I ♥ Lula



I love Lula

Lovade ju tidigare att lägga upp lite bilder, så ni kan förstå varför Lula är en av mina favorit tidningar. I detta inlägg låter jag bilderna tala sitt eget språk!


This is why I love the magazine Lula. Can you blame me?


Dagens shopping



Dagens shopping 070930


Det blev inte bara
brunch idag, det blev ju även lite shopping på Press Stop för min del. Har en viss tendens att aldrig gå tomhänt ut ur en Press Stops butik, så idag fick senaste numret av Lula och Taschen boken Fashion Now följa med mig hem. Spana in min blogg senare ikväll så ska jag visa er varför Lula är en av mina favorit tidningar!


Shopping of the day: One of my favorite magazines, Lula and a Taschen book, Fashion Now.


Super Sunday



Brunch with the girls

Solen skiner och glittrar på takåsarna utanför mitt fönster. Idag är jag "man free", då min karl är på landet. Detta ska jag njuta av tillsammans med min bästa kompis. Brunch på stan är inplanerad och kanske blir det en promenad på Djurgården eller lite shopping, eller varför inte både och. Hoppas att ni alla får en super härlig söndag!

Today I'm "man free", so that means brunch with my best friend. Hope you all will have a super Sunday!


Frimärken på modet



Stina Wirsén frimärken


Idag är det frimärkets dag och det firar Posten med att ge ut en samling moderiktiga frimärken alla illustrerade av Stina Wirsén, mest känd från sina bilder i DN. Stina har tolkat
åtta svenska designers kreationer där ibland Lars Wallin, Ann- Sofie Back, Carin Rodebjer och Nakkna. Idagens länge kan jag inte påstå att jag är någon flitig bervskrivare, men med dessa super fina frimärken har jag nästan igen ursäkt längre varför jag inte skulle kunna förgylla mina vänners gråa vardag med ett litet fint frankerat kort eller kuvert. Så fram med pennorna och låt mailen vila ett tag! För hur mysigt är det inte att få en handskriven liten tanke av någon man håller kär!

Stina Wirsén has illustrated these fashionable stamps with eight Swedeish designers creations.


More SATC



image840


Ännu fler bilder har läckt ut från inspelningen av Sex and the City filmen och jag kan ju bara inte låta bli att publicera dem! Den där Patricia Fields hon kan verkligen sin sak och inte är hon rädd för att blanda mönster och färger heller! Underbart! Bilder som dessa piggar verkligen upp en regnig dag som denna!

More pictures from the Sex and the City movie and I can't resist showing them to you. One thing is sure, Patricia Fields knows her thing! ♥


Cocktail time



Cocktail time


Idag är det fredag igen och det betyder ju finfredag, så det blir nog klänning på jobbet för min del. Vet inte om jag är den enda som upplever att veckorna bara springer ifrån mig. Det är ju så mycket som jag vill göra, men inte hinner med. Ikväll skulle jag t.ex. gärna hinna med en liten cocktailbjudning i denna outfit: Klänning och skor: Oscar de la Renta, väska: LK Bennett och örhängen: Made By Me.

To day it's Friday I wish I'd time for a cocktail party with my friends. If I did I would love to wear something like this: Dress and shoes: Oscar de la Renta, bag: LK Bennett and earrings: Made By Me.♥


It-trousers



Jodhpurs in Milan


Man brukar ju tala om it-bags och it-girls, men denna höst kan vi tala om it-trousers, dvs.
Jodhpurs. Skrev om dem tidigare i somras och jag är fortfarande övertygad om att denna byxmodell definitivt är höstens snyggaste.  Så övertygad att när jag för ett par månader sedan såg att Zara hade fått in ett par så tvekade jag inte för att ta fram plånboken och låta ett par jodhpurs flytta hem till min garderob! Fick här om dagen höra att Balenciaga har väntelista på sina... Men den som väntar på något fashionabelt väntar ju aldrig för länge... Eller?

This autumns it- trousers - The Jodhpurs. I've heard that Balenciaga has got a really long waiting list for this, but I'm pleased with mine from Zara.


Budget eller lyx?



Budget eller lyx?


Visst är likheten slående?! Det är nästan som om man börjar fundera på om det kanske är en och samma sko och att det är någon som har varit framme och lekt med Photoshop. Me den största skillnaden mellan dessa skor är att de från
Christian Louboutin går loss på en liten förmögenhet och de från Steve Madden är mer plånboksvänliga i sin prisklass. Vad väljer du, budget eller lyx?

What would your choice be, budget from Steve Madden or luxury from Christian Louboutin?


Bloggdrink på g



Bloggdrink - Fashion Party (Eduard Erlikh)

Som många av er redan har förstått håller jag och Amanda på för fullt att smida planer inför höstens kommande bloggdrink. Mycket att stå i, men den som väntar på något fashionabelt väntar aldrig för länge! ♥

Lila dramatik



Purple rain


Gredelin, purpur och violett, jag kärt barn har många namn. Precis som tidigare höstar så dyker den lila färgen upp och i detta collage har jag valt att gestalta den i form av en dramatisk cape och mina underbara tofsskor.

Cape: Jil Sander, längtar tills det blir tillräckligt kallt så jag får ta fram
min.

Byxa: Chloé, älskar dragkedsdetaljerna!

Handske: Miu Miu, ännu mer dragkedjor och lack som är ett måste i höst.

Skor: Mina gamla godingar från YSL.

Väska: Min älskade Miu Miu väska.


A dramatic autumn in purple: Cape: Jil Sander, trousers: Chloé, gloves: Miu Miu, shoes: my old YSL and bag: my beloved one from Miu Miu.


Sophie's Living



Sophie's Living


Kläder och mode är som det kanske märks här på bloggen en stor del av mitt liv. Genom mina kläder väljer jag att förmedla en del av mig själv till min omgivning, vem jag är och vad jag står för. En del kallar det för ytligt och andra ser det som en konstform. Kalla mig ytlig om du vill, men yta kan vara så mycket mer än kläder, för jag väljer även att uttrycka mig genom mitt hem. Därför har jag bestämt mig för att här med lägga till en ny kategori här på bloggen som kommer att handla om inredning, konst och med ett och annat kulturellt inslag - Sophie's Living.

I'm not just shallow when it comes to clothes and fashion, interiors is also an interest of mine and that's why I starting this new category - Sophie's Living.


Sophie wants



Sophie's Choice - Gram tröja


Nu har de äntligen kommit till butik! Skrev om Gram's uber coola tröjor som jag i februari hittade på modemässan Style at Sthlm. Precis som då så känner jag att jag bara måste ha en! Så min jakt på den gråa merino ulls tröjan med sneakers runt halsen har här med börjat!

I really want this jumper from Gram, that I found at the fashion fair Style at Sthlm in February!


My precious



My precious

Jag brukar shoppa rätt mycket när jag är ute och reser. Tror att det kan ha att göra med att jag gillar att vara ensam om mina saker. För hur kul är det när man ser var och annan i precis samma plagg på stan?! Denna ring är ett bra exempel på ett av mina fynd som jag har gjort när jag har rest. Hittade en liten butik Bangkok för ett par år sedan som har ett underbart utbud av cocktailringar. Skulle man mot förmodan inte hitta en ring som faller en i smaken så kan de alltid customize ringarna efter tycke och smak, precis som jag gjorde med denna. Med andra ord, jag kan vara rätt säker på att jag inte kommer att se någon annan med just min ring!

I like to having things that others don't have, that's why I got this ring made when I was in Bangkok a couple of years a go.


Brittsommar



Mirror, mirror on the wall


I dag är det den 24 september och utanförmitt fönster ser det ut som om hösten är här. Det är lite gråmulet och löven har börjat gulna på träden. Men på nyheterna pratar de om brittsommar och att det idag skulle bli 19 garder varmt här i Stockholm. Måste säga att jag känner mig rätt förvirrad när det kommer till vad jag ska sätta på mig. Just nu känns det som om jag inte har något i garderoben. Antingen känns det för somrigt eller för höstigt. Är jag den ända som har detta i-landsproblem?


Outside my window it looks like the autumn is here with yellow leafs and the fog in the air. But the news is talking about a warmer weather here in Stockholm to day. It's making me so confused and I don't know what to wear. Is there anybody else who got the same problem?


Slapp söndag



Soft Sunday


Eller nja, jag vet inte hur det blir med den saken. Jobb, jobb och ännu mer jobb, mycket som ska göras och pysslas med. Oavsett vad som står på schemat så tänker jag sätta på mig något i denna stil.

Jeans: Klassiska Levi's kan ju aldrig gå fel.

Tröja: Gap, mjuk och skön.

Skor: Jack Purcell, favoriter i min garderob.

Väska: Prada, den har vi ju sett förr och är lite av en personlig favorit.

Klocka: Chanel, som jag är lite små sugen på, frågan är bara vit eller svart?

A soft Sunday require something like this: Jeans: Levi's, sweatshirt: Gap, shoes: Jack Purcill, bag: Prada and watch Chanel.


SATC - The movie



Sex and the city - the movie


Det är inte bara bilderna från H&M's samarbete med Roberto Cavalli som har sipprat ut. Till alla SATC-fans stora glädje har även bilder från filminspelningen kommit i rullning. Ryktena går att Carrie och Mr Big kommer att vara sambos och Charlotte går äntligen i väntans tider. Och hon är inte den ända, för den som vill se filmen får vänta tills i vår. Men tjejer, vi får försöka trösta oss med; Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge...


A sneak peak of some of the scenes from Sex and the City - The movie.


Celebert besök



Ibland händer det otippade saker här på bloggen! Igår fick lilla jag celebert besök av självaste Ebba von Sydow. Kunde knappt tro det var sant när jag läste hennes kommentar! Kul och smickrande att Ebba tittade in måste jag säga! (Fast det va ju kanske på tiden, vi är ju praktiskt taget grannar på vår gata i stan!;) ♥


Let's dance!



Let's dance


Jag älskar att dansa! Tyvärr har det blivit rätt lite med det på senare tid. Vet inte om det har att göra med att jag har blivit äldre, men hur kul är det att betala 200 kr för att komma in på en bastuvarm klubb, sprängfylld med fulla små snorungar och dräggiga karlar?! Nä, jag skulle vilja utlysa ett mer sofistikerat sätt att få svänga sina lurviga till sköna 70- och 80-talsdängor och då skulle jag gärna ha denna lilla röda med tillbehör! Klänning: Christian Lacroix, väska: Bottega Veneta, skor: Miu Miu och nagellack: Chanel.

I love to dance and I would love to do it in this outfit, dress: Christian Lacroix, bag: Bottega Veneta, shoe: Miu Miu and nail polish: Chanel.


Coming soon



Roberto Cavalli ad för HM

Nu börjat bilderna lite smått läcka ut på H&M's kommande samarbete med den italienska designern Roberto Cavalli. Bilden ovan är ifrån den kommande reklamkampanjen som är fotad av Terry Richardson i Mr Cavallis hus i Florence. Än så länge har jag inte sett en ända skymt av de heta jodhpuresen han har i sin höstkollektion, men självklart verkar de givna spotsen representerade. Vill ni se mer av kreationerna så är ett hett tips att spana in det senaste numret av svenska Elle eller vänta tills den 8 november.  Kommer du vara där och kämpa för den guldiga paljettklänningen eller något annat ur kollektionen?

A preview of the ad campaign for the collaboration between Roberto Cavalli and H&M. You will find the whole collection in a H&M store near you on the November the 8th. Will I see you there?


Flor i VR



VR nr 19 Bohemisk elegans


Snubblade över ett exemplar av senaste
VR i förra veckan. VR är väl inte direkt kända för sina otroliga modereportagen, men den här gången överraskade de mig riktigt! Snygga bilder i en stilren miljö med vackra kläder och en cool modell. Vet inte om det kan vara så att det var de underbara små florbeklädda hattarna i detta reportage som fick mig på fall, men ett bra jobb har de i alla fall gjort, värt att spana in!


Lovely pictures in the latest issue of VR.


Resultatet



Klippning före och efter 070919


Jag gillar ju det här med före och efter, speciellt när det kommer till mitt hår. Känner mig alltid som en ny människa när jag går ifrån min frisör. Som ni vid det här laget säker har förstått så ska ju jag gå och gifta mig nästa sommar och mitt mål är att ha ett fräscht välvårdat hår i en lite längre frisyr, så därför bad jag min frisör att bara piffa till topparna lite granna. Och som skandinavisk råtta så var ju färgen självklart även tvungen att bättras på, speciellt då mitt hår växer som ogräs!

Before and after my hair cut yesterday.


Skostipendium



Alice Shulman skiss Rizzo

I år firar Rizzo 30 år och det gör de med buller och bång. Läste bl.a. hos Vera att de i och med sitt firande instiftar ett skostipendium som kommer att tilldelas en designerstudent som tillsammans Rizzo tar fram en liten kollektion. Ett kul sätt att lyfta fram en kommande stjärna och samtidigt ett smart sätt att få in nytt blod i en butikskedja som enligt mig har dalat när det kommer till design.

Den första stipendiaten heter Alice Shulman, som tidigare har studerat på Beckmans och som nu till hösten börjar på Central St Martins i London där hon parallellt kommer att jobba med Rizzokollektionen. Alice's kreationer kommer vi att kunna finna i butik till våren 08. Ser fram emot att se vad hon har knåpa ihop. Ovan ser ni några av hennes skisser.

Congratulations to Alice Shulman, that is the proud owner of the first Rizzo scholarship! ♥


Klipptid



Klippa håret - Liselotte Watkins LundLund

Då var det äntligen dags igen! Det var ju ett tag sedan sen sist. Beställde klipptid för en månad sen, men när man har en populär frisör och ett svårändrat schema så är det inte alltid det lättaste att få tid, hur desperat man än är! Hade egentligen inte tänkt mig någon drastisk förändring denna gång, utan mer toppning och tillpiffning av färgen. Sommarens bad och solens strålar har ju gjort sitt...

Today it's my time to get a hair cut! ♥


Svårt val



A hard choice

Igår var som sagt jag och min lillasyster och kikade på brudklänningar. Visst har jag vetat att det här med att shoppa en brudklänning är lite speciellt, men att det var så speciellt det visste jag inte! Hade blivit förvarnad av vänner om vissa bröllopsbutiker och deras personal, så jag trodde att jag viste vad jag skulle mötas av...

I en av butikerna som vi besökte fick vi först ringa på en klocka, ungefär som när man ska in till en juvelerare, trots att butikspersonalen såg att vi stod utanför och såg ut som två frågetecken. Precis innan vi ska ta och ringa på klockan ser vi en massa skyltar om att man ska ta av sig om fötterna och de hade ställt fram en massa slitna tofflor. I det ögonblicket var jag en hundradelssekund ifrån att vända i dörren och gå där ifrån. Visserligen förstår jag att de inte vill ha skitiga golv, men de där tofflorna såg ju skitigare ut än mina skor!

Men väl inne i butiken så slapp vi som tur var de där hemska tofflorna och fick ta på oss ett par sådana urtjusiga blå plastskydd som de har hos tandläkaren och på lägenhetsvisningar. Men vi var inte färdiga där inte! För ytterkläderna var vi också tvungna att ta av och som grädden på moset så skulle vi ta på oss ett par vita bomullshandskar. Vi det här laget är jag nästan ute ur dörren om det inte skulle ha varit så att vi nästintill var utklädda till två tandläkare. Det var bara munskyddet och den vita rocken som saknades! Måste säga att jag kände mig riktigt obekväm i situationen.

Till slut fick vi då tillåtelse att kika runt bland klänningarna, självklart med en expedit hängandes över axeln. Visst fanns de många klänningar att välja bland, men inte en enda som föll mig i smaken, antingen var de för enkla och tråkiga eller för bjäffsiga och pråliga. De hade t.o.m. klänningar som man var tvungen att betala för om man ville prova, antagligen för att förhindra unga tjejer med lite orealistiska drömmar att inte slösa på butikens dyrbara tid...

Summan av kardemumman, alla butiker som vi besökte igår var inte som den som jag beskrev ovan. Vi hade även positiva upplevelser, men de är ju inte lika kul att skriva om! Jag vet inte om jag blev klokare av gårdagens olika besök när det kommer till att välja modell på klänningen. Men jag lutar mer och mer åt att välja en like kortare och vidare modell, med liten ärm och detaljer i spets. En modell som definitivt inte fanns representerad bland de butiker vi besökte igår, så nu kanske man ska börja leta efter en duktig sömmerska i stället för att springa i butiker.

Yesterday, me and my little sister were out looking for a wedding dresses for my up coming wedding. But it seams like it will be a hard choice. I didn't find anything that I liked.


Sophie's Wedding



Sophie's Wedding

Kanske överskriften är lite smått missvisande, med tanke på att vi faktiskt är två som ska gifta oss och planerar bröllop nästa sommar. Men det här är in blogg med mina tankar och min stackars karl har aldrig bett om att bli inblandad i mitt bloggande och det tänker jag respektera, så under denna nya kategori "Sophie's Wedding" kommer det avhandlas allt ifrån ljuvliga buketter till spetsunderkläder och självklart massor av härliga klänningar utifrån mitt perspektiv!

Inviger denna nya kategori idag, då jag och min lillasyster tänkte ta en tur på stan och spana in utbudet av brudklänningar. För än så länge har jag ingen aning om vad jag vill ha eller vad jag passar i. Är lite kluven i mitt val av klänning, antingen skulle jag vilja ha en lite kortare med volym i kjolen eller en hellång i spets a la
Monique Lhuillier.

I'm now launching a new category "Sophie's Wedding" here at my blog, where you will be able to follow my thought around my up coming wedding next summer.


Till landet



Back to the nature

Nu är det jobb som står på schemat, men direkt efter så tar jag och min karl med oss min lilla mamma och åker ut på landet. Ser fram emot härliga promenader, god mat och förhoppningsvis lite svamp denna gång! Hoppas att ni alla får en super mysig helg!

A nice weekend to you all! Me and my man is going to our country house in the archipelago.


Rose n Roll



Sophie's Choise Roger Vivier

Klorofyllet håller just nu på att försvinna ur löven och växtriket förbereder sin dvala inför vintern bistra kyla, så varför inte fira av den gångna sommaren i lyxig rock n roll still i dessa underbara små puppor från Roger Viver.

Let's rock n roll! I defiantly would if I owned these shoes from Roger Viver!


Prom night



Betsey Johnson s/s 08 Prom Night


Som ni säker vet vid det här laget så gillar jag svartvitt, men skulle jag idag vara sexton igen och skulle på skolbal så skulle jag välja en av Betsey Johnson's underbar tyllkreationer från hennes kommande vårkollektion. På den tiden då det begav sig så hade jag ett svart hellångt och slimmat fodral som jag hade tvingat min stackars mor att sy. Idag ryser jag av blotta tanken på hur jag såg ut!

If I was sixteen again I would wear one of Betsey Johnson's lovely creations from her s/s 08 collection to my high school prom.


And then some...



Black and white

Trots att hösten erbjuder härliga färger så fortsätter jag ännu en dag med att tjata om svartvitt. För vem behöver färg när man kan vara fab i svartvitt! Klänningar: Stella McCartney och TIBI, väska: Chanel och skor: Bally.

You don't need colours to look fab! Dress: Stella McCartney and TIBI, bag: Chanel and shoe: Bally.


More black & white



Très chic, Kiera Nightly

Jag fortsätter att tjata om hur fantastiskt snyggt svart och vitt är ihop och Kiera Nightly's outfit är ett ypperligt exempel på denna fabulösa färgkombination. Snyggt och elegant!

Sorry that I'm nagging about black and white, but it's such a lovely colour combination. Kiera Nightlys dress is a good example of that!


Chanel på film



Chanel på film


Det blir mycket Coco Chanel fram över på den vita duken. Den fösta filmen "Coco avant Canel" som släpps kommer att handla om Coco Chanel's liv innan hon blir den välkända designern som vi känner henne som idag. I huvudrollen som Coco spelar Audrey Tautou känd från bl.a. Amelie från Montmarte och Da Vinci koden. Men det är inte den enda filmen på gång om den legendariska modedrottningen, två andra filmprojekt om fröken Chanel är just nu i produktion. "Coco och Igor" är den andra filmen och kommer att handla om hennes förhållande med den ryska kompositören Igor Stravinsky, som spelas av Mads Mikkelsen och Marina Hands som Coco. Sist men inte minst så ryktas det om ytterligare en Chanel-film av den franska regissören Daniele Thompson. Måste säga att jag tycker att de ska bli otroligt spännande att se de olika tolkningarna!

If you just like me are interested in the Queen of fashion, Coco Chanel's life, you have got three movies to look forward to, "Coco avant Canel" with Audrey Tautou as Coco, "Coco and Igor" with Mads Mikkelsen and Marina Hands and the third one is with the French director Daniele Thompson.


NY in black and white



New York in black and white


Jag passar på att
frossa i street style bilder från New Yorks mode vecka. En sak är säker, tjejerna kan det där med att klä sig! Svart och vitt är alltid bra grundkomponenter i en garderob och något som jag alltid har som bas i mina outfits när jag är ute och reser. Lätt matchat och vill man lägga till en accentfärg är det aldrig något problem. Här är fyra bra exempel på hur man kan jobba med svart och vitt.


Black and white is always working, no matter what!


Autumn chic



Atumn chic

Nu börjar höstfärgerna komma, dagarna kortare och kvällarna kallare. Hösten är här vare sig vi vill det eller inte, så varför inte göra det bästa av det! Och en snygg outfit muntrar ju alltid upp i höstmörkret. För vem skulle inte vara glad hela dagen lång med en röd Miu Miu väska på armen? Manchesterbyxor: Sportmax, polo: Tommy Hilfiger, sko: Steve Madden, handskar: Monsoon och väska: Miu Miu.


No matter what you think of the autumn, it's here so why not make the best of it! Autumn chic at the office in corduroy trousers: Sportmax, polo: Tommy Hilfiger, shoe: Steve Madden, gloves: Monsoon and bag: Miu Miu.


Sophie funderar



Who's there?Jag funderat lite på det här med bloggarnas utveckling. Vart är den på väg egentligen, är de små minitidningar eller bara människors samlade tankar, var går gränserna? Skrev min c-uppsats om modebloggarnas möjlighet till att kunna påverka konsumtion, så jag är rätt insatt i ämnet bloggar. En del av de bloggar som ni läser idag är mer eller mindre köpta eller sponsrade på ett eller annat sätt utan att ni ens vet om det. Är detta något som påverkar bloggens trovärdighet eller är det som man brukar säga; "Det man inte vet mår man inte dåligt av."? Eller är det kanske så att det är blogginnehavarens skyldighet att informera sina läsare om diverse pr-trick som pågår under deras näsa?

Något som man lätt glömmer bort i denna soppa är att det faktiskt är privatpersoner, som du och jag som sitter hemma på kammaren och klickar på tangenterna, som inte besitter den kunskap och erfarenhet som t.ex. en redaktör gör. En blogg är inte en tidning, men ändå bör det kanske sättas upp etiska regler för att förtydliga vad som är ok och inte här i bloggvärlden. Den lilla ugglan är ett bra exempel på ett förtydligande och ett ställningstagande vad gällande reklam bland bloggar. Vad är dina tankar som läsare och hur ser du på bloggarnas utveckling? För det här är nog bara början...♥

Miss Agent Provocateur



Miss Agent Provocateur - Maggie Gyllenhaal

Det är väl egentligen ingen nyhet att den nya Miss Agent Provocateur är den amerikanska skådespelerskan med de svenska rötterna, Maggie Gyllenhaal. Ett smart val av AG om ni frågar mig. Fröken Gyllenhaal känns mer tillgänglig och lätt relaterad än burleskdrottningen Dita von Tease. Så nu får vi se om vi svenskor kan ta till oss denna skönhet och sexa till oss i AG's raffiga små kreationer, för nu äntligen kommer AP till Sverige. Det talades redan i början av året att AP skulle slå upp portarna till sin första Stockholms butik på Birger Jarlsgatan, men vi har tålmodigt fått vänta till nu!

At last! Agent Provocateur is opening their first boutique in Stockholm, Sweden.


Bon ♥ Hotspot



Bon och Hotspot

                                               Bild: ihop knopad och lånad av Mia Shopping.


Här om dagen fick vi reda på att Karolina Skande alias Hotspot numera är uppköpt till hälften av Bon. Alltid lika kul när det går bra för en medbloggerska! Hoppas bara att hon fortfarande kommer att hålla sin sköna stil och inte bli någon förlängning av tidningen.

The magazine Bon is buying the fashion blog Hotspot, or half of it. Hopefully it will still be the same!


Den lilla svarta



The little black dress x 3


När någon nämner uttrycket "Den lilla svarta" så tänker jag oftast på en klassisk klänning i ett enkelt snitt med få detaljer. Men något som man allt för ofta glömmer är ju att DLS också kan ta sig ett lite mer avancerade uttryck, var av här är tre bra exempel på hur designerarna har kunnat göra en enfärgad liten skapelse till något extra med hjälp av detaljer och tygval. Klänningarna kommer ifrån
3.1 Philip Lim, Day Birger et Mikkelsen och Stella McCartney.

The little black dress can be more than just a classic outfit, it depends on the details. Dresses from 3.1 Philip Lim, Day Birger et Mikkelsen and Stella McCartney.


Blått i NY



Blått är flott

Ingen har väl missat att New York Fashion Week har på gått för fullt den senaste veckan. Världens fashionistor har som vanligt haft fullt upp med att piffa till sig. För om ni frågar mig så är nog den bästa modevisningen den som pågår ute på gatan. En annan som har fullt upp är The Sartorialist som ser till att vi som inte får vara där, där allt händer får vår beskärda del av modebruset på gatorna. Här är ett litet axplock av vackra kvinnor i blått.

Four women are looking beautiful in blue on the streets of New York, pictures by The Sartorialist.


Svampjakt



Rosa Hunter gummistövlar


Begav mig
som sagt igår ut i skogen tillsammans med två vänner för svampjakt. Men trots allt regn som har fallit de senaste dagarna så var det inte en enda svamp så långt ögat nådde. Inget ont som har något gott med sig, jag fick i alla fall inviga mina nya rosa Hunter stövlar och jag var inte den enda som hade fina stövlar.

First day out in the woods for my new pink wellie boots from Hunter. ♥


New York Fashion Week



New York Fashion Week s/s 08


Precis som många andra modetokiga själar där ute sitter jag och spanar in alla de härliga bilderna från modevisningarna från New York Fashion Week, som just nu pågår för fullt. Kan ju inte direkt sticka understolen med att jag önskar att jag var där och fick insupa den vibrerande spänningen som just nu måste vila i luften. Men man tager vad man haver, så jag gjorde ett collage av några av mina favoriter från den gångna veckan. Färg, färg och så lite svart och vitt när jag får bestämma!

Some of my picks from New York Fashion Week.


Wanted



Låt det regna!

Det är ju bara att inse att man bor i Sverige och att vi inte alltid har det mest perfekta vädret. Men som det brukar sägas; "Det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder..." Så sant, men var är då de bra och snygga kläderna? Jag vill inte ha någon engångsförpackad regnrock, inte heller en med barnsliga mönster och hemska taken ett sådant där trist överdragssett. Nä, tackar vet jag på den gamla goda tiden då det fanns snygga klassiska enfärgade regnkappor med kapuschong.

Snart blir jag upphämtad av min bästa kompis och vi ska ut i skogen och plocka svamp, men jag har inget att sätta på mig, så nu efterlyser jag fler snygga regnkappor åt folket! (Och har du en där hemma som du vill bli av med, så har du en köpare här, det är bara att maila mig!)

The rain is in the air and I'm off to the woods with my best friend, but I have nothing to wear!


Diorette



Sophie's Choice Dior ring

Vissa av oss vill vara Modetter, själv skulle jag gärna vilja vara en Diorette med denna underbara ring från Dior på mitt finger. Bakom denna geniala design och Diors smyckeskollektion ligger Victoire de Castellane, En kvinna som måste ha de mest sagolika och fantastiska drömmar man kan tänka sig om natten.


I would love to be a Diorette with this ring from Dior on my finger!


100 % Cashmere



Cashmere tröja H&M


 

Ni som har följt min blogg ett bra tag vet säkert att jag är en riktig sucker för mjuka och mysiga cashmere tröjor. Kan bara inte få nog av dem! Köpte innan sommaren denna cashmere tröja på H&M, en vanlig V-ringad sak i naturvitt som funkar till det mesta. Och det är precis vad den gör! Denna stackars tröja har släpats ner till Frankrike, varit med på midsommarfirande, knutits runt höften, vaggats i tvättmaskinen, hängt med i väskan fram och tillbaka till jobbet utan en skråma! Snacka om kvalité! Så nu håller jag tummarna på att jag får se fler sådan här super tröjor i 100 % cashmere på H&M. Skulle inte tacka nej till en rundringad i grått t.ex.

I love my cashmere jumper that I bought at H&M a couple of month ago. It has been lying in my bag, in a knot a round my waist, rumbling around in the washing machine and been to France and back and it still looks good! Talk about good quality!

Besviken



Project Runway säsong 3


Igår kväll var det då äntligen final i Project Runway säsong 3. Mitt hjärta har alltid klappat lite extra för flerbarnsmamman Laura Bennett. Älskar hennes klassiska och otroligt eleganta stil. Men när det kom till finalen så måste jag säga att jag tycket nog bäst om tyska Uli Herzners kreationer. Hennes kollektion kändes på något sätt mer sammanhållen än de andra tres. Men så gissa om jag blev besviken när Jeffrey Sebelia ropades upp som vinnaren, killen som har åkt på ett bananskal genom hela serien om ni frågar mig! Men jag får väl trösta mig med att det finns faktiskt de som det har gått riktigt bra för trots att de inte ens tog sig till final, Malan Breton är ett bra exempel på det. Så det finns ju hopp för tjejerna också! Vem var er favorit?

I'm so disappointed that it was Jeffrey that won Project Runway season 3, I hade my hopes on Laura or Uli! Who was your favourite? ♥


LaPuma



La Puma

Detta inlägg och collage är dedikerat till mina vänner Helena och Frida, de coolaste brudarna jag känner. Inte nog med att de är två super härliga tjejer de är även med i det uberbra bandet LaPuma. Missade ni intervjun med dem på MTV, så hittar ni den här och vill ni höra mer av deras musik så kan ni gör det här! Rock on girls, ni är bäst!

(Läppstift: Chanel, Paljettlinne: Ashish, MC-jacka: Comme des Garcons, jeans: goldsign och boots: Balenciaga.)


This collage is dedicated to my two girl friends Helena and Frida how are playing in the coolest band ever, LaPuma. Check out their interview at MTV right here and if you want to hear more of their music you can do that here. Rock on girls, you're the best! (Lipstick: Chanel, top: Ashish, jacket: Comme des Garcons, jeans: goldsign and boots: Balenciaga.)♥


På språng



Dagens outfit 070905












Trots lite snålt om tid denna morgon, så tänkte jag bjuda lite på mig själv. Är ju inte direkt känd för att vara generös med mina Dagens outfit's, men jag vaknade på ett strålande humör så jag tänkte varför inte! Jeans: Seven, väska Miu Miu, blus: Paul and Joe, Pashmina: ?, brokadmönstrad jacka: H&M och skor: Marc Jacobs.

The outfit of the day: Jeans: Seven, bag Miu Miu, top: Paul and Joe, Pashmina: ?, jacket: H&M and shoes: Marc Jacobs.


En liten lista



Fashion Thoughts


Det är alltid kul med listor och denna hittade jag hos Sorbonne och gjorde några små ändringar. Kopiera den gärna och gör det till din egen!

Bästa detaljen: Inget snack om saken, skor! Som jag brukar säga, skor kan man aldrig få för många av! Och tur är ju det med tanke på hur ett par snygga skor verkligen kan lufta en hel outfit!
Min stil: Jag har nog en rätt klassisk stil, gärna jeans, vita sneakers eller ballerina skor, vit t-shirt, cashmir tröjor och cardigans.

Mina färger: Svart och vitt i grunden, men jag är inte rädd för färg!

Min inspiration: Modemagasin i alla ära, jag kan inte stoppa under stolen att mycket av min inspiration kommer där ifrån, men samtidigt inspireras jag av människor jag möter i mitt liv. Är inte så imponerad av vad kändisarna har på sig, utan mer av folk som vågar ha sin egen stil!

Favorit material: Jag föredrar naturmaterial så som bomull, siden cashmere, ull. Då vet man vad man får!

Trött på: A-linje och tights får mig att må riktigt dåligt! Har aldrig gillat det där med tights. Försökte mig på det där med silver tightsen, men kände mig aldrig hemma. Ska det va, så ska det vara strumpbyxor!

Tror på i höst: Feminint utan att det blir för avslöjande eller gulligt, tänk skön 70-tals stil med vida byxor och höga klackar och gärna en piffig liten hatt till det.


Föken röd



Little Miss Red

Med tanke på mitt förra inlägg så kan jag ju inte låta bli att göra en liten kombination med hur man skulle kunna bära höstens hatt på ett feminint och lite kitschigt sätt. Polo: Michael Kors, kjol: Miu Miu, hatt: Marc Jacobs, läppstift: Chanel, väska: Fred Flare och skor: Din Sko.

I couldn't stop my self, so I did a collage with this autumn fashion accessory - the hat! Both feminine and kitschy at the same time! Polo: Michael Kors, skirt: Miu Miu, hat: Marc Jacobs, lipstick: Chanel, bag: Fred Flare and shoes: Din Sko.


På topp



Hattar a/w 07

Nu när graderna börjar sjunk är det mysigt att ha något över öronen. För min del brukar det för det mesta sluta med en stickad mössa, men i år kanske butikerna har hakat på catwalk-trenden och ser till att vi kan vara mer fashionabla än så! Om inte så har Hattbaren på söder många bra alternativ att spana in. Vem vet kanske jag byter ut mössan till en liten basker i alla fall! (Bilder från Louis Vuitton, Marc Jacobs, Proenza Schouler och Missoni a/w 07)

Don't forget the hat this autumn! I will probably end up with a beret.


Gör det själv!



Gör det själv - Dye Dip

Har fått många frågor hur jag gjorde när jag fixade till de två t-shirtarna till en färgad klänning och det tänkte jag försöka förklara idag. Har tyvärr inga bilder, men om ni har möjlighet så leta upp den gamla Cosmopolitan tidningen som ni ser på bilden, så hittar ni förklaringen med bilder där hur man syr ihop de båda t-shirtarna.

♥ Köp två t-shirtar, exempelvis från herravdelningen om ni vill att klänningen ska lite löst. Själv gick jag till H&M's herravdelning och köpte två L.O.G.G.-t-shirtar i storlek smal.

♥ När ni ändå är ute på stan så kan ni passa på och köpa upp er på färg. Jag använde mig av Nitor Allfärg som jag köpte på Åhlens City. Det ni ska tänka på när ni köper färg är att det inte ska vara sådan som man har i tvättmaskinen utan färg som man färgar för hand med. Jag köpte svart färg, dock blev resultatet mer åt det gråa hållet, men det kan ha att göra med att jag inte hade möjlighet till att hålla färgbadets rekommenderade temperatur under hela processen.

♥ Först klipper ni av en av t-shirtarna i önskad längd. Tag den avklippta underdelen och sy fast längst ner på den orörda t-shirten. På detta sätt får ni en lång t-shirt dvs. klänningen.

♥ Förbered färgbadet efter bruksanvisningen i förpackningen.

♥ Blöt ner klänningen och krama ut vattnet. Häng den våta klänningen på en galge.

♥ Doppa den del av klänningen i färgbadet som du vill ska ha den mörkaste färgen. Låt resten av färgen sugas upp av det blöta tyget. Det är denna del av processen som kallas för dye dip. OBS! Tänk på att skydda badrummet från färgstänk samt alla textilier runt om kring!

♥ Knyt fast galgen på något smart sätt i badrummet och låt den del av klänningen som du vill ska bli färgad vara kvar i färgbadet. Låt detta stå i ett par timmar, själv lät jag det hela vara över natten.

♥ Skölj noga ut färgen och låt klänningen torka. Färdig!

Lycka till!


Nya friska tag



Back to the office

Då var det måndag igen och jag måste säga att jag tycker det känns rätt skönt! Ny vecka betyder nya utmaningar. Har massor att stå i och det är mycket som ska fixas. Många av er har frågat hur jag gick till väga när jag piffade till två t-shirtar till en färgad klänning och svaret kommer ni att få senare idag, så håll ögonen öppna!

A new week means new challenges!


A Hermès bag lady



Hermès bag lady

Jag skulle då inte ha något emot att vara en Hermès bag lady. Istället för att släpa på de trista plastpåsarna från matbutiken kan man ta fram sin piffiga lilla ihopfällbara shoppingpåse. Exklusivt miljötänk på hög nivå skulle jag vilja kalla det!

Hermès shopping bag is both environmentally friendly and very chick. I wouldn't mind to be a Hermès bag lady!


A night in...



Sweet Dreams



Som jag nämnde
tidigare så mår jag inte tipptopp just nu, vet faktiskt inte riktigt vad som är fel, så därför har jag myst framför teven i kväll. Men en myskväll kräver inte att man gräver fram den lilla svarta och spänner på dansskorna, utan mjukare och ombonade kläder behövs, som t.ex. en skön morgonrock och varma tofflor. Så för mig blev kvällens outfit, morgonrock och topp från H&M och mjukisbyxor från Juicy Couture. Snart kommer John, så nu måste jag skynda mig i säng. God natt på er alla där ute!

The evenings outfit, robe and top from H&M and trousers from Juicy Couture. Soon is Mr Sandman here, so good night to you all!


A night out...



A night out

Jag är inte den som brukar klaga när jag mår dåligt, men min kropps dåliga timing är inte helt uppskattad från min sida. Kan man inte få bestämma när man ska bli sjuk? Gick hem tidigare från jobbet igår, något som jag aldrig har gjort tidigare och missade min närmsta väns födelsedagsmingel och idag har jag fått tacka nej till Stinas babyshower, vilket känns super trist! Men om jag kunde trolla så skulle natten bli min i denna ljuvliga outfit. Klänning: Guldknappen vinnaren Ann-Sofi Back, skor: Roberto Cavalli, väska: Fendi och armband: Kenneth Jay Lane.

I don't feel so good right now, but if I could do magic I would were something like this! Derss: Ann-Sofi Back, shoes: Roberto Cavalli, bag: Fendi and bracelet: Kenneth Jay Lane.


RSS 2.0