Sophisticated Sophie på Sofi´s modeI onsdags så var Sofi Fahrman och hennes tv-team hemma hos mig och filmade för ett litet reportage till Sofi´s mode i Kanal 5 om mina blinagade mobiler, som jag blingar under namnet Sophisticated Sophie. Det kändes både lite osäkert och kul med all uppmärksamhet. Jag är inte van vid att ha en jätte kamera rakt upp i ansiktet, men efter ett tag släppte osäkerheten och det flöt på. Jag var i och för sig helt slut redan innan de hade kommit efter som jag tidigare på dagen hade haft en krävande tenta i statistik, men jag hoppas att det inte syns för mycket i tv-rutan!

   

Jag har tidigare blingat Sofi´s mobil och ska nu blinga hennes nya mobil i ”Sofi´s mode-anda”, dvs. rosa i olika nyanser, så missa inte Sofi´s mode i Kanal 5 den 16 mars för då är jag med! ♥Efterlängtade skor!Nu har dom äntligen kommit, mina efterlängtade YSL skor! Som ni ser valde jag dom lila och känner mig hel nöjd med det! ♥

YSL shoes


www.sophisticatedsophie.se

KärleksgåvaJag älskar cashmere! Det finns inget bättre! Cashmere är varmt, mysigt, lyxigt och sticks och killas inte. Just my cup of tea! Det kunde inte bli bättre än när min kära pojkvän kom hem med en starkt rosa kabelstickad cashmere tröja, ifrån Gant, i Alla hjärtans dag present. Jag älskar min pojkvän! Han vet precis vad en tjej som jag vill ha! ♥


www.sophisticatedsophie.se

Lucien Pellat-Finet i samarbete med Jacob the JewelerMannen som gör jordens lyxigaste cashmere tröjor, enligt min mening, heter Lucien Pellat-Finet och kallas även för "the king of cashmere". Han typiska stil är färggranna cashmere tröjor med radikala symboler som gärna får provocera. Jag gillar hans attityd och glimt i ögat som alltid finns med i hans typiska design.

Nu har Lucien Pellat-Finet tillsammans med Jacob the Jeweler, rapparnas favoritjuvelerare, tagit fram ett begränsat antal fantastiska klockor bl.a. med en döskalle i svarta och vita diamanter för ca $46 000. Av dessa var 35 st redan sålda innan de ens hade börjat att producerats! ♥
www.sophisticatedsophie.se


Det hänger på detaljernaHängslen och hängselbyxor är helt rätt i sommar! Så va inte rädda för att gräva fram de där gamla och slitna hängselbyxorna i garderoben! Eller varför inte låna morfars hängslen? Om du inte har någon äldre släckting som du kan låna av så får du skynda dig till närmast secondhandbutik innan hängslena tar slut, för tyvärr verkar det som om butikerna (inköparna) inte har uppfattat den kommande trenden, eller så får vi hoppas på att det kommer in hängslen senare i vår (vi är ju trots allt bara i mitten av februari)!  Så håll ögonen öppna! ♥

    

Bilderna kommer från Luella, Thakoon och Imitation of Christ´s vår/sommar visningar 06.

Guns for PeaceVar här om dagen på premiärvisningen för Philippe Starck´s berömda Gun kollektion hos belysningsagenturen Flos, super trevligt och ännu trevligare blev det ju när tillställningen var sponsrad av Absolut Vodka....;)

Philippe Starck´s nya lampkollektion som består av tre lampor i olika storlekar i form av olika skjutvapen bl.a. i form av en AK-47. Alla i förgyllda i guld och med svarta lampskärmar. Precis i min smak, en gnutta humor, lite kitch och lite elegans! Paradoxalt nog så går 20% av intäkterna till Frère des hommes. ♥


 

En bild säger mer än tusen ordMode handlar inte bara om utseende och kläder. Oftast ligger det något mer än bara yta bakom modet och trenderna. Det handlar om att förmedla en känsla med hjälp av uttrycksmedel som kläder och smink. Men för att vi konsumenter ska kunna anamma den rätta känslan gäller det för modeindustrin att kunna förmedla dessa känslor i rätt forum. Tidningar är ett av dessa forum som når ut och täcker upp många kundsegment. Fokusen kommer då att ligga på bildernas utformning. Vissa modeföretag väljer att satsa på kända ansikten, stora fotografer och duktiga stylister. Medans andra väljer att uttrycka sig i form av illustrationer.

Jag har alltid haft en förkärlek till modeillustrationer och bilder i media. Tycker att det är ett ypperligt sätt att förmedla känslor och upplevelser till läsaren. En av mina absoluta favoriter bland svenska illustratörer är Karin Mårtensson. Ni känner säkert igen hennes verk från bl.a. Habit, Darling och Damernas Värld. Hon kännetecknas av sina otroligt socker söta figurer, som hon på ett klockrent sätt presenterar i sitt rätta sammanhang, med hjälp av enkla linjer och sparsmakad färgsättning.
www.karinmartensson.com

   

Let your ring, ring bling, bling!  Har du också alltid önskat dig en gnistrade, glimmande och glamorös mobil? Nu kan jag hjälpa dig och låta din önskan gå i uppfyllelse! Och dina väninnor kommer garanterat att bli gröna av avund!

Jag har nämligen ett eget litet företag vid sidan av mina studier, som heter Sophisticated Sophie. Jag blingar allt ifrån mobiler och Ipods till skor och kläder. Jag använder mig enbart av de finaste Swarovskikristallerna och allt görs för hand. Vill du veta mer så hittar du mig på www.sophisticatedsophie.se


Möter vårsolen i New YorkHar tänkt länge på att införskaffa ett par Ray Ban Aviator (pilotglasögon) solglasögon. De är klassiska, tidlösa och funkar till det mesta. Så nu har jag i alla fall tagit tag i saken och köpt ett par. Tänkte att de skulle få följa med mig och möta vårsolen i New York.♥
Ray Ban Aviator


DvF klänning

Min nya "Chanel väska"

Hår och frisyrer

KonsumtionsupplevelseI början av min utbildning vid Nordiska detaljhadelslinjen vid Stockholms universitet fick vi skriva om en konsumtionsupplevelse. Tänkte att ni andra kunde få ta del av den också!

"När man handlar på internet kan man aldrig få samma slags upplevelser som man får i en vanlig butik, så som musik, andra kunder, expediter, dofter, att kunna ta i saker osv. Det är inget som jag saknar. Tvärtom, jag stormtrivs i att kunna välja och vraka ifrån det enorma utbudet av produkter på nätet utan att bli störd av irriterande expediter eller illa luktade kunder och jag kan handla när som helst på dygnet.

Jag kommer ihåg mitt första stora internetinköp. Det var en röd leopardmönstrad siden klänning ifrån klänningsgurun Diane von Furstenberg. Det var en sådan klänning som jag hade sett ”it-girlen” Jade Jagger ha. Jag hade först sett den ”livs levande” i ett skyltfönster i en liten butik på Humlegårds gatan i Stockholm och det var kärlek vid första ögonkastet! Vilken klänning! Hjärtat slog en frivolt av glädje och adrenalinet började pumpa i mina ådror. Jag gick in i butiken och frågade vad klänningen i fönstret kostade. Jag viste redan innan att priset skulle ligga rätt så högt, men kanske inte riktigt så högt. Men prova det kostar ju inget tänkte jag och lät det mjuka tyget omfamna mig. Klänningen satt perfekt! Men hur skulle jag ha råd? Jag såg studiebidraget flyga iväg med två vingar på ryggen.

Med sjunkande mod steg jag ur butiken och begav mig med tunga steg hem. Då tanken plötsligt slog mig, att internet var lösningen på mitt nyuppkomna problem. Många av mina vänner handlade reda mycket och flitigt på nätet så det var inte helt främmande för mig. Jag letade mig trevande fram och fann auktionsmarknaden Ebay till min stora lättnad och till min plånboks stora förtret. Jag fann ganska snabbt min älskade klänning. Men jag köpte den inte med en gång som man skulle kunna tro. Nä, för på Ebay där tar man först kontakt med säljaren via e-mail för att först visa sitt intresse för varan och sedan ställa alla möjliga frågor om varan eller om frakten eller vad det nu kan vara. Man skulle kunna säga att man som kund och säljare ”känner” på varandra.

Som jag sa så är Ebay en auktionsmarknad, det handlar alltså om vem som lägger det högsta budet innan tiden är slut. När jag väl hade hittat min klänning i rätt storlek gällde det bara för mig att ha is i magen och vänta ut klänningen tills sista stund för att lägga mitt bud. Ny ebayer som jag var kunde jag ju inte hålla mig ifrån att lägga ett bud när det bara var en dag kvar. Priset var ju ändå så lågt! Något som jag bittert fick ångra! Känslan var helt otrolig efter att ha lagt mitt bud fick jag ett e-mail som sa att jag just nu var den som var den högst bjudande på klänningen. Jag loggade ur mig och stängde ner datorn, mycket belåten och med en känsla av att nu så skulle klänningen äntligen bli min! Jag kröp ner i sängen och kunde knappt somna pga. att jag var så exalterad över min nya klänning. Vilka skor skulle jag ha till? Kunde man ha stövlar? Vilken väska passade bäst till?

När jag dagen där på kom hem ifrån jobbet och loggade in mig på Ebay för att se hur det hade gått med min klänning insåg jag till mitt stora förtret att budet som jag kvällen innan hade lagt låg längst ner på listan av 14 andra budgivare. Jag var den som hade utlöst ett habegär hos de andra potentiella köparna och på så sätt trissat upp priset med $100. Det var som om någon hade ryckt ifrån ett litet barn dess napp. Jag var otröstlig. Men än var det inte för sent, det var ett par timmar kvar. Jag beslöt mig för att gå hem till en väninna och dränka mina sorger i en drink eller två. Men alla vet vi väl vad lite alkohol kan göra….

Plötsligt satt vi där framför datorn och såg hur tiden tickade ner och buden rann in för min älskade klänning, för att i sista sekund kunna lägga ett slutgiltigt och vinnande bud. Ännu en gång så pumpade adrenalinet i mina ådror, mina händer dröp av svett och jag hade otroligt svårt att sitta stilla. Tiden var inne, och det var mitt bud också. Det var en seger att se när auktionsklockan visade 00.00. Klänningen var äntligen min! Vid det här laget var jag så pass uppspelt att jag hade stora koncentrations svårigheter. Hade inte min väninna varit med vet jag inte hur det hade gått med själva betalningen, som kan upplevas rätt så krånglig den första gången man betalar via Ebay och Paypal.

Efter exakt fem dagars väntan ringde det på dörren kl 09.00. Där var mitt efterlängtade paket i famnen på en budkille. Det var min klänning som hade färdats ända från U.S.A. till lilla mig i Stockholm. Jag bar in paketet i vardagsrummet och ställde ner det på mattan, rusade ut i köket efter en sax och började slita upp mitt paket. Jag blev nästan helt hysterisk när inte tejpen ville ge med sig, så jag sprang och hämtade den största kökskniven jag kunde hitta. När wellpappen väl hade gett vika darrade jag nästan av upphetsning. Klänningen var väl paketerad i ett rött silkespapper som fick hela klänningen att upplevas ännu mer exklusiv. När det röda papperet väl var upprivet så låg den där. Min klänning! Min mycket efterlängtade röda leopardmönstrade siden klänning ifrån klänningsgurun Diane von Furstenberg! Äntligen var den min! Och passade som handen i handsken! Visst var jag ett par tusenlappar ”lättare” men jag var också en klänning rikare. Med tanke på att jag fick den för under halva priset jämfört med vad jag skulle ha betalat för den här hemma i Sverige, så tycker jag att det var ett riktigt kap! Trots att det var en mycket dyr länning så har jag haft en stor glädje av den. Men min glädje infinner sig inte bara när jag bär den utan även när jag ser den hängandes i min garderob. Jag blir alldeles varm i kroppen när jag tänker på hur det gick till när jag väl fick tag på min dyrklimp till klänning."

Tyvärr har jag inte hittat någon bild på min kära klänning. Men jag lovar att jag ska fixa det! ♥

RSS 2.0