Gott Nytt År!




Frustration





Årets sista dag och här sitter jag och är lite smått frustrerad på tekniken. Känns som ett vanligt åter kommande problem här på bloggen detta år. Hade förberett en lite årskrönika över mitt år, men när jag sen ska lägga upp bilderna så vägrar Blogg.se att publicera mer än en bild per inlägg. Suck och stön.


Men jag tänker inte låta detta förstöra min dag. Här i Stockholm är det strålande solsken och en klarblå himmel. Så jag tänker njuta av årets sista timmar genom att ta en promenad i det vackra vädret, hummer lunch med maken, piffa till mig inför kvällen, middag med vänner och skåla in det nya året med massor av härligt bubbel! ♥


My Christmas



Min Jul 2008

Dan före dan





En lugn dag på jobbet idag, kanske inte konstigt med tanke på att det är dagen före dopparedagen. Stökar just nu här hemma i takterna till den senaste Hotel Costes samlingen (klart det finaste omslaget av de 11!) samtidigt som jag trycker i mig turkish delights. Ikväll är det paketinslagning som gäller och sen så bär det ut på landet för det riktiga julfirandet med familjen. Det ska bli mysigt!


Listening to the latest Hotel Costes album (love the cover!), eating Turkish Delights and wrapping gifts - that's what I'm doing right now.


Danny Roberts





Måste säga att jag tycker att det där med illustrationer i modesammanhang är otroligt underskattat. Modefoto i alla ära, men så mycket personligare än en illustration kan det ju inte bli. Berättade här om dagen om Fashion Tale's briljanta ide med ett helt illustrerat nummer, så nu tänkte jag fortsätta i deras fotspår här på bloggen genom att lyfta fram ett gäng duktiga illustratörer.


Jag tänkte börja med Danny Robert, som jag tyvärr inte vet så mycket mer om än att han är riktigt talangfull när det kommer till kombinationen papper och penna. Ni som är vana bloggläsare känner nog igen hans header till Fashionquad. Spana in hans blogg här och se vad mer han har skapat!


The other day I was talking about how underestimated fashion illustrations are. That's why I would like to show you some of the talents that are out there and I'm starting with Danny Roberts. Check out his blog right here.


Wanted?





Hittade en annons för den ombloggade H&M Trend pälsen på Modette Market idag. Galet! Så var du en av dem som missade pälsen i butiken så har du nu chans att lägga vantarna på en nu. (Eller man kanske skulle flirta lite med Tomten och ser till att han gör det åt en?) ♥


Style Rookie




Underbara unge! - När det kommer till mode så har ålder ingen betydelse, gammal som ung, mode är till för alla, t.o.m. tolvåringar. Style Rookie är knappt torr bakom öronen, men tjejen har en känsla för mode som få ungar i hennes ålder (eller i min ålder) har, plus hon kan rappa. (Missa absolut inte detta!)

I just loooooove this kid! Make sure not to miss her rap!

Exhausted




Många nya intryck och mycket att smälta - positivt. Hade egentligen tänkt att lägga en ansiktsmask och sen krypa ner i ett varmt bad med en bra bok. Men jag vågar inte det, då jag är rädd att jag ska somna, så det blir sängen i stället. So good night girls!

 

I’m exhausted, so good night girls!


Dear Santa...





Nu mera när man har ett par år på nacken har man insett varför ens föräldrar (med undantag för min kära far som är en lika stor materialist som jag) alltid önskar sig snälla barn, när man frågar dem vad de önskar sig. För nu mera kan man ju köpa det man önskar sig själv och det blir oftast bäst så. Men trots detta så kan jag inte låta bli att försöka flörta lite med Tomten genom detta inlägg. Så snälla Tomten om du läser detta, så här ser min önskelista ut i år:


1. Svarta Dr Martens i lack
2. Tim Walker boken Pictures
3. En vacker ask med härliga macarons från Ladurée. ♥


Acne & Lanvin





Å, hur gärna hade jag inte velat få en inbjudan till smygtittenAcne's samarbete med Lanvin. Men, men en annan får ge sig tilltåls tills på onsdag då kollektionen finns i butik eller spana in bilderna ovan.


On Wednesday you and I will be able to check out the Acne and Lavin collaboration. Exiting isn't?


Nya äventyr





Har inte fattat det ännu... Ny vecka, ny måndag - nya äventyr! (Jag vet inte vad jag ska ha på mig!)


I haven't realised it yet... New week, new day - new adventures! (I don't know what to wear!)


Fashion Tale





Var på tjuvläsning av den svenska modetidningen Fashion Tale här om dagen på Lydmar. Trevligt, trevligt! I det andra och kommande (lanseras i butik 15/12) numret får vi bekanta oss med 11 stycken mycket begåvade illustratörer. Klockren ide med att illustrera modereportagen i stället för riktiga fotografier för omväxlingens skull. Ovan har ni ett litet smakprov på kreativiteten. ♥


Idag





Ta vara på din dag som om det inte fanns någon morgondag!

Live your life like there is no tomorrow!


Electric Pink





Ska möta upp ett gäng glada tjejer på Riche efter jobbet idag. Hade gärna haft denna outfit på mig då: Jumpsuit: Chloé, t-shirt: James Perse, skor: Alexander McQueen, nagellack: Chanel och väska: Sonia Rykiel.


Meeting the girls for a drink at Riche tonight and I would love to wear something like this: Jumpsuit: Chloé, t-shirt: James Perse, shoes: Alexander McQueen, nail polish: Chanel and bag: Sonia Rykiel.


Min svaghet





Apropå Fröken Klumpfot - Trots klappjakt så hann jag med en säng förbi Topshop igår. Hitta dessa underbara skapelser till min plånboks stora förfäran. Om det är något jag är svag för så är det skor och mitt hjärta klappar alltid lite extra för de i svart mocka. Så snälla Tomten om du läser det här...


Dear Santa, these shoes can be found at Topshop...

Love it!








Nä, jag har inte fått betalt för att publicera dessa två filmklipp. Ville bara inte att någon ska gå miste om H&M's två super fina reklamfilmer inför denna jul. Tror faktiskt inte att de har gjort något så fint förut!


H&M is not paying me for this. I just don't want anybody to miss this Christmas loveliest commercial.


Tack och god natt





En av mina kakor brändes, så nu är det tack och god natt! Lämnar er med denna ljuvliga bild tagen av Baldovino Barani. På återseende imorgon.


Thanks and good night! Leaving you with this lovely picture by Baldovino Barani.


Fröken Klumpfot





Det är med en skräckblandad förtjusning som jag ser på dessa skor och många med dem denna höst. Klumpiga och dana, som någon slags förvrängda korsningar mellan ett par plastiga horskor och ett par klumpiga platåskor från 70-talet. Men det är väl bara att inse att de nätta skornas (d.v.s. Manolo Blahnik och Co - Mr Blahnik har visst sagt att det värsta han vet är platåskor. Kan ju ha varit något han förgrymmat slängde ur sig när han såg hur Christian Louboutin snodde åt sig marknadsandelar med sina fina platåer.) tid är över.♥


Torsdag






Vakna, surfa, duscha, lunchdate, flanera, shoppa, måla naglarna, blogga, fota, baka - tidsoptimist? ♥



Uppdate: Jo, jag glömde eller kanske rättare sagt förträngde de lite mer oglamorösare sakerna som jag även måste göra idag: Plocka undan, bädda sängen, tvätta och dammsuga...♥


Rune Guneriussen





Kan inget annat än erkänna att jag påverkas av det rådande mörkret. Men bilder så som Rune Guneriussen's får mig att känna mig bättre till mods. Vem skulle inte vara lycklig om parkbelysningen såg ut som denna?


I'm so tired of the dark up here in the North right now. It would be a whole lot easier if Sweden would look like Rune Guneriussen's pictures during the winter.


Kragar



C - as in collars


Behöver jag motivera min besatthet av kragar?

Do I need to motivate my obsession with collars?


Balloons over Paris





Lika, eller vad säger ni girls? Till vänster, Ellen von Unwerth för Vogue Italy 2007 och till höger Tim Walker för Dior 2008.


Same, same but different. Or what do you say girls? To the left Ellen von Unwerth for Vogue Italy 2007 and too the right, Tim Walker for Dior 2008.


Kenzo i Fablernas Värld






Dessa skor från Kenzo får mig osökt att tänka på en svunnen tid - Min barndom och Fablernas värld.

These shoes from Kenzo make me think of happy childhood memories.


Vita kragar & svarta nätter






Jag är helt såld på vita krispiga kragar och pärlor kring halsen just nu.

I'm so hooked on white collars and pearls right now.


Sunday





Happy Sunday girls (and boys)! ♥


Sockersött





Idag känner jag för en sockersöt och kalorisnål FF-outfit, med inspiration från Luella's ljuvliga och kommande vårkollektion, för att avspegla mitt sockerdrickssprudlande humör. Klänning: Thread Socia, pärlhalsband: ?, väska: Balenciaga, skor: Chloé och parfym: Lanvin.


Today's FF-outfit is a reflection of my joyful mood. Dress: Thread Socia, necklace: ?, bag: Balenciaga, shoes: Chloé and perfume: Lanvin.


Chanel – stumfilm





Två av tio minuter av Karl Lagerfeld's stumfilm och hyllning till Coco Chanel, inför hans Chanel's Paris/Moscow a/w 2009 kollektion är en annan filmsnutt man kan njuta av på Youtube. Hela filmen skulle visst läggas upp idag på
Chanel's hemsida, men än så länge har jag inte sätt röken av den.




Two minutes of Karl Lagerfeld's silent short film, a tribute to Coco Chanel.


Lycka!





Igår fick jag ett otroligt glädjande besked och idag är jag extra lycklig!



Som grädde på moset så hade
Sandra idag lyckats hitta den efterlängtade Dior reklamen på Youtube (som jag har letat!). Ni vet den med ballongerna över Paris av Sofia Coppola. Även jag bjuder på den idag och hoppas att ni andra blir precis lycka lyckliga som jag! (Emma, this is for you. Nu kan även du ta del av klippet!)



I've got some great news yesterday, so today I'm extra happy! Another thing that made me really happy is that the Dior ad by Sofia Coppola is now on Youtube. Enjoy!


Färg i köket





I helgen prövade jag för första gången att baka macarones med mina franska hushållsfärger i olika rosa och lila nyanser. Passade nämligen på att köpa upp mig på lite olika färger när jag var i Paris i våras. Min franska är kanske inte den bästa. Jag trodde nämligen att jag hade kommit hem med pulverfärg, som visade sig vara någon slags hög koncentrerad trögflytande färg. Men det gick bra ändå, lite svårt att dosera kanske. Jag är fortfarande nyfiken på det där med pulverfärg, så alldeles nyss klickade jag hem en härlig färgpalett med pulverfärger från Kakburken.se. Ska bli otroligt spännande och se effekterna av dessa.


För dig som gillar att baka och har vägarna förbi Paris så kan jag varmt rekommendera den otroligt välsorterade köksbutiken Mora på 13, Rue Montmartre. Fick en känsla (när jag var där i våras och köpte mina hushållsfärger) att det inte bara var vi hobbybagare som går där och dräglar, utan butiken besöks nog även av de stora köksmästarna. Mitt tips är att sätta din karl på ett café i närheten, så att du i lugn och ro kan botanisera bland spritstyllar, färger, kastruller och smaktillsatser. Himmelriket för en pryltokig gourmand! ♥


Madonna för LV s/s 09





Det har länge florerat ett rykte om att Madonna skulle göra en kampanj för Louis Vuitton s/s 2009 och nu är äntligen beviset här. Det pratas om att donnan skulle ha fått $ 10 miljoner för att sitta framför Steven Meisels kamera med en LV väska på axeln. Jobbigt, jobbigt...


Madonna for Louis Vuitton s/s 2009 by Steven Meisel.


Krispiga kragar





Jag önskar mig  fin fina löskragar precis som Elin. Någon som har något bra tips vart man kan få tag på vita små krispiga kragar, perfekta att piffa till en trött gammal tröja eller klänning med?


Love the collars. Any idea where I can find something similar?


Naken logochock



Marc Jacob for Harper's Bazaar by Terry Richardson.


Mycket naket blir det här på Sophie's Fashion och idag är det Marc Jacobs som bjuder på hudexponering. Och jag som trodde att loggans tid var över...


And I thought that the logo era was over...♥


RSS 2.0