En bild säger mer än tusen ord



Mode handlar inte bara om utseende och kläder. Oftast ligger det något mer än bara yta bakom modet och trenderna. Det handlar om att förmedla en känsla med hjälp av uttrycksmedel som kläder och smink. Men för att vi konsumenter ska kunna anamma den rätta känslan gäller det för modeindustrin att kunna förmedla dessa känslor i rätt forum. Tidningar är ett av dessa forum som når ut och täcker upp många kundsegment. Fokusen kommer då att ligga på bildernas utformning. Vissa modeföretag väljer att satsa på kända ansikten, stora fotografer och duktiga stylister. Medans andra väljer att uttrycka sig i form av illustrationer.

Jag har alltid haft en förkärlek till modeillustrationer och bilder i media. Tycker att det är ett ypperligt sätt att förmedla känslor och upplevelser till läsaren. En av mina absoluta favoriter bland svenska illustratörer är Karin Mårtensson. Ni känner säkert igen hennes verk från bl.a. Habit, Darling och Damernas Värld. Hon kännetecknas av sina otroligt socker söta figurer, som hon på ett klockrent sätt presenterar i sitt rätta sammanhang, med hjälp av enkla linjer och sparsmakad färgsättning.
www.karinmartensson.com

   

Kommentarer
Postat av: Mimo

Jag har skrivit ut tre bilder som ser ut att vara av henne. Jag är bara ledsen att jag inte minns vart jag hittade dom :-/

Postat av: Linn

Hur mycket betalade du för din Alexander Mcqueen sjal? Tittade lite på ebay och där finns ju en del men dom ligger väldigt olika i pris. Lite nyfiken bara :)

2006-02-08 @ 15:38:38
Postat av: Sophie

Linn: Maila mig så ska jag berätta det! Gillar inte att diskutera pengar så här över bloggen ;)

Mvh Sophie♥

2006-02-09 @ 14:19:33
URL: http://sophiesfashion.blogg.se
Postat av: Sophie

Linn: Glömde tala om min mailadr: [email protected]

2006-02-09 @ 14:20:52
URL: http://sophiesfashion.blogg.se
Postat av: Carin

hej! Superfina illustrationer. Jo, en fråga: Jag har precis skaffat mig en blogg och jg undrar dels hur man länkar ett enskilt ord i texten till en bild/hemsida och dels hur du lägger in miniatyrer av bilder länkade till en större version? Vore extremt tacksam för svar :)!

2006-02-09 @ 18:24:26
Postat av: Fancy Desire

Härliga bilder!
Fancy Desire

2006-02-10 @ 13:24:37
URL: http://www.fancydesire.blogg.se
Postat av: Sophie

Carin: Markera det ordet som du vill länka och sedna går du upp menyfältet på din blogg och klickar på bilden av en kedja, som det står länka på och följ instruktioner som följer. För att få en mindre bild väljer du en minder bild i samma veva som du publicerar den.

Lycka till!

Nästa gång får du gärna lämna din bloggadr. så att jag kan spana in den!;)

Mvh Sophie♥

2006-02-10 @ 15:21:38
URL: http://sophiesfashion.blogg.se
Postat av: Tess

http://www.art-dept.com/illustration/index.html där har du en massa andra personer som skapar sådana här underbara saker =)

2006-02-16 @ 08:38:38
URL: http://Flutur.Blogg.se
Postat av: Sophie

Tack Tess! Å va kul! Ska genast spana in!

Mvh Sophie♥
www.sophisticatedsophie.se

2006-02-16 @ 08:44:05
URL: http://sophiesfashion.blogg.se
Postat av: Jessica

åh jag äälskar också modeillustrationer! Liselotte Watkins är en av mina favoriter :)

2006-02-18 @ 20:10:31
URL: http://jessjess.blogg.se
Postat av: Onlineshops

Shoppa online? - Prova våran website med nätbutiker av olika kategorier och med sidor för Sverige, Danmark, Norge, United Kingdom och United States

2007-08-06 @ 12:20:37
URL: http://www.onlineshops.no

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0