Prada fall ad







Prada Fall 2010 ad by Steven Meisel. ♥


Love is in the air



                                                                 Bild: Scanpix och Ebba


Och så har de äntligen fått varandra, den blivande drottningen och mannen av folket. Härligt, härligt och gud så romantiskt! Mitt intresse för bröllopet har fram tills igår vart rätt ljummet. Jag och min man var tidigare i veckan och spanade in Love Stockholm 2010 och blev otroligt besvikna. Ett trist och obehagligt reklamjippo för företag som vill rida på bröllopsvågen. Men så igår kväll så visade SVT (tv4 släng er i väggen när det kommer till bröllopsrapporteringen den senaste veckan) den fantastiska konserten i Konserthuset och jag föll som en fura för den fina, personliga och romantiska stämningen.

Inte för ens idag bestämde jag mig hur jag skulle följa bröllopsceremonin. På plats, dvs se kortegen svischa förbi eller hela dagen framför teven. Det blev alternativ två med sillunch och goda vänners sällskap. Då det där att trängas med folk inte riktigt är min grej, plus att det gav oss en chans att se alla gästernas vackra klänningar.

Det här är ju trots allt en modeblogg, så jag kan ju bara inte hoppa över att kommentera Victorias vackra klänning i dubbelsidig sidenduchesse med fem meters släp, och designad av Pär Engsheden. Personligen tycker jag att Victoria såg strålande ut på sin bröllopsdag och klänningen kändes verkligen som hon. Visserligen hade jag fantiserat om något mer spektakulärt, men när jag tänker efter så känns den här klänningen helt rätt för Victoria. (Hon kunder iofs ha skippat det där tjocka skärpet i midjan.) Den vackraste detaljen tycker jag var ryggringningen i ett grunt litet v och den nedvikta kanten. Ja, också slöjan i spets, som även har burits av Silvia den 19 juni 1976.

Låt oss tacka vädergudarna för uppehållet över Stockholm idag. Jag tror att det kanske var all kärlek i luften som fick alla orosmoln att lätta. För när man tittar på brudparet så kan man ju inte förneka att nog finns det gränslöst mycket kärlek mellan dem. Å, jag blir alldeles varm i hjärtat när jag ser dem tillsammans! Hela den här svenska bröllopsyran får mig självklart att tänka på mitt eget bröllop. En dag som jag skulle kunna ge min högra hand för att få uppleva igen. Så till dagens kungliga brudpar skulle jag vilja säga: Tack för att ni så givmilt har låtit oss ta del av er stora dag. Se nu till att njuta och slappna av!

Sorry for not translating. We hade a fantastic royal wedding today here in Stockholm between the princess Victoria and her man of the people Daniel.


Spot on






Dödstrött – återkommer imorgon med vart ni kan hitta de fina varorna.

Dead tire – I’ll be back tomorrow with were you can find the items.


Snälla hjälp mig!






Jag har hastigt och lustigt slängts in som rekvesitastylist till en fotografering i helgen och nu är jag på jakt efter en röd sammetssoffa i rokoko/barock-stil, gärna med gulddetaljer. Om du äger en sådan och vill låna ut den, så får ni gärna höra av er till mig! s[email protected]

Eller om ni har tips på rekvesitalager här i Stockholmsområdet så får ni gärna komma med det också! (Ska imorgon till Svt’s och kika vad de har att erbjuda.) Jätte tack för all er hjälp!

Kram Sophie♥


Picture of the day







Idag har jag en fullproppad agenda. Jag säger hej och bjuder på Dagens bild av Sebastian Kim för tyska Vogue. Btw, tack
Anna för en supermysig eftermiddag igår, alltid lika kul att ses!

Picture of the day by Sebastian Kim for Vogue Germany July.


Me and my rings







Att jag gillar
halsband är det väl ingen som har undgått. Men jag gillar även ringar, några från min lilla samling ser ni här ovan. Om ni precis som jag gillar det här med ringar då tycker jag att ni ska spana in bloggen Fuck Yeah Rings. Trust me, ni kommer inte att bli besvikna, bara få lite extra habegär.

If you like me love rings, then you should check out the blog Fuck Yeah Rings. Trust me, won’t be disappointed.


Sonja Hahn-Ekberg






Underbara och otroligt inspirerande halsband av Sonja Hahn-Ekberg (1921-2008). Läs mer om Sonja och hennes verk
här eller beställ boken med bilder tagan av Rolf Lind.

Beautiful and inspiring necklaces by Sonja Hahn-Ekberg (1921-2008). Photos by Rolf Lind.


Wise words








Wise wordh by William Arthur Ward. ♥


Balenciaga resort 2011






Mitt hjärta kommer nog alltid att picka lite extra för Balenciaga’s kollektioner och deras resort 2011 är inget undantag. Mönstren, skorna, materialen, färgkombinationerna – åh vad jag gillar dem!

I will always have a soft spot for Balenciaga’s collections and the resort 2011 is not an exception.


Polka dot pants



Spotted - The Fashionist, prickiga vida byxor, dotted pants trousers





Har länge velat ha ett par vida svartvit prickiga byxor och denna man får mig att vilja ha det ännu mer. Har inte sett några i butik, så det kanske blir till att sy. Det var ju ett tag sedan jag satt framför en symaskin. Men att sy är ju lite som att cykla, har man en gång lärt sig… Så det kan ju inte vara så svårt. Det blir mer en fråga om tid för min del.

Btw, visste ni att Sverige har sin egna
The Sartorialist? – The Fashionist som även har tagit bilden här ovan (fast det är jag som har photoshopat lite så att bilden just nu ser ut som en schweizerost), på mannen som kan bära upp ett par prickiga byxor som bara en kvinna kan (det är en komplimang).

I would love to have a pair of wide polka dot trousers. I haven’t seen any in the shops so I guess I will have to make my own pair. Btw, did you know that we Swedes have got our own The SartorialistThe Fashionist, who shot the photo above.


J'adore!






Å, jag bara älskar stylisten
Catherine Baba. Hon är verkligen en stor inspirationskälla för mig. Jag lovar att jag ska berätta mer om henne, men fram tills dess måste ni kika in det här lilla klippet med henne! - J'adore!

I love the stylist Catherine Baba, she really inspires me. Check out this clip with her - J'adore!


Magic Juice






Kvällens tips är Magic Juice av Design Sponge. Måste prövas!

Tonight’s tips are Magic Juice by Design Sponge. You have to try it!


Min lördag






Egentligen skulle jag på
bakluckeloppis på Täby Galopp idag, med en tjejkompis som skulle ha bord (eller säger man lucka?) där. Men vädret kändes allt för blåsigt och osäkert, så vi har skjutit upp det till en annan helg, med mera sol. Istället har jag rensat ut badrummet och slängt gamla nagellack och halvtomma bodylotionflaskor. Det känns skönt, om inte annan rätt befriande att rensa och slänga.

Piffar upp bloggen med denna härliga målning av Jean-Gabriel Domergue (1889-1962), som kanske är mer känd för gemene man för sina Côte d’Azure planscher.

I hade planed to go to a flea market today but the weather said no. So I have been cleaning our bathroom instead and throwing away all my old nail polish and half empty bottles. That feels really good. Making my blog look nice as well with this lovely painting by Jean-Gabriel Domergue (1889-1962).


Den blomstertid nu kommer






Många slutar skolan den här veckan, en del tar studenten och för andra stundar deras första sommarlov. Jag blir nästan lite sentimental när jag tänkter tillbaka på den tiden då man själv hade skolavslutningar, när vi fick rita på tavlan med färgkritor och fröken spelade piano, alla föräldrar stod uppradade längst väggarna och jag fick ha fin klänning och krusat hår (japp, det va 80-talet). Det va tider det! Så idag så firar jag skolavslutning (trots att jag inte har någon skola att sluta från) här på bloggen med en sommar fin FF-outfit. Klänning: Erdem, ring: YSL, sko: Christian Louboutin, vintage halsband: Sophie’s Choice och nagellack: Chanel.

School is over and summer is on and that’s what we are celebrating here at Sophie’s Fashion with a summer inspired FF-outfit. Dress: Erdem, ring: YSL, shoe: Christian Louboutin, vintage necklace: Sophie’s Choice and nail polish: Chanel.


Anna is getting ready




Jak and Jil - PRADA PLATFORMS FROM RESORT 2010 - Anna Dello Russo
 




Kan tyvärr inte skryta med några fantastiska språkkunskaper i italienska, men det är bra härligt att lyssna på
Anna när hon förbereder sig för Convivio night. För att inte tala om att kika in och få se hennes garderob och badrum.

My knowledge when it comes to the Italian language is unfortunately limited. But it’s really nice of Anna to invite us to get ready with her for the Convivio night.


My lions






Grrrrr ♥


Wrap it your self



Gillade ni ”tubanen” i mitt tidigare inlägg idag. Då tycker jag att ni ska kika in till Frida, så visar hon er hur man fixar en själv. Snyggt och piffigt! Tack för tipset Frida:)

Check out how Frida is making her own wrapping of a similar “turban” as in my latest post.


Picture of the day






Vid det här laget vet ni säkert vad jag tycker om det här med turbaner. Så självklart ska ”Picture of the day” ha inslag av just en turban (nja, kanske inte riktigt en turban, men ändå). Tyvärr har jag ingen aning vem det är som har tagit bilden, så är det någon av er som vet det så får ni gärna berätta det.

Picture of the day – I don’t know who shot this lovely and colourful photo. So if you do, please tell me who to give credit to.


Word of the day: Gypset




Patrick Demarchelier for US Harper's Bazaar Sep 2001



Dagens ord är "Gypset". Som ordet i sig avslöjar är det en blandning av orden gypsy (zigenare) och jetset. Gypset livsstilen är en mix av okonventionellt konstnärsliv och sofistikerat jetsetliv.

För en riktig gypset så är upplevelserna och hur man faktiskt lever sitt liv viktigare än pengarna på banken, trots att man inte skäms för att tjäna dem. De prioriterar ett liv med kvalité i form av stor frihet, så glöm 9 till 5. Är man en gypset så är man det i både hjärta och själ, ett medvetet och aktivt val om hur man vill leva sitt liv. Låter inte helt fel tycker jag! Vill du veta mer om den här livsstilen så spana i så fall in Julia Chaplins bok ”
Gypset Style” och DN’s Sofia Edgren's artikel på ämnet.

The word of the day is "Gypset" (gypsy + jet set). It’s a heart and mind lifestyle and it’s about enjoying life and what it has to offer. Check out Julia Chaplin’s book “Gypset Style” and read more about the gypset lifestyle here.


Blomdoft



 

At my table - Lilacs




Just nu fylls vår lägenhet med blomdoft från syren och liljekonvalj. Passade på att plocka med mig dessa härligheter från landet nu i helgen. Jag har ställt ut dem varje natt på balkongen, så att de står sig lite extra länge. För inget går upp emot färska blommor i en vacker vas.

I’ve got lilacs on my dinner table and they smell so good.


3 wishes







1) Ni som har hunnit se SATC2 känner nog igen
den här kudden. Då jag har en liten förkärlek till fåglar, så kan ni säkert förstå varför jag bra gärna skulle vilja lägga vantarna på denna underbara kudde. Skulle passa väldigt bra ihop med min fågellampa. Cushion from The Rug Company.

2) Väskor precis som skor och smycken kan man inte få för många av. Den här Yves Saint Laurent väskan skulle kunna få bli min bästa kompis i sommar, perfekt till ett par jeans och en vit t-shirt. Bag from Yves Saint Laurent.

3) Ju större desto bättre. Härliga vintage halsband kan pigga upp vilken trågig outfit som helst, precis som det här härliga ankarhalsbandet. Vintage necklace from Sophie’s Choice. ♥


iPhone 4.0



Den är här nu! Frågan är bara när den dyker upp på den svenska marknaden? ♥


The Future







Jag har verkligen fått så mycket gjort idag. Och precis som denna måndag så fortsätter veckan med ett späckat schema, med massor av spännande möten inplanerade. När saker och ting börjar falla på plats så lovar jag att berätta vad det är jag håller på med. Men tills dess så får ni klura på vad jag har gjort för val…

My week is full booked with exiting meetings. I’m afraid I can’t tell you what it’s all about, yet. But the future will tell you all about my choice…


Breakfast




Breakfast ♥


SATC 2 - Mina tankar






SATC2 har minst sagt fått ljummen kritik och jag kan förstå den. Själv skulle jag vilja likna filmen vid ett automattuggummi. Ni vet ett sådant där stort, runt och färgglatt. Alla ingredienser finns med för att göra en lyckad uppföljare, de rätta skådisarna, kläderna, relationerna och glamouren. Men tyvärr blir det lite platt fall. Ungefär som när man sätter tänderna i det stora härliga tuggummit och inser att det är fullt med luft. Passionen finns liksom inte riktigt där. Vet inte om det har att göra med att man vill så mycket så det i stället blir för spretigt. Filmen är över två timmar lång, men ändå lyckas de inte fokusera och kanalisera känslorna. Istället ligger fokusen kring extrema klädbyten och häftiga miljöer. Det blev liksom lite för mycket frosseri som glider över i någon slags förvrängd fantasivärld. Personligen måste jag säga att jag saknade New York och det lite ruffa som avspeglade sig i serien.

Men någon som verkligen kom till sin rätt denna gång tycker jag var Miranda. Hon fick en varmare framtoning och tog för sig mer än vad hon har fått göra tidigare. Även Fröken Perfekt – Charlott visade en annan sida, som var befriande att se. Däremot kändes Carrie bara hispig och Samantha tjatig. Men oavsett vad jag tycker eller vad filmkritikerna säger, så är det en film som man bara måste se om man är ett tvättäkta SATC-fan. För jag kan ju inte sticka under stolen med att det fanns en och annan härlig kreation att inspireras av. Eller vad säger ni som har sett den?

There was a lot of eye candy (maybe even a bit too much) in SATC2 and I missed the real passion and New York.


Blue weekend






Det blir en lugn helg, med planer på att åka till landet. Håller tummarna för att vi bara kommer att få se en blå himmel så lång ögat når.

När det kommer till matchning av mina kläder känner jag mig lite galen just nu. Randigt med prickigt, rutigt med blommigt – inget är omöjligt! Det handlar bara om att hålla sig till en färgskala och idag är den blått, precis som jag hoppas på att himlen kommer vara hela helgen.
Jacka: Cynthia Steffe, byxor: Baum und Pferdgarten, väska: Celestina, sko: Prada och dubbelring: Paula Mendoza

Jacket: Cynthia Steffe, trousers: Baum und Pferdgarten, clutch: Celestina, shoe: Prada and dubble ring: Paula Mendoza.


Dagens-vill-ha






Den här hypade träskotrenden är inget jag har gått upp i brygga för. Kör den 1999 istället med håriga träskor, jag och Johan Pråmell. Jag har faktiskt kvar mina gamla håriga vänner. De lever nu mera ett lugnt och stillsamt liv på landet – där träskor hör hemma. Men så finns det ju träskor och så finns det träskor. Christeric’s batikmönstrade skulle bra gärna få följa med mig till Frankrike i sommar. Någon som vet vart man kan få tag på dessa skönheter utan att behöva åka till Kina?

I love Christeric's gorgeous tiedye clogs. Does any on know where I can get my hands on a pair without going to China?


PS I made this - Proenza Schouler






Jag lovade ju att visa hur man kunde göra sin egen Proenza Schouler tröja, så varsågoda. Tyvärr kan jag inte ta åt mig äran av att vara den genialiska hjärnan bakom kreationen. Men jag kan passa på och tipsa om P.S. I made this bloggen. En toppen blogg för dig som gillar att pyssla och kanske inte alltid har råd med de senaste.

P.S. I made this shows us how afford the lovely Proenza Schouler sweater. Don’t miss to check out P.S. I made this great and inspiring blog.


My YSL tasselled loafers




My YSL 2005 tasselled loafers 3
My YSL 2005 tasselled loafers 1




Det är inte bara ekonomiskt, det är även grymt härligt att kunna fynda i sin egen garderob. Jag hade totalt glömt bort
mina fina lila mockaskor med tofsar (släng dig i väggen Maria Montazami) från YSL 2005 s/s-kollektion. Som jag efter mycket om och men och med lite hjälp av min bästa kompis vann i en budgivning på Ebay. Kan ju inte påstå att jag har använt dem så värst mycket. De är tyvärr rätt obekväma, fast rysligt fina att se på. Men tackvare Pret a Porter P så kom jag nu på vilka skatter det gömde sig i min garderob. Måste säga att hon matchade sina väldigt tjusigt med otvättade vida jeans, definitivt en kombination att lägga på minnet.

Thanks to Pret a Porter P I remembered that I hade this lovely suede loafers with tassels from YSL 2005 s/s collection. Thanks for reminding me! Love the way she matches her shoes with the wide legged jeans.


Vogue Italia June 2010







Finaste omslaget just nu, måste nog vara detta; Vogue Italia June 2010 med Eva Herzigova taget av Steven Meisel. Grönt och skönt, ett omslag i tiden! Om man får leka trendanalytiker, så tror jag att vi snart kommer se en grön våg som kommer att krypa ner i åldrarna. Lite så där härligt som på 70-talet när folket flydde stan. Jag ser bara på mina vänner (titta bara på
min 22 åriga lillasyster) som skaffar kolonilotter och odlar på sin pyttesmå balkonger. Vad gör man inte för lite grön prakt i sin närhet?

The prettiest cover right now has to be this one; Vogue Italia June 2010 with Eva Herzigova and shot Steven Meisel.


I Love Iris Apfel



 





Här om dagen fick jag äntligen hem min efterlängtade
Rare Bird of Fashion. En bok som djupdyker rak in i Iris Apfels garderob över årtionden. Bilderna är tagna av Eric Boman och alla outfitsen är stylade av Iris själv. Jo, jag tackar och jag lovar er, man blir inte besviken! För er som inte har koll på vem den fantastiska Iris Apfel är, spana då in denna intervju med henne som sändes av Kobra tidigare i våras. Bild: Eric Boman

My Rare Bird of Fashion book arrived the other day and I love it! If you don’t know who Iris Apfel is check out this clip. Picture: Eric Boman


Yesterday’s dress



Wear-a-dress-day 2010 1
Wear-a-dress-day 2010 2
Wear-a-dress-day 2010 3

Igår var det som sagt Wear-a-dress-day och jag hade på mig min pricka klänning från HM och vintage halsband från Kenneth Jay Lane och Castlecliff (som ni kanske känner igen från tidigare) samt vintage skärp från Beyond Retro. Tycker hela outfiten andades så där härligt lite skrikigt 90-tal, då mer var bättre.

It was Wear-a-dress-day yesterday and I wore a dotted dress from HM and vintage necklaces from Kenneth Jay Lane and Castlecliff and vintage belt from Beyond Retro.


DIY - Proenza Schouler 1




Tom Craig for Vogue UK June 2010.



Tilltalas ni precis som jag av den härligt färgglada
Proenza Schouler tröjan, men tycker att 12 000 kr känns lite väl saftigt? Då ska ni kika in här hos mig imorgon, för jag tänkte tipsa er om hur ni kan göra en egen, precis lika fin.

Do you like the colourful Proenza Schouler sweater but think it’s to pricy? Then check out my blog tomorrow and I will show you how to make your self.


The look of Parker Palm Springs







Fantasin fortsätter
… Så säg att någon plötsligt skulle rövar bort mig till Parker Palm Springs och tvingar mig att ligga i solen vid polen med en drink i handen, för att sedan avrunda kvällen på någon mysig restaurant. Då skulle jag bra gärna ha packat ner följande: Halsband: vintage, bikini: Bantu, skjorta: K Karl Lagerfeld, byxor: Marc Jacobs, t-shirt: J Crew, shorts: Milly Dickies och skor: J Crew. ♥


Miss June






Wow, vilken ära! Tack snälla söta
Emma för den fina utmärkelsen till månadens blogg! Att få vara Fröken Juni är verkligen inte fy skam! Bjuder på en bild av mig själv. Jag vet att de är sällsynta här på bloggen, men det är ju för att jag vanligtvis står bakom kameran.

Thanks so much Emma for making me Miss June – the blog of the month!


Parker Palm Springs






Och när jag är i Palm Springs och inspireras av all underbar arkitektur så skulle jag vilja bo här.

And when I’m in Palm Springs I would love to stay here.


RSS 2.0