Sophie’s Future

Först och främst så skulle jag vilja tacka alla er läsare, för utan er skulle inte Sophie's Fashion vara den bloggen den är idag. Tack för alla era, fina, söta, snälla och uppmuntrande kommentarer samt alla kanske inte alltid så roliga men konstruktiva kommentarer. Jag har länge funderat på att skriva detta inlägg, men jag har aldrig riktigt fått till det. (Vet inte om jag ens har fått det nu.)


Jag har bloggat här (Sophie's Fashion) i över tre år (jo, jag vet att jag borde göra något åt bilden till höger). Men på något konstigt sätt så känns det som om jag håller på att växa ur min blogg. En del av mina inlägg känns det nästa som om jag tvingar fram, då det "ska" uppdateras minst en gång om dagen. Jag önskar att jag hade möjlighet till tätare uppdateringar, men jag har faktiskt ett liv. Ett jobb att sköta, relationer att värna om och en familj att ta hand om. Bloggen var ju tänkt som ett glädje ämne, men har på sistone mer känts som en börda då inspirationen har trytigt.


Eller nja, inspirationen har det aldrig varit något fel på egentligen, utan jag har väl mer känt mig begränsad av de ramar som jag och min omgivning (familj och jobb) har satt upp för mig och min blogg. Ett exempel på det är att jag från början bestämde mig för att bara skriva om mode, där av namnvalet. Med tanke på min envishet (Vädur), att stå vid mitt ord, upplever jag det idag som rätt inskränkande med att bara skriva om mode. Ja, jag vet att jag har mig själv att skylla, men jag kan bara inte låta Sophie's Fashion bli en av de där bloggarna som räknas till en viss kategori, men i själva verket bara är en rörig massa av bloggägarens tankar kring ditten och datten.


Min blogg är min baby. Jag älskar mode, vackra bilder, underbara färger och att få leta efter härliga bilder, färgkoordinera inläggen och välja det rätta typsnittet kan verkligen göra min dag. Ibland önskar jag att jag inte fick göra något annat och andra gånger så känner jag mig bara så instängd. Funderar just nu på att starta upp en ny blogg, en mer egocentrisk sådan, där jag kan skriva om det som faller mig in utan ramar och regler. I dagsläget vet jag inte vad som kommer att hända med Sophie's Fashion och det är därför jag skriver det här inlägget. Jag behöver er hjälp - hjälp med att hitta tillbaks på rätt spår. Vad tycker ni jag ska göra och varför? ♥


Vågat

Att pasteller är helt rätt i vår kan vi ju vara ense om. En annan lite mer vågad detalj som vi kommer få se mer av är den vågade kanten. Något som är rätt lätt fixat med hjälp av dagens symaskiner (i alla fall min har en sådan inställning). ♥


Sunday

Idag har jag inte bokat in något. Total sysslolöshet är något som är otroligt underskattat. Tomma sidor i almanackan borde ses som en lyxvara.


I've got nothing planed today.


Sequin Friday

För ett tag sedan hade en av avdelningarna på mitt jobb Sequin Friday. Låter som en rolig idé! Hade jag jobbat där så skulle jag inte haft något emot att ta en AW i denna outfit. Happy Friday girls! ♥


Balenciaga pre-fall 09
Snyggt, det här gillar jag! Nice, me like!♥

Blått e hot!

Detta inlägg borde vara det hetaste denna vår, åtminstone om ni frågar Fröknarna Fahrman. Sofi spinner högljutt till höger och vänster om hur rätt det är med mocka (check) och Frida tror stenhårt på blått (check). För att inte tala om de absolut hetaste byxorna denna vår - Boyfriend jeansen (check). Så vad tycker ni andra om dessa tre trender inför kommande vår? (Själv kan jag inget annat än instämma) ♥


Tack Syster YsterLadurée box macaroons


Spana in vad som kom med posten igår. Min kära lilla syster i Paris vet vad jag gillar. Tack snälla Syster Yster!


My little sister in Paris knows exactly what I like. Thanks so much Sis!


Frisk luft
Juergen Teller for Marc Jacobs ss 2009

Love, love, love! Är inte denna bild underbar så säg, färgerna, stämningen, kläderna för att inte tala om hatten. Härligt att se att Mr Jacobs och Herr Teller äntligen har tröttnat på sina sedvanliga studiobilder. (Ogillade verkligen de med Victoria B.) Så tack Juergen Teller att du tog Marc i handen och gick ut i friska luften för denna underbara kampanjbild. Håller nu tummarna på att vi kommer få se fler sådana i framtiden.


At last! Fresh air for the boys in fashion! Marc Jacobs ad s/s 09 by Juergen Teller.


Läppstift i djungeln......vet jag inte om det behövs. Men "Lipstick in the city" som min man säger, behövs definitivt! Älskade den heta scenen på damernas, med telefonnumret på låret och cupcaken i Tokyo. I'm hooked! (Men mitt hjärta kommer alltid att picka lite extra för tjejerna i SATC.) Vad tyckte ni om det första avsnittet av Lipstick Jungle? ♥


Svenska macaroons

Många är nyfikna på de färgglada och franska små mandelmarängkakorna - macaroons, som jag så ofta skriver om. För er som bor i Stockholm så kan ni göra som jag gjorde igår och ta en tripp förbi det franska bageriet Petite France på Kungsholmen eller till Riddarbageriet på Östermalm. Bor ni inte i Stockholm så kan ni alltid baka era egna macaroons och receptet hittar ni här. (Eller så kan man vänta på den franska jultomten.)


You can find Swedish macaroons at Petite France or at Riddarbageriet in Stockholm. But why not make them your self? You can find the recipe right here. (Or you can just wait for the French Santa.)


Miniguide - ParisThe Eiffel Tower by Danske


Min duktiga vän och kollega Kerstin har knåpat ihop en liten Parisguide. Definitivt värd att spana in! Själv har jag inte varit på Hotel du Nord, så nästa gång jag är i Paris så blir det definitivt ett besök. ♥


Jag är underbar

Jag kanske inte kommer att vara den yngsta medlemmen, men va gör det! Alla borde ta en minut eller två och tänka på sin självkänsla, oavsett om du är fjorton eller hundra. Spana in duktiga Annas nya projekt. Önskar att det finns fler som tänkter som hon. ♥


Flappy FridayFlapp it baby


Let's Dance släng er i väggen, (Hade förberett detta inlägg till igår, men jag hann aldrig publicera det. Önskar att Blogg.se kunde ha tidsinställda inlägg som Wordpress) för här ska det flappas!

Diadem: Jennifer Ouellette

Klänning: One

Skor: Jimmy Choo

Clutch: Anya Hindmatch


Some flappy inspiration for the weekend. Flapp it baby! ♥

Underbara syster

Min underbara lilla syster känner mig allt för väl!


My wonderful little sister knows me soooooo well!


Torsdagslöfte

Det där med nyårslöften är inte riktigt min grej. Visserligen är jag envis nog att hålla det jag lovar, men varför just avlägga löften på årets sista dag när man kan börja med det en torsdagskväll mitt i veckan?


På senare tid har min hud inte varit som den ska, flammig och torr. Har nog en del att göra med vårt kyliga väder. Men här om dagen läste jag att även sömn kunde påverka huden. Om det är något jag har slarvat med på sistone så är det just sömn. Bristande rutiner och felvänd dygnsrytm. Så mitt torsdagslöfte är att fram över försöka lägga mig i tid och inte sitta och hacka framför datorn hela natten.


God natt sov gott alla söta läsare! (Jag lovar jag ska gå och lägga mig snart, jag ska bara...)♥


Pastellfrosseri

Trots att jag just nu har svårt att föreställa mig att det även detta år kommer att bli vår och sommar, så vet jag att vi går mot ljusare tider och denna vår gör jag det gärna i pastell. ♥

1 Rosa cashmere cardigan, Schumacher

2 Lackclutch, Marc by Marc Jacobs

3 Bikini, Chloé

4 Lackpumps, Rupert Sanderson

5 Nagellack, Essie

6 Rutig sidenblus, Marc by Marc Jacobs

7 Ljusblå väska, Marc Jacobs

8 Lila blus, Marc by Marc Jacobs

9 Hello t-shirt, Marc by Jacobs

10 Bayswater lackväska, Mulberry

11 Mocka sandalett med kilklack, Chloé

12 Puder, Guerliain


Juicy Tim

Apropå The master... Hotspot och Co frossar i de senaste kampanjbilderna från diverse designers. Själv reser jag tillbaka i tiden och njuter av min älskling Tim Walkers verk för Juicy Couture 2007 och min favorit bild är så klart den med macaroonsen.


I'm looking back - Tim Walker for Juicy Couture 2007. My favourite picture is of course the one with the macaroons.


Hårliga färger

Skulle själv aldrig färga mitt hår i någon av ovanstående färger (har redan testat morotsfärgat och det va inte min grej), men dessa bilder och alla de underbara färgerna får mitt hjärta att picka lite extra fort. De får mig osökt att tänka på Tim Walker.  Bilderna är tagna av Sofia Sanchez och Mauro Mongiello för Koreanska Numero.


Beautiful pictures with lovely colours by Sofia Sanchez and Mauro Mongiello for Korean Numero.


Mitt Paris

Under 2008 hann jag med två vändor till Paris. Blev lite sentimental när jag skrev mitt inlägg om mina Ladurée lådor idag och beslöt mig för att gå igenom bilderna från mina resor. Här är ett litet axplock.


Paris 2008, pictures from my two trips.


Glittrande drömmar

Har nog inte riktigt kommit över nyårsfirandets glitter och glamour än. Vore jag gjord av pengar hade jag klickat hem dessa skönheter utan att blinka. De skulle få hedersplatsen i min samling.


If I was made of money these ones would all ready be mine.Lådor från Paris

Sandra har precis kommit hem från sin Paris-resa och jag är grön av avund. Jag vet det är fult att vara avundsjuk, men jag kan bara inte låta bli. Jag vill också skåla in det nya året i världens mest romantiska stad.


För att inte tala hur gärna jag skulle vilja lägga vantarna på ett par lådor med macaroons från Ladurée (Syster Yster hoppas att du läser detta innan du åker hem till Svedala). Ja, ja en annan får väl för tillfället nöja sig med att vila ögonen på sin lilla samling av Ladurée askar och drömma sig bort till Paris charmiga kvarter.


My collection with boxes from Ladurée.


Fabulous Friday

Jag klagar absolute inte på all ledighet som denna jul har bjudigt på. Men nog ser jag fram emot att rutinerna ska få bli en del av min vardag igen. En rutin som har blivit lite lidande är ju mina inlägg med en Fabulous Friday-outfit, så självklart ska denna rutin göras idag fredag! Själv hade jag gärna skakat rumpa i dessa små glittriga shorts ikväll. ♥


Sophie's Fashion 2009

Jag kan inte riktigt fatta att 2008 redan är över och ett helt nytt år med massor av äventyr ligger framför mig. Har inte planerat så värst mycket vad jag ska göra detta kommande år. Skulle gärna vilja se att det fick gå i resandets tecken. Har vänner både i Hamburg och i Moskva som jag vill hälsa på och en liten tripp till Paris, Florence och New York skulle jag också gärna hinna med.♥


RSS 2.0