PhotoshopPrecis som många andra bloggare så fixar jag till mina bilder i Photoshop. Men nu börjar jag tröttna på denna programvara! Från och till så kan jag inte spara mina bilder i JPEG-format och just nu så ligger jag på till. Får hela tiden upp ett meddelande som säger att det är systemfel när jag ska spara bilderna. Jag kan spara i andra format, men inte i JPEG. Fråga mig inte varför!


Tänkte att jag idag skulle lägga ut kvällens outfit för Chic's SATC premiär, men icke sa Nicke! Så om det är någon av er där ute som är lite haj på det här med PS, så får ni gärna hojta till med förslag vad jag kan göra! Allt tips mottages tacksamt! ♥


2008-07-28

Tack för alla era förslag! Men tror det eller ej, nu funkar PS igen - utan att jag har gjort något. Men man ska väl inte ropa hej för tidigt...

Kram Sophie

Trevlig söndag

Happy Sunday girls, whatever you're up to!


Bloggmingel


Bättre sent än aldrig - Ni som har följt min blogg vet att jag och
Amanda de senaste åren har arrangerat bloggdrinkar, men detta år räckte tiden helt enkelt inte till för planering och riggande för min del. Så i stället blev det jag som fick gå på bloggafton, mingla med trevliga bloggerskor och bli bortskämd med välfyllda goodiebags. Tack Amanda och Therese för en toppenkväll! (Btw, vet att många av er där ute är nyfikna på hur jag ser ut som skriver Sophie's Fashion, så here I am!)


Better late then never - Thanks Amanda and Therese for a lovely blog evening! (And yes girls that's me to the left in the picture.)


Rocking Friday


Dammar av en gammal goding här på bloggen - Fabulous Friday. Ikväll blir det
La Puma konsert på Debaser (Medis) för mig, för det är klart att jag måste dit och stötta mina coola vänner till rock chics! Då jag själv absolut inte är någon renodlad rock chic, så skulle en outfit som denna vara precis perfekt för kvällens evenemang. Sofistikerad i svartvitt med en twist. Klänning: 12th Street by Cynthia Vincent, skor: Maison Martin Margiela, väska: Fendi och nagellack: Chanel.


Tonight I'm supporting my friends the La Puma, by going to there concert at the Debaser (Medis). I'm not a real rock chic my self so something like this would be perfect for to night, sophisticated in black and white with a twist. Dress: 12th Street by Cynthia Vincent, shoes: Maison Martin Margiela, clutch: Fendi and nail polish: Chanel.


Carried away!


Wow, så har man äntligen sett den, den efterlängtade Sex and the City filmen! Och jag kan tala om att jag inte blev besviken och det kan nog min frisör Cicci också hålla med om. De låter oss glamorsuktande och kärlekskranka tjejer frossa i underbara haut couture kreationer och känsloladdade scener. Trots denna ljuva blandning av mode och komplexa relationer har man på ett snyggt sätt klarat av att spetsa till det hela med sköna inslag av humor. Många gånger från ett helt otippat håll, nämligen Charlotte.

Visserligen ska jag se filmen igen på måndag. Men jag ser verkligen fram emot att den släpps på dvd, så att jag i lugn och ro, hemma i soffan kan låta tårarna spruta hej vilt och samtidigt kunna dissekera varje plagg in i minsta detalj. För närmare än så här kommer jag nog aldrig komma ett haut couture plagg.

Wow! I've got really Carried away by the new Sex and the City movie tonight. It was just as I imaged it to be and then some! And I think my hairdresser Cicci would agree.


SATC förhandsvisning


Allt går bara man vill! Egentligen hade jag inte tänkt gå på dagens förhandsvisning av SATC, då jag flera gånger har skjutit upp min klipptid (japp, definitivt nödvändigt). Jag har fått flera inbjudningar till filmen och hade planerat lägga mitt krut på tidningen Chic's releasefest med SATC filmvisning. Men eftersom jag är så otroligt nyfiken och inte kan hålla mig, så tänkte jag att jag slår två flugor i en smäll genom att bjuda med mig min frisör som plåster på såren att hon för att hon får jobba lite extra sent. Så ikväll så både smäller det och kapas det!


Today I have a hair appointment with my hairdresser, but I also have an invitation to the preview of the Sex and the City movie at the same time. Hard choice isn't? So I came up with the idea that I'll do both by inviting my hairdresser to see the movie with me and then we will have a long night at the salon.


London callingHar du vägarna förbi London och
Dover Street Market se då till att spana in Chanel's nya boutique. Det skulle jag definitivt ha gjort och en sådan här skulle gärna ha fått följa med hem till Sverige.


If you are in London don't miss the new Chanel store at Dover Street Market. If I were there I would have make sure that one of this would have accompanied me home to Sweden.


P-a-s-s-i-o-nAnnie Leibovitz for Vogue US June 2008 1

Annie Leibovitz for Vogue US June 2008 3

Annie Leibovitz for Vogue US June 2008 2


 

Dessa bilder från amerikanska Vogue (tagna av Annie Leibovitz) får mig verkligen att längta efter filmen ännu mer. Men nu är det inte långt kvar innan jag får reda på om Carrie får sin Mr Big till slut.


These pictures from US Vogue (shot by Annie Leibovitz) really make me long even more for The Movie.


Pants of the day

Dagens röda jeans har nu bytts ut till svarta löpartights. Vårruset gav mig blodad tand och nu står både Tjejmilen och Midnattsloppet på tur. ♥


Style is forever

Ingen sann fashionista kan ha missat att en av modevärldens stora kreatörer har lämnat oss. Svt2 visade i helgen en gudomlig vacker dokumentär med Yves Saint Laurent. Missade du den så har du en andra chans ikväll kl. 00.10, dvs om du är en natt uggla. Eller så spanar du in den här.


Franska Elle var också snabba på att hedra designgeniet, så kvicka att de redan har hunnit dedicera sitt juli nummer till Yves Saint Laurent och hans många år i modebranschen. Och redan nu kan man hitta tidningen i butik i Frankrike. (Undrar om det inte kanske var så att den franska Elle-redaktionen hade fått vissa hintar om designerns tillstånd långt innan oss andra?)


The great Yves Saint Laurent has left us and the magazines has been really quick with their tributes to the fashion designer, especially French Elle with their July issue all ready in the stores. For you who understand French don't miss this gorgeous documentary, with and about Yves Saint Laurent. ♥


Snurrigt mycket

Som överskriften tyder på så har jag haft en del att stå i på sistone. Något som ni säkert har märkt, med tanke på min frånvaro här på bloggen. Solen har skinit, massor av jobb, möten, trevliga bloggträffar, klänningar att prova, Vårrus att springa och ett liv att hinna njuta av. Men misströsta inte, nu är jag tillbaka i bloggosfären igen.


Lots of work, nice weather and a life to live, that's what's kept me from my little blog, but now I'm back again.


RSS 2.0