TT



Steven Meisel - Boring Thursday


Nä, TT står inte för någon öl eller liknade, utan i mitt fall står det för Tråk Torsdag! Tycker att torsdagar kan vara riktigt trista! Lill Lördag har redan varit, det är inget kul på teve, visserligen är inte helgen allt för långt borta. Men torsdagar är ändå dödligt trista tycker jag! (Nästan värre än måndagar ibland...) Men något som alltid piggar upp är en bra låt, så här kommer en av mina favoriter. Enjoy!


Boring Thursday (it doesn't sound as good as it does in Swedish). A good song can always cheer me up, so here is one of favourites, enjoy!


Sol tack!



See by Chloé dress and Kate Spade bag


Visserligen så fick jag njuta av solen i söndags, men just nu känner jag att det skulle vara otroligt skönt med lite sol och värme! Skulle inte säga nej till en liten tripp a la sol- och badsemester. Om så var fallet så skulle denna härligt mönstrade See by Chloé klänning och Kate Spade väska gärna få följa med i packningen.


I wouldn't say no to a vacation with some sun right now. If that was the case I would love to bring this lovely See by Chloé dress and Kate Spade bag with me.


Kvällen



Vogue UK feb 08


Har precis filat naglarna och nu ska jag lacka dom i Essie's Allure, en kväll i lugn och ro med andra ord. Måste erkänna att jag är dålig på att titta på SVT's utbud, men ikväll gav jag dem och deras nya modeprogram Velvet en chans. (Tack Katarina för tipset!) Blev glatt överraskad! Men nu är det sängen och Vogue som gäller för mig! Tänkte kanske även hinna med att granska Fröken Fahrman's nya modemagasin. God natt girls!


Good night girls! Guess what I'll do right now!


Lucy & Valentino



Lucy Liu in Valentino

Här om veckan fick vi se Lucy Liu i denna kreation från Valentino. Den har både älskats och hatats. Själv vet jag varken ut eller in. Galet härlig och definitivt något jag skulle kunna se Carrie i, men inget som jag själv skulle välja då det var dags för gala. Undrar om det inte är Cahmere Mafia stylisten Patricia Field även känd från SATC, som ligger bakom Lucy's val av klänning? Vad säger ni girls, hitt eller miss?


Some hate it and some loves it, Lucy Liu's Valentino dress. So what do you say girls, hit or miss?


Vår i sikte



Dolce & Gabbana and Chloé shoes s/s-08


Trots att det är höstmodet 08 som är det hetast på tapeten just nu, så har vi ju trots allt en vår och förhoppningsvis en riktig sommar att se fram emot. Skotokig som jag är kan jag ju inte låta bli att frossa i våren alla underbara skor. Dessa handmålade skönheter från Dolce & Gabbana och Chloé's ljuvliga och somriga stövletter får mitt hjärta att picka extra fort. Som sagt, jag skulle ju inte tacka nej!


Everybody talks about the fashion for the up coming autumn right now, but hopefully we have a summer to look forward to. Shoe crazy as I am can't stop my self of fantasize about beauties like these two from Dolce & Gabbana and Chloé.


Cirkusen fortsätter



Steven Meisel - And it continues


Den svenska modecirkusen fortsätter att snurra. Kom precis hem från Minimakets visning på Berns. Tyvärr hade jag lämnat kameran hemma idag, så jag håller tummarna för att Emilie fick några bra bilder innan hennes dog. Men tack vare att jag inte hade kameran med mig så kunde jag passa på att njuta av den pågående modevisningen utan att behöva oroa mig över kamerans skärpa och ljus. Minimarkets kommande höst bjuder på väl skräddade och kvinnliga plagg bland annat i form av vida byxor och korta kjolar i färgerna svart, grått och den underbara accentfärgen fuchsia rosa. Det fanns många fina nyckelplagg att sukta efter i höst kan jag tala om!


The Swedish fashion circus continues. I just came home from Minimarkets fashion show which I really liked. I forgot my camera at home so sorry for not posting any pictures. Keeping my fingers crossed for that Emilie got some good shoots before her camera died. I'll keep you posted!


Paket från Florence



A gift from Etro Florence


Hinten fugerade! Jag såg orange och orange det var! Klicka på paketet och se vad jag fick från Florence av min älskling. It worked! I saw orange and orange it was! Click on the picture to find out what was hiding in the box!


Chloë för ELLE



Chloë Sevigny for Elle UK March 08



Min favorit Chloë Sevigny skriver numera för Elle UK och i det senaste numret skriver hon om sina tankar kring Fru Beckham. My favourite Chloë Sevigny is writing for Elle UK and this is what she has to say about Mrs Beckham in the latest issue.


Goodiebox



Olya Ivanisevic - Something for Sophie


Min kära väninna Emilie tittade precis förbi mig med ett mycket trevligt paket i sin hand. Närmare bestämt en alldeles underbar goodiebag eller ska jag säga goodiebox från LiseLotte Westerlund, fylld till brädden med massor av härligheter! (Lovar att bilder kommer senare i veckan.) Tack sötnos, you really made my day (med tanke på att jag inte kom iväg på en enda visning idag tackvare möten och jobb)!


Thanks sweetie for the lovely goodibag or shell I say goodiebox. You really made my day!


Marc gör det igen



Marc by Marc Jacobs mouse shoes


Visserligen är det det kommande höstmodet som visas på Stockholm Fashion Week, men till min stora glädje så börjar butikernas hyllor så smått fyllas med vårnytt och MrsH är inget undantag. Såg igår att de hade fått in mina små älsklingar i ytterligare en ny tappning. Galet glansiga, kanske en ny tappning av dansmöss, vem vet!


The spring fashion is popping up in the shops around us and MrsH is no exception. Yester day I saw my black little darlings in a new version.


Stockholm Fashion Week



Alfonso Ohnur - The Fashion Circus


Jag antar att det inte finns en enda modeintresserad själ där ute som inte vet att Stockholm Fashion Week börjar idag. Själv önskar jag att kunde gå på fler visningar än vad jag har haft möjlighet till att klämma in i min kalender. Men detta är min sista vecka på jobbet innan jag går vidare och mycket måste förberedas inför min flytt. Vilka visningar ska du gå på eller kommer du följa spektaklet via modebloggarnas ivriga rapportering?


Stockholm Fashion Week starts to day.


Mer SATC - The Movie



SJP - The girl knows how to act


PR-folket bakom den kommande SATC-filmen kan sin sak. Att låta Sarah Jessica Parker fotas ute på stan iförd underbara kreationer från bla. Zac Posen får absolut inte mig att längta ännu mer efter den kommande filmen, inte alls...!


The PR-people knows there thing. This makes me want to see the SATC movie even more!


Den värmde



Chadwick Tyler - I saw the sun to day


Har faktiskt tagit ett litet frivilligt break från bloggen denna helg, som ni kanske har märkt. Passade på att njuta av solen, vilket var helt underbart! Tror t.o.m. att den värmde lite, eller så var det bara en önskan från min sida.


I saw the sun to day and it's was just lovely!


Snart så



It's getting closer - SATC the movie


Mmmm, start (ja, ja allt är ju relativt) så kan vi få beskåda denna otroligt efterlängtade film - Sex and The City the movie! Men till dess så får vi nöja oss med att frossa i de bilder som bjuds. I dag kan vi glädjas åt Carries underbara Sonia Rykiel boa liknade jacka. Kan inte tänka mig att någon annan kan bära upp den lika bra som hon! Och till min stora glädje så är de klassiska Carrie lockarna tillbaka.


Soon! (ok, maby not that soon but pretty soon) - Sex and the City the movie. I'm looking forward to see the Sonia Rykiel feather boa/jacket in action!


Numbers



Sophie's Choice - David & Martin bracelet

Jag gillar siffror i alla dess former och storlekar. Nu pratar jag inte om siffrorna på lönespecen, för de önskar man ju alltid att de skulle ha sett annorlunda ut... utan siffror som grafiska former. Därför har jag fallit pladask för David & Martins underbara armband! Mmm, me want!


I like numbers, specially like this! Bracelet - David & Martin.


Besviken



Patrizio di Renzo - I'm sad


Ni som följer min blogg vet ju att jag precis som flera andra bloggerskor har fått inbjudan till Elle-galan. Något som jag verkligen såg fram emot! Men nu ser det tyvärr ut som om det inte blir någon gala för min del.


Sista dagen att osa till Elle-galan var idag och jag osade för ett par dagar sedan. Igår fick jag ett mail ifrån Micael Bindefeld och Co där de beklagade att det tyvärr var fullt och det inte finns några platser kvar till galan. Visserligen är inte jag någon Magdalena Ribbing, men är det inte så att när man sätter ut ett datum då man ska osa, så är det väl det som gäller och inte först till kvarn? Eller?


Så tyvärr tjejer, jag är hemskt ledsen, med det ser ut som om jag inte kommer att få bjuda er på lite flärd och glamour från den svenska modescenen detta år. ♥


Chanel party



Chanel - Night of Diamonds


Här om veckan var den röda mattan utrullad för det fina folket på The Plaza Hotel i New York och Chanel stod för kalaset. Fokus var tänkt att ligga på Chanel's smyckeskollektion, men jag tror att den överglänstes av gästernas kreationer, som självklart var designade av Chanel. Hur skulle det annars sett ut? Min personliga favorit är nog Margherita Missoni's vita klänning med den stora kragen och som hon så alltid lika stilsäkert hade matchat till svarta skor och väska. Vem är din favorit?


The stars were looking fab at Chanel's Night of Diamonds dinner the other week at The Plaza Hotel. My personal favourite was Margherita Missoni in her white dress matched with black shoes and bag. Who is your favourite?


Barnsligt



play-a-long


Dessa skor (
Marc Jacobs och Christian Louboutin) får mig helt osökt att tänka på barnleksaker. Undrar om det har med färgvalet att göra? Själv har jag alltid förknippat höga klackar med vuxna kvinnor så jag hoppar nog denna lite barnsliga trend.


These shoes (Marc Jacobs and Christian Louboutin) make me think of toys for children. I wonder if it has something to do with the colours...


The sky is the limit



Steven Meisel - a new level


Idag tar jag ytterligare ett steg på karriärstegen och det är kontrakt skrivning som står först på dagens planering. Jag måste säga att det känns otroligt härligt att få nya utmaningar att bita i!


To day I'm taking another step on my career ladder. Looking forward to the new challenges that will approach me!


Dior Couture



Dior Couture s/s-08

"Haute couture is the place for dreams."  - John Galliano, and I couldn't agree more!

En bit på vägen



Sophie's Shopping - Butterick mönster


Har varit runt bland vår huvudstads secondhandbutiker idag för att hitta den rätta klänningen, men tyvärr utan framgång. Hittade en som jag gillade hos PetraPUB. Men den kändes inte helt rätt då det var allt för många ändringar som behövdes göras för att den skulle sitta bra och en hel del kemtvätt. Så istället kom jag hem med några retro-mönster a la 50-tal. Just nu lutar det åt den smalare siluetten av klänningen, då i svart och lite kortare. Lovar att hålla er uppdaterade om vad som händer!


I couldn't find a dress that I liked to day, so I'm leaning towards making my own dress to the Swedish Elle Fashion awards 2007.


Klänningar, klänningar...



Alfonso Ohnur - Mission of the day

Har haft en super skön förmiddag. Pysslat och fixat lite här hemma, men nu ska jag bege mig ut på stan för att:


♥ Leta efter en passande klänning, eller vad det nu blir till
ELLE-galan.

♥ Titta förbi Press Stop och se vad de har att erbjuda.

♥ Rota igenom Stadsbiblioteket modearkiv efter inspiration till en viss klänning... Dagens sökord är "Dior - The New look".


Måndag



Hong Jang Hyun - Monday morning


Väcktes i morse av att regnet stod som spön i backen eller rättare sagt på mitt fönster. Men nu börjar det klarna upp och jag kan se en blå himmel. Trots detta känns det som om någon har klubbat mig med något hårt i huvudet denna morgon, så därför blir detta inlägg tyvärr inte längre än just så här!


Monday morning, do I have to say anything else?


Lördag



Happy Saturday

Have a nice Saturday girls!


Less is more



Simple and sexy


Det behövs egentligen inte så mycket för att se fab ut. Tänk less is more, ett visserligen rätt uttjatat uttryck, men ack så användbart! Jag fortsätter denna veckas oplanerade
röda tema med ett underbart litet fodral från Rachel Roy och som pricken över i:et ett par klassiska svarta pumps från Christian Louboutin. Kvällen kan inte annat än att bli lyckad!


Less is more and you can still look fab! Dress from Rachel Roy and shoes from Christian Louboutin.


Väsktest



I'm a...


"Classy as hell, quiltad, cool och skarp. Du kan lätt ge lite fel intryck med dina guldkedjor. Du kan ibland uppfattas som kall, men framför allt är du ju SVINDYR - vilket innebär att folk antingen älskar eller hatar dig. Gemensamt för alla är dock att de avundas din svala, snygga, sofistikerade stil. Tänk på det när de ger dig onda blickar i ryggen..."

Hittade hos
Helena ett kul litet väsktest och precis som hon så blev jag en svart Chanel 2.55. Blev faktiskt inte helt överraskad av resultatet, för det är så sant som det är sagt antingen så älskar eller så hatar man mig. Trust me, det är sant! Fråga mina vänner! Fast det där med sval och kall det skulle jag nog inte vilja påstå stämde. Gör testet själv vett jag och berätta vad du blev för väska! (Illustration av Garance Doré)


Dolce & Gabbana ad s/s-08



Steven Klein for Dolce & Gabbana ad s/s-08


Igår studerade vi Marc Jacobs nya reklamkampang och idag är det Dolce & Gabbana som ligger under luppen. Jag säger bara ååååå! Denna bild är bara en av många i serien som är plåtad av Steven Klein och jag älskar dem alla! Dock är denna min absoluta favorit med sina dramatiska och effektfulla klänningar. Ljuvligt eller hur?!


Yesterday we were studying Marc Jacobs new ad campaign and to day its Dolce & Gabbana's ad shot by Steven Klein. This is my absolute favourite picture of the lot with its dramatic and powerful dresses. Lovely isn't?!


Lady in red



Katie Holmes


Jag fortsätter det röda temat här på bloggen genom Katie Holmes och hennes färgstarka val. Att jag gillar Katie och hennes nya stil är ju inget nytt, men jag måste ju säga att hon överraskar mig igen! Snygg som få i den röda lilla kappan för att inte tala om den super stora Hermès Birkin väskan a la travel style. Klockrent säger jag! Vad säger du?


Katie Holmes does it again and I love it! Do you?


På hallmattan



You've got mail!


Nu börjar inbjudningarna till Stockholms modevecka ramla in. Denna t.ex. från Liselotte Westerlund låg som en glad överraskning på hallmattan idag när jag kom hem. Jag tackar och bockar! Tyvärr kommer jag inte ha möjlighet till att gå på alla då jag har ett jobb som kräver min uppmärksamhet, men jag hoppas att jag kan klämma in några visningar under modeveckan.


The invitations to Stockholm fashion week are starting to show up at my doorstep.


My day



Fitting with Christian Dior


Väder: Det regnar utanför mitt fönster.

Humör: Lite deppig men ändå hoppfull.

Dagens låt: Columbus med Kent, om bara jag kunde få lyssna på den i min Ipod!

Att göra idag: Besöka några skräddare för att se vem som är mest lämpad för den stora uppgiften att sy upp min brudklänning.

Måste: Ta tag i min mail-skörd.

Dagens accessoar: Mina svarta gummistövlar från H&M Trend.

Funderar på: Vad jag ska ha på mig på ELLE-galan. ♥


Marc Jacobs ad s/s-08



Marc Jacobs ad - Victoria Beckham - Jurgen Teller


Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta när det kommer till Marc Jacobs nya reklam kampanj. Själv är jag inget fan av den trådsmala fru Beckham. Men man kanske ska ändra sin uppfattning efter dessa bilder, då hon verkar vilja uppfattats som en tjej med humor. Synd bara att hon har glömt hur man gör när man skattar och äter... Tanken är god med de typiska Jurgen Teller bilderna, men jag tycker inte att det räcker riktigt hela vägen, speciellt inte när konceptet inte känns så värst nytt. Trist Marc, men jag gillar dig ändå! Vad tycker ni tjejer?


I don't know if I should laugh or cry when it comes to Marc Jacobs new ad campaign. Nice photos by Jurgen Teller, but Mrs Beckham who don't know how to laugh should have stayed at home and concentrated at eating a bit more fat. Next time try something new! But don't you worry Marc I like you any way! What do you think girls?


Saknad



I miss you!


Min älskade Ipod har varit borta i ca tre veckor nu och jag kan bara inte förstå var den har tagit vägen! Så snälla, söta, rara lilla manick kom tillbaka till mig! För inget är sig likt utan dig och jag saknar dig så!


I can't find mine beloved Ipod! It's been gone now for over three weeks and I have been looking all over for it! Please little Ipod come home to mama, I miss you!


Längtar efter...



Summer breeze


Jag tror inte att jag är ensam när jag säger att jag längtar efter värme och sol, så jag gör som Fröken SötSur och drömmer mig bort med hjälp av vackra plagg. Cashmere cardigan: Jardin des Orangers, shorts: Abercrombie & Fitch och skor från Giuseppe Zanotti.


I guess I'm not alone when I'm saying that I'm dreaming about the sun and higher temperatures. Cashmere cardigan: Jardin des Orangers, shorts: Abercrombie & Fitch and shoes from Giuseppe Zanotti.


Mer färg



Javier Vallhonrat Vogue UK feb 2008


När jag ändå är inne på det här med färg så kan jag inte låta bli att lägga upp dessa underbara bilder tagna av Javier Vallhonrat för brittiska Vogue's februarinummer 2008. Är de inte helt ljuvliga så säg! Och lägg märket till de återkommande rosa inslagen...


Talk about colour! I just love these photos by Javier Vallhonrat for Vogue UK feb 2008!


Rosa



High on pink


Jag känner många vars favoritfärg är rosa. Till dessa personer och alla er andra som är svaga för den skära färgen kan jag glädja med att vi kommer garanterat att se mer av er favoritfärg i vår, speciellt när det kommer till accessoarer. (skor: Giambattista Valli och Alessandro Dell' Acqua)


We will see more of the colour pink this spring, especially when it comes o accessorises. (shoes: Giambattista Valli and Alessandro Dell' Acqua)


Marie Antoinette



Marie Antoinette


Efter en toppenhelg som denna mår man som man förtjänar... Så efter en härlig promenad i solen och lunch på Tures tillsammans med
Emelie tänkte jag avsluta dagen tillsammans med Marie Antoinette. Ångrar nästan att jag glufsade i mig hela min låda med macaroons från Ladurée underjulhelgen, men ett fat med chokladtryfflar får duga!


I'm ending this fabulous weekend together with Marie Antoinette and some chocolate truffles.


ELLE designtävling



ELLE-galan 2007 designtävling


Den första februari går ELLE-galan 2007 av stapeln. Just nu pågår en tävling på ELLE.se där en lycklig vinnare kan få sin egen designade klänning uppsydd av H&M's designerteam och i sin egen kreation få gå på ELLE-galan. Inget dåligt pris, men det finns många duktiga finalister att välja bland! Gå in och rösta på din favorit här! ♥


Nyårslöfte 2008



Mario Testino

Satt igår och gick igenom gamla inlägg här på min blogg, då jag hittade detta. Försökte rannsaka mig själv lite lätt för att komma fram till om jag verkligen hade uppfyllt förra årets nyårslöfte om mer "me-time". Vet inte om jag skulle vilja påstå att jag har tagit mig mer tid till mig själ, men då och då har jag i alla fall tagit mig i kragen och piffat till mig även till vardags med ett extra fin halsband eller lagt lite extra tid på morgonens makeup-rutin. För att inte tala om alla de olika nagellacksfärgerna som har testats under 2007.


Även detta års nyårslöfte handlar om yta, men det har rötterna i ett allmänt välbefinnande. Jag måste få mer struktur på mina träningsrutiner. Jag är nämligen en s.k. periodare. Ena månaden är jag jätte flitig och springer mina rundor på Djugården och går på mina F&S-pass, medan andra månaden kan träningen helt ha avstannat pga. rubbningar i schemat. Så mer struktur i mitt träningsschema är löftet för i år. Jag har ju trots allt ett mer eller mindre outtalat mål med min träning detta år! Vad är ditt nyårslöfte?

My new year's resolution this year is the get my exercise schedule back on track. What's yours?


Ny webshop



News - Nathalie Schuterman webshop


Nu när dagarna känns mörka och långa är det ju alltid trevligt med något att se fram emot. Planerar som sagt en Paris-resa senare i vår. Men fram till dess så kan jag och alla ni andra alltid glädja oss åt att Nathalie Schuterman i slutet av februari slår upp portarna till sin senaste satsning - en webshop. Spännande, spännade och kul att Net-a-Porter o Co får lite konkurrens från den svenska marknaden!


Nathalie Schuterman will open a webshop in the end of February, looking forward to that!


Ingen hint...



I can see Hermès...


Då man har en karl i modebranschen så innebär det en hel del resor så här års. Något som har sina för och nackdelar... Snart ska han i väg till Pitti Uomo i Florence för lite inspiration och jag håller tummarna för att han kanske kan komma att inspireras av bilden ovan då ha tänker på mig här hemma i gråa och trista Sverige. Detta är absolut ingen intern hint, inte alls älskling!

My man is soon of to Pitti Uomo in Florence and I'm keeping my fingers crossed that he will find some inspiration in the picture above when he is thinking of me over there...


Varmare breddgrader



Let the sun shine


Trots att jag gillar vinterkyla och snö, så längtar jag just nu mest efter sol och värme. Såg att Kerstin tog sin Fina Flicka och drog på charter och det är klart att man hänger med! Syns på varmare breddgrader, I wish... Solglasögon: Ray Ban, 50-tals bikini: La Petite Coquette, en sval skjorta: Binetti och glittrande sandaler: Giuseppe Zanotti.

I'm longing for the sun... Sunglasses: Ray Ban, bikini: La Petite Coquette, shirt: Binetti and shoes: Giuseppe Zanotti.


Vackert namn



Kan inte skryta med att jag direkt frekvent spanar in Stureplan.se, något som det kanske kommer bli ändring på. Hittade nämligen ett tips hos Fanny om att en ny modeblogg med det klockrena namnet Sophie and the City har seglat upp på blogghimmelen. Kul med lite nytt blod måste jag säga! Eller har någon av er där ute tips på någon het modeblogg som bara måste spanas in, svensk som utländsk spelar ingen roll?! ♥


Last chance 2



The Golden Age of Couture


Ja, och för oss som tyvärr inte har möjlighet att ta oss till London inom de närmsta dagarna för att se V&A's utställning The Golden Age of Couture, så är det ju himla tur att intrenet finns. Mitt tips till dig är att ta dig tid och surfa runt på V&A's hemsida, för där finns mycket spännande att finna!


Luckily for us who don't have the time to go to London and visit V&A's exhibition The Golden Age of Couture, someone invented the internet. Check out V&A's site, there is lots to be found!


Last chance



V&A The Golden Age of Couture


Nu är det inte många dagar kvar på V&A's utställning The Golden Age of Couture, vars sista dag är nu på söndag. Så befinner du dig i London just nu missa för guds skull inte denna underbara utställning! Själv hade jag gärna varit där och njutigt av Dior's New Look och underbara Balenciaga kreationer från tiden då det begav sig.


If you are in London right now, don't miss the chance to see V&A's exhibition The Golden Age of Couture, there is only four days left!


Vår i sikte



Fendi bag s/s 08



Nu har det vänt och vi går mot ljusare tider. Kanske inte något som märks av direkt, men fram till dess så har vi massor av vårnyheter att se fram emot som kan ljusa upp vår vardag. Vad sägs om denna ljuvliga oversized clutch i den klassiska baguette modellen från Fendi.


Brighter days ahead and lots to look forward to. What about this lovely oversized Fendi clutch.


Sophie's Fashion 2008



Sophie's Fashion 2008

Ett nytt år och massor att se fram emot! Välkomna att ta del av mitt 2008!


A new year and lots to look forward to! Welcome to join me in mine 2008!


RSS 2.0