Rock 'n' glam





Trots regn, rusk och varning för halka, så tänker i alla fall inte jag låta mig stoppas ifrån att ha en Fabulous Friday. En fredag som idag går i rock och glamourens tecken. ♥


My evening





Som ni har märkt så fick kameran följa med mig idag. En dag som trots hällande regn har varit en riktigt härlig dag. Denna härliga dag avslutade jag genom att tillsamman med Emilie besöka vår talangfulla vän Ida Persson's fotoutställning på Beoynd Retro. Ida har stylat alla de underbara bilderna och Anna Malmberg är den lovande fotografen. Så kom ihåg namnen Ida Persson och Anna Malmberg, för dessa tjejer kommer vi definitivt få ser mer av. Kvällen avslutade vi med att titta förbi Le Rouge's ett års kalas, trevligt, trevligt. ♥


My day




Black Market på Spyan




Så här en vecka efter Black Market's modevisning på Spyan, lägger jag då äntligen upp några av mina bilder. Enjoy!

Some of my pictures from Black Market's fashion show at Spybar last week. Enjoy!

Strejken är över





Man ska väl inte ropa hej för tidigt, men äntligen verkar mitt Photoshop fungera som det ska och ingen kan vara lyckligare än jag! Så nu är jag återigen tillbaka här på bloggen med nya tag. Tänkte bla. köra en liten bloppis och avslöja vinnaren av min lilla tävling, så håll utkik!


I'm back and hopefully my Photoshop won't give me any more problems!


Lynnigt...





Det är inte först gången det händer, att mitt Photoshop krånglar. "Ett programfel uppstod", säger den och man skickar felmeddelande på felmeddelande. Till vilken nytta undrar jag när det aldrig verkar lösa sig? Ni som följer min blogg vet att mitt PS kan vara riktigt lynnigt. Ena dagen funkar det utmärkt och andra dagen går inget.


Och är det inte typiskt när man igår var på Black Markets sköna modevisning på Spyan och tagit massor av bra bilder som man vill sätta tänderna i och visa upp på bloggen, så krångla PS. Tänkte nu sätt mig ner och försöka ominstallera skiten (pardon my french) och hålla tummarna på att det fungera igen.


Så om vi inte syns och hörs senare så hoppas jag att ni får en toppendag!


Me and my Photoshop are not on speaking terms right now. Hope you will have a great day anyway!


Kingdom of Style





Lovade ju för ett tag sedan att tipsa om lite andra modebloggar än de vanliga svenska mainstream modebloggarna, så här kommer ett av mina tips:

Kingdom of Style, en engelsk blogg som drivs av två tjejer som kompletterar varandra på ett ypperligt sätt. Michelle är den mer exhibitionistiska av de två och som gärna delar med sig av sina stylade kreationer och Marie är den kameraskygga, som oftast ligger bakom de längre och lite mer bearbetade texterna. En blogg värd att spana in och låta sig inspireras av. Men håll ögonen öppna för jag har många fler tips på lager!


I want to share some of my favourite blogs with you and today its Kindom of Style's turn. Check it out right here.


Blogg Awards 2008





VR's Blogg Awards gick av stapeln för snart en vecka sedan och jag antar att jag är sist med att rapportera om eventet. Personligen hade jag en toppenkväll, speciellt på efterfesten då jag och Emilie äntligen fick släppa loss på dansgolvet. Superkul var det i alla fall att träffa alla fina och uppklädda donnor.


P.S. Allt var proffsigt arrangerat, förutom att det var någon som inte hade tänkt på att om man samlar över 200 stycken stående bloggerskor med givna taxi-shoes, så är inte det där med att stå i tre timmar inte det bästa sättet att hålla donnornas humör uppe... Har ni någon gång sett det fina folket stå och titta på Oscarsgalan?


Me at the Blogg Awards, last Thursday.


Barnbaciller





I helgen blev jag gudmor. Men jag blev inte bara gudmor, jag blev även smittad av barnbaciller, d.v.s. någon slags kräksjuka. Så nu ligger man här hemma med feber och mår pyton. Men jag är inte ensam, för det gör visst resten av familjen också. Men jag hoppas jag är på benen till på torsdag för då har Black Market modevisning på Spyan, trevligt, trevligt. ♥


Song of the year?





Visserligen är inte 2008 slut än, men denna låt måste nog vara årets bästa! För att inte tala om hela albumet. Jag tröttnar aldrig. Funkar lika bra till en runda på Djugården, som att köra fort på motorvägen, till att mysa hemma med. Klicka på bilden, så vet ni vad jag pratar om!


2008 is not over yet, but this has to be the song of the year. Click on the picture to hear what I'm talking about!


Piffar





Just nu håller jag på och piffar till mig inför kvällens gala - VR's Blogg Awards. Ska bli mycket trevligt och jag ser verkligen fram emot att träffa alla trevliga bloggtjejer!


Right now I'm getting ready for the VR Blogg Awards, something that I really looking forward to, specially meeting all the other nice blog girls.


Accessoarer 2009







Här kommer en smygtitt på vårens kommande accessoarer. Loggoväska från Chanel någon?

A sneak peak of the spring/summer accessories of 2009. A Chanel logo bag anyone?


Inspirationscollage





På inbjudan till VR's Blogg Awards, som går av stapeln imorgon kväll, så står det galaklädsel. Vad nu det betyder? Gala får mig osökt att tänka på galor så som Oscarsgalan, med sina välklädda kändisar i långa aftonklänningar. Tyvärr äger jag ingen blåsa i den kalibern och kanske lika bra det med tanke på hur mycket damm den skulle samla hemma hos mig. Men bara för att jag inte råka ha den rätta klänningen så tänker jag inte stanna hemma, så istället har jag gjort ett inspirationscollage på min tilltänkta blogg award outfit.


1. Höstens it-byxor, haremsbyxan får följa med på gala.

2. I wish...

3. Kart att senaste väskfyndet ska få se dagsljuset, jag menar discokulans glitter.

4. Svart som natten och glittrande som stjärnorna ska det va!

5. Och som grädde på moset så toppar jag min outfit med hatt och flor.


A inspirational moodboard for my blog award outfit for tomorrow night.


PS Gillar ni det jag gör, så glöm inte att rösta! ♥


The it-shoes?





I höst pratar "alla" om dessa YSL skor. Personligen förstår jag inte riktigt what the fuzz is about, de ser ju bara förstora ut.


At the moment "everyone" is talking about these shoes from YSL. Personally I don't get what the fuzz is about, they just look too big.


Lycka och ballonger





Å, jag blir så lycklig när jag ser de fina bilderna från Miss Dior Chérie's kommande reklamkampang, regisserad av Sofia Coppola. Min favoritbild är denna med alla de härliga ballongerna över Paris.


Love the new Miss Dior Chérie ad, directed by Sofia Coppola.


Stressad






So much to do, so little time! See you tonight instead. ♥


Lily och Playboy





Lite smått otippat att se Lily Cole på omslaget av franska Playboys oktobernummer. Man är ju van att se fröken Cole i lite mer fashionabla omständigheter, men jag måste säga att jag är imponerad av hur många strängar hon har på sin lyra. Se och döm själva här.


Lily Cole in French Playboy October 2008, see all the pictures right here.


Temperaturen sjunker





Tiden springer iväg och själv har jag knappt fattat att det är höst, förutom när det kommer till termometern. Och som vanligt när temperaturen sjunker så uppstår en välbekant diskussion - päls, moderiktigt eller bara grymt?


Fur - fashionable or just cruel?


Drinkafton







Ikväll ska vi över på drinkafton hos goda vänner och som vanligt uppstår frågan - Vad ska jag ha på mig? ♥


Hot or not?





Senast vi såg en man i kjol var då det begav sig för Stakka Bo alias Johan Renck. Men vem vet vi kanske får se mer av detta luftiga plagg på våra karlar i framtiden. På Marc Jacobs senaste två visningar har vi fått se Marc him self avsluta showen i kilt. Det luftiga plagget verkar vara något som han även använder på fritiden. Personligen tycker jag faktiskt att Marc har lyckats riktigt bra med denna outfit. En skön lek med det strama och en flirt med könsrollerna (speciellt med tanke på väskan - en Hermès Birkin) på ett snyggt sätt. Trots att min man har snygga ben, så är jag dock inte säker på om jag skulle vilja se honom i kjol... Så vad säger ni tjejer, hot or not med män i kjol?


I'm not sure if I would like to see my man in a skirt, but I think that Marc Jacobs really could pull this outfit of. So what do you say girls, is it hot or not with men in skirts?


Svart och lite vitt





Visserligen satt jag i går kväll och sa att man hade mycket svart på sig under vintern. Men när det kommer till en Friday-outfit så kan det aldrig gå fel med svart. Denna gång har jag mjukat upp det becksvarta med vitt som bryter snyggt på både klänning och skor. Klänning: Balenciaga, skor: Rupert Sanderson, väska: Fendi och armband: Tom Binns.


Black can never go wrong! Dress: Balenciaga, shoes: Rupert Sanderson, bag: Fendi and bracelet: Tom Binns. ♥


Jak and Jil





Ingen bloggtokig fashionista har väl missat hela modevärldens nya älsklings blogg Jak and Jil med snygga bilder av snygga modemänniskor i snygga kläder och för att inte tala om alla snygga skor. Just nu bloggar de om vad världens modeelit har på sig till de stora modevisningarna i London, New York och Paris. Vill ni se äldre inlägg så hittar ni dem här.


Don't miss the fashion world's new favourite blog - Jak and Jil.


Svart, kantigt och snyggt





Franska Vogue med Carine Roitfeld är allt bra duktiga. Det är nämligen de som ligger bakom dessa snygga bilder (gillar viserligen inte ciggen i mungipan) som vi kan glädja oss åt i årets oktobernummer.


Gorgeous pictures in the October issue of French Vogue.


Inte bara svart





Så här på vinterhalvåret är det lätt att glömma bort att det finns andra färger än brunt, svart och grått. Med hjälp av accessoarer kan man faktiskt bli riktigt färgglad även under vintern, som t.ex. med denna väska från D&G.


Add more colour to you outfit with colourful accessorises this winter. Bag from D&G.


Min torsdag





Har haft en toppen dag idag. Jag och Emilie har fått massor gjort. Förutom att ha hängt med Emilie har jag blivit getingstucken i långfingret, så som tröst köpte jag en stor och härlig rosa marängmacaroon fylld med färska frukter på mitt favorit bageri Petite France.


I hade a great day to day, except for a bee stung me. I felt pity for my self so I bought a big, pink and tasty macaroon at my favourite bakery, Petite France.


Morgonmöte




Il Caffè



Just nu: Morgonmöte med
EmilieIl Caffè. Mycket att gå igenom för framtiden! ♥

Vilken ska bort?





Någon som kommer ihåg "Fem myror är fler än fyra elefanter" och Brasses lek "En ska bort"? Tänkte att vi också skulle leka lite här på bloggen, så kom igen nu tjejer och vässa geniknölarna och ge mig en bra motivering om vilken bild av ovanstående som ska bort. Kommentaren med skönast motivering vinner ära och berömmelse och det är ju inte fy skam!


Let's play a game! Give me a good reason of witch picture that doesn't belong in the context. The winner gets fame and glory.


Fattar inte heller





Såg att Ida hade funderat kring det där med kommentarer, svar och dialoger, dvs. varför den yngre generationen bloggare envisas med att svara på kommentarer hos den som lämnat kommentaren och inte under inlägget som kommenterats. Vet precis vad det är hon pratar om. Och det känns skönt att höra att det inte bara är jag som inte har fattat grejen med goddag-yxskaft-kommentarerna som nu mera börjar bli vanligare och vanligare bland inläggen. Vad säger ni andra, bra eller dåligt? ♥


Going black





Kvällen spenderas i tv-soffan, så jag passar på att lägga ett svart härligt lager lack. ♥


Höstens it-trousers





För ett år sedan skrev jag om haremsbyxan och nu så här nästan tolv månader efter kan man hitta dem i var och varannan butik. Tänk vad street style kan inspirera!


Själv köpte jag mina haremsbyxor på Zara nu när vi var i Frankrike och så här matchar jag dem idag. Skinnjacka: Zara, merinoullströja: Zara, skor: French Sole, väska: Prada. ♥


Luella s/s 09





Å jag blir så lycklig när jag ser dessa bilder från Luella's kommande vårkollektion! Det ser nämligen ut som om den lilla tanten med det blåa papiljotthåret, pärlhalsbandet och släggan till handväska är på väg tillbaka som influens i modeindustrin. Vi har sett henne göra små gästspel hos flera av de stora modehusen det senaste året, men hos Luella i vår har hon fått ta huvudrollen. Härligt om ni frågar mig! Med tanke på alla dessa underbara små plagg, så får man väl börja spara slantarna redan nu inför vårens kommande godbitar.


These pictures make me so happy! I love that Luella is finding her influences in the little old lady with the blue curly hair, the pearl necklace and killer handbag. It seams like I have to start saving my money so I can buy all of the garments from Luella next spring (I wish!).


Blue dreams





Högst upp till vänster/ at the top to the left: Clutch: Mayle, flats: Bally, shoe: Christian Louboutin, clutch: Marc Jacobs. ♥


Sonia Rykiel s/s 09





Jag älskar verkligen energin på Sonia Rykiels visningar och den senaste för våren 2009 gjorde mig åter igen lika sprittande glad!


Love the energy! Sonia Rykiel's fashion shows always makes me happy.


Söndag i skogen




Photos: Gemma Booth

Happy Sunday girls!

Plåster på såren





Hann ju aldrig med ett FF-inlägg igår, så som plåster på såren så delar jag med mig av något så ovanligt som en dagens outfit.


Skinnjacka/leather jacket: Zara, halsduk/scarf: gammal/old (12 år/years), kjol/skirt: Jean-Paul Gaultier, stövlar /boots: Acne Pistol boots. ♥


Somliga har tur...





...eller ska vi säga kontakter. Här har vi Carine Roitfeld, chefredaktör för franska Vogue iklädd Givenchy s/s 09. PR på hög nivå med andra ord. Avunsjuk, jag? Mmm...


Carine Roitfeld in Givenchy s/s 09.


Garde-Robe





Jag brukar inte godkänna spam liknade reklamkommentarer. Men här om dagen fick jag en som stod ut ifrån mängden, nämligen från Johanna som driver den ny öppnade webbshoppen Garde-Robe. En webbshop som är specialiserad på vintageskor i alla dess former. Kika in vett jag! Det finns guldkorn där att fynda och glöm heller inte att spana in Johannas blogg.


Check out the new online vintage shoe shop Grade-Robe. ♥


Vad tycker du?






Sött eller smaklöst?

Cute or tacky?


My new red boots





Ebay är allt ett underbart ställe. Där kan man hitta nästan allt man kan önska sig! Dessa röda och sköna godingar budade jag hem där ifrån precis innan bröllopet och jag är mycket nöjd. De är min röda glöd som kommer att förgylla min höst! (Ja, ja, jag vet att jag redan har flera par cowboy boots, men inga helröda. Skor kan man aldrig få för många av, eller hur var det?)


Ebay is a lovely place, where you can find almost everything you want. This gorgeous red boots is my latest catch.


RSS 2.0