Planer för helgenIgår kväll blev det plattfall framför teven och Idol. Maken hade svängt förbi Melanders och hämtat upp två portioner av deras härliga fisksoppa och surdegsbröd från Gateau. En perfekt middag för fredagsmys med andra ord.

Idag har jag och min vän Stina planerat in en heldag på stan för shopping och afternoontea på Diplomat. Något som jag har sett fram emot länge.

Helgen avslutas sedan med ett planerat och efterlängtat inköp av insyn- och mörkläggningsgardiner från
Moogio imorgon. Förhoppningsvis tar det inte allt för långtid innan vi har våra plisségardiner på plats, trots att de är måttbeställda för varje fönster (några standardfönster finns tyvärr inte i vår nya lägenhet). Apropå beställda saker – Nästa vecka levereras förhoppningsvis våra nya Sjuan stolar i färgkombinationen LA 50-tal. Å, vad jag längtar

Trevlig helg till er alla!

Kram Sophie♥Flyttupdate


Ville bara logga in och säga hej. Idag är det precis en vecka sedan vi flyttade och sen dess har vi bl.a. hunnit med att packa upp nästan alla våra 80 flyttlådor, fått offert på insyn- och mörkläggningsgardiner, inrett två garderober och snart en klädkammare. Allt detta mellan jobb, middagsbjudningar och pizzabak. Så fort jag har hittat tillbaka till mina rutiner, så lovar jag att bloggen också kommer att göra det. Ska bara komma över att jag numera måste gå upp 05.45 varje jobbmorgon…

(Visst e det en ljuvlig bild, tyvärr kommer jag inte ihåg vart jag hittade den eller vem som har tagit den. Hojta gärna till om ni känner igen den.)

Nu går flyttlassetNu sitter jag här i trapphuset och försöker underhålla mig själv, medan fyra (tre är australiensare!) otroligt effektiva killar tömmer vår lägenhet. Måste säga att jag är glad att de jobbar så fort. För det här med att flytta ser jag nästan som ett plåster – ju fortare man river av det desto bättre.

Bye, bye Kungsholmen och hej nya äventyr.


Packning och prioriteringar 

 

Om bara ett par dagar går flyttlasset mot nya äventyr. Som ni säkert förstår är det rätt mycket att stå i just nu. Så tyvärr blir bloggen lite lidande mitt i alla prioriteringar. Tiden räcker helt enkelt inte riktigt till, till allt jag vill och måste göra. Syns och hörs snart!

Kram Sophie♥


Fashion!
Photo: Esther HaaseIdag ska jag och
Emilie spana in Fotografiskas modeutställning Fashion! för en dos kulturinjektion. Ska bli kul att se vad de har lyckats skrapa ihop för verk från bl.a. Irving Penn, Peter Lindberg, Camilla Åkrans mfl. Som grädde på moset tar vi nog sen en skön brunch på stan. Hoppas att alla ni andra också får en toppen lördag. ♥


Mycket vill ha mer
Picture: 
Pamplemousse design


Ja, jag vet att vi snart ska flytta till större och att vi kommer få ett arbetsrum. Men mycket vill ha mer… En vacker dag hoppas jag (och även min man) att vi kommer att ha ett eget mysigt bibliotek.

One day I hope I will have my own library.


Invigning


Idag inviger jag mina nya höstskor, ett par
R.M. Williams. Japp, precis de ni såg på min önskelista för ett tag sedan. Ibland är det positivt att ens man läser bloggen (mindre positivt de gångerna då jag man köpt något nytt som man inte vill att han ska se…) För här om dagen stod nämligen dessa skönheter i hallen. Perfekta för långa och härliga höst- och vårpromenader. Ja, jag vet, jag är bortskämd. Tack älskling för att du vet hur du ska förgylla min dag!

Today I’m using my new pair of R.M. Williams, which my husband gave me, for the first time. Shoes perfect for long walks. Thanks honey, you know how to cheer me up!


A smart chick

Min inspiration och förebild när det kommer till att våga experimentera med kläder och accessoarer heter Iris Apfel. Jag har bloggat om henne tidigare, men hon tål att nämnas många gånger om. Då denna färgstarka påfågel har många fjädrar i sin hatt. Iris har bl.a. sagt dessa väl valda ord om hur hon resonerar kring sin stil (via). ♥

1) Never take yourself or an outfit too seriously.
2) Visit the animal kingdom.
3) Consider the clergy.
4) Travel widely.
5) Go high and low.
6) Don't fret about your age.
7) Don't be afraid to stop traffic.


En effektiv söndag
Photo: Idha LindhagDet blev en sen kväll igår (så klart), så vi passade på att sova ut idag. Men trots det så har vi varit riktigt effektiva. Med ”vi” menar jag min man och jag, men det har ni kanske redan listat ut. Vi startade med att spana in det nya köpcentrumet Bromma Blocks. Att ha en man i modebranschen är inte helt fel, speciellt inte när man kan förena nytta med nöje genom studiebesök i shoppingens tecken, som båda kan uppskatta. BB var i mina ögon ett större Sickla Köpkvarter, fast med ett bredare utbud. Jag är visserligen inget fan av köpcentrum, men jag gillade blandningen av butiker. Layouten var däremot kanske inte den bästa, då man genom en av entréerna kommer rakt in i något som ska likna en food court. En riktigt rörig sådan.

Efter BB bar det i väg till BMW, då det är hög tid för oss att uppdatera vår trotjänare till bil. Vi tog inget beslut idag, men det känns bra att ha varit där och rekat, då vi står mellan BMW och Audi. Just nu lutar det mest åt BMW, då de senaste bilarna vi har haft har varit just BMW och de har aldrig svikt oss.

Hade redan i fredags planerat att besöka Antik och kuriosamässan i Kista, men tiden rann iväg. (Varför väljer man att stänga en mässa för allmänheten kl. 18.00 en vardag? För vem hinner ut till Kista efter jobbet innan 18.00 hade de tänkt?) Så idag passade jag på att släpa jag med mig maken dit, ihop om att göra några fynd till vår nya lägenhet. Men man nog inte vänta tills sista dagen, för när vi väl var där kändes det tyvärr rätt utplockat. Över lag så var det ett bra utbud med mycket keramik och glas. Lite för mycket kuriosa för min smak, då jag hade hoppats på mer möbler. Men vi fick med oss ett och annat visitkort för framtida inköp. Besöket var med andra ord inte helt misslyckat. Så efter en intensiv och effektiv dag sitter jag nu i soffan med datorn i knäet och bara tar det lugnt. ♥


Wedding timeRue Magazine fall 2010 - Happy Saturday
Picture: Rue Magazine fall 2010
Japp, då var det dags för bröllop igen. Denna gång här hemma i Stockholm, närmare bestämt Lidingö.
Min aftonklänning sitter som en smäck och skorna är putsade, så nu är jag redo galej i kärlekens tecken. Hoppas ni andra också får en toppen lördag!

My dress is finish and ready for wearing, so now I’m off to this weeks wedding. Happy Saturday to all of you! ♥


The wedding guestFF - The wedding guest
Det är alltså imorgon som det
ombloggade frackbröllopet är. Om jag hade fått välja fritt och bort se från alla vett och etikett regler, så hade jag gärna burit denna outfit imorgon. Skor: Alexander Wang, väska: Valextra, klänning: Yves Saint Laurent, hatt: vintage och halsband: vintage.

The next wedding is tomorrow and if I could choose what ever I want, I would love to wear something like this. Shoes: Alexander Wang, bag: Valextra, dress: Yves Saint Laurent, hat: vintage and necklace: vintage.


RSS 2.0