Spring feverFabulous Friday - Spring fever
Spenderar Valborg på landet i Roslagen. Här kvittrar fåglarna, brummar humlorna och blåsipporna kikar fram. Inte konstigt att man får vårkänslor! Så jag fortsätter med mitt
gröna Fabulous Friday tema med klänning från Stella McCartney, ring: YSL, vintage väska: Hermès och skor: Christian Louboutin.

Spring fever – dress: Stella McCartney, ring: YSL, vintage bag: Hermès and shoes: Christian Louboutin.


Christian Louboutin's Winter Tales
Christian Louboutin's Winter Tales Fall 2010 look book 2
Christian Louboutin's Winter Tales Fall 2010 look book 3
Christian Louboutin's Winter Tales Fall 2010 look book 4
Christian Louboutin's Winter Tales Fall 2010 look book 5
Christian Louboutin's Winter Tales Fall 2010 look book 6
Christian Louboutin's Winter Tales Fall 2010 look book 7
Christian Louboutin's Winter Tales Fall 2010 look book 8


Christian Louboutin's Winter Tales Fall 2010 lookbook. Ser ni vilka sagor det är? ♥


I’m going crazy


Å jag blir tokig!
1stdibs har så många vackra smycken och även kläder och möbler. Synd bara att man inte är gjord av pengar. I’m going crazy! 1stdibs has so many beautiful jewelleries.

1, 2, 3, 4, 5


Mina sprattelgubbar
Sprattelgubbar - Jumping Jacks 1
Sprattelgubbar - Jumping Jacks 2
Sprattelgubbar - Jumping Jacks 3
Sprattelgubbar - Jumping Jacks 4
Sprattelgubbar - Jumping Jacks 5
Sprattelgubbar - Jumping Jacks 6
Nämnde här om dagen att jag gillar sprattelgubbar och jag antar att ni nu förstår vad jag menar. För visst är mina små vänner fina? Det är svårt att säga vilken som är min favorit men jag tror att mitt hjärta pickar lite extra för den engelska polisen med batongen och mexikanen med mustaschen eller cowboyen med chapsen. Oj, det va ju nästa alla! Vilken är eran favorit?

I mentioned earlier that I liked Jumping Jacks and I guess now that you know what I mean. It’s hard to say which one is my favourite. But my heart is pounding a bit extra for the English cop and the Mexican with the moustache or the cowboy with chaps or I guess all of them. Which one is your favourite?


Att längta tillIdag har det verkligen varit aprilväder, med sol och snö om var annat. Det är kanske inte så konstigt att man längtar efter värme. Fråga
min lilla syster, tycker inte att hon tjatar om något annat än just det. Men med all säkerhet så kommer sommaren det här året också och då gäller det ju att vara förberedd. Själv skulle jag gärna packa ner ovanstående outfit i resväskan. Bikini (I love it!): Zimmermann, skjorta: Bottega Veneta, hatt: Juicy Couture, armband: Philippe Audibert och sandaler: Stella McCartney och alla de fina sakerna kan ni hitta här.

I would love to pack this in my suitcase: Bikini (I love it!): Zimmermann, shirt: Bottega Veneta, hat: Juicy Couture, bracelet: Philippe Audibert and sandals: Stella McCartney. And you can find all the pretty things right here.


Två flugor i en smäll


Att
grönt råkar vara min favoritfärg just nu är det nog ingen som har missat (antar att ni som läser min lilla blogg regelbundet har nog kunnat lista ut det vi det här laget). Sen att Dries Van Noten har gjort en grym vårkollektion med massor av vackra ikatmönster gör ju inte saken bättre. Snyggt säger jag! Bilder av The Sartorialist och Jak and Jil.

Two in one - I love green and ikat pattern. It just cant be better then Dries Van Noten s/s 2010 collection. Photos by The Sartorialist and Jak and Jil.


Ikat


Dagens ord är
Ikat, en vävteknik för att få fram ovanstående vackra mönster. Kom ihåg detta ord, för jag tror att vi kommer att få se ännu mer av detta i framtiden.

The word of the day – Ikat – and the name of the weaving process to make lovely patterns like the one above.


Lady in colour
Steven Meisel for Vogue US May 2010
Steven Meisel for Vogue US May 2010
Steven Meisel for Vogue US May 2010
Steven Meisel for Vogue US May 2010
Steven Meisel for Vogue US May 2010

Det här måste nog vara mina absoluta favoritbilder just nu, tagna av Steven Meisel för amerikanska Vogue’s kommande maj nummer. Inredningen, konsten, ljuset, stämningen och för att inte tala om färgerna – fantastiska!

These have to be my favourite pictures right now. I love the art, the light, the colours – everything!


Insekter i det gröna


Kommer ni ihåg Hanna Bernhard’s makalösa smycken som jag skrev om för ett par månader sedan? Såg att Jane (Sea of Shoes) hade lagt vantarna på ett gäng. Grön av avund, jag? Nä, va fick ni det ifrån? För hur rysligt härlig va inte den där insekten! ♥


Sprattel i benen
Lindsey Carr - Jumping Jack 2
Jag gillar gubbar med sprattel i benen. Nästa vecka ska jag visa er vad jag menar med det. Fram till dess så får ni njuta av
Lindsey Carr’s fin fina sprattelgubbar.

Lindsey Carr’s Jumping Jacks.


Golden Green


FF i GG – Fredags Fin i Guld och Grönt. Jag låter naturens växtvärk avspegla sig. Låter det gröna stå för alla små knoppar och strån och guldet för solens gyllene strålar.


FF in GG - Fabulous Friday in Green and Gold.


Where Did U Get That


Jag måste säga att jag gillar verkligen de modebloggarna som lägger ner lite extra krut på sina outfitsbilder. Visserligen krävs det en fotograf i släptåg (en anonym person med ett otroligt tålamod, som aldrig får cred för sina bilder), men lite mer kreativitet än mjukisbyxor och häftiga designerväskor (nämner inga namn) kan ju vara trevligt. En tjej som har fattat underhållningsvärdet i snygga outfitbilder är brittiska Karen med sin New York baserade blogg Where Did U Get That.

Someone who knows how to make creative outfit pictures is Karen with here blog Where Did U Get That. I wish that more fashion blogers where as innovative as she.


Theory of Evolution
Carter Smith for US Elle May 2010 2
Carter Smith for US Elle May 2010 3
Carter Smith for US Elle May 2010 4Praktfullt är ett milt ord för mina åsikter kring detta otroligt vackra modereportage, fotat av Carter Smith för amerikanska Elle’s kommande maj nummer. Vet inte om mina starka känslor har att göra med min svaghet för djurriket eller om det är de vackra klänningarna som gör mig knäsvag. Skulle nog säga att det är en kombination av båda. Vackert är det i alla fall! ♥


McQueen shoes a/w 2010


Tre vackra saker att bli ihågkommen för – Alexander McQueen a/w 2010.
Three beautiful things to be remembered by – Alexander McQueen a/w 2010. ♥


Ruta ett


Förändringarnas vindar blåser. De är ljumma och milda. Och jag följer deras riktning. Om en timme kommer
Idha och hämtar mig. Då bär det av till mitt landställe i Roslagen för kreativa tankar, fotografering och om vi har tur – lite rose i solen på verandan.

The wind of changes is blowing and I’m following.


The big three-O


Strålande solsken och klarblå himmel är vad vädret bjuder på just nu här i Stockholm. Denna strålande dag lämnar jag mina 20+ bakom mig och blir trettiotaggare. Det är galet vad tiden går fort. Kan inte fatta att jag har blivit så ”gammal”. Min första dag som trettioåring har spenderats bl.a. på
Petite France och Slottsträdgården Ulriksdal. Det är inte fy skam det inte!

Today is my birthday and I’m turning thirty. It’s crazy how fast the time goes by.


Dream on...
Drömma kostar inget...♥


SATC 2 – New trailer

Sitter och väntar på att klockan ska bli tio så jag kan sätta igång och dammsuga (hänsyn till grannarna kallas det för). För i kväll så ska vi ha vänner över på snittar och bubbel för att fira min födelsedag (The big three-O). Så i min väntan på att få sätta igång med storstädningen så bjuder jag på den nya trailern för Sex and the City 2. Enjoy!

The new trailer for Sex and the City 2 – Enjoy!


Idha Lindhag
Idha Lindhag 2
Idha Lindhag 3
Idha Lindhag 4
Jag är så otroligt stolt över min väldigt begåvade vän och fotograf Idha Lindhag. Hennes bilder pryder bl.a. sexton sidor i det senaste numret av Rum. Trust me – vi kommer garanterat att se mer av hennes verk i framtiden. Om inte annat garanterat här på bloggen i olika former. Vem vet, vi kanske har ett litet samarbete på g här.

I proudly present my talented friend Idha Lindhag and her work. I can grantee that this is not the last time you will see her photos on my blogor in the spot light for that matter.


Song of the day


(Klicka på bilden/Click on the picture ♥)


Maryam Nassir Zadeh


Den New York baserade webbshoppen
Maryam Nassir Zadeh har oförskämt många snygga smycken. Spana bara in dessa halsband och armband från Eriksson Beamon, Uncommon Matters och Coli.

Maryam Nassir Zadeh is a great online store if you like me love big jewelleries. Just check out the gorgeous bracelets and necklaces from Eriksson Beamon, Uncommon Matters and Coli above.


Glamour hippie


Ge mig; färg, sol och värme! Tunika: Tory Burch, baddräckt: Zimmermann, halsband: Yves Saint Laurent, sandaler: Diane von Furstenberg, hatt: Inverni och solglasögon: Victoria Beckham.

Give me: colour, sun and higher temperatures! Tunic: Tory Burch, swimsuit: Zimmermann, necklace: Yves Saint Laurent, sandals: Diane von Furstenberg, hat: Inverni and sunglasses: Victoria Beckham.


Cherry BlossomCherry BlossomCherry BlossomDet är otroligt vad vädret kan påverka ens humör. För hur deppigt var det inte att det börja snöa i dag, precis när man hade börjat tro på att våren kanske skulle komma även det här året. Bjuder därför på lite vårigare bilder i form av körsbärsblommor. ♥


Anna Del Russo at The Ritz


Ni som gillade det
här eller det här inlägget med min favorit Anna Del Russo, modechef på Japanska Vogue, ni kommer att älska det här. Dra upp volymen och njut av det italienska språket och framför allt Anna’s alla vackra kläder!

Those of you who liked this or this with my favourite fashion director Anna Del Russo. Turn up the volume and enjoy the Italian languish and all of Anna’s lovely clothes.


Påsken 2010


Det är med sorgsna hjärtan vi snart kommer att börja plocka ihop för att bege oss hem till stan. Jag tycker alltid att det är jobbigt att lämna landet, någon slags oroskänsla som infinner sig så fort man slår på diskmaskinen, för att inte tala om när dammsugaren åker fram. Vet inte varför jag alltid känner så, så fort vi ska åka ifrån landet. Men med mig tar jag vackra minnen, så som bilden ovan från Ålandshav. ♥


Små påskvännerBaby BunnyBaby Bunny
Det blev vist inte så mycket bloggande som jag hade planerat för denna påskhelg på landet. Det blev däremot mer av framtidsplanering och njutande av det vackra vädret. Men idag snöar det, så att sitta på altanen är det inte tal om. Bjuder i stället på tre bedårande små kaniner så här på årets sista påskdag.♥


Glad Påsk


Glad påsk till er alla mina kära bloggläsare! Nu bär det av till landet för god mat och massor av vila och självklart får datorn följa med.

Happy Easter to all of you lovely blog readers!


RSS 2.0