accessoaravdelning. Men skynda och fynda för de försvinner snabbt!

If you are a fan of the Marc Jacobs a/w-06 collection I have two shopping tips for you. H&M is right now stocking up with a look alike of the big knitted hats and rubber sole boots.


Dancing queen



Nattens drottning - Queen of the night


Det här med en fredags fin outfit börjar närapå att bli ett stående
inslag här på bloggen. Men det är nästa, men bara nästan så att det skulle kunna bli en egen kategori. Klockan börjar närma sig elva och jag antar att det är många där ute i vårt avlånga land som just nu håller på att piffa till sig inför kvällens strapatser. Själv skulle jag inte tacka nej till denna outfit om det var så att jag skulle ut och göra stan osäker! Skor: Rupert Sanderson och klänning: Luella.

Plans for to night? Not me, I'm staying in, but if would change my mind I would love to become the queen of the night in this outfit! Shoes: Rupert Sanderson and dress: Luella.


Äntligen min!



Min Gram tröja med sneakers


Efter en lång väntan och lite trassel på vägen är då äntligen
Gram's underbara handknutna merinoulls tröja i min ägo! Jag är verkligen så nöjd! Vill du också lägga vantarna på en så kan du hitta dem här eller hos Grandpa. Men skynda dig, för om jag inte mins helt fel så har de inte gjorts i mer än ca. 300 stycken och då inkluderar jag alla varianterna. P.S. Stort tack Alexis!

The jumper from Gram is mine at last! If you want one of your own you can find them here or at Grandpa.


Smygtitt



Shoes s/s-08


En liten smygtitt på vårens kommande skor.

  1. Marc Jacobs: Vad var snett i hans tillvaro när han designade dessa?
  2. Proenza Schouler: En glamourös Karlsson's blandning.
  3. Roger Vivier: En gammal favorit i ny tappning.
  4. Lanvin: Lika underbar som vårens klänningar.
  5. Pierre Hardy: Orange och lack borde ju falla mig i smaken, men inte i detta fall.
  6. Giambattista Valli: Antar att Fru Beckham redan har lagt in en beställning. ♥

Min dag



My day

Insikt: Jag kan mer än vad jag vågar tro!

Humör: Höga berg och djupa dalar, förväntansfull och nervös.
Färg: Gråblått med stickiga inslag av orange.
Jeans modell: Höga och vida a la 70-tal.
Accessoar: Leopardparaply
Låt:
Umbrella, behöver jag motivera?
Ska göra: Städa...

Önskar: Vågar jag inte tala om, men det har med min framtid att göra! ♥


Inställd rock 'n' roll



Rock 'n' roll


Idag stod det konsert på schemat efter jobbet. Men tyvärr är La Puma's spelning inställd idag, så Stockholm får vänta. Måste säga att jag blev väldigt besviken när jag insåg detta, men jag tröstar mig med att frossa i lite rockiga attribut istället. Jacka; Junya Watanabe Comme des Garcons, klänning: Jay Ahr, skor; Miu Miu, armband; Hermes och väska; Lulu Guinness.

The La Puma Stockholm concert was cancelled so instead I'm posting a rock 'n' roll outfit that I wish was mine.


H&M börjar blogga



Roberto CavalliLäste igår hos Donnasandra att H&M äntligen har skaffats sig en blogg. Bakom den ligger inte mindre än Damernas världs f.d. modechef Catarina Midby, som idag jobbar som modetalesman på H&M. Bloggen kommer att vara fokuserad på H&M's samarbete med Roberto Cavalli och ger oss nyhetstörstande en liten med dock så naggande god mättnadskänsla inför den kommande kollektionen.

Själv väntar jag hungrigt på att alla bilderna från kollektionen ska släppas, vill ju se om det kommer att finnas ett par jodhpurs som jag har tjatat om allt för länge.

Btw, har ni sett Lykke Li's video Little bit? Är det inte en Roberto Cavalli för H&M klänning som dansar förbi i bakgrunden då och då? Spana in videon här!

Catarina Midby is blogging for H&M about the up coming collaboration with Roberto Cavalli. Check out her blog right here!


Casa Cor



Casa Cor

Igår var jag tillsammans med min lilla mamma och bästa kompis och besökte för andra gången arkitektur- och designerutställningen Casa Cor på Engelbrektsplan här hemma i Stockholm. Denna gång hade jag med mig kamera och senare i vecka kommer jag att presentera mitt favoritrum från utställningen. Men till dess så tycker jag att ni andra ska gå dit, utställningen pågår bara till på söndag, så skynda, skynda!

Yesterday I was visiting the architecture and design fair Casa Cor with my mum and my best friend. Don't miss it if you are in Stockholm right now!


Inte ensam



Sex and the city - the movie - Vouge


Skönt att se att man
inte är ensam. Ledsen men jag kan bara inte hålla mig ifrån att publicera bilderna som läcker ut från inspelningarna av den omtalade Sex and the City filmen. De har visst spelat in tre slut precis som de gjorde med det sista avsnittet av serien och det talas om att flera av scenerna inte kommer att finnas med i filmen utan bara görs för att förvirra fansen. Inte mig emot, så länge jag får frossa i paparazzibilderna!

It's nice to see that I'm not alone. ♥ 


Min last



My vice - min last - magazines


Alla har vi våra svagheter, vissa röker och andra snusar. Själv gör jag varken eller, men min akilleshäl är däremot glansiga modemagasin från jordens alla hörn. Jag vill inte ens veta hur mycket pengar Press Stop har tjänat på mig... Har lovat karlen där hemma att rensa bland högarna, så nu har jag plockat fram skalpellen för att välja ut och spara det bästa i pärmar. Vad är din last?

Some smoke and some drink, my vice is fashion magazines and to day I'm promised my man to get rid of some... What's your vice?


They did it again



Miu Miu s/s 08 detaljer


Att Miu Miu kan det där med accessoarer är ju inget nytt.  Och detta bevisar de åter igen i sin kommande
s/s-08 kollektion.

Miu Miu is once again proving with their s/s-08 collection, that they can do really great accessories.


Piff med färg



Blåa stövletter - H&M


Det är väl inget nytt att jag gillar färg. Kan kanske inte alltid skryta med att jag har den mest färgglada outfiten, då svart även är en färg som ligger mig varmt om hjärtat. Men när jag hittade dessa underbart blå stövletter på
H&M kunde jag bara inte låta dem stanna kvar i butiken. Perfekt till att piffa till mina svarta outfits med! Så jag hälsar dem hjärtligt välkomna hem till min lilla samling!

The latest pair to my collection, these ones can you find at H&M. ♥


Höstfärger



Orange höstfärger


Var
som sagt ute på landet i helgen och passade då på at njuta av höstens färgpalett, något som inspirerade mig till detta collage. Har länge varit förtjust de varmare färgerna och då speciellt orange. En mycket trevlig och förvånade lätt matchad accentfärg om ni frågar mig! Jacka och blus: See by Chloé, skor: Prada och Fendi.

The autumn is here with its lovely colours which inspired me to do this collage. Jacket and top: See by Chloé, shoes: Prada och Fendi.


Liselott Watkins för Miu Miu



Miu Miu s/s 08 med Liselott Watkins

Tyvärr har jag inte haft så mycket tid som jag skulle ha önskat till att drömma mig bort och frossa i alla bilder från visningarna världen över. Men jag kunde ju inte låta bli att hänga på låset nu när de släppte visningsbilderna från en av mina favoriter, Miu Miu. Vid första anblicken känns s/s 08 kollektionen som en skön men lite små splittrad blandning av en harlequin en baby doll girl med en tuch av Disney's Mrs Potts. Galet men härligt! Och som grädde på moset så har de använt sig av Liselott Watkins härliga illustrationer, något som gör mig stolt över att vara svensk!

Miu Miu's s/s 08 collection is like a mix of a harlequin and a baby doll girl and with a tiny bit of Disney's Mrs Potts. All the illustrations are made by Swedish Liselott Watkins, something that makes me proud to be Swedish.


Enkelt med en twist



SJP


Hade grand antalet utanför fönstret tillåtigt det så hade jag gärna kavlat upp mina byxor lika charmigt som Sarah Jessica Parker. Och hur klockrent är det inte att piffa till den annars rätt slätstrukna outfiten med ett par fin fina satin ballerinaskor och ett guldarmband.

Sarah Jessica Parker knows how to make it work in a really simple way!


Grattis lilla mamma



Grattis lilla mamma


Har haft en super mysig helg på landet med
försök till svampplockning och påtning i rabatterna. Nu är jag tillbaka i stan igen för att rivstarta denna vecka och det gör jag med att fira min lilla mamma. Annars bjuder den kommande veckan på La Puma konsert, lägenhets letande och andra kulturella inslag. Mycket att se fram emot med andra ord!

P.S. Ni har väl inte missat att min vän Stina nu har blivit en stolt mor till en liten Maja! ♥


I mina drömmar



Sophie's Choise Prada lackväska


Skrev om Pradas underbara dip dye väskor i våras och kan fortfarande bara inte låta bli att sukta efter dem! Det blev ju inte bättre när en av mina manliga kollegor på jobbet kom dragandes med en sådan fast i en dataväskmodell. Jag höll på att tuppa av när jag insåg vad det var hand hade i handen! Har ni någon väska som ni drömmer om just nu?

I'm dreaming about this gorgeous dip dye bags in patent leather from Prada. Are you dreaming about a special bag right now?


Sessor på vift



Disney


Med detta inlägg skulle jag vilja skicka mina lyckoönskningar till två (eller rättare sagt tre, snart) väldigt speciella personer. Först så skulle jag vilja önska min lilla syster yster lycka till i Disneyland Paris och välkommen in i jobbcirkusen. Med tanke på dina briljanta språkkunskaper så vet jag att det kommer att gå strålande, jag är inte ett dugg orolig! Go and get them tiger och se till att fixa datorn nu så att du kan skapa en blogg och vi får följa dina äventyr i världen!

Fick ett sms av Stina igår där hon berättade att de nu var inskrivna på SöS för igångsättning. Så nu håller alla vi vänner tummarna på en positiv förlossning! Det kommer säkert att gå bra! Kan knapp vänta tills jag får träffa lillan! Lycka till vi tänker på er vännen!

I just wanted to say good luck to my little sister who's got her first job at Disneyland Paris and to my friend Stina who is delivering her first baby right now. My thoughts are with!


Det hänger på...



Detaljer i Paris


Detaljerna! Just nu pågår Paris fashion week och självklart är vår favorit fotograf,
The Sartorialist på plats och delar med sig av sina iakttagelser. Här har vi tex. två damer som har förstått grejen med detaljer. Måste säga att jag är imponerad att kvinnan med capen vågar sig på de spetsiga axelvaddarna. Har alltid tyckt att axelvaddar tillhör det förgångna 80-talet, men det är väl kanske bara att inse att de smyger sig tillbaka.

It's all about the details at Paris fashion week. Pictures by The Sartorialist.


Jobbintervju



A new job - jobbintervju

Det är inte bara på den första dejten som det är svårt att välja outfit till. Detta tycker jag även gäller när det kommer till att klättra i karriären. Man vet aldrig vem det är man kommer att träffa och ett bra första intryck är ju A och O. Att välja kläder till en jobbintervju handlar inte om att klä upp sig utan mer om att förmedla vem man är med hjälp av sitt klädval. Hade jag haft en intervju idag så skulle jag gärna sätta på mig detta:

Vit blus med skärp: Burberry, svart vitt ett av mina signum.

Jackkofta: Hanii Y, om det blir kalt om axlarna.

Väska: Miu Miu, blir man inte ihågkommen för sin härliga personlighet, se till att de kommer ihåg din väska!

Ballerinaskor: French Sole, sköna skor är ett måste!

Jeans: Chloé, med ett par svarta byxor kan det aldrig gå fel!

If I hade a job interview to day, I would wear something like this: Blouse; Burberry, jacket; Hanii Y, bag; Miu Miu, shoes; French Sole and jeans; Chloé.


Drömmen



Dream Wardrobe for my shoes


Vet att det är många av er där ute som drömmer om en
walk in closet, men inte jag. Visserligen skulle jag inte tacka nej till en, men min i mina drömmar hägrar ett vackert skoskåp, som detta, där jag kan förvara mina dyrgripar till skor. Vad drömmer du om?


I wish that I hade a gorgeous closet, just like this one, only for my beloved shoes. What do you wish for?


Sött möter salt



Opposites attract


Kommer ihåg att jag som tonåring i mitten av 90-talet hade en hang up på ett par mc-boots i svart lack från Skouno. En dröm som aldrig blev verklig. Kan än idag ångra att jag aldrig slog till. Hade de funnits i min skosamling så skulle jag kombinera dem på detta sätt: Klänning: Marc by Marc Jacobs, basker: Monsoon och mc-boots.

If I had a pair of mc-boots in my shoe collection I would wear them like this: Dress: Marc by Marc Jacobs, beret: Monsoon and mc-boots.


Busy day



Exhausted - W August 07 Doutzen Kroes by Mert o Marcus


Det har varit en lång dag idag med joggingturer, jobb och tvätt så nu är jag helt slut. Tur att sängen väntar, måste bara bädda den först...

It's been a long day with lots of work, so now I'm totally exhausted.


Nytt liv



Träningskläder - nytt liv


Ny månad, ny vecka, en ny dag och en ny start på mitt liv! Har allt för länge lovat mig själv att komma igång med att börja springa igen. Gjorde det mycket förr, men med ett oregelbundet schema är det inte lätt att få in rutiner så som träningspass och joggingrundor. Men nu är det slut med det! Jag har därför skaffat min en ny löparoutfit för att det ska bli lite extra roligt att komma ut.

Kommer ni ihåg den där
svampturen för ett par veckor sedan? Det jag inte berättade med den var att den avslutades på Barkarby outlet och hem kom jag med ett par nya löparskor istället för svamp. Ipoden är laddad och nu ska jag hoppa i mina nya skor och dra på mig tightsen för en runda på Djurgården innan jobbet!

A new month, a new week, a new day and a new life with my new running outfit. My Ipod is charged so now I'm of for a run before work.


RSS 2.0