Boring



Olsen twins

Spande precis in tvillingarna Olsen's märke The Row (efter Savile Row i London) hos Browns. Har alltid gillat deras egna och sköna stil och hade förväntat mig något åt det hållet när det kom till deras egna kollektion, men så fel man kan ha! Urtrista basplagg för hutlösa priser. Hallå, vad tänkte ni på tjejer?

What did the Olsen twins think of when they created The Row collection? I have always liked their style, but this collection is just boring and expensive!


Skynda och fynda!



My Theresa sale


Ni som har läst min blogg en längre tid vet nog vid det här laget att jag inte är ett fan av reor. Oftast är det varmt, hetsigt, trångt och riktigt påfrestande för humöret och aldrig kommer man där ifrån med det som var tänkt. För det mesta så börjar i alla fall den svenska sommarrean direkt efter midsommar, men många av de stora nätbutikerna har redan börjat med sk. midseason sale och
My Theresa är inget undantag, så passa på och fynda medan det finns något snyggt och här har ni tre exempel på det! En underbart ljusblå liten kappklänning från See by Chloé matchat med denna säsongs hetaste detalj, dvs. något i metallic och denna gång är det en silverväska från min favorit Jil Sander och med ett par rejäla skor från Marc by Marc Jacobs. Så skynda och fynda nu tjejer!

I'm not a big fan when it comes to buying clothes on the sale. It's always hot and crowded and I'm always ending up with things I normally would not buy. But hurry up if you would like to buy something nice on the e-shops midseason sale, there are lots of nice things out there and My Theresa is no exception to the rule. Dress coat from See by Chloé, silver bag from Jil Sander and shoes from Marc by Marc Jacobs.


Smygtitt 2



Elle smygtitt a/w 07

Veckans andra smygtitt är en inblick i kommande Elle US. egna smygtitt på kommande höstmode. Vill ni se mer så klicka här! Bilder tagna av Alexei Hay.

This weeks second preview is fashion photo shoot for Elle US. with pictures taken by Alexei Hay. Want to see more? Just click here!


Smygtitt



LV ad med Scarlett Johansson a/w 07

Här kommer en liten smygtitt på höstens kommande annonskampanj med Scarlett Johansson för Louis Vuitton. Personligen hade jag hoppats på någon annan då jag inte tyckte att den förra kampanjen var så särskilt imponerande med henne. Men, men de anser väl att den har hittat ett vinande koncept med Scarlett. Men vad tycker ni, hitt eller diss?

A sneak peak of this autumn Louis Vuitton ad campaign with Scarlett Johansson. Hit or miss?


Nya ballerinor?



Ballerinaskor French Sole 

Funderar du precis som jag att slå till på ett par nya ballerinaskor till sommaren? Då har jag ett hett tips till dig som har vägarna förbi Stockholm. Titta i så fall in på Skindeep på Humlegårdsgatan 5, de har nämligen tagit in French Soles underbara små ballerinaskor.

Har länge funderat att beställa ett par från deras hemsida, men inte kunnat bestämma mig om vilken modell jag vill ha, men jag ska nog passa på och svänga förbi Skindeep för att ta en närmare titt på dem.

Now you can find French Soles lovely ballet flats in Stockholm at Skindeep or you can order them at their online-shop. - If you can make the decision on what model you want, I know I can't, I want them all!


Ny nätshop



LK Bennett nätshop


När jag bodde i London så var
L.K. Bennett en av mina favorit butiker. Underbara skor i klassiska modeller med det där lilla extra i form av färg och materialval. Från början sålde de bara skor, men har nu utökat sitt sortiment med kläder och accessoarer. Äntligen har de öppnat upp sin nätbutik, men till min besvikelse så skickar de inte till Sverige. Men man får väl se det hela från den ljusa sidan, nu kan jag ju spana i delar av deras sortiment innan jag åker dit och shoppar.

L.K. Bennett was one of my favourite shops when I was living in London and now they just open up their e-shop. Unfortunately they do not ship to Sweden. But I guess I have to look at it from the bright side, now I can check out some of the shoes before I pop by London for some shopping.


Korkat?



Kork x4


Kork är inte bara något man stoppar i flaskor eller flyter som, det är även ett material som börjar se mer och mer av bland våra modeaccessoarer. Jag vet inte om det har något att göra med vårt återvunna miljötänk som avspeglar sig i modet eller om det är en nyfikenhet hos designerarna att experimentera med olika material. Oavsett så dyker det relativt otippade materialet upp både i from av väskor och skor i sommar. Längst upp till vänster sko från Donald J. Pliner, väska Lauren Merkin, nedre rade båda från Nine West.

Cork, environment friendly or is it just the designers who is playing with the material? Shoes and bags from Donald J. Pliner, Lauren Merkin and Nine West.


Mini semester



Mini semester

Helgen spenderades på altanen på landet läsandes diverse glansiga modemagasin från jordens alla hörn och lätt sippande på ett glas vin i solen. Precis vad jag behövde, med tanke på att jag har jobbat de senaste fyra helgerna. Men nu är det back to business igen och sista veckan att jobba med uppsatsen innan den ska in.

I hade a lovely and well needed mini holiday this weekend, reading fashion magazine and sipping vine in the sun. But now I?m back to business again.


Vitt som snö



Vitt i NY

Här hemma i Sverige är det en självklarhet att studenterna ska bära vitt på sin stora dag. Men vitt behöver inte bara knippas ihop med studenter och bröllop tycker jag. Själv är jag riktigt svag för vita små blusar med det lilla extra, t.ex. den som jag hade på mig igår. Men det är inte bara jag som gillar vitt även tjejerna i NY gör det. (Bilder tagna av Bill Cunningham)

It's not just me who likes white, the girls in NY likes it too. (Pictures by Bill Cunningham)


Den osminkade sanningen



Dagens outfit 070525

I dag tar min kära lilla syster studenten efter många långa år av hårt plugg vid Sigtunaskolan Humanistiska läroverk. Men innan klockan slår tolv och syster yster kommer utspringandes så ska jag redovisa mitt så kallade pajmanus av min c-uppsats, så det är mycket att stå i idag. Men dagen till ära så bjuder jag på en dagens outfit, bestående av blus och capribyxor från Zara, ballerinaskor från Angela C och mitt älskade armband från J. Dauphin.

To day it's my little sister's graduation day and this is what I will be wearing: blouse and capri trousers from Zara, shoes from Angela C and my beloved bracelet from J. Dauphin.


Pärlor till mor



Pärlor

Diamonds are a girl's best friend, sägs det ju. Men vi glömde ju pärlorna - havets skatt och Coco Chanels favoriter. En sak som ni absolut inte får glömma är ju morsdag nu söndag, så varför inte låta lilla mamsen få ett fint pärlarmband eller halsband. Arbandet på bilden hittar ni på Zylber för en nätt penning, finns även matchande halsband.

Diamonds are a girl's best friend, but what about the pearls, Coco Chanel's favourites? Pearl bracelet from Zylber.


Nyklippt



Klipp före och efter 070524

Då var det klippt! Skäms nästa med tanke på hur jag har gått runt och sett ut i håret de senaste månaderna. Men, men nu är det kapat och det känns så skönt! Är super nöjd precis som vanligt när jag har klippt mig hos min frisör på Wig.

It's done! When I look at the before-picture I feel really embarrassed over my awful old hairstyle, but now I'm very pleased.


Klipp, klipp!



Klippa håret

Då var det äntligen dags att gå till frisören! Jag kan tala om att denna dag har varit efterlängtad! Men tyvärr vet jag inte riktigt hur jag vill klippa mig. Är lite inne på att göra en rak längre page eller så kör jag på min tråkiga gamla frisyr som är ett säkert kort. Vi får se vad det blir, bilder kommer senare idag.

At last! I'm going to my beloved hairdresser to day!


Desirable



a/w Prada och Miu Miu väskor

Till hösten kommer jag garanterat sukta efter dessa underbara väskor från Prada och Miu Miu. För vem kan säga nej till lackade bowlingväskor?

This is three Prada and Miu Miu bags that will be items on my wanted-list this autumn. Who can say no to a patent bowling bag?


A la Prada style



Hårband före & efter


Lovade ju att lägga upp bilder på vad det var som jag skapade i söndags kväll och här har ni mitt Prada inspirerade lilla hårband i siden. Se vad man kan skapa av material för ca 60 kr, ett hårband
a la Prada style. Nu så här i efterhand ångrar jag mig lite att jag inte valde någon härlig färg på sidentyget, men med tanke på hur lätt det var att knopa ihop detta hårband så finns det ju inte något som hindrar att jag syr ett till!

This is the result of my craft time, a head band a la Prada style. It was really cheep and easy to make, so now I'm thinking of making one I a bright and lovely colour for summer.


Bästa brännan



Bandeau

Jag gillar inte ränder när det kommer till solbrännan, speciellt då inte efter behån. Men däremot är jag inte tjejen som gärna stoltserar fritt med behagen på beachen, så den ultimata bikinin i mina ögon är en bandeau med avtagbara band och här är tre föll mig i smaken, från vänster Lauren Moffat, Ella Moss och Lisa Curran alla dessa hittar ni hos Shopbop.

 

For the best sun tan, chose a bandeau bikini. From the left Lauren Moffat, Ella Moss och Lisa Curran and you can find them all at Shopbop.


På topp



Cool i hatt

Över lag så är inte jag är den som fegar ur när det kommer till galna och härliga modeaccessoarer, fast hatt är något som jag önskar att jag vågade mig på. Vet inte om det har att göra med att jag har ett otroligt litet huvud, så det finns nästan aldrig en hatt som jag passar i. Är du lika tuff som dessa två donnor i var sin Panamahatt och vågar dig på en hatt i sommar? (Bilder tagna av Scott Schuman, The Sartorialist)

 

Are you as tuff as these two cool ladies in their Panama hats? Do you dare to wear a hat this summer? I know I'm not (I have a really small head and looks like a fool in a hat), but I wish I did! (Pictures taken by Scott Schuman, The Sartorialist)


Rutigt



Rutigt s/s 07

Rutigt innebär inte bara rutiga yllekjolar till höst och vinner. Rutigt kan även vara fräscha bomullsplagg till sommaren och här har ni fem bra exempel på det: kavaj, shorts och bikini från J. Crew, skor och linne från Tommy Hilfiger.

Checks are not only a pattern for the winter, here are five good examples of that: jacket, shorts and bikini from J. Crew and shoes and cotton vest from Tommy Hilfiger.


Craft time



Pyssel

Efter en mycket lång vecka med massor av jobb, så tänker jag varva ner med gammal hederlig pysseltid för mig själv. Nu pratar jag inte om ansiktsmasker eller manikyrer, utan om just pyssel. Men vad det ska bli tänker jag inte tala om än, men är ni riktigt nyfikan så kan ni kika här!

 

Craft time! If you want to know what it will be click right here. ♥


Inte bara kläder



Missoni Home

Jag har alltid varit svag för mönster och färger och då i synnerhet färg både när det kommer till kläder och heminredning. Underbara mönster, vackra färgkombinationer och ljuvliga material kan få mig att köpa saker som jag inners inne vet att jag aldrig kommer att använda...

Känner att nu är det dax att jag tar mig i kragen och satsar lite på mitt hem och inte bara på mitt yttre skal. Har länge älskat Missoni's härliga mönster, orädda och samtidigt stilsäkra sätt att leka med färger, både när det kommer till kläder och heminredning. Så jag tänkte att nu är det hög tid för Missoni att få flytta in i mitt vardagsrum, funderar nämligen på att klä om två pallar i ett lite lätt hysteriskt men samtidigt helt underbart tyg från just Missoni (se bilden längst ner till vänster). Håll nu tummarna, för det där med att klä om möbler har jag nämligen aldrig testat!

Missoni is moving in to my living room, because I'm redecorating two footstools in a wonderful and hysterical Missoni fabric (seen in the lowest picture to the left).


Små fodral



American Apparel

Ingen missade väl hypen med American Apparel's metallic tights för ett par månader sedan? Nu har de kommit med fler metallicfärgade fodral, bl.a. en bandeautopp och en tubklänning i  ädlaste metall, som garanterat kommer att göra succé på festen!

I guess that no one missed the American Apparel's metallic tights hype, a couple a months a go. If you did you can always comfort you self with their new metallic dress or top.


King på J



King på J 070515

Igår var jag tillsammans med AmandaJ i Nacka Strand, där modemagasinet King pressenterade svenskt herrmodes 100 största makthavare. Den klockrena vinnaren var grundaren av Acne, Jonny Johansson. Ett mycket bra val måste jag säga, men kanske inte så oväntat!

Förutom att jag fick mig ett snabbt litet snack med Lotta Lundkvist (grundaren av agenturen Ibeyo och nr 95 i Kings lista över svenskt herrmodes 100 största makthavare), som hade kvällen snyggaste och rundaste solglasögon, så hittade jag snabbt många trevliga modebloggerskor i vimlet. Fatale var självklart på plats och i och med detta kan jag stolt presentera min nya och värdiga ersättare Carolina, Fashionsquad, som tillsammans med Hanna poserar med Lars Leijonborg. En mycket trevlig fest, som alltid när Micael Bindefelt och hans duktiga team har ett finger med i spelet, som senare avslutades på Rich.

Yesterday at restaurant J the fashion magazine King presented the 100 most powerful people in the Swedish fashion industry, and the winner was Jonny Johansson, founder of Acne. ♥


Kate ♥ Topshop



Kate o Topshop

Ingen har väl missat att det är idag som Kate Moss kollektion för Topshop släps här hemma i Sverige. Så skynda, skynda om ni vill få tag på något där ifrån! Tänk på att det är ett begränsat antal plagg per person, något som jag tycker att H&M skulle kunna ta lärdom av vid sina designerkollektionssläpp! Ska du dit och shoppa loss? 


I hope that you haven't missed that the release of Kate Moss collection for Topshop is to day, here in Sweden!


Det var då det...



Designerbrud 
Kommer ihåg när jag var liten på 80-talet, då jag och mamma tittade på "Sköna Söndag" varje söndagsmorgon tillsammans. Mitt favoritinslag var när de visade delar från modevisningar från Paris och Milano och som alltid avslutades med att designern kom ut hand i hand med en modell iklädd en vit brudklänning.

Har inte tänkt på det för ens det nu när det har blivit min tur att fundera på brudklänningar. Men vart har det där brudkänningsmomentet egentligen tagit vägen? Var det så att någon gång på 90-talet blev det plötsligt omodernt att gifta sig och ha en vit brudklänning? Eller var det så att man överlät det är med brudklänningsdesign åt det utdöende släktet med haute couture visningar?

Sorgligt men sant, de vita uppenbarelserna som avslutningsmoment av modevisningarna verkar vara ett minne blott. Så nu får man som blivande brud förlita sig på sin egna goda smak när det kommer till att välja de rätta klänningen. ♥

Fjäril vinga



Fjäril vinga


Fjärilar finns inte bara i hagen och i magen utan även runt armlederna på lyckligt lottade kvinnor runt om i världen. Dessa underbara armband kommer båda från Kenneth Jay Lane, kanske mest känd för sina uttjatade jordgubbshalsband.

Gorgeous butterfly bracelets from Kennet Jay Lane.


Utställningar



Utställningar

Har lovat mig själv att försöka bli lite mer kulturell, (hoppas att Mika konserten räknas i in detta åtagande) något som inte går så strålande just nu med allt jobb och uppsatsskrivning. Men för er andra som har vägarna förbi antingen London eller Paris i vår kan ju passa på att vara lite kulturella.

Just nu pågår nämligen utställningen "New York Fashion Now" på Victoria and Albert museum i London, med underbara kreationer från bl.a. Zac Posen, Derek Lam och designer duon Proenza Schuler som inte får missas!

Eller om du har ett stopp i Paris i sommar så får du heller inte missa "Jean Paul Gaultier/Régine Chopinot" en utställning på Musée de la Mode et du Textile i Paris som gestaltar samarbetet mellan designern och koreografen.

Och är ni i Stockholm så har Elle två tips på modeutställningar.

If you are in London or in Paris try not to miss this two exhibitions', "New York Fashion Now" at Victoria and Albert museum and "Jean Paul Gaultier/Régine Chopinot" at Musée de la Mode et du Textile.


Spegeln på väggen?



Speglar


Spegel, spegel på väggen, nä jag menar på klänningen där, sig mig vem som vackrast i landet är! Vissa tycker att metallictrenden är lite to much och andra kan inte få nog av den. För den sistnämnda kategorin kan ju spegeltrenden vara något att haka på, för att kunna spegla sig i sin egen glans!

Mirror, mirror on the wall, no I mean dress! If you can't get enough of the metallic trend then maybe the mirror trend is something for you!


Sparkling



Stenar

Det glittrar och glänser om vårens mode och trender, både på catwalken och i butikerna. Låt dig inspireras till att gnistra och glimma som Marc Jacobs underbara modeller. Diadem och hårspännet hittar du hos Wink och ringen hos Asos.

Let your self get inspired of Marc Jacobs sparkling accessories, headband and ring from Wink and Asos.


Pink autumn



Rosa höst a/w 07


Har försökt hålla mig borta från att spana in det kommande höstmodet, vill ju njuta av våren och sommaren först, men det har varit svårt kan jag lova! Fast några smygtittar har det ju blivit och till min stora glädje ha de stora designerna inte varit rädda för färg och speciellt då inte ceriserosa. Så funderar du på att slå till på en ceriserosa plagg nu till sommaren så kan du se det även som en investering inför hösten. Bilder från Harpers Bazaar (av Solve Sundsbo) och a/w 07 visningar från Maison Martin Margiela, Pren och Stella McCartney.

Are you thinking of buying a pink garment for summer? Comfort your self and see it as an investment for the autumn, because pink will be a hot colour this autumn and winter! Pictures from Harpers Bazaar (by Solve Sundsbo) and Maison Martin Margiela, Pren and Stella McCartney a/w 07.


Vita planer



Brudbuketter


Ni som har följt min blogg vet nog att jag är en lyckligt förlovad kvinna sedan ett år tillbaka. Men när det kommer till förlovningar så är min uppfattning av den gamla skolan, dvs. att giftermål bör spira senast ett år efter förlovningen. Tyvärr en tidsram som jag och min pojkvän, eller ska jag kanske säga fästman, inte har lyckats hålla oss inom. Så nu börjar det bli hög tid att planera bröllop!

Jag har länge smygläst bröllopsmagasinen på Presstop och insett att det där med bröllopsbestyr kanske inte riktigt är min grej. Blir alldeles matt när jag tänker på allt behövs göras! Vet inte om det har att göra med att jag är lite av en egoistisk och envis perfektionist när det kommer till att skapa saker. Oftast har jag en färdig bild i huvudet om hur saker och ting ska vara och jag ger mig inte för ens det blir så som jag har tänkt mig!

Med tanke på hur mycket det är som ska fixas inför ett bröllop så funderar jag nästan på om vi inte ska skaffa oss en bröllopsplanerare. Fast allra helst skulle nog jag vilja smita ifrån allt och gifta oss i hemlighet för att sen komma hem och ha en riktig pang fest! Tyvärr är det en idé som min kära fästman inte tycker är så lysande, då han är killen som vill se mig i vit klänning i kyrkan och ha la familia samlad.

Jag och min pojkvän var tidigare i våras på Bröllopsmässan på Grand Hotell. Måste säg att det var nog den hemskaste mässa jag någonsin har varit på. Massor av billigt krafs från företag som ville sälja på oss onödiga tjänster och smaklöst designade produkter. Tyvärr är det även en bild jag har fått från mina tjuvläsningar på Presstop.

Tro det eller ej, men det är varken klänningen, skorna eller håruppsättningen som intresserar mig när det kommer till mina egna bröllopsplaner, utan det är nog mer själva dukningen och då speciellt blomsteruppsättningarna. Martha Stewart är en riktig gudinna och inspirationskälla när det kommer till vackra arrangemang. Men håll tillgodo! Här på bloggen kommer det nog då och då dyka upp en och annan brudklänning i framtiden.

I'm planning my wedding right now, but I wish I didn't have to when I feel that the whole wedding industry is not really my cup of tea. But I guess that you will see more of it from now on here at my blog.


Mer rosetter



Före och efter grön sandalett

Dammar av en gammal kategori, "Före och efter" och piffar till ännu ett par skor med rosetter och sidenband. Som sagt vi svenskor är allt för fega när det kommer till färg, så jag tänkte slå ett slag för mer färg genom att piffa till dessa gröna godingar från H&M! Tyvärr så framstår inte färgerna lika tydligt på bilderna som i verkligheten, men det handlar och gräsgrönt, rosa och lila, då man kan byta sidenbanden efter humör, smak och look.

"Before and after", look what you can do with a pair of green shoes from H&M and some strings of silk ribbon in lovely colours!
Före och efter x3 rosetter

Me want



Min Miu Miu väska
Svamlade ju lite lätt om rosetter här om dagen. Denna underbara Miu Miu väska måste jag säga är ett ypperligt bra exempel på när rosetter blir mer än bara en socker söt detalj, utan faktiskt ger lite attityd till väskan. Är smått sugen på att klicka hem den...
 

I mention bows as details the other day and this beautiful Miu Miu bag is a good example what you can do with bows. And I can't deny that I'm tempted to make it mine...


Klänningsdag



dagens outfit 070506

Väcktes av solens härliga strålar som lätt stack mig i ögonen imorse. Ett helt underbart sätt att vakna på! Är på strålande humör och därför bjuder jag på en outfitbild innan jag ska springa iväg till jobbet! Klänning och stumpbyxor från H&M och mina älskade Pistol boots från Acne.

A lovely day! Dress from H&M and my beloved Pistol boots from Acne.


Sött som socker



Rosetter

Rosetter kan vara en socker söt detalj men kan lika gärna vara en snygg brytning till en i övrigt hård eller stilren look. Själv skulle jag inte tacka nej till sandalen med den ljusblåa rosetten från Hollywould tillsammans med ett par uppvikta slitna och gärna lite förstora jeans och en vit t-shirt.

 

A bow can be a sweet detail, but it can also be a nice touch to a slick outfit.


Armband



Armband
Jag har aldrig varit sådär jätte förtjust i halsband, speciellt inte de som är korta och ligger nära halsen. Ibland kan jag nästan få en känsla av att kvävas, men bara nästan. Så det där med halsband är kanske inte riktigt min grej.

Armband däremot tycker jag mig aldrig kunna få för många av! Smala och tjocka, trä och plast, guld och silver alla är lika fina! Har allt
för länge spanat på Hermes orange armband, men har hela tiden velat mellan silver och gul. Snacka om i-landsprolem! Men nu har jag kanske kommit fram till min lösning, nämligen Wink's socker söta emaljarmband i pastellfärger. Fler färger att välja bland till en humanare penning!

Wink is having a wallet friendly alternative to the lovely Hermes bracelet I have been longing for.

Downtown



YSL Downtown

Om man nu ska tro alla trendgurus så är det YSL's Downtown väska som bör införskaffas om du ska vara riktigt trendig. Ni med vakna ögon har säkert redan noterat att många av moderedaktörerna dinglade med varsin Downtown i handen på de stora modevisningarna tidigare i våras.

Som alltid finns det många trender att välja bland, kanske allt för många! Själv har jag ju tjatat om både lack och metallic, så vad du än föredrar så kan du få din Downtown i den trenden du gillar bäst! Spana in vilken väska du gillar bäst
här!

Lots to choose from when it comes to YSL's Downtown bag. Check out all the different styles right here!


RSS 2.0