Lakritstryfflar och julstök
Idag julstökar jag och donnan här hemma. Försöker hinna med så mycket som möjligt, så att vi hinner varva ner lagom tills julafton. Känner inte för att stressa på den heliga dagen, utan då ska man bara njuta av sin familj och äta praliner. Och praliner är precis vad vi gör idag, närmarebestämt världens godaste lakritstryfflar, t.o.m. min mamma som inte gillar lakrits älskar dessa. De är så goda och enkla att göra, att det vore en skam att undanhålla er receptet, så här kommer det!
♥ 2 dl vispgrädde
♥ 10 st Käck lakritsstänger
♥ 200 g mörk choklad, 70 %
Garnering
♥ 100-150 g mörk choklad, 70 %
♥ Flingsalt efter tycke och smak
Koka upp grädden i en kastrull, tillsätt Käcken och låt sjuda tills den smälter. Ta kastrullen åt sidan, rör ner chokladen. Häll smeten i en form, låt svalna i rumstemperatur och låt den sedan stelna i kylen ett par timmar. Smält chokladen till garneringen i mikron eller vattenbad. Skär tryffelblocket i lagoma bitar som doppas i den smälta chokladen. Lägg bitarna på bakplåtspapper och strö över flingsaltet innan chokladen har stelnat. Dessa godingar förvaras helt i kylen. Ät och njut! ♥
Vilka superfina!!
oj oj oj vad gott det lät!!
god jul, fina du!