Nyårs elegansSequined Tory Burch dressVet att nyår ligger minst två månader fram över, man jag kan bara inte låta bli att slänga suktade blickar år denna lilla sötnos till cocktailklänning. Jag menar vem kan säga nej till ett svart fodral helt i paljetter? Inte jag i alla fall! För tänk att få ringa in det nya året i en ådan underbar kreation. Den ljuvliga paljettklänningen kommer ifrån det amerikanska märket Troy Burch.

Egentligen kan jag känna att det kan bli lite för mycket 80-tals glamour över kläder helt i paljetter. Men den här klänningen har sådana enkla linjer att jag inte tycker att det gör något att den är gjord av bara paljetter, snarare tvärtom, paljetterna lyfter klänningen. Tänk klänningen tillsammans med ett par snygga Christian Louboutin i svart skinn och en enkel kuvertväska, så klart även den i svart. Jag menar då kan det ju bara inte gå fel under det nya året!

Christian LouboutinSequined Tory Burch dress x 2

www.sophisticatedsophie.se

Vinnaren är koradVinnaren av goodiebagen är korad, närmare bestämt Annelie i Norrland! Stort grattis till dig! Annelie hade klockren motivering som handlade bl.a. om varför just hon behövde den välfyllda goodiebagen där uppe i vårt avlånga land, samt att det kändes som hon hade lagt ner lite tid och energi på sin motivering. Tröst priset går till Laila, bara för att jag är en riktig romantiker som diggade hennes motivering! Grattis tjejer! ♥

www.sophisticatedsophie.se

Varmt om öronenJan Goulio minkhattJag förutspådde tidigare i våras att vi kommer att få se mer och mer pälsdetaljer i höst, så som pälskantade kappor och pälsmössor, något som jag fortfarande tror stenhårt på, så pass mycket att jag har passat på att lägga vantarna på en härlig minkmössa i chokladbrunt.

Kallt om öronen var det inte i somras när jag hittade denna lilla minkmössa på en loppis för två kronor. Ja, du läste rätt, två svenska kronor fick jag ge för denna härliga huvudbonad. Jag tror att priset hade att göra med att den är väldigt liten i storleken, vilket bara var tur för mig eftersom jag har ett huvud som är lika litet som ett barns. Så till min stora glädje så passade den mig när jag provade och för två kronor så känns det nästa som om det inte hade spelat någon roll om den hade passar eller ej! (Och ja, det är jag som är på bilden.)

Så i vinter får jag se upp för Jan Gulliou på stan, för man vet ju aldrig om han skulle vilja ha sin pälsmössa tillbaka! ♥

1 2

www.sophisticatedsophie.se

En liten önskanMoschino dunväst Snälla Tomten (hoppas du hör mig)! Vet att jag redan har ett gäng västar i garderoben och egentligen så behöver jag ingen. Men när jag så den här så kunde jag bara inte låta bli att sätta upp den på min önskelista, trots att det är lite mindre än två månader kvar till jul. För säg mig hur kan man säga nej till en sådan liten sötnos från Moschion?

Ja, jag vet att det är lång till jul, men för oss som inte alltid hinner med det där med att julmysa och julstöka i decemberstressen, så tänker jag börja skriva små julklappstips redan nu. Då inte bara för mig själv (som denna gång) utan även små tips på vad man kan ge till sin lilla mor, syster, moster och kanske t.o.m. till pojkvännen. Så håll utkik! ♥

www.sophisticatedsophie.se

Svartare än nattenMilano fashion week vs 07 Man brukar ju säga att Paris är modets huvudstad, men jag vet inte om jag är riktigt villig att hålla med om det. Paris måtte vara haute couturens sköte, men vem bryr sig om det idag när trenderna byts från vecka till vecka…. (Inte att förakta, visst finns det några eldsjälar kvar när det kommer till haute couture, men de är tyvärr en utdöende art på sikt.)

För om vi ska prata koncentrerat mode idag så kan vi lika gärna rikta våra blickar mot Milano. Milano är dock ingen fröjd för ögat, en grå och trist betongstad (om man får va lite grov i munnen), men ack så fel man kan ha. Bakom den ointressanta fasaden sprudlar kreativiteten, något som syns på folks klädval. Italienarna (inkl italienskorna) har alltid varit kända för sin begåvning att kunna klä sig snyggt oavsett situation (något jag önskar att vi svenskar kunde ta efter lite mer).

Så på de stora visningarna som var för någon vecka sedan i Milano, vågade sig modemaffian ut ur de gråa betong husen. Och vad fick vi se, om inte svart i alla dess tänkbara nyanser. Så vill du va helt rätt i höst både här hemma i Sverige och Italien och resten av världen med för den delen, så satsa på det klassiskt svarta. Funkar till allt och alla tillfällen. Och har du inte redan den lilla svarta hägnades i din garderob, så tycker jag absolut att du ska införskaffa dig en. Det tillhör de kvinnliga rättigheterna här i livet!

Milano fashion week vs 07 Milano fashion week vs 07

www.sophisticatedsophie.se

Mer inspirationJag skrev tidigare om modevärldens idétorka och hur de tar tillvara och låter sig inspireras av varandras kreativitet för att skapa något eget.

H&M har alltid varit ett företag som kan det där med att tolka de stora modeskaparnas idéer och göra det till något eget, ibland har de t.o.m. skapat sina egna trender. Men nu börjar jag däremot undra om det är så att det kanske är lite idétorka även för H&M´s designavdelning. Även solen har ju fläckar!

Ett ypperligt exempel på det tycker jag är den A-linjeformade gråstickade tröjan, perfekt för massor av höstmys framför brasan. Till vänster ser ni ”originalet” ifrån Pringle of Scotland´s höst-/vinter kollektion 2006-7och till höger har ni H&M´s tolkning av en riktig mysig hösttröja. (H&M´s tröja kommer tyvärr inte helt till sin rätt på min bild, den är ljusare i verkligheten). Visst finns det vissa likheter?! ♥

Pringle of Scotland stickad tröja hv 06-07 Stickad H&M tröja

www.sophisticatedsophie.se


Sophie testarI höst är det inte bara handskarna som ska vara långa utan även strumporna. Dock är detta ett mode jag har redan gått igenom i början av 90-talet. Men är man i modebranschen så är man. Då ska allt testas att bäras åt minstånde en gång och så även med dessa over-knee-socks. Egentligen hade jag velat ha ett par grå stickade strumpor, nästan som raggsockor fast högre, men det fanns så klart inte. Så det fick bli dessa orangea, som är i exakt samma ton som en kofta jag har. (Har en viss förkärlek till just orange.) Personligen är jag inte helt övertygad om att detta mode skulle vara min grej, men jag måste ju som sagt i alla fall testa. Så vad tycks? ♥

 over-knee-socks                                          over-knee-socks


061025

Vill dock bara ge ett varnade finger när det kommer till over-knee-socks. Så här eller så här ska det absolut INTE se ut, enligt min mening! Det blir lite Pretty Woman- varning på det hela. ♥

www.sophisticatedsophie.se

De ska vara långaMarni handskar hv 06-7 Den här hösten har modeskaparna givit oss ett halvlångt mode när det kommer till kappor och jackors ärmlängder. Trekvartsärmen är hetare än någonsin! Men här hemma i kalla Sverige kan det vara svårt att ta till sig det modet en kall februari morgon.

Lösningen på detta problem heter handskar, långa, korta, svarta, röda, stickade eller i skinn. Nästa allt finns att välja bland. Men när det kommer till den rådande ärmlängden så är det just de långa handskarna som har fått sig en uppsving. Långa handskar behöver inte längre förknippas med frasiga balklänningar och frackmiddagar, utan även små chicka trekvartsärmade jackor och caper. ♥

www.sophisticatedsophie.se

KonkurrensDet värsta jag vet är monopol, någon jätte som bara sitter och hovar in pengar! Så därför tycker jag att det inte är mer än rätt att den brittiska nätshoppen Net-a-porter har fått sig en rättfärdig konkurrent ute på nätet, nämligen Matches.

Matches har en 17 år lång historia bakom sig, från att ha varit en liten butik till ha blivit en kedja på 11 butiker i Notting Hill, Wimbledon och Richmond och nu även som nätbutik. Hos Matches hittar du märken som Marc Jacobs, Bottega Veneta, Christian Louboutin, Missoni, Biba, Dolce & Gabbana och många, många fler, t.o.m. svenska Acne finns representerat bland Matches alla märken. ♥


www.sophisticatedsophie.se

InspirationJag tycker mig kunna se att det inte bara är vi fashionistor som låter oss inspireras av de stora modedesignerarna världen över. De verkar även bli inspirerade av varandra, från säsong till säsong. Ta bra Burberry Prorsum som exempel, många av deras kreationer i denna höst-/vinterkollektion 2006-7 som känns väldigt lika Balenciagas föra höst-/vinterkollektion 2005-6, speciellt om man tittar på detaljerna, siluetten och färgval. ♥

              Balenciaga hv 2005-6 Burberry Prorsum hv 2006-7
                 Balenciaga höst/vinter 2005-6 och Burberry Prorsum höst/vinter 2006-7

www.sophisticatedsophie.se

TävlingGoodibagtävling Regn och rusk, det är det som hösten oftast bjuder på. Men jag och Amanda tänkte försöka att förgylla dina gråa höstdagar med en liten goodiebag, som får oss att tänka på sommarens lyckade bloggdrink. För att lägga vantarna på någon av våra goodiebags så måste du först svara på två frågor och ge oss den absolut bästa motiveringen för varför just du ska bli den lyckliga vinnaren av en goodiebag:

♥ Vilken är Amandas favorit färg?
♥ Vilket är Sophie´s favorit mönster?
♥ Motivering varför just du ska bli den lyckliga vinnaren av goodiebagen.

Svaren mailas in till sophiesfashion_blogg@yahoo.se senast 25/10 kl 00.00. Men ni där ute (ni vet vilka ni är, inbjudan borde vid det här laget ha dimpt ner i era mailboxar) har ju höstens bloggdrink och ännu en väl fylld goodiebag att se fram emot! 

Goodiebagen som du kan vinna innehåller:

♥ Garnier Fruktis Smoothing Cream, perfekt för ett sommarslitet hår.
♥ Maybelline Dream mousse Blush, Sophie´s absoluta favorit när det kommer till cream rouge, lätt att applicera och ger ett naturligt resultat.
♥Maybelline Lash Stylist Macara, med lite övning ger denna maskara dig fläckande långa ögonfransar.
Crazy Rumors läppbalsam x 2, söta små förpackningar med underbart doftande läppbalsam.
Clean Cotton Tarts Vaxpotpurri x 2, med en doft av nytvättade lakan som har fått torka i frisk luft och solsken, perfekt för att få det att dofta gott i byrålådor.

Stort tack till Pulpstore.se och L'oréal och lycka till ni där ute!

www.sophisticatedsophie.se


Sveper runt stanmin cape Det där med att hitta en höst-/vinterkappa tycker jag alltid har varit svårt. Antingen har de för mycket detaljer, eller är för tunna och sladdriga i tyget, eller ingen snygg passform eller helt enkelt inte faller mig i smaken.

Men i år har jag hittat en höstkappa. Med betoning på höst, eftersom den definitivt inte är tillräckligt varm för att klara svenskt vinterklimat tyvärr. Eller ska jag kanske säga höstcape, för det är just vad den är, en cape. Kände att jag denna höst ville jag ha något annorlunda istället för en tråkig kappa, som jag ändå inte skulle känna mig helt nöjd med, så i år fick det bli en cape.

Tror att jag har blivit lite inspirerad av de stora visningarna från bl.a. Yves Saint Laurent och Derek Lam. Höstens siluett skvallrar om en viss volym upptill och en smalare profil nertill, något som man lätt ordnar med hjälp av en cape. Själv tycker jag att det vilar något magiskt, lite romantiskt och något hemlighetsfullt över en cape. Men en cape kan ju ta olika skepnader som t.ex. Paco Rabannes gråa caper med sina futuristiska skärningar eller en mer klassisk modell som både Sophia Kokosalaki och Derek Lam visade upp. Även här bland caperna så ser man en av höstens stora trender,
pälsdetaljer.

Så denna höst tänkte jag hemlighetsfullt svepa runt stan i min svarta cape, mina älskade Acne Pistol boots och jag toppar det hela med en liten piffig svart pälsmössa. ♥


Bilder från Paco Rabanne, Sophia Kokosalaki, Derekl Lam och Yves Saint Laurent´s höst/vintervisningar 2006-7

www.sophisticatedsophie.se

Bling it on NYVar i New York i våras tillsammans med min kära pojkvän. För er som ännu inte har varit där kan jag tala om att det är världens härligaste stad! Underbara byggnader, en enorm puls, kul mix av folk, massor av underbar shopping, mysiga små kvarter, härliga restauranger, intressanta museer, ett ljuvligt kulturliv och massor av annat löööövely! En stad att förälska sig i, med andra ord.

Självklart blev den massor av härlig shopping för min del när vi var där, en ny omlottklänning från Diane von Furstenberg, en lila liten quiltad godbit till väska från Marc Jacobs och mycket, mycket annat bl.a. en NY-t-shirt, som nästan känns om ett lite halv töntigt turist-måste när man ändå var där. Men, men det är klart att jag skulle ha en.

Jag gillar det här med glitter och glamour och för att göra min lilla t-shirt lite personligare så piffade jag till den med lite bling i form av Swarovskikristaller. För er som inte redan vet det så kan jag blinga ALLT. You name it och jag kan blinga det! Har bl.a. blingat Sofi Fahrmans och Marie Serneholts mobiler. Så vill ni ha något blingat så vet vart jag finns! (sophiesfashion_blogg@yahoo.se) ♥

  

www.sophisticatedsophie.se


Mina svarta Pistol bootsHihi, det här med mina stövlar har ju nästa blivit som en liten följetong här på min blogg. Som ni redan vet så har jag äntligen fått tag på mina efterlängtade Pistol boots från Acne i svart, efter mycket om och men. Och här är så äntligen blidbeviset för min nya lycka! Har haft dom i en vecka nu och de har använts flitigt kan jag lova. Bruka nästa alltid få skoskav av nya skor, men inte den här gången.

Jag är helt tokkär i mina nya boots! Dom kommer garanterat att bli ett kärt par följeslagare en låååång tid fram över. Det gäller bara att ta hand om dom på rätt sätt. Tänkte gå in dom lite först, för sen ska de till farbror skomakaren för omsulning. Det är nämligen lädersula på dom och det funkar ju inte här hemma i Sverige tyvärr. Så tänk på det, ta hand om era skor på rätt sätt så håller de längre! ♥

www.sophisticatedsophie.se


Frys inte om öronenUnderbar pälsmössa Pratade om päls redan i våras, något som jag fortfarande tror stort på inför hösten och vinter 2006-7. Men när jag pratar om päls så menar jag inte hel långa pälskappor, som säkert de flesta av våra mammor har hemma någonstans lång inne i garderoben, utan pälsdetaljer i form av bl.a. kragar och mössor.

Själv är jag helt insnöad på just pälsmössans revansch. För hur mysig ser inte Gemma Ward ut i denna underbara pälsmössan?! Med andra ord lite av ryssmodet som lever kvar vinter/höst 2005-6.

Hösten/vintern 2006-7´s ledord är volym, volym på kjolar, jackor och så klart även på hattarna och mössorna. Så ska du vara riktigt rätt i vinter ska du absolut satsa på en riktigt stor och mysig pälsmössa!

Prada har underbara silverrävsmössor eller varför inte en rödrävsmössa från Marc Jacobs, en av hans signatur accessoarer från höstens kollektion. Är du fortfarande rädd för att frysa om öronen så kan jag rekommendera en trooper modell.

Har du ingen lust att lägga ett par tusen på en ny mössa, leta riktigt noga i välsorterade seconhandbutiker så kan du säkert hitta ett riktigt fint exemplar av en mink- eller rävpälsmössa. Själv fyndade jag en minkmössa i trooper modell för två kronor på en loppis i somras.

Men akta er så det inte slutar som för Djävulen själv! ♥


www.sophisticatedsophie.se

Breaking newsPaulo Melim Andersson 

Äntligen så har det franska modehuset
Chloé hittat sin prins! Efter en lång tid med turbulens runt vem som ska efterträda Phoebe Philo, har man nu till sist besluta sig för att anställa vår svenske Paulo Melim Andersson som ny chefsdesigner för Chloé. Innan Phoebe Philo har det bl.a. varit Karl Lagerfeld och Stella McCartney som har besuttit positionen som chefsdesigner hos Chloé.

34 åriga Paulo har tidigare jobbat som designer hos Marni i sju år och har en bakgrund och utbildning från både Central Saint Martins och London´s Royal College of Art. Med den erfarenheten i bagaget så kan det bara inte gå fel! Så nu önskar jag honom lycka till med den nya kollektionen för höst/vinter 2007-8, som vi tyvärr inte kommer att få se för ens i mars nästa år. ♥


www.sophisticatedsophie.se

 

Piff på tillvaronTänk vad lätt man kan sätta piff på tillvaron med lite paljetter och rosetter!

 Före  Efter

Rosetterna är egentligen två broscher som jag köpte på H&M i våras, som jag nu har gjort om så att man kan sätta på dom på tex ett par skor, i detta fall ett par gråa mocka pumps från Zara. Så om du är trött på dina trista pumps eller sandaletter, varför inte knyta en liten (eller stor, mycket härligare tycker jag) rosett och simsalabim så har du ett par ”nya” skor!

Men det här är inte sista gången som ni kommer att få se dessa underbara mocka pumps här på min blogg. Har större mål för dessa små godingar, så håll ögonen öppna! ♥


www.sophisticatedsophie.se


The Devil wears PradaThe Devil wears Prada
Var i måndags på förhandsvisningen av ”The Devil wears Prada”. En helt underbar film, enligt mig. Min lilla syster, som även hon redan har sätt filmen tyckte den var sådär. Tror att det har att göra med att man måste vara tillräckligt insatt i modesvängen för att kunna följa med på alla underliggande skämt samt att uppskatta alla kostymbyten. Jag har själv inte läst boken men det har min syster. Brukar ju oftast bli så att man har sina egna bilder om hur filmen ska vara efter att ha läst en bok. Vet i och för sig att de har kapat vissa delar av boken, men det är kanske inte så konstigt med tanke på filmen s längd.

Redan nu ser man att det va ett tag sedan som filmen spelades in (tänker på kostymerna), men vad gör det!? Älskade alla små Chanel outfits, sådana fanns det många av. Blev riktigt inspirerad att gå hem och gräva fram alla mina pärl- och Chanel halsband för att slänga några varv runt halsen. Och varför inte ett tuff liten
gubbkeps på sned i höst?

Det är Patricia Feilds som står för de underbara klädkombinationerna filmen igenom och det är även hon som stod för Sex and the City-tjernas underbara garderober. Själv skulle jag ju inte tacka nej till att ha en egen liten Patrica Feilds här hemma! Patricia har en känsla för stil, ett öga och en fantasi för omöjliga kombinationer, som en annan bara skulle kunna drömma om. Måste säga att det är faktiskt kläderna som gör mycket av filmen, trots det hade jag faktiskt något högre förväntningar på deras fashionabla outfits, speciellt med tanke på att det hela faktiskt utspelar sig i modebraschen! Men man får väl nöja sig med det lilla! Det är ju inte Sex and the City i filmformat vi pratar om här (något som i alla fall inte jag skulle säga nej till)!

Skådespelarna var perfekta! Älskar både Meryl Streep och Stanley Tucci, klockrena för sina roller! Meryl som djävulen och chefredaktören i det senaste modet och Stanley som den hårt arbetande klippan på modemagasinet Runnway. Måste säga att jag är imponerad av Anne Hathaway, som jag tidigare tyckt bara har valt lite små töntiga roller. Men hon kunde absolut leverera!

Med andra ord en Hollywood-film i feel-good-anda, men mycket härligt mode i, som jag absolut kan rekommendera er andra små fashionistor runt om i landet att gå och se, nu när den har premiär den 20 oktober. ♥

(bild från Neat)


www.sophisticatedsophie.se

Dom är minaEfter mycket om och men så var de då äntligen mina, de svarta Pistol bootsen från Acne! Så tack så otroligt mycket för alla tips och råd tjejer! Uppsakkat det verkligen ska ni veta!

Fick som sagt tips av en av mina läsare om att Browns i London hade Pistol bootsen. Men det kände ju lite små trist att behöva betala nästa 2000 kr mer för att köpa och frakta ett par ”svenska” (dom är tillverkade i Italien) stövlar, hem hit till Sverige.

(Tycker i och för sig att det är lite små skumt av Acne att inte rekommendera sina återförsäljare, när de själva är helt slut sålda på varan ifråga, när man ringer och jagar efter en produkt. Samt att när jag under en sex veckors period har försökt att maila dom två ggr och frågat om vilka deras återförsäljare är av just Pistol bootsen, så har de inte svarat. Det där med kundrelationer kanske inte är Acnes starka sida precis… Något som kan få mig lite smått irreterad. Vet i och för sig att jag är en ganska krävande kund, men någon måste ju vara det också!)

Men så fick jag ytterligare ett tips av Linnéa (stort TACK till dig!) att Red Devil sålde Pistol bootsen, så jag beslöt mig för att slå dom en signal. Och tro det eller ej, med de hade två par svarta kvar här hemma i Sthlm! Var av ett par var i min storlek! Helt otroligt, snacka om ödet!

Så i går så sprang jag ner på stan och lämnade tillbaka mina bruna (så nu finns det ett par bruna Pistol boots på Acne butiken ner på Norrmalmstorg i storlek 38 om det är någon som vill ha dom). Och la vantarna på mina efterlängtade svarta Pistol boots. Med andra ord lyckan är gjord!

Tyvärr har jag inga bilder, eftersom kameran är på älgjakt tillsammans med min pojkvän. Men det kommer, jag lovar! ♥


www.sophisticatedsophie.se

BrownsJa, som ni redan vet så är jag ju ute efter ett par Pistol boots från Acne i svart. Sitter ju just nu och trycker på ett par i konjacs brunt, med det är ju svart jag vill ha! Fick reda på genom en av mina kära läsare att Browns i London säljer dom i svart! (Åter igen, super stort TACK för tipset "Tjejen")

Handlade en del på Browns när jag bodde i London, men har aldrig handlat via deras webbshop. Efter som de befinner sig inom Europa så blir det ju inga tullavgifter. Men jag är bara lite orolig för vad de tar i frakt till Sverige, med tanke på att bootsen är ganska så tunga. Är det någon av er där ute som har handlat från Browns tidigare? Har  under morgonen försökt att kontakta dom för fraktuppgifter till Sverige, eftersom jag inte kan hitta det på deras hemsida.

Känns i och för sig helt sjukt att behöva beställa stövlarna från Browns, med tanke på att Acne är ett svenskt märke och de har funnits här hemma! Och ännu hemskare är att de är ganska så mycket dyrare på Browns än vad de är här hemma! Har jag väl fått för mig att jag ska ha en sak så ger jag mig inte och likadant är det med dessa boots! ♥


www.sophisticatedsophie.se


Keep or not?Keep or not to keep, that's the question!?

Acne Pistol Boots

Ja, som vanligt när jag har bestämt mig för något så får jag problem, som nu när jag tänkte slå till på ett par svarta Pistol boots från Acne. Funderade på dom redan förra året men kände att de kanske va lite för mycket cowboy över dom (var då ute efter ett par som var lite mer ridstövelinspirerade, dock hett i år). Men så i år så tänkte jag slå till. Hade gått och spanat på dom ett tag och när jag väl fick ändan ur vagnen och tänkte slå till, så var de ju så klart slut i svart i min storlek! Men så sa de i butiken att de minsann inte va något problem eftersom de med all säkerhet skulle få in dom igen. Puh tänkte jag och slutade att leta stövlar för hösten 06.

Men efter att ha väntat i över sex veckor på att Acne folket skulle behaga att höra av sig tog jag saken i egna händer (som vanligt) och ringde till deras kontor för att se hur det egentligen stod till med den kommande leveransen av stövlar. På kontoret så fick jag prata med en super trevlig tjej vid namn Maria, som berättade för mig att tyvärr så skulle de inte bli någon mer leverans av Pistol bootsen. Men att de hade kvar ett par i min storlek, men då i cognacs brunt, nere i deras butik på Norrmalmstorg. Så då var det bara för mig att bege mig ner på stan och jag ville ha det där sista paret.

Sagt och gjort, nu är stövlarna hemma hos mig. Men jag är inte helt säker på färgen. Jag ville ju ha ett par svarta. Men har funderat på om jag ska ta dom till skomakaren och se om han kan färga in dom i svart. Någon som har testat det någon gång? Så frågan är nu, keep or not to keep? ♥

www.sophisticatedsophie.se

Rosa BandetDrygt 1500 kvinnor dör i bröstcancer varje år i Sverige. Rosa Bandet är Cancerfondens kampanj till förmån för just bröstcancer, som arrangeras varje år i oktober månad, världen över. Många har skrivit och agerat för att samla in pengar till den alltid behövande cancerforskningen, den senaste veckan. Hotspot köper nagellack och Ytligheter har gjort armband, allt för att stödja Det Rosa Bandet. Och jag vill ju inte vara sämre!

Fick tipset om ett smyckesmärke vid namn Disa som gör helt underbara halsband i sötvattenpärlor, silver och satinband, allt i rosa så klart, för att stödja Det Rosa Bandet. Halsbandet kostar 495 kr var av 200 kr går till just bröstcancerforskningen. Det är väl aldrig het fel att slå två flugor i en smäll, att vara fin och stödja en otroligt viktigt forskningsfråga. Med det får ju shoppingen helt andra dimensioner, eller hur!? ♥

33269-294


www.sophisticatedsophie.seMina illustrationerVisade i förra veckan min kära mammas illustrationer ifrån den tiden hon var verksam som illustratör och designer.

Önskar att jag själv hade mer tid till att lägga på att plocka fram och träna upp mina egna konstnärliga talanger. Under min gymnasietid så satt jag hemma väldigt mycket och sydde kläder (allt för höga frånvarotimmar med andra ord…), något som sedan utvecklade sig till att jag och en tjejkompis startade ett eget klädesmärke.

Har grävt fram lite skisser och illustrationer från den tiden och här är två. ♥

Sophie´s skisser


www.sophisticatedsophie.se

RSS 2.0