Inspiration





I-shop-therefor-I-am



NI har väl inte missat den underbara danska webshoppen "I-shop-therefor-I-am"!? De säljer allt ifrån väskor och skor till jackor och byxor, allt noga utvalt. Det är en härlig blandning av gammalt och nytt,  vintage och märkeskläder. Absolut värt ett besök, för det finns fynd att göra (men man måste vara på hugget för de bästa fynden går fort)!


www.sophisticatedsophie.se

Sexy little knits



Nu är sommaren äntligen här och många börjar sina semestrar. Till dig som inte vill ligga i hängmattan med en bok i handen, har jag ett förslag, sticka din egen bikini!

Jag har ju tidigare här på bloggen pratar om att
handarbete är på mode igen. Ett bra exempel på detta är Ashley Paige’s bok ”Sexy little knits”. Ashley bor i ”the sunny California”, Hollywood närmare bestämt, så behovet av one-of-a-kind-bikinis är stort. Ashley stickar bikinis och toppar till kändisar som Christina Aguilera, Britney Spears, Hilton systrarna, Jennifer Lopez och Gwen Stefani. Hennes designs har setts i tidningar så som Vogue, Lucky och People och även figurerat på MTV och VH1.

Så vill du också inspireras av Ashley Paige’s bikinis, kan du köpa hennes bok ”Sexy little knits” på Amazon.com. Tyvärr är jag själv inte tillräkligt haj på att sticka så att jag kan ge mig på en bikini. Jag håller mig nog till att sticka en mysig halsduk till hösten i stället. ♥


www.sophisticatedsophie.se


Damma av de gamla byxorna



Har länge trott på chinosens återkomst, både för tjejer och killar. Köpte själv ett par nu när jag var i New York och är super nöjd med dem. Men jag har insätt att jag inte är ensam om att tro på denna trend. Bl.a. har Acne  och J. Lindeberg kommit med chinos i olika modeller denna vår. Så vill du också va helt rätt i sommar, så är det bara att gräva fram din pojkväns gamla chinos!

Men jag vill samtidigt höja ett varnande finger för att chinosen inte kan kombineras med vad som helst! Big no, no är t.ex. en snygg och prydlig skjorta eller en kavaj, för då blir looken för preppy, utan att för den skullen bli modern. Chinosen kombineras helst med något som skär sig med det klassiska snittet i byxorna. Matcha gärna med en ruff gammal skinnjacka eller tuff liten blus och höga klackar. Låt fantasin flöda! Men inga skjortor, snälla! ♥


www.sophisticatedsophie.se


Före och efter





Kvinnan bakom namnet



Möt Tamara Mellon, kvinnan bakom skoemperiet Jimmy Choo. Tamara jobbade som asseccoar redaktör på brittiska Vogue under mitten av 90-talet, när hon fick sin idé att starta upp ett eget skomärke. Det var under sin tid på Vogue som hon mötte den malajiska skomakaren, Jimmy Choo, som gjorde one-of-a-kind-skor till sina välbärgade kunder. I början jobbade Jimmy Choo på uppdrag av Tamara, för att sedan inleda ett mycket framgångsrikt samarbete. Där Tamara fick alla rättigheterna till hans namn. Efter ett rejält lån ifrån sin far kunde Tamara 1996 öppna sin första Jimmy Choo butik i centrala London. 10 år senare är företaget värt runt $325 miljoner, med 40 butiker världen över. Idag är Tamara Mellon en av de mest framgångsrika affärskvinnorna i Storbritannien.

Tamara förklarar sin succé: "It was really about making shoes that I wanted to wear, what I knew my friends wanted to wear, and what we couldn't find."

När Tamara inte jobbar med sitt företag, spenderar hon sin tid tillsammans med sin tre och ett halvt åriga dotter, Minty, som är ett av hennes största fans. Tillsammans har de precis flyttat till en ny våning, med garderober som kan få oss andra att bli gröna av avund, med tanke på de över 500 par Jimmy Choo skorna som trängs där!

Låt oss ta del och inspireras av denna framgångs saga, formad av drivande kvinna! Som Tamara säger det själv, "I have a personal motto that I live by, which is feel the fear and do it anyway." ♥


www.sophisticatedsophie.se


Presenter



Jag älskar presenter, både att få och ge bort. Finns det något roligare att ge någon något som den verkligen vill ha?!

Min lillasyster fyllde 18 år igår. Men hon är inte som jag, som har skrivit en lista redan flera månader innan min födelsedag. Utan med henne får man dra ur henne vad hon kanske skulle vilja ha. Jag har numera slutat med det och hittar istället på egna överraskningar till henne. Så igår fick hon en korg med både det ena och det andra som en tjej skulle kunna behöva inför sommaren:

Present

♥ Korg ifrån Bruka
J.Crew skärp med flamingos
♥ Bok, ”Kaxiga tjejers guide
Kardborrspolar till håret
Skrubbvantar
♥ Showerpeeling
♥ L’oréal Hydrafresh Cleansing gel
Rosebud lip balm
♥ Mabelline ögonskugga
♥ Dove lip balm
♥ Fot kit
Dove Summer glow body lotion
♥ Top med strassdöskalle från Zara
♥ En Sophisticated Sophie blingad borste

Sophisticated Sophie borste

Min syster har ju så klart redan en blingad mobil och annat smått och gott som är blingat. Alla tjejer behöver ju en blignad borste, så det är klar att hon oxå ska ha en blingad borste! Allt går ju att blinga som jag brukar säga! Och vill du också ha något blingat så är det bara att kontakta mig på [email protected]


www.sophisticatedsophie.se


The devil wears Prada



De flesta har väl vid det här laget hört att storsäljaren, The devil wears Prada ska bli film. Själv har jag börjat läsa boken, men inte kunnat fortsätta pga. att den har fått mig att må så dåligt. Det hela har nämligen att göra med att en av mina första chefer (ägarinna av en modeagentur här i Sthlm) som påminner mig otroligt mycket om Miranda Priestly, bl.a. i sättet hur hon behandlar folk som hon jobbar med (även hon bar mycket ifrån Prada). Trots att det är över sju år sedan nu så mår jag dåligt när jag tänker på henne än idag! Ja, jag vet, vist är det hemskt att jag ens tänker på henne. Men jag ser det hela som att jag är en erfarenhet rikare. Själv kommer jag aldrig att behandla människor omkring mig på det sättet som hon gjorde!

Men bara för att jag inte har läst klart boken så betyder det inte att jag inte kommer att se filmen. För vem kan motstå Meryl Streep som den djävulska chefen Miranda Priestly?! Och ni som vill se ett smakprov ifrån den kommande filmen kan klicka här! ♥


www.sophisticatedsophie.se


My style





Alla borde ha en



Alla tjejer borde ha en! Jag pratar inte om handväskor eller ett par skor utan en bästa gay friend. En kille som alltid kommer att stå vid din sida, oavsett om du bär Prada eller Pucci. En man som orkar en rejäl shopping runda på stan utan att sucka och stöna eller att klaga på det ena eller det andra. Någon som alltid och garanterat kommer att ge dig en ärlig åsikt om den där klänningen du just provade. Du kan inte bara dela shopping- och sminktips med denna man, han delar även ditt intresse för män. Du behöver heller aldrig vara orolig för att han skulle vara dig otrogen eller komma med närmanden på fyllan. Och har du tur så kan ni låna varandras kläder och väskor, dvs. dubbla din garderob!

Carrie har en, Standford Blatch och tom. pryda Charlott har en gayfriend i Anthony Marentino. Andra kända faghag relationer hittar man i Will and Grace.

Min personliga och ultimata gay friend måste absolut vara Bryan Boy. Reser jorden runt och har alla märkesväskor som en tjej bara kan drömma om! Killen har en enorm självdistans och är därför svår att inte tycka om! ♥


www.sophisticatedsophie.se


I miss you



Jag är säkert inte ensam om att sakna tjejerna i ”Sex and the city”. Okej, jag har den där berömda skolådan med alla säsongerna, men det räcker liksom inte till! Jag vill ha mer!

För oss som inte riktigt kan få nog av ”SATC”, så finns HBO’s hemsida. De har många fina bilder och kul info om serien. Var Carrie (SJP) er favorit så har även hon en egen hemsida med massor av bilder, som kan få en att bli grön av avund på vissa av hennes outfits.

”SATC” kommer att förbli en kultstämplad serie, vare sig våra kära pojkvänner vill erkänna det eller inte! Och helt ärligt så tror jag inte att det någonsin kommer att komma en serie i samma kaliber som ”SATC”.



www.sophisticatedsophie.se

Kärlek vid första ögonkastet



Promenerande hem från jobbet en kväll för någon vecka sedan, då jag slogs av den här ”måste-ha-känslan”, som de flesta av er antagliga också har upplevt.

Det var när jag passerade
Angela C’s skyltfönster som dom stod där och bara skrek till mig: ”Köp oss, köp oss!” De som talade till mig var ett par underbara små ballerina skor med de mest perfekta leopardfläckarna man kan önska sig. (Ni som flitigt läser min blogg vet att jag har en svaghet för leopardfläckar och för skor, så dessa godingar var ju ett måste!) Jag såg framför mig hur jag skulle kunna ha dom både till ett par jeans, snygga svarta cityshort, capribyxor och mycket mycket mer. Men andra ord jag var bara tvungen att ha dom!

För er som inte bor i Stockholm eller bara inte har haft vägarna förbi Angela C, så kan jag berätta att det är en renodlad skobutik som säljer både dam- och herrskor och ligger på Hamngatan, PK-huset. Angela C har närmare ett år på nacken i branschen. Men trots sin ringa ålder så ligger det mycket erfarenhet bakom denna, än så länge enda Angela C butik. Det är italienaren Rodolfo Castelucci som driver Angela C tillsammans med sina två döttrar Angela och Susanne. Rodolfo är även mannen som ligger bakom succéerna Rizzo och Chantal.

Rodolfo har alltid varit en man med en näsa för en bra affär och sålde Rizzo för ett par år sedan till Lagersson’s som numera ägs av Wedins, något som jag tycker mig märka på den trista kvalitén. Konkurrens främjar ju utbudet brukar man säga och med öppna armar välkomnar jag Angela C till Stockholm och den svenska skobranschen! Och det tycker jag alla ska göra!

Angela C har just nu massor av fina ballerina skor i olika utformningar, skinn, mocka, glittriga och i många härliga färger. Priserna är mer än överkomliga, ett par ballerinaskor i skinn med lädersula ligger på 390 kr. Ni som vill ha likadana leopardballerinor som jag har får skynda er eftersom de bara tog in ca två par i varje storlek! ♥

Leopardballerinor


www.sophisticatedsophie.se


Vilken karl



Efter en lång dag på ECR-mässan (Efficient Consumer Response, har fått i uppdrag av Coca Cola att iaktta och tolka de olika seminarierna för att sedan presentera ett case ur ett konsumentperspektiv för bl.a. VD och styrelse den 12 juni) såg jag fram emot ett härligt avsnitt av ”Project Runway”.

Har tyvärr inte hunnit med att se så många avsnitt, men jag har ändå hittat min absoluta favorit, Santino. (förra säsongen var det Austin Scarlett, passande namn för en sådan underbar karl!)

Santino är helt underbar med sitt gräsliga, tunna och flottiga hår och globögon. Hela han är så härlig! (inte på ett sexuellt sätt utan mer som person) Bara en sån sak att han satte på sig ett par lackstilettskor när han skulle imponera på Nicky Hilton. Om det är någon man som skulle kunna pull it off så är det han! Och inte att förglömma hans underbara design – ”More is more”, skulle nog kunna sammanfatta hans signum: Santino gör kläder för kvinnor som vågar synas och ta plats. ♥


www.sophisticatedsophie.se


Life is Too Short Not to Wear Beautiful Things



Ni som inte har hittat dit än, har ingen ursäkt längre varför in inte skulle ta en titt förbi denna underbara lilla butik! Jag prata om  den härliga butiken "Life is Too Short Not to Wear Beautiful Things" på Tegnérgatan 12. Det finns även hopp för er som inte bor i Stockholm, för snart öppnar även deras webshop!

Vill du vara snyggas på beachen i sommar så har "Life is Too Short Not to Wear Beautiful Things" fått in läckra baddräkter och bikinis från Vivia by Vivia Ferragamo, de har även vackra tunikor  från Lotus London.

Just nu kör de igång med sin REA (de kommer nämligen ha sommar stängt mellan 9 juli till 3 augusti). De börjar med att rea utvalda modeller av Superfine jeans & toppar, vita raka jeans från London Denim och Radcliffe Denim, utvalda väsk- och skomodeller (se bilder). ♥

 


www.sophisticatedsophie.se

RSS 2.0