Hembakade kanelbullar

Bullar
150 gram smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 dl socker
1/2 tsk salt
2 tsk stött kardemumma
14 dl vetemjöl
Fyllning
150 g smör
1 dl socker
2 msk kanel
Till garnering
1 ägg (lätt uppvispat)
pärlsocker
Smält smöret. Tillsätt mjölken och rör ut jästen. Häll i socker, salt och kardemumma. Baka i vetemjölet (spara ca 1 dl till utbakningen). Knåda degen ordentligt och låt jäsa under duk i 30 minuter. Arbeta sedan degen igen på bakbordet (använd det sparade mjölet). Dela i två delar. Baka ut med mjöl och kavla till tunna fyrkanter. Bred på fyllningen och vik fyrkanterna dubbla. Skär i 2 cm tjocka strimlor, tvinna och snöra ihop till en bulle. Lägg på smord plåt och jäs under duk i ytterligare 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg, strö över pärlsocker och grädda i 250 grader i 5-8 minuter. ♥
Mums så gott det ser ut!
Mmm inte helt fel :)