Ny webbshop



Har tidigare bloggat om Stockholms butiken “Life is Too Short Not to Wear Beautiful Things”, som närmare bestämt ligger på Tegnérgatan 12. Nämnde då att de skulle öppna en webbshop. Tyvärr så har det hela blivit lite försenat, men till mångas stora glädje kan jag nu meddela att “Life is Too Short Not to Wear Beautiful Things” webbshop har nu slagit upp sina portar!

Så sant som det är sagt så är livet allt för kort för att inte njuta av alla underbara saker som världen erbjuder. Tjejerna på ”Life is Too Short Not to Wear Beautiful Things” har lyckats riktigt bra att samla en del av de underbara saker som världen erbjuder under ett och samma tak i form av underbara skor från bl.a. Pierre Hardy, trendiga jeans från Superfine och ljuvliga väskor från Vincent du Sartel. ♥


www.sophisticatedsophie.se

Före och efter



De som känner mig vet hur mycket jag älskar presenter, både att få ta emot och ge bort. Älskar att ge något riktigt genomtänkt och som jag vet att den jag uppvaktar verkligen har önskat sig. Tycker det är kul att få folk att känna sig speciella och ge något som jag har skapat endast för dom.

Hand gjorda presenter i alla ära, men när man kommer upp i min ålder kan man inte längre komma undan med att ge bort en pärlplatta till folk i födelsedagspresent.
Lilla syster yster fick bl.a. en rosa blingad borste i 18 års present för drygt en månad sedan och nu är det min kära pojkvän som fyller år.

Så vad ger man nu en man som redan har allt han kan önska sig i klädväg? Inte kläder kanske?! Men nu är det så att min kära pojkvän behöver en puff i rätt riktning när det kommer till hans garderob inriktning. Just nu svämmar den över med skjortor och pikér. Ja, ni förstår säkert.

Förra året piffade jag till en grå melerad hoodie som min pojkvän bl.a. fick i födelsedagspresent. Denna hoodien har blivit en stor favorit och har fått följa med världen över. Så nu är det dags för ett nytt tillskott till garderoben.

 Före  Efter

Det jag har gjort är att trycka ett eget schablontryck i form av en döskalle i silvergrått på en vanlig svart hoodie med zipper. En perfekt tröja att värma sig med under kalla sommarkvällar på landet. Något som blev väldigt uppskattat. Så pass uppskattat att jag redan nu har flera beställningar på likadana tröjor till familjen. ♥


www.sophisticatedsophie.se

En ny stjärna på modehimlen



Tro det eller ej, men jag köpte Aftonbladets bilaga ”Kilck” idag, (brukar ju komma på fredagar om jag inte mins helt fel). Måste säga att jag blev positivt överraskad, mycket bättre än de gångerna jag har köpt den tidigare, mer mode och annat kul!

Sofi Fahrman listar i denna ”Klick”-bilaga Sveriges bäst klädda. Där bla. Caroline Winberg kommer på första plats (inte så konstigt med dom förutsättningarna…) och både Victoria Silverstedt och Robyn är med.

Men om jag skulle utse en etta på min Sveriges bäst klädda-lista så skulle det bil Veronica Maggio. Vem är nu Veronica Maggio undrar nog några av er där ute?! Ni har säkert hört hennes låt ”Dumpa mig” ifrån hennes första album som släps nu i höst. Veronica har en självsäker stil och kan tolka modet svängningar på ett ypperligt sätt för att sedan göra något eget av det hela. Om jag får sia i framtiden så tror jag att vi kommer att få se en hel del av denna lilla späda varelse i höst och på kommande ”bäst-klädda-listor” och Elle prisutdelningar. Trust me! ♥


www.sophisticatedsophie.se

Ånger



Det finns de köp som man ångrar att man gjorde…. Som tex. mina silvriga Prada skor. Tyckte att de var underbart coola när jag köpte dom och tänkte inte så mycket på hur obehagliga dom var mellan tårna… Idag undrar jag vad jag tänkte med. Eller mina super söta Pucci ballerinor som också är så sjukt obehagliga och hårda. Ska man va fin får man lida pin! Eller kanske inte….

 

Och så finns det dom köpen som man ångrar att man inte gjorde. Blir fortfarande alldeles var om hjärtat när jag tänker på Marc Jacobs geniala design när det kommer till hans underbara små musskor. Jag menar titta bara på den lilla svansen och de små morrhåren, det är ju så att man smälter! Så om det är någon där ute som får för sig att vilja sälja sina små möss i stl 38-39 så kan ni väl höra av er till mig [email protected]

Mac Jacobs mouse shoes


www.sophisticatedsophie.se

Gemensamma krafter



Jag vet att det är många med mig som gillar J.Crew´s design. Som flera av er säkert redan vet så säljer de sina produkter över nätet, precis som många andra stora amerikanska klädesföretag, men tyvärr så skickar de inte sina underbara kläder till Sverige, än så länge.

Men detta vill jag att vi ska försöka ändra på. Men gemensamma krafter kan vi kanske få J.Crew att förstå att den svenska marknaden bara väntar på ett koncept som både kan leverera klassiska kläder i härliga material så som cashmere och siden, men samtidigt har det där lilla extra med glimten i ögat i form av färgval och mönster. För vem skulle säga nej till den här eller den här outfiten? Inte jag i alla fall!

Så tycker ni som jag , att J.Crew ska börja sälja och skicka sina produkter till Sverige, skicka i så fall ett mail till [email protected]. Skriv en rad eller två om att ni gärna ser att J.Crew´s nätbutik ska börja skicka till Sverige och glöm för alla del inte att skriva på engelska!

Så här säger J.Crew själva om att börja skicka produkter utanför U.S.A´s gränser, men tankarna verkar ju finnas där: ” We hope to expand our delivery range to other countries in the near future. If you wish to be notified of when we will be able to ship internationally, please send us an email at [email protected] containing the word "INTERNATIONAL" in the subject line.”

Tillsammans är vi starka, glöm inte det!


www.sophisticatedsophie.se

Prada på H&M



Jag är bara tvungen att visa denna bild som jag tog på jobbet här om dagen och dela med mig till er där ute! Det ser ut som om det är fler än jag som önskade att H&M och Prada skulle stå för höstens samarbete istället för Viktor & Rolf! ♥

Prada på H&M


www.sophisticatedsophie.se



Shopaholic.se som blogg



Tänkte bara pasa på att tipsa om Taru´s blogg. Vem är nu Taru undrar säkert ni. Taru är den super trevliga och otroligt företagsamma tjejen som ligger bakom Shopaholic.se.

Genom hennes blogg bjuds vi på modetips, nya produkter hos Shopaholic, vad som händer i modevärlden och annat smått och gott. Mycket trevlig läsning med andra ord!

Och ni tjejer som var med på Amandas och min lilla bloggdrink, bör absolut titta in lite då och då på Tarus lilla blogg för tips på vad ni kan använda era 20% på Shopaholic som ni fick i goodiebagen. Jag lovar att det kommer komma massor av snyggt till hösten! ♥


www.sophisticatedsophie.se

Rea shopping



Brukar aldrig hinna med någon rea shopping de första dagarna av rean eftersom jag alltid jobbar då. Men i år var jag ledig. Egentligen gillar jag inte ens rea, tycker att det är jobbigt att slåss med hysteriska fynd letande kvinnor i svettiga och trånga lokaler. Oftast blir det inga fynd gjorda, utan istället onödiga köp som bara hänger och tar plats i garderoben. Men jag måste säga att denna gång så är jag mycket nöjd med mina fynd!

 

Stella McCartney parfym och bodylotion
♥ Prickig blus med puffärm, Zara (dock ej på rea, men ett otroligt bra pris ändå!)
♥ Väst i cashmere och bomulls blandning med gitarr på ryggen, Zadig & Voltaire
♥ City shorts, Paul & Joe


www.sophisticatedsophie.se

Vintage Fashion Fair



Älskar du vintage, inte har för dig något speciellt nu på söndag (9/7) och har vägarna förbi London, så tycker jag att du ska passa på att besöka ”Vintage Fashion Fair”. Önskar att jag själv kunde va där och slåss om de sköna fynden från 30-60 talet. ♥


www.sophisticatedsophie.se

Keep or not?



Kavaj

Keep or not to keep, that's the question!? 

Bilden har lite halvtaskig kvalité, men kavaj/jackan påminner mycket om
denna från Moschino. Ja, jag vet! Nu har Sophie varit ute och shoppat igen. Men den här lilla kavaj/jackan hann jag handla innan jag åkte till Frankrike. Den kommer ifrån Trend på H&M, men nu är jag inte riktigt säker på om jag ska behålla den eller inte. Ser inte riktigt mitt användningsområde med den, men den är ju så fin! Ja, ni förstår säkert mitt  problem. Så vad ska jag göra? Keep or not? ♥


20060725

Tack för alla era fina kommentarer och råd. Vill bara att ni ska veta att jag uppsakattar alla era tankar! Men nu har jag i alla fall beslutat mig för att lämna tillbaka kavajen. Som sagt så har jag svårt att se när jag ska använda den. Den har liksom inget självklart användningsområde för mig i mitt liv just nu, så jag har beslutat mig för att lämna tillbaka den. Det har faktiskt liteatt göra med att den har trekvartsärmar och jag har svårt att se hur det ska funka här hemma i Sverige i höst......?! ♥



www.sophisticatedsophie.se


Tack



När jag väl har bestämt mig för något jag vill ha så finns det inte mycket som kan stoppa mig, inte ens att säsongen är över eller att varan inte längre finns i butik!

Ni som följer min lilla blogg vet att jag har
sökt med ljus och lykta efter en Anabel väska i oak från Mulberry. Tvärr så var den väskan en säsongsväska som producerades för hösten 2005, med andra ord helt slut över hela stan. Jag har varit i kontakt med alla Mulberry butikerna i hela Stockholm och även dom några i England, secondhanbutiker och letat på nätet, allt utan resultat. Men så beslöt jag mig för att skriva om mitt lilla "problem" här på bloggen och vips så hade jag fått lösningen i min hand!

Det är tack vare Louise som jag nu har min efterlängtade Anabel i min hand. Louise tipsade mig om Väskshoppen i Arvika som hade kvar min kära väska. Så jag slog dom en signal och efter bara en dag så hade jag fått min väska hem skickad! Kan varmt rekommendera Väskshoppen i Arvika om ni har vägarna förbi, otroligt trevliga och serviceinriktade!

Så ett stort TACK till dig Louise som hjälpte mig hitta min underbara väska och till Väskshoppen i Arvika! ♥

Mulberry Anabel


www.sophisticatedsophie.se

Shopping i Cannes



Ja, och så blev det lite mer shopping... Jag som skulle hålla i pengarna denna lilla semestertrip... Men jag tröstar mig själv med att det inte blev så dyrt i alla fall.

Cannes är en av mina favorit städer när det kommer till shopping här på franska rivieran. Lagom liten och ett brett utbud av både riktigt exlusiva butiker som Fendi och Dior och även mer plånboksvänliga butiker som Zara och Mango. Cannes har många bra underklädesbutiker, så det blev en del behåar som fick följa med mig hem! Hemma i Sverige så finns det ju bara vadderade push-up-behåar, men för oss som redan har en hylla och bara vill piffa upp den med lite fin spets så finns det tyvärr inte så mycket att välja mellan hemma i Stockholm. Så jag brukar alltid köpa med mig underkläder hem från mina resor i stället och då är Cannes en super bra stad för sådan inköp! ♥

Shopping i Cannes


♥ Vit t-shirt, Petit Bateau
Orange linne/klänning, Petit bateau
♥ Leopard trosor, Zara
♥ Gulla espadrillos
♥ Och ännu mer underkläder


www.sophisticatedsophie.se


Ebba bloggar om vår lilla bloggdrink



Hi, hi, måste bara visa detta som Ebba von Sydow skrev om vår lilla bloggdrink i sin egn blogg!

"Just det, middagen igår på East blev supertrevlig. Uh, jag är verkligen tråkig med mitt uteätande ibland. På East äter jag jämt samma sak: tom gha gai. Always. En STOR portion. Sjukt stark är den, bättre än Duwop för läpparna - konstaterade min middagsdejt och jag, när vi med brinnande läppar gick förbi Utecomapgniet en snabbis. Där var det modebloggsträff! Kändes som högstadiet all over again - jag var inte bjuden. Oh well, jag är härdad. Många gånger om. Hela modebloggmaffian var i alla fall där, piffiga och glada (själv hade jag min nya randiga Mulberry-klänning och YSL-skorna, kändes som en skön Stureplanspyjamas). De satt vid ett långbord och spanade åt alla håll. Vi stannade bara en kortis, skulle ju gå på bio på Astoria på Kungsgatan. För att se mästerverket "Posiedon" (remake av katastrofrullen från 1975). Not. Som "Titanic" fast sämre är dagens snällaste beskrivning. Men alright, för dig som gillar Emmy Rossums urringning och vatten som forsar fram och tillbaka i korridorerna på ett upochnedvänt kryssningfartyg är den förstås ett måste. Ciao!" Skrivet av Ebba von Sydow 2006-06-28

Men det var ju inte vår mening att får henne att känna sig utanför! För inte hade jag och Amanda kunnat fantisera om att en av Sveriges största bloggerskor skulle vilja vara med på vår lilla bloggdrink! Vem vet kanske Ebba dyker upp på vår nästa bloggdrink?! ♥


www.sophisticatedsophie.se

Bloggdrink



Det hela började med att jag tyckte det skulle vara kul att träffa de tjejer vars bloggar jag läser nästan dagligen, så jag mailade ut ett förslag om bloggdrink till ett par stycken bloggerskor för att se om det fanns något intresse. Mycket riktigt, visst var det fler än jag som var lika nyfikna på de som ligger bakom ens favorit bloggar. Så varför inte träffas för en drink efter jobbet innan alla drar på semester?

Amanda var en av de tjejerna som jag mailade ut till först. Och det är tackvare hennes och mitt lilla samarbete som denna bloggdrink blev möjlig. Vår tanke med bloggdrinken var att vi skulle träffas utanför nätets annonyma sfär och på så sätt kunna lära känna varandra lite bättre och skapa som ett litet nätverk med bloggerskor. Tyvärr så sätter ju geografin sina käppar i hjulen, så denna bloggdrink riktade sig enbart till bloggtjejer runt Stockholm. Men min och Amandas tanke är att till hösten dra ihop en lite större bloggträff och med hjälp av lite bättre framförhållning så kan ni bloggerskor ute i landet planera in en liten trip till Stockholm. Ett utmärkt tillfälle för lite shopping i huvudstaden eller hur?! Om ni är intresserade av att komma på vår nästa bloggdrink så är det bara att ni hör av er till mig på [email protected]

Tjejerna som kom på vår lilla bloggdrink var Idis, Daniella, Karolina Lassbo, Modeskytt, Hotsopt, Ciccicicci, Maria, Fashionsquad, Twinkle, Rubia, Hannasthlm, Theresetextar, Debbsan, Girle, Sannossi och Sofiaovarlden. Både jag och Amanda blev otroligt förvånade och glada över att nästan alla som vi hade bjudigt in kunde komma! Kriterierna för att bli inbjudna var att man var bloggerska, över 18 år och boddde i Stockholm.

Så här i efterhand måste jag säga att jag tycker att min och Amandas lilla bloggdrink blev super lyckad och jag tror inte att jag är ensam om att tycka det! Kvällen var upplagd så att när alla kom till Utecompaniet, vid 19.00, så fick de var sitt glas vin och var sin goodiebag. För vem gillar inte en välfyld goodiebag?! När de flesta hade kommit så presenterade Tina från LifestyleConcept.se, (som har märken som Voluspa, Trish Becker och Clean) sina produkter som låg i goodiebagen och även kommande varor för hösten. Alla bloggerskorna fick möjlighet att klämma och känna på produkterna som skickades runt. När Tinas blå mocka pums (som för övrigt senare blev upphämtade av Ebba von Sydow, så tog en snabbvistit förbi Utecompaniet och vår lilla bloggdrink) gick runt var det som alla tappade talförmågan! Vilka skor, jag säger bara det! Marie Serneholt (en kär kund till mig) var även där tillsammans med tina och visade upp flera fina smycken från Trish Becker. Annat smått och gott i goodiebagsen var bla Lash stylist och Dream mousse blush från Mabeline, en underbar maskara och ett crémrouge som jag rekommenderar varmt! Blandade produkter från Murad och Ole Henriksen, Marinblå Cherrytee från www.shopaholic.se och annat smått och gott från bla Voluspa mfl.

Om ni nu oxå skulle vilja ha en goodiebag så får ni hålla ögonen öppna på min och Amandas bloggar, för vi kommer nämligen att utlysa en tävlingsenare i sommar där även ni har chansen att vinna en super härlig goodibag!

Så ett stort tack till www.accessora.se, Cajenica, www.LifestyleConcept.se , L'oréal, www.shopaholic.se och www.stureplan.se som har hjälpt mig och Amanda fylla alla uppsakttade goodiebagsen samt med vår lilla bloggdrink på Utecompaniet!


www.sophisticatedsophie.se

Fransk bloggning



Befinner mig juts nu i vårt hus på franska rivieran, så alla bloggning ett par dagar fram över kommer att ske här ifrån.  Nä nu måste jag ta mig ett dopp i poolen!

Kram Sophie ♥


 Uppdatering 2006-07-03

France

MakeUpYourMind efterlyste bilder och här kommer en på vår lilla hus och pool, där jag spenderar min mesta tid ;-)

Kram Sophie ♥

www.sophisticatedsophie.se

RSS 2.0