Mors modeillustrationer



Jag har alltid varit fascinerad av illustrationer och då speciellt modeillustrationer ända sedan jag var liten. På den tiden spenderade jag all min lediga tid vid vårt matsalsbord som var över belamrat av papper, kritor, tuschpennor, vattenfärger och högar av teckningar. Något som min mamma alltid uppmuntrade mig till. Men de är kanske inte så konstigt med tanke på hennes bakgrund som modeillustratör.

Mors mode illustrationer

Bilderna gjorde min mamma då hon pluggade vid Beckmans. På den tiden använde man sig inte av modefotografier i tidningarna, utan illustrationer, något som eleverna övade sig flitigt på. De fick lära sig att allt från att rita strukturen i olika slags pälsar till spetskantade underkläder. Efter avslutad utbildning så jobbade min mamma bl.a. för DN och Borås Väverier som illustratör. Nu mera är min lilla mor inte mera verksam, men jag skulle vilja hylla henne genom att visa en del av hennes illustrationer här på bloggen. ♥


www.sophisticatedsophie.se

Internetshopping



Nu har jag varit ute och nätshoppat igen. Älskar att shoppa på nätet, speciellt när det några dagar senare dyker upp ett trevligt litet paket i brevlådan.

Köpte
den här underbara lilla t-shirten från Junk Food, på en nätbutik som är förhållandevis ny för mig. Har känt till TruffleShuffle ett tag, men aldrig handlat där ifrån. Men nu kan jag varmt rekommendera TruffleShuffle till alla mina medfashionistor!

För det första så var det otroligt smidigt eftersom man kunde betala med hjälp av Paypal, något som jag alltid betala genom när jag handlar på Ebay, dvs. ett super smidigt betalningssätt som passar mig utmärkt! Jag beställde t-shirten i tisdags kväll och idag fredag så låg den i brevlådan. Jag behövde inte ens gå till posten eftersom de hade förpackat t-shirten i ett så pass smalt litet paket att den fick plats i min brevlåda. Man tackar! En annan positiv sak är att Truffleshuffle ligger inom EU, närmare bestämt i Bristol och man behöver med andra ord inte betala tull. Ett stort plus i mina ögon!

Junk Food t-shirt

Bilder kommer att komma på min nya t-shirt, men inte än på ett tag, pga. att jag har andra planer för den. Men jag lovar att ni kommer att få se när det är klart! ♥


www.sophisticatedsophie.se




Designa dina egna skor



Trött på skorna som finns i butikerna? Varför inte designa dina egna?

Tro det eller inte, men hos det amerikanska skomärket Steve Madden kan du designa dina egna skor, näst intill i alla fall. Man har tre modeller att välja mellan, dvs. tre olika klackar att välja mellan. Med hjälp av tre olika val så har man hux flux designat sig ett par egna skor! Och priserna är absolut inte så häftiga som man skulle kunna tro! De ligger mellan $90-150 + frakt och tull hit till Sverige. ♥


www.sophisticatedsophie.se

Dagen outfit



Gräsligt dålig bild! Men jag lovade Therese att lägga upp ”Dagens outfit” eller något i den stilen. Själv tycker jag kanske att det är lite små trist med dagens outfit som finns i var och var annan modeblogg, men samtidigt kan jag inte sticka under stolen med att jag har funderat på att lägga upp lite bilder på MyStyleDiary.

Jag har även förstått att ni är ett litet gäng där ute som är lite nyfikan på vem jag är och vad som gömmer sig i min garderob. Hoppas ni inte har allt för höga för väntningar, för så fantastisk är den inte! Jag heter ju tyvärr inte Margarita Missoni! Men jag lovar att det kommer mera, kanske inte just en små suddig ”Dagen outfit”, men något i den stilen! Så håll till godo! ♥

Dagen outfit 20060921

♥ Leopardkofta, H&M
♥ Vit t-shirt, C&C Carlifonia
♥ Älskade Sven jeans
♥ Äkta boots från Texas (skiter fullständigt i vad media donnorna tycker med sina inne- och utelistor!)


www.sophisticatedsophie.se




Marc Jacobs Mouse Shoes



Ja, så har jag äntligen hittat mina efterlängtade mus skor från Marc by Marc Jacobs! Dvs. ännu ett par till min lilla samling!

Marc Jacobs musskor

Det började i våras då jag var lite sen med att komma på att jag nog ”behövde” ett par av Marc Jacobs mus skor i lack. De gick som smör i solsken både på nätet och i butikerna. Men när det blir ett sådant tryck på en produkt så brukar jag alltid försöka att löpa dom på Ebay, vilket i detta fall verkade helt omöjligt eftersom min storlek aldrig verkade bli till salu.

Men så fick jag av en slup (va tillsammans med en tjejkompis på Mrs H och där jag högljutt gick runt och klagade över min egen klumpighet att jag inte hade köpt dom där MJ mus skorna när de fanns i butik) reda på att Mrs H skulle nu till hösten få in mus skorna igen, men då i mocka. Med andra ord en strålande glad Sophie lämnade butiken ihop om att till hösten bli en stolt ägarinna av ett par Marc Jacobs mus skor.

Men icke sa Nicke! Det hade blivit något missförstånd med deras order och som läget ser ut nu så kommer det inte komma några mus skor till Mrs H, i alla fall såg det så ut när jag var inne och pratade med dom för ca tre veckor sedan. Men okej, jag vet ju att de finns på nätet och att min syster i U.S.A. mer än gärna hjälper till med inköp, tull och frakt. Men när jag skulle gå in på Shopbop och göra en beställning på mina efterlängtade skor så var de slut i min storlek!!! Det kändes precis som någon där uppe inte ville att jag skulle ha ett par mus skor!

Men så i lördags, av en slump så tog jag en sväng förbi Natalie Schuterman. Gillar egentligen inte riktigt den butiken, lite för små snorkigt personal, lite för trånga vinklar här och där och ett alldeles, alldeles underbart utbud av vackra saker! Men så tittar jag ner, under en stång med hängande kläder, vad hittar jag där om inte mina små mus skor från Marc by Marc Jacobs! Hjärtat slog nästan en frivolt, så glad blev jag!

Tyvärr så hade jag inte tid för att prova, utan ringde in under måndagen för att lägga undan ett par i min storlek. När jag sedan kom in för att köpa dessa små underbara sötnosar, så visar det sig att tjejen som jag pratade med i telefon dagen innan hade lagt undan fel storlek och att min storlek var slut! I den stunden trodde jag att jag höll på att bli tokig! Men så säger försäljerskan att dom visst är ganska stora i storleken och att jag ändå ska prova ett halvnummer mindre. Och tro det eller ej men dom passade perfekt!

Så nu har dom små mössen fått följa med mig hem, för att bo i min garderob! Dom har tom fått ett eget litet hus att bo i, i form av en skolåda! Är det inte underbart så säg! ♥


www.sophisticatedsophie.se


Mina skor



Blev som sagt utmanad av Camilla förra helgen att visa upp min skor. Ni som följer min lilla blogg vet nog vid det här laget att jag är riktigt svag för just skor, dvs jag har hela garderoben full. Därför bestämde jag mig för att välja ut några av mina favorit par och visa dom för er här på bloggen.

Jag är definitivt inte rädd för färger, eller rättare sagt jag älskar färger! Om det är något plagg eller accessoar som man kan vräka på färg på, så är det skorna! Min klädstil är relativt klassisk och vissa skulle väl kanske säga tråkig, så då är skorna ett sätt för mig att sätta piff på vardagen.

Mina skor

Det syns kanske inte riktigt på bilden men jag ääääälskar höga klackar! Det finns inget läckrare än ett par riktigt högklackade skor. Det enda negativa med höga klackar är väl att fötterna får ta en del stryk. Men det är då Taxi Stockholm kommer in i bilden, dessa skor nedan är nämligen en del av min samling av ”taxi-shoes”, dvs skor man inte går långa sträckor i. Mina absoluta favoriter på den här bilden måste nog vara mina lila mocka pumps/loafers frånYSL (mitten raden, andra paret från vänster).

 

När jag köper skor så är det oftast inte för att jag behöver ett par nya, utan för att det var love at first sight. Jag kan bara inte motstå ett par underbara skor. Oftast är det något speciellt med dom som tex färgen, materialet eller klackarna.

Mina skor

Men jag har inte bara ”taxi-shoes” i garderoben, utan det gömmer sig även en och annan ballerina sko och några par sneakers där inne. För vad skulle jag annars ha på mig i skolan, på jobbet eller på en promenad runt Djurgården? Jag tycker det finns ett och annat måste i en tjejs garderob t.ex. minst ett par svarta ballerina skor, ett par vita tygsneakers, svarta pumps och svarta loafers och jag har både det ena och det andra. Lätt matchat och lätt buret! Mina älsklingar på den här bilden är nog mina svarta ballerina skor i mocka, med ett utskuret hjärta på hälen (tyvärr, så framgår det inte så bra på bilden) från Gucci (mitten raden, andra paret från vänster) eller så är det mina ballerina skor i leopard från Angela C (första raden fram ifrån, andra paret från vänster). Å det är så svårt att välja! Jag älskar dom alla! ♥


www.sophisticaedsophie.se


Skoutmaning



Blev utmanad av Camilla att visa upp min skosamling, spännande eller hur?!

Tyvärr så ser det ut som tiden inte räcker till denna helg, men jag lovar att inte hålla er på sträckbänken för länge utan kommer med bilder i början av nästa vecka! Så håll till godo, för den som väntar på något snyggt väntar aldrig för länge!

Mvh Sophie♥
www.sophisticatedsophie.se

Knut



För er som inte vill låta lockarna falla så är höstens andra hårtrend att sätta upp håret. Nu pratar jag inte om i en hästsvans, något som jag själv gör allt för ofta när tiden på morgonen inte räcker till, utan i en
knut. Vårens visningar har visat en och anna knut, men trenden är här nu redan i höst!

Knuten är höstens hetaste håruppsättning och kanske också den lättaste, som tur är! Så glöm alla utsläppta hår med snedbena som börjar där örat slutar a la Östrareal och Co med sina ”comb overs”!

Tuleh hårknutar Tuleh hårknutar


www.sophisticatedsophie.se

Iakttagelser



Kunde inte hålla mig från att span in och analysera visningarna ändå, som jag hade lovat mig själv. Tycker att det är lite små trist att se samma bilder på varenda blogg.... Här kommer en snabb resumé av mina egna iakttagelser av några av gårdagens visningar vår/sommar 2007 ifrån New York Fashion week:

Michale Kors kollektion kändes väldigt ”vintrig” med sina färgval, mycket svart och en del beige. Kändes i och för sig som en typisk Michael Kors kollektion med sina klassiska plagg och rena naturfärger. Hade dock hoppats att vi skulle slippa denna sommarens odågor, thigtsen, men inte om man ska tro Michael Kors. Däremot så tror både jag och Michael på chinons återkomst, i detta fall för männen.

The King of Colours har gjort det igen, en underbar kollektion från Matthew Williamson, som gick i turkost, svart och vissa inslag av en stark men varm persikofärg samt vitt. Självklart fanns hans underbara tunikor representerade och även hans känsla för färg- och mönsterkonstellationer. Inte för att bli tjatig men Matthew him self, precis som Michael Kors verkar tro på chinosens come back, till min stora glädje.

Gillar Anna Sui´s små bohem/rockchick/babydollklänningar som känns igen från hennes vår/sommar kollektion 2006. Det svarta dominerar som vanligt i hennes mönster och det vita lyser upp och ger oss den där somriga känslan. Nätstrumpbyxorna har återuppstått, men nu i form av under-knät-långa thigts (nej tack, säger jag). ♥


Visningsbilder från New York Fashion Week av Michael Kors, Matthew Williams och Anna Sui´s vår/sommar kollektioner 2007.


www.sophisticatedsophie.se


Höstens frisyr



Många av kändisvärldens stora namn har denna höst låtigt lockarna falla, eller ska vi kanske säga de hemska hairextensions som allt för många går runt med. Resultatet har blivit många välvårdade kortare frisyrer åt page hållet. Snyggt, sofistikerat och klassiskt om jag får säga min mening. Några av donnorna är Victoria Beckham, Jessica Simpson, Carolina Gynning för att bara nämna några.

Kate Bosworth
Någon som jag tycker passar förvånansvärt bra i sin nya frisyr är Kate Bosworth. Fast vad passar inte Kate i (ja, förutom att va för smal)?

Så gör som kändisarna och låt de slitna och solblekta lockarna falla! Inget går uppemot ett (äkta) välvårdat hår! ♥


www.sophisticatedsophie.se


Victor & Rolf pressmeddelande



Som alla redan vet så kommer ju Victor & Rolf att samarbeta med H&M i höst, närmare bestämt den 9 november släpps kollektionens 35 stycken plagg i utvalda butiker världen över. Spännande! Men jag måste säga att jag inte är så himla imponerad av deras kreation som visas upp i pressmeddelandet. Mer kan ni läsa hos Elenore som var först ut med nyheten. ♥


www.sophisticatedsophie.se


Baksidan



Modevärldens baksida......


20060914

Spana in det här och må lite bättre!


www.sophisticatedsophie.se


New York Fashion Week



Som ni säkert reda vet så håller New York Fashion Week på för fullt där på andra sidan Atlanten. Vi som tyvärr inte får chansen att uppleva all den där flärden får sukta framför våra datorer istället. Så just nu sitter i alla fall jag och väntar på dagens visningsbilder från bl.a. Michael Kors, Matthew Williamson och Anna Sui vårkollektioner inför vår och sommaren 2007.

I morgon, torsdag, 14/9, kan fashionistorna som har haft turen att bli inbjudna till de stora visningarna se fram emot Vera Wang, Calvin Klein och allas lilla älskling Zac Posen´s visningar.

Fredag, 15/9, som är den sista dagen för New York Fashion Week och bjuder på Project Runway, Ralph Lauren, Donna Karan och L.A.M.B. Med andra ord, mycket kul att se fram emot!

För min egen del så är det inte bara visningarna som lockar utan kanske ännu mer folket omkring och de påkostade, härliga och flärdfulla festerna, som t.ex. Marc Jacobs fest på Gramercy Park Hotel.

MJ NY fashion week

Här är Marc´s älskade lilla brottsling Winona Ryder och Mr Jacobs him self på Gramercy Park Hotel. Måste säga att Marc är riktigt sexig i dom där ”tönt-brillorna” nu när han har tappat ett och annat kilo, tyvärr så är han ju redan tagen och inte ett dugg intresserad av det kvinnliga könet, precis som de flesta andra männen i modebranschen. ♥


www.sophisticatedsophie.se


Tårna tittar fram



Trots att det börjar bli kallare nu på kvällarna så tycker jag inte att man ska släppa sommarkänslan riktigt än. Med hjälp av ett par riktigt snygga peep toes skor så kan man låta sommaren vara kvar lite lite längre och samtidigt vara helt rätt för en het kväll ute på stan.

Asos har kommit med ett par lack peep toes skor som påminner otroligt mycket om mina som jag köpte för ett par veckor sedan på Zara. Ett par gråa skulle inte sitta helt fel i min garderob.  De skulle vara super snygga till ett par röda stuprör, en mysig stickad kofta i grått och så klart rödmålade tånaglar. ♥


www.sophisticatedsophie.se


Pälskant på tillvaron



Min pojkvän kan det där med att sätta piff på tillvaron i vårt gemensamma liv (eller ska man säga mitt liv kanske?!) För någon vecka sedan komma han hem med denna underbara mocka/päls-väst från Gant´s Rugger kollektion och överraskade mig med.

Gant pälsväst

Har länge funderat på att låta sy upp en liknade väst, fast då i svart och i en lite längre modell. Men en chokladbrun väst sitter ju aldrig fel till ett par snygga jeans, benvit ullpolo, otvättade jeans och ett par snygga boots. Och på tal om det, hur snyggt skulle det inte vara med denna väska till?! Ja, så nu är det bara att hålla tummarna för att en riktigt snygg Prada väska får följa med hem från Italien i höst.

Men oavsett om jag får tag på min favorit väska från Prada, så kommer min nya väst att vara perfekt till kalla och trista höstdagar. Thank you honey för min fina väst! ♥


www.sophisticatedsophie.se

Shopaholic



Hej alla tjejer som var bjudna på min och Amandas lilla bloggdrink på Utecompaniet i somras, ni glömmer väl inte bort att ni har 20% på ett köp hos Shopaholic! Ett perfekt sätt att förnya era höstgarderober med andra ord!

Taru erbjuder just nu Andrea Brueckners supersnygga väskor, raw edge som är gjorda i underbart skönt och mjukt läder och är helrätt i båda färgkombinationerna som de kommer i. Alla de tre läckra clutches är oslagbara som partyväskor i vinter! Sedan är Karaninas mörklila klänning en helt underbar skapelse som inte riktigt kommer till sin rätt på bilderna på hemsidan (nya bilder kommer inom kort!), tyget är otroligt mjukt och skönt och klänningen faller så fint mot kroppen. Taru har berättat att de säljer som smör i solsken  i butiken i Göteborg. Faytopen från Karanina är bara så snygg och matchar utmärkt med Lashys snygga mocka pumps i burgundy, en svart pennkjol och Andrea Brueckners svarta clutch, så är man ju redo för precis allt! Julie Sandlaus vackra smyken i 18 karats guld med fina stenar som bärnsten och onyx får mina ha-begär att växa! Är du en shoeaholic som jag, så finns ju Lashys skor, som är helt bedårande, och ankelbootsen är enligt mig ett måste i höst och vinter. För de med lite mindre plånbok är Seychelles ett fint alternativ, bra kvalite och otrolig passform till ett bra pris! Eller funderar du på att köpa ett par nya jeans så tycker jag att ni ska spana in Shopaholics jeans-rea, med 40% på märkesjeans så som Seven och True Religion.

Och när jag ändå har er uppmärksamhet så vill jag passa på att flagga för min och Amandas kommande bloggdrink senare i höst. Med tanke på sommarens otroligt lyckade bloggdrink så kommer det självklart en uppföljare! Vi återkommer med mer information när datum, plats och tid är spikade! Så håll tillgodo med lite höstshopping tills vi ses igen!


www.sophisticatedsophie.se


Höstens it-bag i Sophies garderob



Precis som jag har en svaghet för vackra skor så älskar jag väskor i alla de former och material. Just nu, denna höst är jag helt såld på Prada´s underbara hjortskinns väskor. Jag kan bara inte få nog av dom! Trots att det är svart och grått som gäller i höst och vinter, så struntar jag i det och längtar istället efter en härligt brun och riktigt stor skinnväska.

Har länge funderat på att skaffa mig en rejäl skinnväska, där man kan få plats med både det ena och det andra. Har alltid tyckt att Prada har gjort riktigt snygga skinnväskor och funderade redan förra året på den
här (helst i choklad brunt tvättat skinn, underbar), som jag fortfarande tycker håller måttet för mina kriterier för en snygg skinnväska.

Just nu så håller jag och min närmsta väninna på att planera in en liten shoppingtripp till Florens under hösten och vem vet kanske så får en liten Prada eller Miu Miu väska följa med hem till Sverige. ♥

  


www.sophisticatedsophie.se


RSS 2.0