Dagens bild





Olga Elnikova by Raphael Mazzucco. ♥


Blog Award 2009




Mia
Mia på Story Hotel
Linda och Stina
Linda och Stina på Story Hotel
Sofie
Sofie är fin, fin i sin sailorsuit.
Ida och Mike
Ida och Mike i snygga frisyrer.
Jag och Sofie
Jag och Sofie.

Innan galan träffade jag bland annat upp Mia, Stina och Linda för en drink på Story Hotel. Tack tjejer för en mysig stund!:) Visserligen är det är alltid trevligt med galej, men själva galan var väl kanske inte så mycket att hurra för. Precis som förra gången så var det ståplats som gällde och jag kände knappt till de bloggarna som vann. Jag höll självklart tummarna för min vän Mia och blev glatt överraskad när Sanna tog hem Guld Pennan. Men det som vägde upp för mina ömma fötter var alla fint uppklädda bloggdonnor och en och annan herre också för den delen.

Efter galan kände jag, Sofie och tvillingarna att det fick vara nog med superblonderade småtjejer med attitydproblem (det var både trångt och varmt), så vi tog en taxi till söder för att gratta min vän Mike på födelsedagen. För att sedan avsluta kvällen tillsammans med Mike’s underbara vänner på Zipper. (Sorry för uteblivna länkar, fixar det senare dag.)

Pics from Saturday’s Blog Award 2009 and my friend Mike’s birthday party.


Me, me and me





Jag, jag och jag. Fler bilder från gårdagen kommer senare.

Me, me and me. I will post more pics from yesterday later.


Want-of-the-day





Maison Martin Margiela airplain bracelet shot by Max Farago for Self Service.


Sneak peak





Nu har jag bestämt mig. Ikväll blir det min Balmain inspirerade Zara blus med svarta skinbyxor,
dessa mocka ankelboots och lövhalsband. Har dock ännu inte bestämt mig för vilken väska det blir. Ett senare problem:)

A sneak peak of my outfit of the evening.


What to wear?







Getting ready. Syns vi där? ♥


Dagens bild





Kanske inte en ny kategori på andra bloggar, men idag kör jag igång med ”Picture of the day”. Först ut är Nick Knight för Pop magazine.

Picture of the day: Nick Knight for Pop magazine.


Black Friday




Har ännu inte riktigt bestämt mig för vad jag ska ha på mig imorgon kväll på Veckorevyn Blog awards 2009. Jag är en riktig humörsmänniska när det kommer till kläder. Något som märks väldigt tydligt när jag ska ut och resa och väskan är proppfull med olika outfits. Det enda jag har bestämt mig för är att det blir något svart och det matchar jag med nylackade svarta naglar. Så därför får detta FF-inlägg bli ett svart sådant. Väst: Elizabeth and James, väska: Alexander Wang, skinnbyxor: Miu Miu, halsband: Janis by Janis Savitt och stövlar: Balmain.

I haven’t decided yet what I will wear at the Veckorevyn Blog awards 2009 tomorrow. One thing is for sure and that is it’s going to be something black. So today’s FF-outfit will of course be in black. Vest: Elizabeth and James, bag: Alexander Wang, leather trousers: Miu Miu, necklace: Janis by Janis Savitt and boots: Balmain.


Stickjunta




Igår var jag på stick/syjunta. Det bjöds på massor av gott och härligt prat. Tanken är att vi ska träffas en gång i månaden hos någon i gruppen och det hoppas jag att vi kommer klara av att hålla trots stressade jobbscheman. Själv håller jag just nu på med en lite smått lönlös stickning. Köpte garn tidigare i våras, dock bara ett nystan som var rätt dyrt och dessutom var på rea. Men det hade ju så vackra färger (ni ser det på bilden till vänster). Tyvärr vet jag inte vad det ska bli, så just nu övar jag mig på mosstickning. Men tills nästa gång vi ses ska det bli nya tag! Är nämligen lite inne på att sticka en väst med pälskanter. Ett rätt stort projekt för en rookie som jag, men som tur var är en av tjejerna i vår lilla grupp en riktig hejare på att sticka, så jag tänkte be henne om hjälp på vägen :)

Yesterday I and my knitting friends meet up for knitting, gossiping and lots of nice food.


Att skapa en klassiker





Visste ni att det tar över 18 timmar att gå igenom de 180 momenten för 6 till 15 personer att göra en äkta 2.55 Chanel väska? Häftigt va? Det får i alla fall mig att sukta efter en 2.55 ännu mer!

Did you know that it takes over 18 hour to make the 180 stages for 6 to 15 persons to make a real Chanel 2.55 bag? It makes me want the real thing even more!


Tack och god natt




Tim Walker for Vogue UK Aug 2006

Imorse var jag uppe med tuppen för piff, fix och lite bloggning så klart. Men det ville sig inte riktigt så när tekniken hos Blogg.se strulade. Så istället för god morgon solstrålar så säger jag tack och god natt! Kommer förhoppningsvis kunna ta igen för förlorad bloggtid imorgon efter jobb och syjunta :)

Thanks and good night!


Lula's spell



Lula a/w 09 



Min vän
Linda har i helgen läst det senast numret av Lula lite noggrannare än vad jag har. Själv är jag en sådan där person som mest tittar på alla vackra bilder innan jag ens börjar fundera på att läsa texten. Men Lula Magazine har visst gjort en kortfilm tillsammans med Topshop och som är regisserad av Maximilla Lukas och Sophie Flicker. Spana in och låt dig förtrollas denna lite små kalla och trista tisdag.

Lula Magazine has collaborated with Topshop and the result is a spell bounding movie directed by Maximilla Lukas and Sophie Flicker.


Viktor & Rolf s/s 2010





Det finns visningar och det finns visningar. Viktor & Rolf s/s 2010-visning var en sådan visning. Tyllchock på hög nivå! Jag säger bara, åååååååååå give me, give me!

Viktor & Rolf s/s 2010 – give me, give me!


I brevlådan




Credd till ELLE som lägger energi på att göra oss prenumeranter glada, genom extra fina framsidor. Dessutom blir man ju lite extra glad när tidningen dimper ner i brevlådan på ens lediga dag, då man har riktigt mycket tid att njuta! Så nu blir det Lily Allen i högtalarna och mys med ELLE i soffan.

The Swedish ELLE arrived at my mailbox today.


Byta garderob?





Inspirerande och samtidigt så frustrerade vackra plagg och accessoarer, för att inte tala om omgivningen (Ritz). Tänk om man fick lägga vantarna på sådana dyrgripar. Visserligen har jag glömt (usch och fy vad bortskämd jag låter) att jag faktiskt har ett par likadana YSL-skor med körsbär hemma i garderoben. (När jag har skrivit färdigt detta inlägg ska jag nog ta och leta fram dem.) Men tänk er att kunna välja och vraka bland kommande kollektioners rariteter när man står där framför garderoben och funderar på vilken uttjatad trasa man ska ta på sig denna gång. Om jag fick vara någon annan än mig själv bara för en dag, så skulle jag gärna testa Anna Dello Russo’s liv, eller i alla fall hennes garderob.

Btw, är det någon av er som ska till Veckorevyns blogawards som vet vad ni ska ha på er? Själv har jag inte den blekaste.

I would love to trade life (or wardrobe) just for one day with Anna Dello Russo.


Dagens önskan




En resa till The Rose Bowl Flea Market i Pasadena, California – världen största loppmarknad. Tänk det ni! Då skulle jag shoppa vintagesmycken och slitna gamla cowboy boots tills det sprutade ur öronen. Om det är någon av er kära läsare som har varit där så får ni hemskt gärna skriva några rader och berätta för oss andra om er upplevelse :)

My wish of the day – a trip to The Rose Bowl Flea Market in Pasadena California.


Höstens kilklackar




En ska bort, vilken och varför? För er som blir lite shoppingsugna så hittar ni alla skor här.

One have to go, which one and why? If you like the shoes you can find them all here. ♥


Coco for HM



Coco Rocha by Andreas Sjödin 1Coco Rocha by Andreas Sjödin 2Coco Rocha by Andreas Sjödin 3

Apropå HM, här är ett gäng bilder på Coco Rocha tagna av Andreas Sjödin för HM’s höstkampang 2009 som jag tro att ni inte har sett. Älskar Coco’s röda hår som är snyggt matchat till mörka naglar och röda läppar.

Coco Rocha by Andreas Sjödin for HM autumn 2009. I love her red hair! ♥


Jimmy Choo for HM ad



Terry Richardson for Jimmy Choo for HM 1Terry Richardson for Jimmy Choo for HM 2

Och äntligen finns de snygga kampanjbilderna för HM’s nästa designersamarbete med skomärket Jimmy Choo ute för allmän beskådan. Med ingen mindre än Terry Richardson bakom kameran så kan det ju inte bli annat än ett snyggt resultat! Är ni nyfikna på hela kollektionen så kan ni kika på den här.

Nice work! Jimmy Choo for HM ad shot by Terry Richardson.


Star Wars Couture



Irving Penn for Vogue US April 1999 - Star Wars Couture 4Irving Penn for Vogue US April 1999 - Star Wars Couture 2Irving Penn for Vogue US April 1999 - Star Wars Couture 3Irving Penn for Vogue US April 1999 - Star Wars Couture 1

Irving Penn gick ju som sagt bort tidigare i veckan. När jag letade bilder till R.I.P.-inlägget så snubblade jag över dessa, självklart tagna av Mr Penn him slef för US Vogue april 1999.

Irving Penn for Vogue US April 1999 - Star Wars Couture.


Hålla balansen



Tack snälla för alla era engagerande kommentarer i gårdagens skoinlägg. De flesta av er tycket att de inte var allt så förtjusande, själv skulle jag nog vilja titulera dem som fascinerande. Men en sak kan vi nog enas om och det är credd till modellerna som lyckades med grace ta sig fram med dem på catwalken.

Trust me, jag vet hur svårt det kan vara att balansera på ett par show pieces. La här om året vantarna på ett par skor från Acne’s provkollektion och när jag kom hem så förstår jag varför de aldrig kom i produktion. De går inte att hålla balansen i! Lovar att lägga upp bilder på dem senare i helgen så håll utkik och glöm inte att lägga till mig på Bloglovin, så vet ni när de ligger uppe. ♥


Hysterisk pick ’n’ mix





Idag bjuder jag på en hysterisk pick ‘n’ mix, välj ett enskilt plagg eller kombinera dem alla. Själv är jag sugen på att göra det sistnämnda och så klart finns min senaste obsession representerad. Cashmeretröja: Jason Wu, klänning: Burberry Prorsum, pälsväst: Donna Karan, halsduk: Crumpet, örhängen: Erickson Beamon, väska: Fendi, skärp: Nogoy och skor: Givenchy.

Cashmere sweater: Jason Wu, dress: Burberry Prorsum, fur vest: Donna Karan, scarf: Crumpet, earrings: Erickson Beamon, bag: Fendi, belt: Nogoy and booties: Givenchy.


Hot or not?





Kan bara hålla med Ebba om att Alexander McQueen’s skor för s/s 2010 kollektionen, måst just nu vara modevärldens stora snackis. Vad tycker ni girls, hot or not?

What do you think about Alexander McQueen’s s/s 2010 shoes, hot or not?


My latest obsession




Animal belts. ♥


Irving Penn - R.I.P.





Irving Penn - R.I.P.


Don't forget




A play of dots



Tim Walker for Vouge It - A play of dots 2Tim Walker for Vouge It - A play of dots 1Tim Walker for Vouge It - A play of dots 4Tim Walker for Vouge It - A play of dots 3

Tim Walker for Vouge It - A play of dots. ♥


6 oktober





Vi är kvar på landet. Idag vaknade vi till ett frostbeklätt landskap. Då är det kallt när man ska ut och kissa om man är en liten kille med fyra ben och silkes lena öron. Men det är ingen vanlig dag, utan det är min mammas födelsedag. Hurra, hurra! Grattis lilla mamma! Puffen hälsar! ♥


Ringar - efterlyses




Se så snyggt det är med ringar! Synd bara att inköparna på de stora modekedjorna inte har fatta det! Är det någon som har bra tips på vart man kan hitta fina, stora, härliga, ringar gärna med stora halvädelstenar, någon satans i Stockholm eller på nätet? Alla tips är välkomna! :)

Men snälla säg nu bara inte ”Antikt, gammalt och nytt” på Mäster Samuelsgatan. Tycker att bögarna som har den butiken är lite halvläskiga med sin sura inställning till oss kunder. För att inte tala om den klaustrofobiska känslan, visserligen på gott och ont, med tanke på utbudet.

I love big rings! It’s a shame that the buyers haven’t got the hang of it! Do you have any suggestions where to find nice rings over the internet?


Söndag med Tim




Burberry Prorsum s/s 2010 – DIY



Burberry Prorsum ss 2010 - DIY skirt


Vårkollektionernas visningsbilder svämmar just nu över på de flesta modebloggarna runt om i världen. Ett fåtal av dessa har tagit vårens mode ett stege längre. (Med tanke på att det fortfarande är höst, eller rättare sagt precis slagit om till höst) Ett exempel på detta är Stephanie på AnyWho som har gjort sig en egen draperade kjol. Spana in resultatet här och låt dig inspireras!

Stephanie at AnyWho has made her own DIY-project of the Burberry Prorsum s/s 2010 drapy skirt. Check it out right here and get inspired!


Min lördag




Min lördag ser ut så här: Möta upp min allra bästa vän Lea på stan, för flanerande bland Stockholms butiksutbud. Sedan bär det ut till min kära mor i Täby för att hämta upp favorit monstret och sedan bär det ut till landet med hund och make i bilen. Hoppas att ni andra också får en toppen lördag! ♥


Punk Chic




Jag fortsätter på dagens punktema på denna fredags FF-inlägg. Klänning: Ashish, sko: Alexander Wang, armband: Kenneth Jay Lane och väska: Alexander McQueen.

Dress: Ashish, shoe: Alexander Wang, bracelets: Kenneth Jay Lane and bag: Alexander McQueen.


Nitad



Nitad x 4


Jag vet att året inte riktigt är över än. Men om man ska komma ihåg 2009 för något mer än finanskrisen, så kommer i alla fall jag komma ihåg det som året då punken blev rumsren. Då det var okej för vem som helst att dra på sig ett nitbälte utan att ha Sex Pistols i Ipoden. Bilder: Jak & Jil, Style.

2009 is the year I will remember as the year when everyone could wear studs without listening to the Sex Pistols. Pics: Jak & Jil, Style.


Autumn





Det gick så fort. Plötsligt var det höst. ♥


RSS 2.0