Min klänning del 1




 

Nu börjar min klänning äntligen att ta form. Var hos min sömmerska tidigare i veckan för min första riktiga provning och ska dit imorgon. Ska bli väldigt spännande att se vad hon har åstadkommit, för hon är otroligt duktig! (Hon jobbade förut på Kungliga Operan och har bla. jobbat ihop med Lars Wallin.) Som ni ser på bilden så har jag valt att lägga till en lite jacka, då jag har insett att jag inte verkar ha vädergudarna på min sida denna sommar. ♥


Söndagsmys




 

Är helt slut efter min lilla runda på stan. Tur att jag beslutade mig för att inte springa den där extra milen idag! Tyvärr hade inte Lula kommit till Press Stop än, men jag fick med mig senaste numret av danska Cover. En tidning som är överraskande bra för att ha producerats i Skandinavien. Ska nu ta och tappa upp ett varmt bad och njuta av stillheten här hemma, då min karl är på sin svensexa hela dagen. (Bild: danska Covers april nummer, ett av mina favorit omslag 2008.) ♥



Täppt





Det ät inte lätt att behålla sina normala rutiner när man ska gifta sig. Själv blev jag förra lördagen bortrövad till min möhippa som bla. utspelade sig i trädtopparna i Nacka, svettandes på Centralbadet och dansandes på Spyan. Förutom det är det präster som ska träffas och brudklänningar som ska provas. Mycket att stå i med andra ord, så ledsen girls att bloggen har blivit lidande!

 

Mitt i allt i hopa så har jag även gått och blivit redigt förkyld. Hellre förkyld nu än på den stora dagen, men ändå. Har i alla fall lärt mig en läxa: Man ska inte pussa för mycket på tvååringar, (trots att det är svårt att låta bli, när de är så söta) när man har ett bröllops som står inför dörren. Egentligen skulle jag ha sprungit Tjejmilen idag, men med tanke på mitt tillstånd så vågar jag inte göra något som kan förvärra det. Det är ju trots allt lite mindre än en vecka tills bröllopet.

 

Insåg till min fasa att min nässpray är slut, så jag måste väl krångla mig ur pyjamasen och ta mig ner på stan om jag vill överleva natten. Tänker nog även ta mig en titt förbi Press Stop, i hopp om att de har fått in senaste numret av Lula. (Bild: Yelena Yemchuk för Lula) ♥


Fredags fin






Fin och bekväm på samma gång. Alla plaggen hittar ni här.


Nice and comfortable at the same time. You can find all the garments right here.


Acne kan






Som sagt, Acne vet vad de gör! Titta bara på dessa ljuvliga byxor vid namn Play New Suit. de skulle jag inte tacka nej till!


Acne knows what they are doing, just look at these lovely trousers. I wouldn't say no.


Härligt och ärligt




 

Hon kanske inte är jordens mest sympatiska kvinna, men I love her när hon skriver sånt här! Hade i och för sig önskat att hon hade vågat ryta i lite mer. Vad säger ni andra? ♥


Me like






Snyggt jobbat Acne! Nice work Acne!


Black Beauty






Svart är inte bara snyggt på kläder och inredning. Svart smink så som nattsvart ögonskugga och bläcksvart nagellack är otroligt underskattat. För alla kan vi ju inte ha puderrosa babykinder. Tyvärr är svart en färg som jag använder att för sällan när det kommer till smink.


I like it black.♥


Bloggoholic





Fick här om dagen en rolig utmaning av Anna, som ockå har gjort ovanstående illustration. Den gick ut på att jag skulle lista sju av de bloggarna som jag läser dagligen. En riktig tuffing med andra ord, med tanke på att jag läser otroligt många fler än så, inkl. din Anna. Japp, jag är en riktig bloggoholic och här är några av mina vänners bloggar som jag självklart också utmanar.


Annie - Privatdetektiv - en kvinna som gör själ för sitt namn mer än ni kan ana!


Fanny F - en tjej med otroligt bra smak. Behöver jag saga något mer? Skönt att hon att hon har tagit sitt pick och pack och flyttat till Stockholm, vilket innebär att vi hänga oftare.


Fanny's World - jag är inte den enda i familjen som bloggar, även min lilla syster yster hackar på tangenterna i bloggosfären.


Girle - vän, kollega och bloggpolare. En ung mamma med journalist ambitioner.


MiaShopping - ger dig stenkoll på den svenska modescenen med tips och personliga inlägg.


Shit Pommesfrites - tjejen som fick jobb som AD mycket tackvare sin blogg och jobbar på samma företag som jag.


Shopping - Södertälje tjejen med många väskor i garderoben och som fixar bloggträffar.


(Hade gärna tagit med min vän Emilies blogg - Fashionholic i denna lista. Men då hon nu mera aldrig uppdaterar, så kan jag tyvärr inte räkna henne till min dagliga läsning. Detta är inte alls någon hint Emilie, inte alls!)


Med tanke på min bloggolism så tänkte jag i och med denna utmaning då och då presentera några av de övriga bloggarna som jag läser. För jag tror att det är många med mig som är rätt trötta på alla likriktade svenska sk. "modebloggar". Så håll utkik under kategorin "Tips" för nya bloggstjärnor på himmelen.


Some of the Swedish blogs that belongs to my friends, which I read every day. Click on the extra dark name.


Triss i höst





 

Tre goda orsaker att se fram emot i höst:

1. Håll dig varm och cool på samma gång med en pälsväst, Donna Karan.

2. It-väskans återkomst, Cindy från Chloé.

3. Långa och eleganta skinnhandskar för den rätta kvinnliga looken, Bottega Veneta. ♥


My London





Jag har haft en härlig helg i London, med bla. besök på Tim Walker utställningen, lunch på Ladurée och shopping på Columbia Road Flower Market.


I have hade a lovely weekend in London with a visit at the Tim Walker exhibition, lunch at Ladurée and shopping at Columbia Road Flower Market.


Hemma igen







Då var man hemma igen. Känns nästan lite konstigt. Saknar mina vänner och katterna. Kika in lite senare för bilder från min weekend i London.


Home again. Miss my friends and the cats. Check in later for photos from my weekend.


London calling!








Bye for now, denna helg är det London som gäller!

Bye for now, London it is!

(Btw, click on the picture!)


Camilla Norrback s/s 09






Skulle bara vilja tacka Camilla Norrback för vacker och avslappnad modevisning. Den svenska modemaffians divor lyste med sin frånvaro. Synd för dem, de gick miste om en del kan jag tala om. Själv ser fram emot att lägga vantarna på den svarta finalklänningen i vår!


Thank you Camilla for a relaxed and brilliant fashion show today. I'm looking forward to laying my hands on the black final dress.


Lick my label






Stockholm Fashion Week del två på går för fullt. Jag hann klämma in
Lick my labe's show, idag på eftermiddagen, något som jag är väldigt glad för. Jag tror att vi kommer att få se mer av Lina Nurk och hennes design i framtiden.


Stockholm Fashion Week part two is going on right now. I manage to squeeze in Lick my label's show for s/s 2009, which I'm really glad for. We will probably se more from Lina Nurk and her design in the future.


Bättre förr?





Man kan nästa börja undra om det är så att vi längtar tillbaka till en svunnen tid med tanke på att mitt inlägg här om dagen som osade av 80-tal. Så är väl även dessa bilder ett bra bevis på romantiseringen av det förgångna, denna gång av det sexuellt befriande 70-talet, tagna av Pierre Bailly för i-D Magazine september 2008. Det var bättre förr, eller? ♥


I won!






Hihi! Yes I won on
Ebay! ♥


Song of the day







Livet leker och solen skiner, om än för ett tag. Så varför inte starta dagen med en ny kategori - "The song of the day" och en skön låt. Klicka på bilden och skaka loss!


The sun is shining so why not start the day with a new category - "The song of the day". Click on the picture and shake it!


??-talet






Gissa årtiondet! Guess the decade!



Uppdatering 2008-08-12

Själv skulle jag säga det glada 80-talet med "power suiten" i spetsen. Men här finns inget rätt eller fel, då bilderna är tagna av Steven Meisel 2008 för italienska Vogue's "The Black issue", juli numret.


There is no right or wrong here. The pictures are shot by Steven Meisel for Italian Vogue, "The Black issue" July 2008. But I think that they have a great 80's vibe with the "power suite" and all.


 


080808






Detta är en väldigt speciell* dag idag för oss Stockholmare och självklart ska detta firas! Alla plaggen till dagens
Fabulos Friday's outfit hittar ni här. (* Allt är relativt.)


You can find all the garments of today's Fabulous Friday outfit right here.


KnappKarlsson






Idag åt vi lunch på KnappKarlsson, ett oförglömligt ställe på Barnensö. Ett besök där rekommenderas varmt oavsett om det för en fika eller gå på konsert. (Hade gärna sett Soundtrack of Our Life när de spelade där i somras.)


Today we hade lunch at KnappKarlsson, a place I highly recommend.


Mouse friends






 

Nu har MyTheresa fått in höstens modell av Marc By Marc Jacobs musballerinor i rött lack. Fin fina! Själv är jag toppen nöjd med mina svarta som jag köpte för ett par år sedan.


This autumn's mouse shoes from Marc by Marc Jacobs are red and you can find them at MyTheresa. Pretty, pretty! When it comes to my own shoe obsession I'm happy with my black mouse shoes I bought a couple years a go.


Igår och idag




Ett klick i från







När man inte har vädergudarna på sin sida så kan man göra som Filippa och klicka hem lite glädje. Elle har hjälpt oss stackars svenskor och gjort en listat några av sina favorit nätbutiker. Klicka här för lite glädje!


If the weather is not on your side, you can always do as Filippa has done and click home some joy. Elle has helped us by showing some of there favourite web shops. Click here for some joy!


Let the sun shine




London nästa?







Tre goda orsaker till varför jag ska åka till London sanrt. Three good reasons why I should go to London soon. ♥


1 Tim Walker utställningen/exhibition

2 Dover Street market

3 Fench Sole's ballerinaskor/ballerina shoes


Hallå vädergudarna...






Vart har den blåa himmelen tagit vägen? Och vad har jag gjort för att förtjäna detta vidunderligt hemska väder på min semester?


Where have the blue sky gone? And what have I done to deserve this awful weather on my holyday?


Heta spetsar





 

När det kommer till höstens spetsar så måste jag säga att jag känner mig lite delad. Spetsar kan både vara något vacker och sensuellt, men samtidigt något som lätt kan slå över och bli billigt och våpigt. Själv kommer jag nog ta det lite lugnt med de heta spetsarna. (Det räcker med en klänning i garderoben.) Vad tycker du om höstens mode - spetsar?


Laces can be both be beautiful and sensual, but it can also be really tarty. What do you think about the autumn fashion - laces?


A second skin






När jag ser dessa bilder tagna av Terry Richardson och stylade Emmanuelle Alt för Vogue Paris aug 2008, så måste jag erkänna att jag blir lite små sugen på ett par svarta skinnbyxor.


When I see these photos by Terry Richardson and styled by Emmanuelle Alt for Vogue Paris Aug 2008, it makes me want my own pair of black leather trousers.


Keep on dancing







Sommaren är inte över än, så fortsätt dansa tjejer! Klänning: Forever21 och skor: Chloé.


The summer isn't over yet, so keep on dancing girls! Dress: Forever21 and shoes: Chloé.


Lemon curd






Det har regnat nästintill hela dagen här ute i Stockholms norra skärgård. Jag har både hunnit med att baka sockerkaka och gjort egen lemon curd. Vad har du gjort denna regniga sommardag?


It's been raining all day long. I didn't mind because I been baking and making my own lemon curd. What have you been up to today?


Klänningen med stort K






Det där med att hitta den perfekta klänningen har inte varit det lättaste kan jag tala om. Men av en slump när jag var ute och letade efter en klänning att ha på SATC-premiären, så hittade jag min blivande brudklänning.


Jag har aldrig varit någon vintagetjej. Gillar inte riktigt tanken på att någon annan har haft plagget före mig, för att inte tala om vad det ibland kan lukta i secondhandbutiker. Men hos "Saker och ting" på Sturegatan kan man alltid vara säker på att hitta riktiga guldkorn, speciellt när det kommer till härliga klänningar. Min klänning är en äkta vintageklänning från 50-talet helt i spets (inte så genomskinlig som den ser ut att vara på bilden). En dröm i mina ögon. För att göra den mer till min klänning kommer jag att låta göra om den en smula och byta ut livet, se bilden i vänstra hörnet. Det är viktigt för mig att klänningen ska behålla sin karaktär trots ändringar och därför har jag valt ett liv som både känns modernt men som fortfarande behåller klänningens tidsanda.


My dress - a vintage lace dress from the 1950's. I will change the top (see the picture to the left) to make it more me, but  otherwise its perfect.


En regnig dag




Be Pride






Klockan 13.00 idag går startskottet för årets
Prideparad, så jag hoppas att alla homofober har gå och gömt sig i garderoben, för idag är det regnbågens färger som exploderar över Stockholm! Hade gärna varit där och kikat, men denna helg spenderas på landet med nära och kära.


At 13.00 today the Pride parade starts its way trough Stockholm. I wish I was there, but I'm spending my weekend at the countryside with family and friends.


Lite sent...







P.g.a.
tekniska problem så blev det ju inga bilder på min SATC-premiärsoutfit. Men nu verkar PS fungera igen, så här kommer bilderna som utgör en lite annorlunda Fabulous Friday. En äkta 50-tals vintageklänning som jag fyndade tillsammans med min blivande brudklänning (bilder kommer) på "Saker och ting". En underbar butik som definitivt är värt sitt besök trots sin begränsade yta. Toppade klänningen med ett par kornblå skor från Zara och slängde min svarta skinnjacka över axlarna. Man kan säga att jag såg riktigt Chic ut, så Chic så att jag fick en komplimang av Charlotta för min klänning.


Due to technical problems I never had the chance to show you my SATC premier outfit. But here it comes: A 50s vintage dress, blue mules from Zara and I topped it of with my black leather jacket.


RSS 2.0