The joy only bling can bring



Det här är min nästa önskning till jul. Känns som klippt och skuren för mig! Jag undrar nästa om tjejerna på Juicy Couture har gjort den här toppen just för mig?!



För den som inte vet varför den här toppen passar mig så mycket så säger jag bara:

www.sophisticatedsophie.se och lägger in den här bliden  så förstår ni nog vad jag menar!



Tankar på att köpa en ny väska?



Funderar du precis som jag att köpa en ny väska?

Balenciaga, Fendi Spy bag och allt vad de heter känns alla väldigt uttjatade + att alla små tjejer släpar runt med de billiga kopiorna på stan. Det hela känns väldig vulgärt och smaklöst!

Nästa stora väsktrend som kommer komma efter denna "armgodis"-trend spår jag är "messenger/sling bag"-trenden.
www.net-a-porter.com har flera fina messengerbags tex den här i från Marni,   eller den här från Chloe.

Men än så länge har jag inte hittat någon väska som det har sagt klick med. Jag satsar på att hitta en i New York i vår!


Tuff brud i lyxförpackning



Har du inte det redan hemma, så bör du ge dig ut på stan och införskaffa dig ett mörkrött nagellack och ett läckert läppstift! Glöm läppglans och annat kladd som fatsnar i halsduken! Det är läppstift som gäller om man vill vara riktigt lyxig i vinter!

nagellack

Julklappstips nr 3



I dag när jag vaknade insåg jag till min stora förtjusning att hela Stockholm var inbäddat i ett vitt snötäcke och termometern visade -0.5. Årets första riktiga snö, i alla fall här i Stockholm. Det är dagar som denna då jag önskar att jag hade en riktig lyxig och läcker cashmere tröja och krypa in i. 

Mannen som gör jordens lyxigaste cashmere tröjor, enligt min mening, heter Lucien Pellat-Finet  och kallas även för "the king of cashmere". Han typiska stil är färggranna cashmere tröjor med radikala symboler som gärna får provocera. Jag gillar hans attityd och glimt i ögat som alltid finns med i hans typiska design.

Lucien 2 Spana in eller designa din egen tröja på
www.lucienpellat-finet.com. I Sverige finns "the king of cashmere´s" tröjor att köpa hos Natalie Schuterman. En tröja i finaste cashmere från Lucien Pellat-Finet går loss på ca 10.000 kr...... men man kan ju alltid önska sig!

Om man inte vill lägga en förmögenhet, men ändå ge bort en cashmere tröja till sin älskling i julklapp har www.mypashmina.co.uk många modeller och färger att välja i mellan. Du som inte vill handla cashmere klappar på nätet kan uppsöka butiken "Cashmere Stockholm" på Grev Turegatan 15. Lycka till!


Klänningen med stort K



Om min pojkvän någon gång tar sig i kragen och friar, (Jag är en flicka av den gamla skolan som anser att det är manen som bör fria. Det handlar väl om någon rosa dröm som var och varannan tjej går och bär på, som jag tror grundar sig i mycket av mitt Barbie lekande när jag var liten.) då är det här min drömklänning:
Kate Hudson
Kate Hudson på Oscarsgalan 2003, i klädd en Versace klänning helt i spets.


Blinga din mobil!



Detta inlägg är specielt riktat till Joanna (URL: http://soho), jag fattar inte hur jag ska kunna kometera din komentar, jag är ju lite ny på det här va..... Men du kan kontakta mig via min hemsida www.sophisticatedsophie.se om du fortfarande är intresserad av att blinga din mobil, eller någon annan där ute för den delen :-)

ipod Ett annat julkapstips är att låta sin älsklings Ipod bli blingad. En garanterad uppskattad julklapp!

Bling bling för din mobil!



Blev överaskat glad i dag när jag va inne på Aftonbladet.se För de som inte redan vet det så är det jag som har blingat Sofi Fahrmans mobil. Och i dag så har Aftonbladet.se Plus blider på Sofi och hennes super fina mobil! Tror ni att jag blev glad eller!? :-D
Sofi FahrmanDet är ju alltid kul med lite gratis reklam, men det var ju tyvärr lite trist att de inte satte ut mitt namna och var man kan få tag på mobilen...... men sånt är livet!

Vill du oxå ha en lika fin mobil som Sofi så kan du hitta mig på www.sophisticatedsophie.se

Swarovskimobil

Sverige i tio skepnader



Kommer precis i från en helt underbar utställning på National museet, här i Stockholm! "Sverige i tio skepnader" hette den. Den går ut på att designern Hjördis Aúgustsdóttír har fått i uppgift att visualisera sina tankar kring Sverige. Resultatet blev tio otroligt vackra kreationer.

Jag rekommenderar varmt denna utställning! Funderar du på att besöka den så kan jag även rekommendera dig att boka en guid för att få ut det maximala av utställningen. Jag och mina klasskompisar fick turen att ha utställningskommissarie: Ingrid Giertz-Mårtenson som guide, en mycket kunnig kvinna, hon har bla varit VD i 20  år för det svenska moderådet. Hon fick verkligen hela utstälningen att leva!

För mer info, kolla in den här länken:
http://www.nationalmuseum.se/NMTemplates/NMSingleExhibition____3830.aspx

Sv i 10 skepnader 2

Tyvärr så gör inte bliderna kreationerna någon rättvisa, men man får en uppfattning. Detta bör ses med egna ögon! Mina personliga favoriter var "Norrsken" och "Vatten" (tyvärr ej med på bild)

Bojkotta modehundarna!



I kväll på tv4 kl 20.30  kommer Kalla fakta att handla om olaglig import av hundar till Sverige. Helt rätt att föra detta problem på tal.

Tredsättaren av minihundtrenden är Paris Hilton med hennes hund  Tinkerbell, som är en liten Chihuahua. Paris släpar med sig denna lilla hund över allt, filmpremiärer och fester. Inte nog med det,  Tinkerbell kläsut i kläder och skor, precis som om hon var en docka. Stackars liten! Men man kan ju inte annat säga än att det faktiskt verkar som om Paris älskar sin lilla sötnos
Paris and Tinkerbell Men tyvärr så är det många människor här i världen som inte är lika måna om sina hundar som Paris, tex hundsmugglare. Redan i morse så visade tv4 klipp i från kvällens Kalla fakta program. Man fick se drogade små valpar som låg i en bil med bundna tassar. Dessa små hundar har legat på det viset hela bilresan från något öststatsland till Sverige, utan att röra sig eller få uträtta några behov. Jag förstår inte att någon kan vara så grym och utsätta dessa små underbara varelser för något sådant! Hur omänsklig får man bli! Enligt tullverket så handlar den största hundsmugglingen om små hundar så som chihuahuor.

Visserligen kan jag förstå det mysiga i en lite hund. Men det jag inte kan förstå är hur man som hundköpare kan utsätta sin lilla älskling för en sådan hemsk behandling! Varför hundsmugglingen har blivit så pass stor har att göra med de långa väntetiderna hos uppfödarna här i Sverige. Men snälla om du funderar på att köpa en smuggelhund (för tyvärr så är ju priset även lockande vid inköp av en smuggelhund!) tänk då på att du har inga garantier för att hunden är frisk eller att den ens kommer att överleva transporten hem till Sverige! (Har en kollega på jobbet vars syster smugglade in en liten Chihuahua från forna Jugoslavien. Hennes lilla hund fick de avliva två dagar efter att de hade fått hem honom till Sverige pga att han hade fel på njurarna.)

Så snälla jag ber er, stöd inte de hemska människor sm tjänar pengar på att utsätta dessa små hundar för ett enormt lidande! Köp INTE smuggelhundar!

Beige mops valpSvart mops valpTitta och njut av dessa två sötnosar (Mops valpar)! Man kan ju inte göra annat än att älska dom! Och snälla kom ihåg köp inte smyggelhundar! Sök upp en auktoriserad hunduppfödare via svenska Kennelklubben så vet du att du får en frisk och pigg liten valp! Lycka till!


Den nya it-bagen?!



Här är kanske den nya it-bagen från YSL...... Fast näää jag tror inte det!

YSL bag

Mina röda cowboy boots



Det här är det ”värsta” med att handla över nätet, väntan. Jag köpte ett par underbart röda cowboy boots för närmare bestämt 21 dagar sedan. Jag hittade dom på Ebay och förälskade mig direkt!

Men som det ser ut nu så har de fastnat i tullen. Jag betalade säljaren för frakt som skulle ta 4-10 dagar. När jag inte hade fått mina boots efter 14 dagar hörde jag av mig till henne. Hon berättade att det hade precis hänt en av hennes andra kunder att ett par stövlar hade fastnat i tullen och att hon skulle undersöka saken.

Jaha, så nu sitter dom fast i tullen. Okej, jag kan ta det där med att man måste betala moms och tullavgifter (fast det är ju inte kul direkt!). Men det jag inte tycker är schyst är att de håller kvar sakerna och drar ut på tiden. Jag vill ha mina stövlar NU!!!! Och inte till jul! Jag kommer ju att kunna smälta ihop med tomtarna ute på stan med mina röda cowboy boots....

Men det här lilla missödet kommer inte att hålla mig ifrån att shoppa på nätet. Det är där den bästa shoppingen finns, för den som inte viste det. Och var det någon som såg Ebba von Sydow på tv4´s söndagsmorgon i söndags? Fy vilka trista nätshoppingtips hon kom med! Ska försöka hinna med att lägga ut lite nättips så ni andra även kan få ta del att nätets underbara shopping!


Skillnaden mellan secondhand och vintage



Jag skulle vilja bena ut skillnaden mellan secondhand och vintage en gång för alla. För jag är nämligen så trött på att företag och tidningar använder ordet vintage i tid och otid.

Vintage är något som är gammalt och välbehållet för sin ålder. Vintage kan tex.vara gamla veteranbilar eller årgångsviner. Något som kan kallas för vintage ska helst vara helt oanvänt, detta kan i dagens läge kan vara svårt att hitta.

Secondhand är något som är begagnat, något som är använt. Med andra ord något som är köpt eller övertagit i andra hand. Åldern har inget med secondhand att göra, det handlar om hur många som har haft varan i sin ägo och att den inte är köpt direkt ifrån återförsäljaren. Secondhand är något som ofta för knippas med kläder, men det kan även handla om tex. böcker och möbler.

Vintge har alltså egentligen inte så mycket att göra med kläder. Trots att de kan vara fina och välbehållna så handlar det om seconhand och inget annat! Kom ihåg det nästa gång ni ser ordet vintage!

Lila, purpur, violett, gredelin



Kärt barn har många namn! Om det någon som har missat det så är höstens hetaste färg lila! Något som tyvärr inköparna i Sverige totalt verkar ha missat! Ett litet tips till alla er inköpare där ute, kolla in Henrik Mattson´s trendseminarium till nästa säsong!

Någon som kan det där med trender äri alla fall Madonna! Kolla in och njut!

MadonnamadonnaMadonna

Stella hysteri



Jaha, så var det dax igen..... H&M gör en uppföljare på förra årets succé med Karl Lagerfeldt som gästdesigner. I år är det Stella Mc Cartney som står för den utlösta hysterin. Det finns nu så här dagen efter knappt ett plagg kvar, hyllorna är renskrapade och butikerna ekar.

Stella McCartneys kollektion för H&M var en typisk "Stella kolektion". Självklart var oversize silhuetten representerad och hennes jordnära färger så som urtvättad puderrosa, gråblått och mörkt mintgrönt. Kollektionen bestod av bl.a. stuprörs jeans med dragkedjedetaljer och matchande jack/kavaj, små festtoppar och klänningar i siden. Det fanns t.o.m. två bikinis för de som ska på badsemester i jul. Eller varför inte en liten nyckelring med en svart panter att hänga på väskan i vinter? Priserna låg över det normala hos H&M, men inte så konstigt med tanke på materialval (och vad betalade inte H&M för det här kalaset till Stella?!!!).

Det mest intressanta i kråksången är nu den blommande internetauktionsmarknaden med försäljning av Stella´s H&M kläder till hutlösa priser. Finns det en marknad för detta, med tanke på att priserna börjar närma sig Stella´s "riktiga" kollektions prisnivå? Kanske en och annan hittar någon att byta grejer med, men mer än det tror jag inte på!

Själv så jobbar jag lite extra på H&M så jag var där och beskådade spektaklet med egna ögon och behöver med andra ord inte följa auktionerna på nätet för att kunna lägga vantarna på något av de eftertraktade plaggen. Vilken syn! En massa kvinnor (och en och annan man som fungerade som packåsnor till sina kvinnor. För står inte hur man som man kan sjunka så lågt!) som sloss för livet för att kunna ta hem en trofé i från Stella´s H&M kollektion. Helt otroligt måste jag säga! Man kan ju i alla fall inte beskylla H&M för dålig marknadsföring och produktplacering.

Men det mest otroliga var inte den förutspådda tryckvågen då dörrarna slogs upp, utan den spända stämningen som sedan skapades under eftermiddagen.  Detta p.g.a. ryktet om en extra leverans med Stella kläder. Ett på sitt sätt sant rykte.... Den leveransen som kom igår eftermiddag var planerad att levereras till butiken under fredags morgonen (idag). Något som vi i personalen informerade de besvikna kunderna om och tipsade dom om att va tidigt i butiken på fredagen. Så jag antar att de stackarna som jobbar idag få handskas med ett gäng besvikna kunder som missade påfyllningen i går...... Vid 15.30 såg butiken ut som en arena med en förväntansfull publik som väntar på att pojkbandet ska entra scenen. Det var så trångt att man inte kunder röra sig. Varför det tog så lång tid innan kläderna kom ut i butiken hade att göra med att säkerhetsrisken var för hög att ta ut kläderna. Så det man väntade på var förstärkning av väktare för att kunna ta ut kläderna. Men trots resursförstärkningen blev det helt hysteriskt då kläderna kom ut i butiken.

Undrar nu vad Stella säger om det hela? Hon har ju en väldigt bestämd syn på det här med djur och natur. Med tanke på att påsarna som vi delade ut till de som köpte Stella kläder var så pass miljövänliga att man kunde äta dom! I mina ögon så har det här med Stella och Kalles kläder på H&M varit som en ända stor köttmarknad. (Så stora summorna som vi drog in igår, bara i vår butik på Hamngatan kan jag knappt räkna till! )Men det vågar man inte säga till Stella kanske!?

Antar att man uppe på huvudkontoret är mycket nöjda med gårdagens försäljning världen över. Kanske de just nu sitter och gnuggar geniknölarna för att komma på nästa års stjärndesigner som ska bli nästa pengarko? Det skulle va kul att se t.e.x. Vivienne Westwood eller om man får drömma Tom Ford, jag skulle köpa allt!

Men i år la jag vantarna på ett blått siden linne med strasskant och ett par jeans, så jag är nöjd. Stella McCartney Hade gärna sett att jag hade kammat hem kavajen och matchande byxor oxå, men de sprang iväg.

Första inlägget



Ja, och så skulle väl jag oxå börja...... med det här att blogga. Tanken har skrämt mig lite tidigare, att lämna ut sig på det här sättet. Men jag har ju insett att det är ju jag som bestämmer vad jag vill dela med mig av!

Det jag tänker dela med mig av på den här bloggen är mode, mode och ännu mer mode. För det är det jag älskar!

Mitt första modetips till er där ute är att alltid utgå i från er själva i valet av kläder. Strunta i alla trender som media pressar på oss! Jag är så trött på att vi svenskar ser ut som ett uniformerat folk! Så snälla välj er egen väg i modets snåriga skog!

Och för den som inte viste det, så är Karl Lagerfeldt till hälften svensk. Karls svenska far var en mycket duktig affärsman, precis som Karl själv är i dag!

RSS 2.0