Shopping i Italien



Shopping i Italien


Idag blev det en liten tripp över till Italien för lite härlig shopping och bunkring av delikatesser så som parmesan, underbara viner och färsk pasta. Vi brukar alltid göra en liten sväng förbi Italien när vi är här nere i Frankrike, då vi endast har ca en timme med bil till den Italienska gränsen. Men det blev inte bara mat som fick följa med hem. Jag hittade även detta underbara ormarmband, som precis föll mig i smaken då jag just nu som sagt är helt
insnöad på guld och svart. Och med tanke på priset, ca 100 kr, så måste jag säga att de var ett riktigt kap!

To day we went to Italy for some shopping and this bracelet is one of the things that I came home with. Euro 10.50, a real bargain if you ask me!


Semester



Semester

              Nu bär det så av till France! Men oroa er inte jag kommer att blogga på precis som vanligt!

                             Now I'm of to France! But don't you worry, I will be bloging as usual!


Ner packade



Tidningar i packningen

I morgon bär det av för lite skön avkoppling till vårt hus i södra Frankrike. Väskorna står (nästan) packade och klara och jag har bunkrat med riktigt skön läsning. Kunde ju inte motstå att norpa åt mig det senaste numret av Harper's Bazaar som jag skrev om tidigare idag. Även en Vogue och danska Costume som alla talar så varmt om får följa med ner till sydligare bräddgrader. Men det är inte bara tidningar som är ned packade, även två böcker av den lätt smälta sorten i form av Shopaholic and sister och Shopaholic and baby, perfekt för läsning vid poolen och stranden!

To morrow I'm of to our house in the south of France for some relaxation and this is what I will be reading by the pool!


Partners in crime



Partners in crime (Paris and Nicole R)

Kan inte påstå att jag är något stort fan av vare sig Paris eller Nicole, men jag kan inte låta bli att vilja frossa i nyaste numret av Harper's Bazaar och tjejernas "Parteners in crime". Frågan är nu bara varför en tidning som HB låter dessa donnor pryda omslaget? Vill de sälja fler lösnummer eller vad är frågan?

I can't stand Paris and Nicole, but I have to admit that I'm very curios of the next issue of Haper's Bazaar!


En liten lista



It's fashion darling!

Är inget stort fan av listor och brukar inte vara den som hoppar på utmaningar. Men nu tänkte vara lite busig och bjuda på en lista som jag har snott lite här och lite där från Kerstin och är det någon annan som skulle vilja använda sig av listan så är det fritt fram! ♥


Scarf eller Turban: Kan man säga turbanscarf?
Hög klack eller Ballerina: Å vad svårt! Säger ballerina eftersom det använder jag oftast.
H&M eller Zara: Måste jag välja?
Kroppsnära eller A-linjeformat: A-linjeformat känns sååååå uttjatat nu!
Stuprör eller Vida jeans: En ny siluett som känns helt rätt nu.
Pyton eller Leopard: Dum fråga!;)
Modeblogg eller Modemagasin: Dagens outfit ger inte mig något  i alla fall!
Baddräkt eller Bikini: Med de få soltimmarna så vill jag utsätrta min kropp för så mycket sol som möjligt!
Desperate Housewife eller Sex and the City: Inget snack om saken!
Svart eller Vitt: Då jag är inne i min lite mörkare period.
Uppsatt eller Utsläppt: Bekväm som man är så bilr det hästsvans för min del.
Guldmetallic eller Silvermetallic: Som är så snyggt till en fin bränna och svart!
90-tal eller 80-tal: Är ju som att välja mellan pest eller kolera!
Lack eller Läder: Så klart!
Modette eller Elle: Och då speciellt amerikanska Elle.
Leggings eller Barbent: Det är ju sommar!

I'm in love



J. Dauphin armband


Här med utnämner jag mig själv till världens största
J. Dauphin fan! Jag kan inte få nog av J. Dauphin's otroligt vackra kreationer! Så otroligt mycket snyggt, jag vill ha allt! Till och med min svärmor på 65 ståtliga år tyckte att mitt armband i svart lack och guld nitar var det snyggaste hon hade sett på länge. Och varje gång jag har mina armband på jobbet får jag massor av smickrade komplimanger av kunder och kollegor. Hittade märket J. Dauphin i våras på under modeveckan här hemma i Sthlm och nu är jag helt fast!

Tackvare Johanna Dauphin själv så fick jag för ett tag sedan möjlighet till att lägga vantarna på två armband till från hennes kommande höstkollektion. Här ovan ser ni resultatet, två underbara armband, ett i nappa med guldringar (som just nu är min favorit) och ett i mörkblått lack och med ett dramatiskt krokodilhuvud på i härlig 80-tals anda. Ett stort tack till dig Johanna för att du är så gullig och hjälpsam! Uppskattar det verkligen! Och blir ni andra sugna på J. Dauphin's underbara skapelser så hittar ni hemsidan här.

I think I'm the world's biggest fan of the new Swedish brand J. Dauphin! I just love all of her creations! And here are my two new gorgeous J. Dauphin bracelets that I just can't get enough of!


Kändisspotting



Justin Timberlake and Jessica Biel

Ni mina trogna läsare vet nog vid det här laget att jag jobbar på H&M och det är inte fy skam ska ni veta! För mindre än av loppet av en vecka så har jag både sett den thailändska kungafamiljen med hela hovet och alla livvakterna. Det var en syn kan jag tala om! Egentligen så är jag inte så särskilt intresserad av kändisar, men till och med jag blev lite smått exalterad när Justin Timberlake och Jessica Biel och alla hans dansare travar in på jobbet här om dagen. Det är saker som dessa som får mig att inse att världen är allt bra liten!

Celebrity spotting at work, first it was the royal family from Thailand and then it was Justin Timberlake and Jessica Biel. Things like that make me realise how small the world is!


Blondiner kan!



Chloë Sevigny i orange


Har länge varit betuttad i färgen orange, speciellt den härligt fylliga och samtidigt distinkta Hermes orange. En färg som även Chloë Sevigny verkar gilla. Dessa bilder på henne tycker jag är ett bra bevis för att även vi blondiner klarar av att bära upp starka färger så som orange.


Glad midsommar till er alla där ute, för nu bär det ut på landet för min del!


I'm a big fan of the colour orange and have been for a long time. This pictures of Chloë Sevigny is a good example of that we blond girls also can wear the lovely colour.


Roberto Cavalli ♥ H&M



Roberto Cavalli för H&M

Då var så äntligen nyheten ute, H&M's nästa samarbete kommer att vara tillsammans med den italienske designen Roberto Cavalli, som bland annat är en av Victoria Beckhams favorit designers. Personligen är jag glatt överraskad till detta samarbete och håller tummarna för att vi kommer att få se både leopardmönstrat och de über snygga ridbyxorna som finns i hans kommande höstkollektion. Den gemensamma kollektionen kommer vi att kunna hitta i butikerna den 8 november, så till dess så är det bara att vässa armbågarna! Eller vad tror ni tjejer?

H&M's next collaboration will be with the Italian fashion designer Roberto Cavalli and you will find the collection in the stores November the 8th. ♥


Begränsad upplaga 2



Begränsad upplaga NK

I går spanade jag tillsammans med Kerstin alla spännande saker i limiterad upplaga som kommer att finnas på NK från och med den 23 augusti, klicka in på NK's hemsida för närmare detaljer. Många stora svenska designernamn fanns representerade bland kreatörerna så som Jonny Johansson på Acne, Carin Rodebjer och Lars Wallin, som jag för övrigt fick en trevlig liten pratstund med.

Tyvärr är de flesta av dessa åtråvärda produkter kanske inte lämpade för allas plånböcker, ett bra exempel på det är plånboken från Hermes i alligatorskinn och diamantspänne som går loss på 90,000 kr. Detta pga. att Hermes föder upp sina egna alligatorer för att få fram det finaste skinnet som går att frambringa. Eller vad sägs om de piercade solglasögonen från Acne som endast finns i ett exemplar eller ett spar snygga stövletter från Sergio Rossi. Ja, mycket snyggt fanns det! ♥


Begränsad upplaga



Begränsad upplaga NK


"Begränsad upplaga", ja så heter
Nordiska Kompaniets höstkampanj som jag idag ska iväg och spana in. Enligt mina kontakter på NK ska detta vara något alldeles särskilt och under hösten kommer tio designersamarbeten att presenteras i form av produkter i begränsad upplaga som endast kommer att säljas på NK. Spännande, spännande!

Den begränsade upplagan var även något som inbjudan bestod av, nämligen en scarf med tryck illustrerad av Julie Verhoeven, kvinnan vars illustrationer vi kommer att få se mer av, då hon har samarbetat med Mulberry inför deras kommande höstkollektion.

"Limited edition", that's the name of NK's autumn campaign and to night I will go and have a sneak peek of what that means. My sources have told me that this will be something extra! Something that I think the invitation, a limited scarf illustrated by Julie Verhoeven, confirms.


Chanel's new face



Chanels new face Rinko Kikuchi


Det var ju egentligen uppenbart, konstigt att vi inte såg det tidigare! När
Rinko Kikuchi (känd från Babel och Oscarnominerad för sin insats) varje gång gled fram på den röda mattan i den ena underbara blåsan efter den andra från Chanel. Karl Lagerfeld blev bettuttad i den 26 åriga japanskan när han fotograferade henne för japanska Vogue och nu är hon Chanels nya ansikte som vi definitivt kommer att få se mer av!

It's not a surprise that Rinko Kikuchi is Chanel's new face, specially when you look back on her red carpet gowns, all from Chanel.


Dior i färg



Dior ad a/w 07

Insåg plötsligt att det har varit väldigt mycket tjat från min sida om svart här på bloggen. Ni ska inte tro att jag är någon svartrockare inte. Tvärtom, jag älskar färg och mönster, men just nu är jag helt insnöad på svart, gul och orange tillsammans. Har varit ett fan av orange väldigt länge! Men för att piffa till lite här på bloggen och samtidigt ge er en lite försmak på vad hösten hos Dior kan erbjuda, så lägger jag upp bilderna från deras senaste kampanj som kommer att pryda de större modemagasinen världen över. Man kan ju inte beskylla modehuset Dior för att vara rädda för färg i alla fall!

Sorry for all my nagging about black the last past days. To make it up to you I would like to show you Dior's latest ad for this autumn with lots of colours!


Korta & svarta



Black Chanel nail polish


Ja, just nu är mina naglar som
sagt korta och svarta. Men fick i tisdags hem mitt nya Essi lack som ska få pryda mina naglar till helgen på det är både jobb och festligheter på gång. Funderar du också på att slå till på en flaska svart, så kan jag varmt rekommendera Chanels Black Satin som sitter som berg! Enda minuset är att det inte torkar så snabbat, men ett par timmar framför datorn och man kan gå utanför dörren.

I highly recommend Chanel's Black Satin nail polish, extremely loooong lasting! It takes a wile for it to dry, but a couple of hours in front of the computer and its fine!


Rea start



Ingen har väl missat att H&M startade sin rea idag! Eller? Ut och fynda nu girls, passa på medan det finns något snyggt! Happy shopping!

Hope you haven't missed that the H&M sale started to day! Hurry up before all the nice stuff is gone! Happy shopping girls!

Handbag humour



Handbag humour

Snart är det helg, men vi är inte där riktigt än, så jag tänkte bjuda på lite modehumor till dess. Girls, ligger det inte något i detta? It-bags vs sportbilar kanske?

 

Girls and their handbags... It-bags vs sports cars maybe? ♥


Svart eller vitt?



Chanel nagellack


Jag har en teori om att så länge man har välvårdade och snyggt målade naglar så kan nästan ingen färg vara fel på nagellack! Med ett undantag, kritvitt och nu pratar jag om Tipp-Ex-vitt här girls! Såg att fröken Fahrman tipsade om det här om veckan. Visst kan det vara snyggt med ljust lackade naglar, speciellt på sommaren, men heltäckande kritvitt? Skulle inte tro det!

Själv är jag just nu inne i en lite mörkare period. Trots att min karl tycker att mitt älskade
Madras från Mavala är alldeles för mörkt nu på sommaren, så kan jag inte låta bli att lacka naglarna i svartaste svart från Chanel. Tycker det funkar utmärkt till min för tillfället svarta stil, som absolut inte har något att göra med mitt sinne. Är bara helt såld på svart och guld just nu. Vad har du själv för nagellack?



As long as you have well manicured and neatly painted nails, you can get away with almost any nail polish, except for Tipp-Ex- white. Big no no! I'm into my black period right now and that has nothing to do with my stated of mind, some thing that also my nails reflects. What is your nail polish colour right now?


Soliga klick 2



Ellos bikini

Gårdagens eftermiddag och kväll spenderande jag på balkongen i sällskap med min dator. Essie
nagellacket var inte det enda som då klickades hem. Det slank även ner en ny bikini från Ellos i shoppingvagnen. Spanande på den förra året, men slog aldrig till pga. att jag inte är så förtjust i trosans modell, lite för bred för min smak. Men jag vet att vi har svarta snygga bikinitrosor på jobbet med knyt i sidan som jag tänkte matcha toppen med. För hur snyggt är det inte med svart och guld till en gyllenbrun solbränna!

The Essie nail polish isn't the only thing that will end up in my mailbox soon. I also ordered this bikini from Ellos yesterday.

Metallic Streets



Silver


Har tjatat om metallic trenden hela våren känns det som och då är det ju extra roligt att se när den kommer ut på gatorna och tolkas av riktiga människor. Så här har tjejerna i NYC tolkat denna glänsande trend. Bilder av Bill Cunningham.

The silver metallic trend interoperated of the NYC girls. Picture, Bill Cunningham.


Soliga klick



Essie nagellack



Sitter just nu på balkongen och återhämtar mig från en hektisk vecka. Ni skulle bara veta, förkylning med halsont, familjeträffar, skolavslutningar, deadlines, jobb, och inte nog med det strålande solsken utanför fönstret! Men nu har jag klarat av allt och passar på att koppla upp mig och ta ut datorn på balkongen för att njuta eftermiddagssolen. Inte nog med det jag har även passat på att klicka hem ett nytt Essie nagellack i färgen
E-Nuff is E-Nuff, en härligt varm orange som passar utmärkt på brunbrända fingrar i sommar.

I'm relaxing with my laptop in the sun on my balcony after a busy week. And I just rewarded my self with some Essie nail polish in the colour E-Nuff is E-Nuff.


Fler klänningar



Och för er som vill titta närmare på alla tio designers klänningar (se tidigare inlägg) kan klicka här. ♥

Brudklänningar



Brudklänningar på Tradera


Igår hade Tradera en mycket trevlig och nytänkande modevisning med tio svenska designers egna tolkningar av hur en brudklänning kan se ut. På bilderna ser ni en underbart vit liten skapelse från Fräulein von HaSt, Vond piffar till klänningen med blommor och Mori & mimosa bevisar att precis som på den gamla hederliga tiden så kan även en brudklänning vara svart. Klänningarna kommer imorgon att läggas ut på
Tradera för att auktioneras ut till högstbjudande. Alla pengar går oavkortat till Världsnaturfondens projekt "Better Cotton Initiativ". Så vill du ha en klänning som garanterat ingen annan brud kommer att ha och samtidigt vill shoppa för en god sak så tycker jag att du ska slå till nu! Själv är jag inne på att ha en rätt traditionell vit klänning, men jag kan ju inte sticka under stolen med att jag att jag är väldigt förtjust i Fräulein von HaSt's ljuvliga lilla sak!

Fashionable brides, ten Swedish designers has made their interpretation of a wedding dress. The dresses will be sold at the auction site Tradera and all the money will go to "Better Cotton Initiativ".


Shoppingmingel



Shoppingmingel


En stor eloge till
Mia som hade fixat en mycket trevlig kväll med shoppingmingel för oss modebloggerskor (och trevliga Peter med vän förstås!) igår på Söder. Det hela började med att jag mötte upp Emilie på NK, för att vi sedan irra lite lätt på Söder (är inte så hemma på Söder, trots att jag är född i Sthlm). Lite smått försenade mötte vi upp gänget på Nakkna och drack vin till glasen var tomma. Sen var det Wardrobe Stockholm's tur att få på hälsning och de bjöd på chokladtryfflar, bubbel och en super god pannacotta. Där ifrån gick jag med ett par klineblå strumpbyxor, efter att ha influerats av Linda som alltid är lika snygg i sina. Kvällen avslutades hos Öös med det vackra golvet. Ett stort tack till Mia, Nakkna, Wardrobe, Öös och alla trevliga bloggerskor för en mycket trevlig kväll!

Yesterday I hade a lovely evening thanks to Mia, Nakkna, Wardrobe Stockholm, Ööös and all the friendly fashion bloggers.


The fuss



LV ad ss06 Gisele Bundchen

Visade i förra vecken en smygtitt på kommande Louis Vuitton kampanj med Scarlett Johanssen, en kampanj som jag inte direkt blev så imponerad av, då jag är lite smått trött på Scarlett och inte förstår hypen med henne. Men när det kommer till den brasilianska supermodellen Gisele Bundchen så förstår jag what the fuss is about! För hur snygg är inte sommarens 2006 Louis Vuitton kampanj med henne?!

I don't understand the hype around Scarlett Johanssen, but I do get what the fuss is about when it comes to Gisele Bundchen. A god example is lat year's summer ad for Louis Vuitton. ♥


Budget eller lyx?



Chanel vs Nine west

Det är väl bara att inse att alla kan ju inte ha råd med det absolut dyraste när det kommer till designer plagg och accessoarer. Då är det tur att high street märkena börjar bli duktigare och duktigare på att låta sig influeras och inspireras av de stora modehusen. Vad väljer du, eller rättare sagt vad väljer din plånbok, Chanel eller Nine West?

What do you choose or what does you wallet chose, Chanel or Nine West?


Tokyo Jane



Tokyo Jane

Som jag berättade tidigare så är jag en riktig sucker för färger och mönster och Tokyo Janes produkter är inget undantag. Skulle inte säga nej till denna underbara scarf och armband till en skön sommar outfit.

I'm a real sucker for colours and patterns. That why there is nothing that can stop me from falling in love with Tokyo Janes lovely scarfs and bracelets.


RSS 2.0