Tack och hej!



Min bild
Hej alla kära läsare!

Jag har beslutat mig för att sluta skriva för
Fatale. Precis som alla andra så har mitt dygn tyvärr endast 24 timmar. Under dessa timmar sliter jag för att klämma in allt ifrån bloggskrivande, mitt företag, jobb, min familj och mina vänner. Inte nog med det, jag pluggar heltid och är precis i slutet av min utbildning, med allt vad det innebär med uppsatsskrivning och jobbsökande.

Jag tror på Fatale och önskar tjejerna all lycka i framtiden och det är just därför jag väljer att hoppa av detta projekt just nu. Fatale behöver någon som kan lägga ner 110% av sin tid och energi, något som tyvärr är helt omöjligt för mig just nu. Håller tummarna för er tjejerna! Det här kommer de att klara av galant!

Denna helg var det så äntligen min tur att vara ledig! Kommer knappt ihåg när det var sist! Så nu efter jobbet idag åker jag, min pojkvän och lillasyster ut på landet för att ha en lugn och mysig Valborg. Är tillbaka i stan igen på tisdag, så då syns vi igen! Trevlig Valborg på er alla där ute!♥

Lyxstudenten



Lyxstudenten

Ta studenten gör man bara en gång i livet, så varför inte slå på stort när det kommer till outfiten! Klänningen från Anna Sui, väskan Pucci, skorna Courtney Crawford och armbandet från Kenneth Jay Lane. Vitt är ju det som man vanligtvis förknippar med studenten. Men varför vara som alla andra när man kan bryta med ett par ritigt snygga och färgglada accessoarer?!

For the luxury graduate: Dress from Anna Sui, shoes from Courtney Crawford, bag Pucci and bracelet from Kenneth Jay Lane.


Partystudenten



Partystudenten

Det är ju inte bara sin egen student man ska gå på som student, det är ett oräkneligt antal studentskivor också. Så den smarta partyprinsessan, hon satsar på en partyoutfit som både funkar på fest och på studenten och som lätt går att kombinera med annat! Klänning från French Connection, väska Accessorize, armband Kyss Johanna och skor från Topshop.

An outfit for the graduate party princess: Dress French Connection, bag Accessorize, bracelet Kyss Johanna and shoes from Topshop.


Budgetstudenten



Budgetstudenten

Kanske har du slitit som ett djur de senaste månaderna för att tjäna ihop pengar till backpacking i Sydostasien eller en shoppingresa till Paris och inte känner så mycket för att lägga ner en förmögenhet på en studentoutfit som du ändå bara kommer att använda en gång, då har jag alternativet för just dig!

Klänning, 99kr från
Ellos, sko, 180kr Dinsko, väska, ca 150kr Forever21 och halsband, ca 120kr Asos. En hel outfit till ett total på 549 kr! I morgon blir det en outfit för patyprinsessan som ska ta student och på lördag blir det min personligafavorit, luxstudenten, så kika in då!

For the graduate that rader put their money on something else then the graduate outfit: Dress from Ellos, shoes Dinsko, bag Forever21 and the necklace is from Asos.


Jag och Björk



Björk


Älskade lilla sällsynta sångfågel från ön utan träd. Efter allt för många års frånvaro släpper detta underbara lilla naturväsen ett album den 8 maj vid namn Volta. Jag har alltid fascinerats av Björk och hennes konstnärliga talang. I mina ögon finns det ingen som hon och kommer aldrig att finnas! Läs om min konsertupplevelse med just henne på
Fatale.

Just love this rare little songbird from the island without threes. In May the 8th Björk will be releasing her new album Volta and I'm really looking forward to it!


Valmöjligheter



VS bikini x4

Mitt inlägg igår handlade om hur vi svenskor är lite små fega när det kommer till att använda färg. Vi kanske vågar ha röda och gröna fondväggar där hemma, men när det kommer till våra kläder så fegar vi tyvärr allt för ofta ur. För hur många gånger har man inte stått där med den där snygga färgglada toppen och undrat om den kanske finns i svart....


Men bikinis tycker jag är ett ypperligt plagg att våga sätta lite färg på! För oftast har man eller förhoppningsvis får man lite färg på kroppen, vilket alltid är smickrande när man bär färg. Victoria's Secret låter oss välja bland massor av härliga färger och mönster när det kommer till bikinis, så dem kan jag varmt rekommendera om ni är ute efter en ny bikini.

Victoria's Secret helps you to pick a bikini in your favourite colour and they have lots to choose from!  ♥


Våga färg!



Färg

Vi svenskar är ju inte direkt kända för våra färgsprakande garderober. Något som jag tycker är väldigt tråkigt! Så tjejer låt er nu inspireras av tjejerna på andra sidan Atlanten, de vet hur man ska klä sig både, med stil och i färg, fest och till vardags!

Swedish girls are way to shy when it comes to colours, which I think is a shame! So hopefully we all can get inspired from the girls across the Atlantic! ♥


The golden dress



Catherine Holstein i egen guldklänning

Ni som följer min blogg vet ju hur mycket jag har tjatat om metaller de senaste månaderna. Har ni inte läst om trenden här, så har ni garanterat sett eller hört om den på annat håll! För som modet ser ut just nu så går metalltrenden bara inte att missa! En som har klarat av att tolka denna rätt svår burna trend med bravur är designern Catherine Holstein i egen guldkreation och om jag får säga det så är det nog den snyggast guldklänningen jag har sett på riktigt länge!

I guess that you haven't missed the metallic trend. Catherine Holstein hasn't, here in her own gorges gold design!


Snygga Bettan



Ugly Betty
Precis som många andra så saknar jag tjejerna i Sex and the City (SATC) i rutan. Visst, visst boxen finns ju alltid och den har jag sedan länge. Men det finns ju inte mycket som går upp emot ett nytt avsnitt med SATC! Men tro det eller ej, jag börjar bli en aningens fräls i charmiga Betty. Hon är kanske inte ett lika stort modelejon som SATC-tjejerna, hon har ingen snygging till pojkvän och hon dricker inte Cosmopolitans på härligt glamourösa barer. Men tjejen har ett hjärta av guld, ögon blåa som oceaner och sin mormors garderob och det är just därför jag har förälskat mig i denna lilla gråa sparv, Ugly Betty.

Men frågan är när ska Bettan förvandlas från den fula ankungen till den vackra svanen? För alla vet vi ju att America Ferrera som hon egentligen heter är en ritig skönhet. Se bra på dessa bilder från maj numret av W, tagna av Michael Thompson.

I really miss the girls in Sex and the City, but I'm starting to fall for Ugly Betty's charm. Or shall I say Beautiful Betty? Pictures from the May 2007 issue of W taken by Michael Thompson.

Herrmode för damer



Herrmode

Måste ju erkänna att jag är lite små förtjust i Diane Keaton's sköna men samtidigt rätt strama tolkningar av herrmodet. Diane är kvinnan som kan bära upp både slips och väst utan att se manhaftig ut. En annan tjej som även hon klarar av att bära upp den manliga designen med bravur är Agynes Deyn. Om dessa två kvinnor inte inspirerar till det mer maskulina modet, ta då en titt på DSqared, Jil Sander och  Paul Smith?s vår/sommar kollektioner. Min personliga favorit är nog Paul Smith härligt pojkbusiga tolkning av herrmodet, med skönt lösa sommarshorts och för att strama upp det lite en snygg skjorta till.

Diane Keaton and Agynes Deyn are two women tog get inspired from when it comes to the interpretation of men's fashion. If not, you can always take a look at DSqared, Jil Sander and Paul Smith s/s 07 collections. My personal favourite have to be Paul Smith lovely boyish style.

Break



Prime M2


Jag gör ju inget annat än att hänger över böckerna dagarna i ända, men precis som här om dagen så smet jag igår i från böckerna och hann med en pressvisning på
Prime M2, som har märken som Adidas, Hunky Dory och Polarn & Pyret mfl. På bilderna ser ni super mysiga cashmere linnen och snygga farfarströjor från Hunky Dory som jag garanterat kommer lägga vantarna på i höst! Underbar mocka sneakers i fantastiska färger, med det underbara namnet Gazell från Adidas.

Och sist men inte minst, eller kanske rättare sagt minst ändå, giraff t-shirt från Polarn & Pyret. Där det är Maja 6 år som har bidragit med motivet och en viss procent av dessa t-shirts som säljs går till utbildning av barn och ungdomar inom konstens värld. Ett bra anledning till varför man som mamma och pappa skulle välja att köpa just dessa plagg till sina småttingar!

More showrooms to visit to day! A nice brake from my books! To day it was Prime M2.


Spaning på stan



Spaning på stan

Inte för att jag har haft tid att springa på stan denna vecka, men jag har ändå hunnit förbi ett och annat skyltfönster. Tycker mig kunna se en viss trend, eller vad tro ni? (Bilderna från vänster är Anna Holtblads skyltfönster, DKNY s/s 07 och Diesels skyltfönster. Spana även in
denna klänning från Mango, så förstår ni nog vad jag menar.)


A new trend? Or what do you think
?


Behind the camera



Fatale, jag och Sofia
Som de flesta av er redan vet så har jag tillsammans med Sofia, Annika och Hanna dragit ihop en gemensam blogg med inriktning på mode, vid namn
Fatale. För ett par veckor sedan var vi på Teatron och fixade snygga bilder med hjälp av Pavel och resultatet kan ni se på Fatale om ni går in på "om oss", eller så kikar ni in här för att se lite bilder bakom kameran. Bjuder här på ett smakprov av mig själv och Sofia!

Check out some of the pictures (behind the camera) from the photoshoot for Fatale, right here!

Nya kontakter



Presskontakterna

Många showrooms öppnar denna vecka sina portar och visar upp sina kollektioner inbjuden press och berörda parter. Själv kan jag väl inte påstå att jag kan räkna mig till den första gruppen, så jag sållar mig till den sistnämnda, men glad för mina inbjudningar det är jag! För vem vill inte spana på kommande kollektions (a/w 07/08) plagg?

Tyvärr hinner jag inte gå på alla pressvisningar dessa dagar eftersom jag har fullt upp med min c-uppsats, men idag slet jag mig från mitt plugg på
KB för titta in på Presskontakterna. På bilderna ser ni så mycket fint ni har att se fram emot i höst! Guldskor i herrmodell från Sand, gyllengult sidenlinne från Part Two, härligt sliten skinnväska från Fred Perry, cool skinnjacka i mc-modell från Pep Jeans, Speedo shorts som kommer passa rave kidsen utmärkt, inte att förglömma lackdetaljerna i höst som syns här på In Wear's stövletter och snygga svarta sneakers från Lacoste.

To day I went to Presskontakterna's showroom to have a look at their brands autumn collections'. Lots of nice clothes to look forward to this autumn!


Dover Street Market



Dover Street Market

I födelsedagspresent så fick jag bla. en London resa av min kära pojkvän, något som jag verkligen ser fram emot. Vet tyvärr inte när den blir av eftersom jag inte ens vet om det blir någon semester för mig i år, då jag kommer att avsluta mina studier i början av sommaren och hoppas då på att hitta ett jobb. Det är snart fem år sedan jag var där sen sist. Har tidigare bott i London så staden är inte något nytt för mig, men med tanke på hur länge sedan det var som jag besökte den så kan jag tänka mig att det har hänt både det ena och det andra.

Ett bra exempel på det är
Dover Street Market (DSM), en enorm butik på sex plan som är grundad av Comme des Garçons. Butiskskonceptet är en härlig mix av stora etablerade märken så som Azzedine Alaia, Ann Demeulemeester, Givenchy, Pierre Hardy och självklart även Comme des Garçons egna märken, men även mindre och okända märken finns att upptäcka bland de olika våningarna. Så här säger Rei Kawakubo själv om butiksmixen:

"I want to create a kind of market where various creators from various fields gather together and encounter each other in an ongoing atmosphere of beautiful chaos: the mixing up and coming together of different kindred souls who all share a strong personal vision."

Så Dover Street Market känns ju som ett absolute måste när man är i London! Men för er som inte har vägarna förbi, så har DSM även en nätbutik med lite smått och gott.

Comme des Garçons Dover Street Market is a have to if you are in London! But if not, you can always visit there e-shop right here.


Drylake



Drylake

Hej alla shoppingsugna tjejer! Ni har väl inte missat att stureplansbutiken Drylake med märken så som Sass and Bide och Paul and Joe nu mera även finns som nätbutik?! Kika in här och beskåda deras utbud! Happy shopping! ♥


Två i en



Eduard Erlikh tolkar YSL ss05


Kan det bli bättre när ens favorit illustratör, Eduard Erlikh, gör tolkningar av en av ens favorit kollektioner, nämligen YSL s/s 05? ♥


Problem



Natten mellan igår och idag så flyttade BlogSoft hela sitt bloggsystem och i och med det byter de även namn till Blogg Esse AB. Tyvärr så har detta driftstopp haft med sig en lite nackdel för min del och det är att jag just nu inte kan lägga upp bilder, så jag hoppas att ni har överseende med detta och håller tummarna att det löser sig inom kort!

Mvh Sophie♥


Pengar talar



Stella McCartney x9

Vad är grejen med att bära ett "exklusivt" designerplagg när alla kan få tag på det? Gå in och läs mer på Fatale om mina tankar kring hur designerarna "vårdar" sina varumärken genom att låta pengar styra. ♥


Modette



Modette nr1

Trevligt, trevligt var det! Extra trevligt var det att träffa alla urgulliga och härliga bloggerskor, bla. de coolste tvillingarna på blogghimelen, Klang, killen med stil, sötnosen Sandra,  häftiga Mia och min nyvunna vän Emelie. Tyvärr är inte min kamera vän med mörka lokaler, så det blev inga bilder. Men Mr Facehunter var där så oroa er inte!

Så nu finns den alltså ute i handeln, Modette, Sveriges färskaste modetidning för alla modetter där ute i stugorna som förstår grejen med en egen stil. Men finns det verkligen folk med en egen stil i detta avlånga uniformerade land? Har än så länge inte haft tid att sätta mig ner och läsa tidningen, men bläddrat har jag hunnit med. Överlag verkar den välarbetad, men jag kan känna att det är så mycket information som de vill trycka in att sidorna blir alldeles fullproppade och svår överskådliga med sin lilla text. Och tyvärr så saknade jag de riktigt glansiga sidorna som ett riktigt modemagasin bör ha! Beach nollsju-repotaget var inte min grej, medan Uppstickarna kändes nytt och kul!

Något annat som är kul är de internationella inslagen i from av bloggerskorna Susie (Stylebubble) från London och Caroline Sirand (LA Looks) från LA som båda kommer att skriva trendspaningar för Modette. Så nu får vi hålla tummarna att den svenska marknaden inte är mättad på modemagasin och att det går bra för Modette! Och så vill jag passa på och önska Linda Gradin från Kontrsat Stockholm lycka till som Modettes nya moderedaktör! Jag håller tummarna för dig tjejen! Och sist men inte minst ett stort tack till alltid lika proffsiga Micael Bindefeld och söta Sophie för en super trevlig fest!

Sorry people, no pics from the release party of the new Swedish fashion magazine Modette, (my camera is no friend of the dark) but nu worries Mr Facehunter was there!


Party x 2



Dagens outfit

Håll i er för här bjuder jag på dagens outfit, eller rättare sagt kvällens outfit! (Vet att ni är många där ute som har efterfrågat just detta.) Inte nog med att det är min födelsedag idag, tänkte även svänga förbi Modette's releasefest tillsammans med Amanda.

♥ Jacka, H&M  ca 2 år gammal.

Klänning, Massimo Dutti
♥ Väska, Marc Jacobs
♥ Skor, Zara

♥ Armband, H&M

To day it's my birthday and to night I'm going to Modette's (a new Swedish fashion magazine) release party, so this is what I will be wearing then: Jacket: H&M, dress: Massimo Dutti, bag: Marc Jacobs, shoes: Zara and bracelet: H&M.


Fatale



33269-616

Låt mig stolt presentera Fatale!


Guld eller silver?



Silver eller guld

Ingen har väl undgått mitt tjat om metallictrenden. Vissa hatar den och vissa älskar den, själv ser jag på den med någon slags hatblandad förtjusning. Indiska och Topshop har gjort det extra svårt för oss velpellar att bestämma oss för om det är guld eller silver vi gillar bäst. Vad föredrar du, guld eller silver?

Hard to chose between silver and gold? Indiska and Topshop are helping you with that choice. So what do you prefer, silver or gold? ♥


LK Bennett




LK Bennett

Har du vägarna förbi London eller kanske bara tankar på att ta en lite tripp dit? Är du en
shoeaholic precis som jag? Svarade du ja på båda dessa frågor så måste jag bara påminna att du absolut inte får missa att titta in på LK Bennett! En underbar skoaffär som nu mera även säljer kläder. Och vill du ha mer shoppingtips så kan du alltid spana in min London guide!

Plans on taking a trip to London soon? Don't miss to pop by LK Bennett if you are a shoeaholic just like me!

David & Martin



David & Martin



Oj, oj, snart är man klassad som en av dom där "plussarna", dvs. jag fyller år snart. Egentligen har jag inget emot att bli äldre och får lite mer rynkor och erfarenhet. Mitt problem ligger mer i allt som jag skulle vilja hinna med innan jag trillar av pinn. Ju äldre man blir desto fortare går tiden och ju mindre hinner man njuta av livet. Men för att hålla räkningen på alla år som bara flyger i väg, så skulle detta underbara armband från vår svenska designer duo David & Martin passa perfekt på min armled.

Time is ticking and the years are going by way to fast for my taste! It's my birthday soon, to soon if you ask me, but I wouldn't say not to this lovely bracelet from the Swedish designer duo David & Martin.

Kate ♥ Topshop



Kate Moss för Topshop

Som de flesta säkert redan vet så har ju Kate Moss tillsammans med Topshop tagit fram en kollektion med kläder, som kommer att komma ut i butikerna i början av maj. Men för er som är nyfikna på vad som erbjuds så kan ni antingen kila iväg och köpa senaste numret av brittiska Vogue eller klicka in på Topshop.

UK Vogue (April 07) gives us a preview of Kate Moss and Topshop's collaboration.


Gulddetaljer



Svarta väskor med gulddetaljer

Okej, så det här med lack kanske inte är allas grej, trots att jag själv är helt insnöad på det spåret just nu! Men om du går i tankar på en ny dyrgrip till väska så skulle jag råda dig till att satsa på en i svart skinn och med gulddetaljer. Stor som liten spelar ingen roll! Den kommer garanterat att funka även i höst! Själv är jag lite inne på att klicka hem denna goding från Miu Miu. Har spanat på den ett tag nu på Skindeep, men vipps så var det någon annan som var begåvad med min goda smak som hann före!

Thinking of getting you self a new bag? Follow my advice and go for a black leather bag with golden hardware. Trust me it won't go wrong this autumn!


Helgens fynd



En vända ner på stan kan resultera i både det ena och det andra, speciellt om man möter upp med trevliga och inspirerande vänner som Sofia. Så igår kom jag hem med två armband, det ena från J. Dauphin och det andra från H&M samt ett linne från Katharine Hamnett.
Dagens shopping
Det svarta lackrmbandet med nitar kommer från J. Dauphin. Ett relativt nytt märke som jag hittade på
Style at Sthlm, när jag var där i februari. Det var av en slump som jag och Sofia tittade in på TLC, som precis hade tagit in J. Dauphin's underbara armband för en modevisning. Och eftersom det inte blev något lackarmband från Giles för Mulberry för min del, så tvekade jag inte en sekund på at detta skulle bli mitt! Och jag kan tala om så mycket som att det satt som en smeck igår på fotograferingen, som jag lovar att jag kommer att berätta mer om i framtiden.

Yesterdays shopping: Patent bracelet with gold studs from J. Dauphin, golden bracelet from H&M and a vest from Katharine Hamnett.


Rösta, rösta!



Modebloggt?vling

Idag är det sista dagen (Eller var det igår? Det går i alla fall fortfarande att rösta!) för att rösta fram din favorit till Sveriges bästa modeblogg på Aftonbladet.se. Alla anar vi ju vem som kommer att ta hem denna utmärkelse och just därför vill jag bara passa på att påminna om att det faktiskt finns otroligt många andra duktiga och kreativa tjejer där ute! Så gå nu in och rösta på er favorit och visa att ni uppskattar det hon gör! ♥



Nu är tävlingen avgjord och vinnaren blev Engla, som tog hem det hela med 44,4%! Stort grattis till henne!

10 Corso Como



10 Corso Como
Denna vecka har NK haft celebert besök av 10 Corso Como, den italienska lifestyle butiken som vanligtvis kan hittas i Milano.  Butiken grundades och ägs dag av italienska Vogue's chefredaktör, så ni förstår säkert hipphetsgraden av denna butik. Tyvärr tror jag inte att NK's besökare gjorde det. Kan iofs kanske ha att göra med priserna på produkterna. Själv blev jag kär i en ursöt liten clutch som var frukten av ett samarbete mellan Marin och 10 Corso Como, men tyvärr blev inte min plånbok det.

The Italian lifestyle store 10 Corso Como was visiting NK (a Swedish department store) this week. I fell in love with a Marni clutch, but my wallet didn't.

RSS 2.0