Vårens färgerJag skulle vilja börja med att sammanfatta vårens färger med att ta en titt på två verk av Carl Larsson. Jag tycker att hans tavlor summerar våren och sommaren 2006´s färger på ett bra och beskrivande sätt.

 

Många har pratat om vitt som sommarens stora färg. Men det tror jag inte ett dugg på! Vitt kommer alltid mer eller mindre att vara rätt på sommaren. Vårens färger skulle kunna sammanfattas som smutsiga pasteller och naturnära färger som rost, beige, gammalrosa och ljust gråblått osv. Vi kommer t.o.m. få se lite brunt här och där i butikerna i vår! Man kan se många influenser av moderjord i vårens färgval.


Men jag utesluter inte helt kontrastfärgerna svart och vitt ur våren och sommaren 2006. Det viktiga att pointera här är att det inte handlar om något modsmode, utan snarare ett val av färg. Antingen väljer man svart eller så väljer man vitt, dessa två bör inte kombineras allt för kontrastfullt i sommar! ♥


Jacktrender.....Som jag berättade förut så smygläser jag ibland kvällstidningarnas fredagsbilagor, som kan vara riktigt underhållande, ibland….. Nu i fredags morse så snubblade jag på de senaste bilagorna, när jag var ute och handlade frukost och tvättmedel. Just denna fredag introducerade Expressen Fredag sin nya chefsredaktör, Annika Leone. Måste säga att hennes försök att göra ett respektingivande intryck, inte va helt hundra, med tanke på att hon nu ska försöka att leva upp till småtjejernas älskling Ebba. Att börja klanka ner på folk som väljer att bära den outtalade Stockholms uniformen, en Canada Goosejacka, och sedan dra in prinsessan Madeleine i det hela anser jag personligen vara ett otroligt klumpigt drag! Att Annika sedan heller inte verkar ha någon som helst uppfattning om vad ett par stövlar eller en New York resa kostar är ju bara pinsamt!

Visst jag håller om att Canada Goose jackan varken är särskilt snygg eller modern för den delen. Men den är varm och trots ett stort mode intresse så får man inte välja utseende framför att få tex. urinvägsinfektion! Jag har själv inte en Canada Goose jacka, men jag har en liknande jacka i samma klass och när det är minusgrader ute är jag väldigt glad att jag kan kränga på mig min otympliga jacka. Det värsta jag vet är att frysa (och gör det ganska lätt)! Jag har en teori om det där med vinterjackor här i Sverige. Vinterjacks trender tycks inte dyka upp lika fort som vanliga modetrender, utan har cykler på fem till åtta år. Någon gång i början av 90-talet skulle man ha en Chevignon jacka med skinnaxlar och stora broderade änder på ryggen eller en glansig Moncler jacka. Gärna en så kort jackmodell som möjligt. Runt 96-97 så var det antingen Canada Goose eller en Fjällräven som gällde och har nu ”gällt” ett bra tag efter det. Jag väntar nu på kommande jacktrend (som enligt min teori borde ha dykt upp vid det här laget), som jag hade trott att den skulle komma redan förra året i form av det italienska märket
Kejo och deras färgstarka jackor. Jag tror även att Moncler jackan är på G inför nästa vinter, men då i en mer slimmad och figursydd modell. ♥


Chanel No. 5Det är inte bara Gucci som firar 85 år i år, utan även en av de mest välkända parfymerna i världen, nämligen Chanel No. 5. Det var den första doften från den franska modeskaperskan Gabrielle ”Coco” Chanel och lanserades i maj 1921.

Parfymen fick sitt namn ifrån att det hade skapats flera dofter för att Coco skulle välja mellan dessa. Varje flaska var numrerad och märkt med No. 1, No. 2 osv. Det var den femte flaskan som Coco fastnade för och där av namnet Chanel No. 5.

Särskilt känt blev märket över trettio år senare, och försäljningen ökade markant, en marknadsföring som inte kostade Chanel något. 1953 då Marilyn Monroe fick frågan vad hon hade på sig i sängen svarade hon att hon bar Chanel No. 5. ♥

 


Alexander Mcqueen scarf x 2Kul att se att det är fler än jag som har så bra smak! Spana in Lindsay Lohan i en exakt likadan Alexander Mcqueen scarf i siden som jag har. Undrar vem som var först?! ♥

 bild i från Celeb Web

Skärp er! Jag kan inte sluta tjata om det! Men om ni bara ska satsa på en sak att förgylla er garderob med i vår, satsa på skärp! Alla bredder, materila och olika utformningar är tillåtna. Så ta fram era feminina former och drapera ett skärp runt midjan! Själv är jag helt såld på Fendi´s överdimensionerade skärp. ♥

Skillnaden mellan haute couture och prêta-à-porterEn riktig modedrottning bör redan veta skillnaden mellan haute couture och prêta-à-porter. Men för er som än så länge inte vet det och bara kan titulera er modeprinsessa ska jag bena ut dessa två grundbegrepp inom modebranschen.

Haute couture [åt koty:r], kommer från franskans ”högre sömnadskonst”. För att ett plagg ska få kallas för haute couture, måste det leva upp till ett par kriterier. Plaggen ska vara gjorda på plats och det som menas med på plats är på plats i Paris och ingen annan stans. De ska vara handsydda, självklart sys mycket på maskin men då inte stora industrimaskiner. En klänning kan kosta från 100 000 kr och uppåt miljonen. Det går inte att köpa haute couture kläder i vanliga butiker, alla plagg måttbeställs och sys endast upp till just den kunden som beställde plagget. En haute couture kollektion till skillnad från en prêta-à-porter kollektion, kan upplevas som väldigt dramatisk, scenisk och svår buren. Men det är samtidigt själva tjusningen med ett haute couture plagg, att inte vem som helst kan bära upp det. Tyvärr är begreppet haute couture på väga att dö ut i vårt massproducerande samhälle, men modeskapare som tex. John Gliano för Christian Dior försöker hålla liv i uttrycket genom att skapa haute couture kollektioner.

Prêta-à-porter [prettapårte:], kommer från franskans ”färdig att bära”, dvs. kläder som går att köpa direkt i butik. Dessa plagg är fabrikstillverkade och producerade i massupplagor. Det är prêta-à-porter plagg som vi dödliga ser hängandes i butikerna och har möjlighet att köpa för en relativt billig penning. ♥


Hyr din drömväskaAlla drömmer vi väl om den ultimata it-bagen?! Den perfekta väskan. Men som oftast inte har ett så perfekt pris.... Och speciellt när man har flera favoriter så är det svårt att få det hela att gå ihop.

Numera finns det en lösning på problemet, hyr din drömväska! Det finns flera sidor på nätet som erbjuder de senaste it-väskorna på leasingavtal. Jag har listat de sidor som jag tycker har ett bra utbud av väskor.

www.bagborroworsteal.com

www.frombagstoriches.com

www.be-a-fashionista.co.uk

♥ www.secret-boutique.com

www.bagstealandborrow.co.uk


Lycka till och hoppas ni hittar er drömväska! ♥


Min stora lastEn av mina stora laster, förutom kläder och skor, är modetidningar. Jag älskar modetidningar! De ger mig en möjlighet att försvinna bort i fantasins underbara värld och inspirerar mig till att skapa både det ena och det andra. Jag upptäckte dessa tidningar redan som 11åring, då jag började läsa Vecko Revyn, men gick snabbt över till svenska Elle, som bättre levde upp till mina modeförväntningar. När mina engelska började utvecklas gick jag över till engelska och amerikanska Elle, då jag besviket insåg att svenska Elle endast är en blek kopia av de utländska utgåvorna (det är något som jag än idag står fast vid!).

Idag köper jag antingen engelska eller amerikanska modetidningar. Min absoluta favorit är engelska Vogue, som jag har varje nummer av sedan 1997. Men inte att förglömma, franska L`Officiel 1000 models, speciellt december och maj numren, då de är renodlade accessoarnumer. Men jag gillar även Elle, In Style, W, i:D och Harper´s Bazar.

Jag läser nu mera nästan aldrig svenska modetidningar och köper de ännu mer sällan. Oftast när jag kommer över en svensk modetidning är det för att min kära pojkvän tar hem de tidningar han får gratis skickade till jobbet. Fast i och för sig om man kallar Expressen Fredag och Aftonbladets Klick för modetidningar, så läser jag en del ändå. Tycker att det är kul att läsa om vad Sofi Fahrman och Cecilia Mikkov pushar på för modetrend denna vecka och eftersom jag känner båda tjejerna (Sofi känner jag på det professionella planet och Cicci känner jag privat) så är det kul att jämföra! Ibland kan jag t.o.m. se att en viss inspirationskälla i min blogg (Cicci, du vet vad jag menar ;)! ♥


Shopping i LondonNu mera är det väldigt billigt att åka över och shoppa i London, men tyvärr är inte shoppingen lika billig längre. Själv har jag bott och jobbat i London i ett tag så jag känner mig ganska hemma på Londons shoppingstråk. Och just nu pågår rean för fullt. Tänkte därför dela med mig lite av min shoppingerfarenhet i från London genom att lista en del bra butiker och områden som är värda ett besök då man är i London en kort tid!

♥  Varuhus som Harrod´s, och Harvey Nichols är alltid värda ett besök. Men min personliga favorit när det kommer till Londons varuhus är Selfridge´s på Oxford Street. De har allt i från Gucci och Prada till många av de stora highstreet märkena, en bra blandning med andra ord.

♥ Marks and Spencer har i mångas öron en dålig klang, men om man vill fynda underkläder är Marks and Spencer det rätta stället att gå till! Inte lika mysigt som Victorias Secret men samma bra passform.

♥ King´s Road är en mysig gata som ligger i Chelsea, bra blandning av butiker. Här ligger bla Manolo Blahnik´s skobutik, närmare bestämt på Old Church Street.

♥  Portobello Road är en annan mysig gata som ligger i Noting Hill. På lördagar anordnas Portobello Market, en antikmarknad med allt i från smycken och vintage pälsar. Mitt tips är att gå genom hela antikmarknaden via Portobello Road så kommer man så småningom fram till små stånd där unga designers säljer sina kreationer blandat med secondhand kläder. En mysig mix!

♥ En annan marknad som är värt ett besök är Brick Lane Market som hålls på söndagar, en kul blandinga av stånd, butiker och mysiga cafén finns i området.

♥  Camden Market är en annan galen marknad. Där kan man köpa allt ifrån haschpipor och rökelse till ullkappor och begagnade möbler. Camden är ett kanalområde, men mest känt är nog området för sitt musikutbud, punkens vagga och numera ligger det många raveklubbar i området samt MTV har sitt högsäte där.

♥ På New Bond Street, Old Bond Street och på Sloane Street hittar du alla stora märken som Dolce & Gabbana och Gucci. Ett riktigt modemecka!

♥ För dig som älskar mode men samtidigt vill ha något udda ska du bege dig till området Seven Dials, nära Covent Garden. Ett bra utbud av trendiga och lite speciella butiker, absolut värt ett besök!

♥ En personlig favorit bland Londons butiker är Browns som ligger på South Molton Street, som har en bra blandning av engelska designers. Där hittar du allt ifrån kashmir tröjor till märkes jeans och priserna ligger över det normal.

♥ Om du vill veta mer så har Aftonbladet oxå en bra
Shoppingguid över London som går att ladda ner. 


 Trevlig resa! ♥ 


Lila, gröna eller röda?   Beslutsångest! Tycker alla är lika fina! Men vilken färg ska jag välja, lila gröna eller röda? Jag lutar åt de lila. ♥

Kvinnan med den odödliga stilen   

Om vi ska ta och glömma "Sex and the city" för ett tag och tänka över vem som är den riktiga stildrottningen. Då kan jag i alla fall bara komma på ett namn, Jackie Kennedy Onassis. En riktig kvinna med en otrolig känsla för stil och klass när det kommer till mode. Spana bara in bilden där hon har en svart YSL klappa på sig, det skulle lika gärna ha varit idag! ♥

KattmönstratJag vet inte varför jag har en så stor förkärlek till leopardmönstrat. Men det måste nog vara mitt absoluta favorit mönster. Kan det ha något att göra med att min mormor och morfar träffades och bodde i Afrika, där de hade en tam gepard som hette ”Cheetah”?

Jag älskar leopardmönstrat och den där lite kitchiga känslan som det ger mig! Jag har det på allt man kan tänka sig! Allt ifrån mina Ralph Laurent lakan, Diane von Furstenberg klänning till mina nya Dolce & Gabbana underkläder (som jag fick av min pojkvän i julklapp). Jag har t.o.m. en hel pyjamas och matchande duntofflor helt i leopardmönstrat som jag fyndade på H&M. Och tro det eller ej så har jag faktiskt Yves Saint Laurent smink där ögonskuggorna är lagda i ett mönster av leopardfläckar. Leopardmönstrat tycker jag gör sig absolut bäst ihop med färger som lila, rött och smaragdgrönt, de ger någon slags elegant balans till det kitchiga.

Högst upp på min leopard önskelista står en leopardpäls, gärna secondhand ifrån slutet av 50-talet, en vid modell med en rundad krage, lite korta ärmar och kappan ska helst sluta precis under knäet. Jag brukar hålla ögonen öppna efter sådana pälsar då jag tar en sväng i secondhandbutikerna runt om i stan. Så om det är någon som har en sådan päls som bara hänger och skräpar där i garderoben, snälla tänk på mig!
 

 Spana in Sienna Millers super fina päls! ♥

Kicki presenterar Elle galan

Passade på att fråga om det var hon som kanske skulle presentera i Elle galan i år, med tanke på att hon redan jobbar för Kanal 5. Men Sofi berättade att det är Kicki Berg som har fått den stora äran i år. Sofi berättade också att hon skulle iväg till New York i samma veva som Elle galan, men skulle lagom hinna hem för att gå på galan som gäst. Ska nog kolla lite shoppingtips med Sofi innan jag sticker till New York i vår. För då ska det shoppas (till min kära pojkväns stora förfäran)! ♥


Seven jeans Köpte i går den där super söta Junk Food t-shirten i rosa med Care Bears på som jag pratade om förut. Så nu sitter jag här och väntar på att den ska komma! Jag vill att den ska komma NU! Väntan är nog det som är det sämsta med att handla över nätet....men det kan det vara värt! Tänkte att jag ska blinga den här t-shirten med rosa Swarovskikristaller där det är text, så att den matchar mina mobiler ;-)

Jag är lite sugen på att köpa ett par Seven jeans med rosa Swarovskikristaller på bakfickorna. Ja, jag vet, jag är lite sen. Men jag tycker de skulle va lite sött att piffa till min garderob med ett par rosa blingade jeans! + att de skulle va lite fina till min nya t-shirt. ♥


it-bag 2006Ett tips till alla er som är väsktokiga, precis som jag!

Ska ni satsa på en väska 2006 bör det vara en messengerbag! Det vill säga en väska som man bär snett över bröstet. Ni vet så där som våra mammor gör och gjorde när vi var små. Tyvärr så har jag inte hittat den ultimata messengerväskan ännu. Men den ska vara stor till vardags och liten till fest och gärna i läder! Ska hålla ögonen öppna för en sådan när jag åker till New York i vår.

 Här är en bild så ni förstår vad jag menar! ♥


Project RunwayNi har väl inte missat mitt nya favorit program Project Runway som går på TV3 kl 19.00 mån-tor?Jag är fast! 12 stycken hysteriskt härliga personligheter (speciellt killarna!) som älskar mode och drömmer om att bli  erkända designers.  Första pris är att får de visa sina kreationer under New Yorks prestigefyllda modevecka. Heidi Klum är programledare i den här realityserien, men än så länge måste jag säga att jag är lite smått besviken på hennes insatts. Jag vill ha mer Heidi!

 En av mina andra favoriter är Austin Scarlett. ♥


Sko nostalgiMin kära mor håller just nu på att packa ihop sitt liv. Min lilla mamma ska nämligen flytta, från att bo i villa till en två rums lägenhet, så just nu är hon lite stressad över att hon inte kan ta med sig allt och måste skiljas ifrån vissa av sina ägodelar.

Själv flyttade jag hemifrån för över 5 år sedan. Men bara för att man har flyttat hemifrån så betyder det inte att man har packat ihop sitt lilla flickrum. Det har i alla fall inte jag gjort…… Så nu när min kära mor ska flytta så måste även jag packa ihop mina saker. Eftersom jag bor i en tvåa som inte har allt för många förvaringsutrymmen så betyder det att jag måste också göra mig av med en del. Varken jag eller min mamma är kända för att kunna slänga saker, men efter att ha sett alla dessa program om städning och flytt så har vi också insätt att man måste lära sig att rensa bland sina saker.

Så igår åkte jag över till mamma för att rensa bland mina saker.  I början kändes det lite trist, men efter ett tag blev jag riktigt hänsynslös! I slut ändan blev det sex svarta plastsäckar bara med kläder som ska till Myrorna och göra någon annan glad (hoppas jag!). Gick igenom gamla brevhögar ifrån brevvänner och kände nostalgin komma krypande. Hittade massor av brev ifrån min bästis i högstadiet, Sofia G. När jag ser tillbaka på den tiden, första fyllan, första riktiga pojkvännen för att inte tala om modet, så ler jag! Men hjälp, vad tänkte jag på! Men som tur är så ligger mycket av det modet i stora svarta säckar just nu! Fast det finns ett par skor, som jag nu sitter och funderar på om jag ska gräva fram ifrån en av säckarna.

Redan på högstadiet älskade jag skor. Men idag skäms jag nästa lite när jag tänker på ur hemska de där skorna egentligen är. Jag köpte dom till min skolbal in nian, tyckte att de va så snygga och moderiktiga då! Jag hade influerats av Viviane Westwoods super höga platåskor, ni vet dom där som Naomi snubblade i på catwalken. Mina skor var i svart mocka, med en klack på säkert 18cm samt en platå på fem cm under framfoten och med vristband. Dessa skor hade jag tillsammans med ett svart slimmat fot långt fodral, med slits näsan upp till rumpan. Klänningen hade jag för övrigt tvingat min lilla mamma att sy. Tyckte jag var så snygg i min nya outfit! När jag tänker på det i dag för står jag inte hur min mor kunde släppa ut mig utanför dörren den kvällen!

Så nu sitter jag här och funderar på om jag ändå ska spara dessa kolosser till skor som jag bara har använt en ända gång. De skulle ju vara så kul att använda på någon maskerad någon gång! Vad tycker ni ska jag slå mamma en signal och säga till henne att gräva fram dom igen? ♥

Älskade mobil!Min mobil får verkligen följa med på både det ena och det andra! Det är tur att den alltid är  förberedd glamourösa och lyxiga fester!

  Vill du ockå att jag ska blinga din mobil eller varför inte din Ipod? Hör i så fall av dig till mig, jag finns på www.sophisticatedsophie.se


I love Bryanboy!För er alla där ute som, precis som jag älskar den hysteriska och vulgära lilla bögen Bryan (hans blogg hittar ni på www.bryanboy.com och bör läsas med en stor nypa salt!) kan jag även glädja er med att han även har en lite mer sofistikerad blogg www.insidemybag.com som går ut på att folk skickar in sina bilder på sin väska och dess innehåll. Kul ide tycker jag, med tanke på att det faktiskt säger ganska mycket om en person!♥

Junk FoodEn annan som är uppvuxen under 80-talet kommer ju ihåg dessa små sötnosar, Krambjörnarna eller Care Bears som de hette på engelska. Älskade dom när jag var lite och samlade på allt med de små björnarna på!

  Nu har Junk Food insett att det finns pengar att tjäna på oss nostalgiska stackare och gör nu t-shirtar med 80-talstryck. Super kul tycker jag, som själv vill ha dessa två! Tänkte sätta lite Swarovskikristaller på dom för att piffa till dom! På www.80stees.com hittar du ett brett utbud på Junk Foods t-shirtar och massor av annat kul. Ett stort + är att de skickar till Sverige! ♥

Älskade skor!De som känner mig känner till min passion för skor (+ hur trångt det numera är i min garderob, efter att ha jobbat nästan tre år på Rizzo). Jag älskar skor!!! Jag kan inte riktigt förklara varför. Kanske har det med att göra att jag oftast tittar på en människas skor innan jag bedömer den? Man kan säga mycket utifrån en persons skor, om den är slarvig, modemedveten, bekväm osv.

Ni som läser min blogg, vet att innan jul la jag ut flera  "Want adds" om ett par Yves Sain Lauren pumps i mocka. Nu har jag äntligen fått napp i från en säljare i Italien. Hittade honom på mitt älskade www.ebay.com Han skulle kolla upp om han hade min storlek för att sedan återkomma. Så nu är det bara att hålla tummarna! Hoppas att han har dom i lila! ♥

Säkra kort 2006Om du bara ska satsa på några få saker till våren 2006, så bör du inför skaffa:


♥ Ett par ballerina skor. De är alltid lika klassiska och funkar både till klänning, cityshorts och jeans.

♥ Skärp, brett som smalt, bara det sitter i midjan och inte på höften! Det är midjan som ska markeras i vår.

♥ Ett par cityshorts (om du inte hann skaffa ett par förra sommaren).

♥ En eller flera klänningar, gärna med en romantisk känsla, tänk pigan som på sommar morgonen går och ska mjölka korna i sin blommiga klänning som vajar för vinden.
 Klänning från www.net-a-porter.comBeach 2006.....Ja ha så var det 2006.... Har inte utalat något nyårslöfte, men jag vet och känner att nu är det dax att börja röra på sig ordentligt, inte bara tro att det funkar att powerwalka lite på Djurgården lite då och då....

Fick ett års träningskort i + en Ipod (ni vet den där värstingen med färgskärm och allt! E mycket nöjd!) i julklapp så nu finns det inga ursäkter längre! Tänkte blinga min ny Ipod för att piffa till den lite extra!
Vad tror ni om det här mönstret och färgerna? (Jag finns på www.sophisticatedsophie.se om det är någon annan som vill piffa till sin Ipod eller varför inte sin mobil?)

 Men när inte glitter och glamour räcker för att hålla modet uppe längre så får man väl spana in Hollywood eliten för att veta hur man ska klä sig inför Beach 2006. Själv har jag alltid varit en sucker för trekantsbikinis. Så i år blir det att införskaffa en riktigt stor och läcker hatt att gömma sig under för solens starka strålar. För vem vill se ut som ett russin vi 40?! ♥

För oss som har barnasinnet kvarJag kan inte sluta tjata om det där med kashmir. Hur mysigt , varmt, mjukt och lyxigt som helst!

 För oss som har barnasinnet kvar kan vi "fynda" denna super söta "Nicke Nyfiken" kashmirtröjan på www.nordstrom.com. Den är ju hur söt som helst!

  Och har man inte råd med en hel tröja i kashmir med ett barnsligt tryck, kan man alltd sukta efter "C3 Collections" mössa och halsduk i kashmir med äpplemönster, som finns att köpa på www.bluefly.com. ♥


Fin butik med ett bra utbud!Fin butik med ett bra utbud av lite okända märke som håller hög klass! Vi behöver fler sådana här butiker i Stockolm! Det är faktiskt lite som om man skäms med tanke på att Stockholm faktiskt är Sveriges huvudstad och ändå har vi så få bra butiker i klass med "Life is too short not to wear beautiful things", som finns att finna på Tegnérgatan 12! Det är ju trots allt inte alla som vill handla på kedjor som H&M, Lindex och JC!

Så ni som inte bor i Stockholm kan ju alltid spana in "Life is too short not to wear beautiful things" på
www.lifeistooshortnottowearbeautifulthings.se. Tyvärr så har de ingen närtbutik, men ni får än så länge hålla tillgodo med att kolla in de läckra skorna i från Beatrix Ong även kallad "The new Choo", som hon förövrigt designade under innan hon slog på stort och började designa egna skor. ♥

Det där med REA.....Personligen gillar jag inte det där med rea, men jag vet att det är många av er där ute som gör det.......

Jag kan bara inte förstå hur man kan vilja slåss och svettas med tusen andra om både trasiga, smutsiga och snart omoderna plagg, för att få några fjuttiga procent av på priset! Och oftast det som inhandlas under den stressiga rean blir nästa alltid de där plaggen som hänger längst bak i garderoben och väntar på antingen smalare tider (dvs att dess ägarinna ska droppa ett par kilon, något som väldigt sällan händer, i alla fall i mitt fall....) eller på det rätta tillfället för att bära de där skrikigt rosa byxorna , ja men det var ju Gucci och de va ju så billiga....

Att handla på rea är en konst. Det är inte vem som helst som kan klara av det. Man måste hålla huvudet kalt hela tiden så att inte rea-djävulen får ett fast grepp över ens sunda förnuft! Om inte så är det då man kommer hem med ett par skrikigt rosa Gucci byxor som man inte alls behövde eller ens planerade att köpa.

Att tänka på då man ger sig ut för att "fynda" på rean:

* Klä dig lätt, dvs inga dunjackor eller liknade. Lämna accessoarerna hemma, vantar och halsdukar har en tendens att komma bort i röran.

* Välj skor med omsorg! De ska vara både sköna att gå i och smidiga att ta av och på, då det blir mycket av den varan!

* Välj en messengerbag eller liknade väska som gör att du kan ha händerna fria samtidigt som du faktiskt har väskan på dig och inte behöver ställa i från dig den. Om du måste ställa i från dig din väska be en väninna ta den eller ha sten koll för under rean så kryllar det av ficktjuvar!

* Planera dina inköp före och tänk igenom vad du verkligen skulle behöva! Köp inget som du inte behöver!

* Spana gärna in det du vill ha i förväg tex under julhandeln, för att sedan lägga in stöten på rean.

* Ha koll på vårens mode och försök att fynda det som kommer att hålla även över nästa säsong! I år kan du håll högonen öppna efter fina skärp att ha i midjan, högt skurna byxor och pennkjolar. Tänk markerad midja!

* Håll ögonen öppna för klassiska plagg så som svarat byxor, bas toppar i ull och kashmir.

* Fynda väskor och andra accessoarer som inte behövs provas för storleken skull. Det brukar ju gärna bli fel med storlek och passform av reainköp....

* Håll huvudet kallt och försök att inte bli stressad av dina medsystrar i reahysterin. Köp inte den där toppen bara för att någon annan gärna vill ha den. Tänk efter före!

* Kolla med butiken om de har någon bytesrätt eller öppet köp på sin rea. Det är nämligen upp till butiken om de vill ge sina kunder dessa förmåner, så räkna aldrig kallt med att du får lämna tillbaka ditt felköp dan efter. Om butiken erbjuder någon slags bytesrätt eller öppet köp, utnyttja detta genom att köpa hem plagget och prova i lugn och ro där hemma för att sedan lämna tillbaka det om plagget inte passade i stället för att stå i långa köer till provrummen.

Så lycka till ute i readjungeln! (NK startar sin rea på nu lördag 7/1, om det är någon som är sugen på att gå dit för att trängas. Själv så tänker jag inte närma mig ett reastånd, utan blickar fram och välkomnar vårens mode!)


RSS 2.0