Prinsessan Leia på vift



Prinsessan Leia
Har en lite hang-up när det kommer till hår just nu, kan ha att göra med att det var ett tag sedan som jag klippte mig… Men innan jag låter lockarna falla så kanske man ska satsa på denna frisyr som syntes både här och där bland publiken under Stockholm Fashion Week’s visningar, samt hos The Sartorialist!
 


Lovely hair hairstyles in the audience at the Stockholm Fashion Weekand and at The Sartorialist! Perhaps I should try this hairstyle before I give up this long hair I have now?!


Mer metallic



Kan inte sluta tjata om det här med metallic trenden, det finns ju så mycket fint! Här har ni fyra underbara exempel på denna trend. Skor från Costume National och Balenciaga och väskor från Marc Jacobs och Chanel, allt i guld.
Guld skor och väskor
Många kan nog uppleva denna trend som svår buren och kanske lite smått skrämmande. Men en trend är en trend, dvs. något övergående och något som man absolut inte behöver hoppa på om man inte gillar den. En annan sak som också är värd att poängtera är att när det kommer till trender så bör man inte köpa hela konceptet. I detta fall med metallic trenden så kanske man bör tänka en eller två gånger då man bestämmer sig för att dra på hela guld overallen. Ett par skor eller en väska räcker mer än väl för att visa vart man står gällande metallic trenden. (Btw sa jag att jag beställde ett par
silvriga tights i förra veckan?)

Don’t over do the metallic trend, no mater how gorgeous it’s! Accessorises like shoes and bags are more than enough! (Btw did I tell you that I ordered the silver tights last week?)

Länkar



Silver ballerinaskor från French SoleHej alla mina kära läsare!

Får många frågor om vart man kan hitta och köpa både det ena och det andra som jag skriver om. Men tyvärr har jag inte alltid tid att svara på alla. Vet inte om det riktigt fram går, men ALLA ord som är svarta och feta är länkar, klickar man på dem så hittar man oftast svaret på dessa frågor, som t.ex. vart man kan köpa
French Sole’s ballerinaskor eller metallic tightsen som jag skrev om i förra veckan. Testa och klicka, ni lär inte bli besvikna! Hittar ni fortfarande inte det ni söker så är det klart att ni ska fråga, men oftast finns svaren på era frågor i mina inlägg!

Mvh Sophie♥

Organisk haute couture



Organisk haute couture

Bara under det senaste året har miljön kommit mer och mer i fokus för att bara explodera de senaste månaderna i och med alla nya rapporter. Och modeindustrin är ju inte sena att haka på, jag vill inte säga trend för jag tror att detta är något mer långvarigt än så, utan lifestyle kanske är ett bättre ord. Style at Sthlm presenterade i och med detta en utställning vid namn ”Organic haute couture”, där kända modedesigners ställde ut sina ekologiska kreationer. På bilderna är det Anja Hynynen, Lovisa Burfitt och Vond’s skapelser.

”Organic haute couture” at Style at Sthlm with creations from Anja Hynynen, Lovisa Burfitt and Vond.


På topp



Var lite inne där ett tag att skaffa mig en sådan härlig tant-turban, som egentligen bara är en draperad och förklädd hatt. Finns massor att välja bland på Ebay. Men nu känns det tyvärr inte så hett längre, med tanke på att H&M’s samarbete med Madonna har utkristalliserat sig i bl.a. en turbanhatt. Så mina nya tankar kring hattar florerar numera kring hattar med flor. Dock en gammal trend om du frågar tjejerna på Spyan. Vet däremot inte om det är riktigt min stil eller om jag ens vågar. Men fint är det i alla fall!

Flor x3

Forget all about the trendy turbans (H&M and Madonna has all ready done one), now it’s hats with net veil’s that’s the hit, at least if you ask the club kids in London and at Spybar in Stockholm.

Holographic night



Smått o gott
Efter en hård dag på jobbet (löningshelg på H&M i Stockholm city, det är tufft trust me!) så tänker jag unna mig själv lite härlig lyx med me-time på hög nivå resten av kvällen. Tillsammans med senaste Vogue, Karl Lagerfeldt’s favoriter i högtalarna och Chanels Holographic på naglarna så kan det ju inte gå fel!

Chanel Holographic nail polish

Me-time with Vouge, Karl Lagerfeldt’s favourite songs and some of me new Chanel Holographic nail polish and the night can’t go wrong!

Förstört varumärke



Wedins/Rizzo satin sko

Hur man förstör ett välkänt varumärke; Om man vill vet hur man INTE ska göra då man vill bygga ett varumärke kan man titta vad Wedins har gjort med de välkända och omtyckta varumärkena Rizzo och Don & Donna. (För er som inte redan vet det så är det Wedins som idag äger både Rizzo och Don & Donna.)

Numera säljs skor med Don & Donna’s logga på Wedins – himmelriket för dem som gillar plastskor till låga priser! Och Rizzo’s kvalité ska vi ju inte ens prata om! Inte nog med det, idag säljer Wedins samma skor som Rizzo, tex. den på bilden. Då kan man ju fråga sig varför man ska köpa skorna på fina gatan överhuvudtaget när man kan hitta samma sko i plastriket?! En otroligt tråkig historia om ni fråga mig!

How to destroy a well know brand; Just look what Wedins did to Rizzo and Don & Donna, a very said story if you ask me!


Metallic tights



American Apparel metallic tights

Ibland kan jag få lätta hang-ups på saker och ting, i detta fall gäller det metallic tights. Sågade det totalt och hånskrattade åt den trenden i slutet av förra året. Jag gillar inte ens tights egentligen, känns ju som om det är pyjamasbyxor man är ute i! Men nu måste jag ju erkänna att jag tycker att det är rätt läckert med metallic tights, speciellt efter att ha sett det bl.a. på Dagmar’s visning för kommande höstkollektion, så snyggt kombinerat med sköna stickade koftor. Själv tänkte jag mig ett par silvertights med en, gärna sliten, stor collagetröja i gråmelerat med ett par små svarta ballerinaskor i vår. Så såga mig gärna om ni vill, jag har också varit i den situationen!

I’m having a hang-up with metallic tights right now. Strange because I didn’t even like it before!


Don't disappear Mr Jacobs



Marc Jacobs förändring

Neeeej! Försvinn inte Mr Jacobs! Visst ska man ha en hälsosam livsstil, röra på sig och äta rätt osv. Men helt ärligt så är jag inte säker på om jag gillar Marc Jacobs nya nerbantade look. Jag är väl lite små tråkig men jag gillar den gamla Marc utan slimmade och hypade tonårs t-shirtar! Hoppas att hans ?nya jag? inte smittar av sig på hans kommande kreationer!

Please don?t disappear Mr Jacobs! I liked the old Marc Jacobs better, with out the slim teenager t-shirts!


 


Azzedine Alaïa coat



Azzedine Alaïa lackkapa

Ser att jag inte är den enda som är en
hängiven anhängare av lack just nu. Till fan-cluben kan jag även räkna in franska Vogue’s chefredaktör Carine Roitfeld, som besökte New York Fashion Week i denna underbara lackkappa från Azzedine Alaïa. Helt fantastisk om jag frågar mig! (Bild: Bill Cunningham /Times New York)


I just worship the editor of French Vogue, Carine Roitfeld’s gorgeous Azzedine Alaïa coat!


Time flies



Linda Evangelista 1992

Det är inte bara tiden som flyger i väg, speciellt när man tänker på att dessa bilder av Linda Evangelista tagna av Peter Lindbergh för Harpers Bazaar 1992, även så modellerna och deras karriärs livslängd. Hade Linda satsat på en karriär inom tex. bankvärlden hade hennes högsta topp kanske varit nu efter 40. Men i modellbranschen har man nått pensionsåldern för länge sedan! Fast åt andra sidan vem tackar nej till några ”korta” år med massor av jobb och hårt slit med en lön som inte går av för hackor?!

Själv tycker jag hela modellbranschen är helt förvrängd, för inte vill jag se små tonåringar som knappt är torra bakom öronen strosa runt i de plaggen som jag sedan kanske kommer att köpa. Har svår att identifiera mig med dessa trådsmala fjortisar utan former. Nä, tackar vet jag riktiga kvinnor med riktiga bröst och rumpor som tex. Linda! Så låt oss trösta oss med dessa underbara bilder i stället!

Time flies and so does the super models career. I miss Linda Evangelista and the other super models that actually looked like real women with breast and butts and not like skinny teenagers! But we can always comfort our self with these lovely pictures taken by Peter Lindbergh for Harpers Bazaar 1992.


Ops again!



Silvriga Zara skor

Jag kan inte riktigt förklara min svaghet för skor, men det kanske bara är att acceptera att jag ständigt förälskar mig i nya par. Min senaste romans hittade jag på Zara i söndags. Ett par silvriga små flats med gnistrande stenar i svart och vitt. Dessa kommer att vara helt perfekta till ett par ner klädda svarta jeans och en vit t-shirt i sommar!

Ops again! Sophie’s in love and that’s means more shoes from Zara!


En liten fråga



Kate Moss jeans

"Hej Sophie!
Jag måste ha vida jeans med hög midja. Såg en bild på Kate Moss, instoppad blus. Har du någon tips var köper jag sådana. De ska vara ljusblåa, urtvättade. Det är väl rätt i tiden. Kram Edyta PS. Tack för alla fina tips. Du är en stor inspirationskälla för mig."

Hej Edyta!

Vad roligt att höra att jag inspirerar dig! Det är det som är tanken med min lilla blogg! Nästan exakt sådana jeans som du är ute efter hade faktiskt H&M (Trend) förra sommaren och början av hösten, om jag inte mins helt fel. Men det hjälper ju inte dig NU! Vet inte hur mycket pengar du hade tänkt att lägga på jeansen, men 18th Amendment har ju ett par som kanske skulle va något, dock går de på $310.... Annars har Asos även ett par liknade för en humanare penning.

Men om jag vore du så skulle jag ha lite is i magen och vänta tills mer av vårmodet kommer in, man vet aldrig vad som dyker upp! Det är ju trots allt bara februari än så länge! Eller vad säger ni andra? Lycka till och är det något så är det bara att höra av dig! Med vänliga hälsningar Sophie♥


J. Dauphin



J Dauphin

Ni som läser min blogg vet ju säkert vi det här laget att jag just nu är hel insnöad på lackaccessoarer. För hoppningsvis så tycker jag om lack även denna kommande höst, för bland accessoarerna kunde man hitta en och annan lackdetalj. Det var även på så sätt som jag fick upp ögonen för det ny etablerade svenska märket J. Dauphin som har gjort alla de snygga accessoarerna här på bilderna.

Lack blandat med svart skinn och guld kedjor och nitar på ett väldigt smakfullt sätt. Tjejen som ligger bakom J. Dauphin har bl.a. jobbat för Fendi så man kan ju förstå att hon kan sin sak. Men märket har inte bara accessoarer ut även snygga jeans med skinndetaljer och toppar med avtagbara lackdetaljer. Än så länge är det bara en butik som säljer J. Dauphin och det är Riddargatan 12 i Stockholm, men till hösten är det förhoppningsvis fler! Så det håller jag tummarna för!

Lots of nice accessories from the new Swedish brand J. Dauphin!


Style at Sthlm 2



Gram tröjor

Lovade ju igår att dela med mig av mina upplevelser från gårdagens modemässa, så följande inlägg kommer alla att vara där ifrån.

Blev glatt överraskad när jag insåg att
Gram (som annars gör endast skor) kommer till hösten satsa på sköna merinoulls tröjor, med underbara motiv som solglasögon eller ett par sneakers runt halsen. Ett måste i min garderob i höst!

It’s hard not to love Gram’s charming merino wool jumpers!


Vill du vinna?



Ja, ni som har följt mig under Stockholm Fashion Week här på min lilla blogg och på Aftonbladet vet nog vid det här laget att alla bilder som jag har tagit under modeveckan har jag tagit med min nya Nokia N73 mobil. Måste säga att jag är grymt överraskad över denna mobils kapacitet och jag tror att ni är många där ute som är villiga att hålla med mig om bildernas kvalité!

Nu ger Nokia tillsammans med Aftonbladet dig en ny chans att vinna en Nokia N73! Så varför inte slå till?! Vad har du att förlora? Din gamla mobil? Hur tävlingen går till hittar du här. Lycka till girls!

Bästa stilen

Style at Sthlm



Style at Sthlm

Var idag ute på Stockholmsmässan och besökte modemässan
Style at Sthlm tillsammans med Pär. Under Style at Sthlm igår även Nordens sko- och väskmässa, Rookies och Players, så det var en salig mix av olika stilar och trender samlade under ett och samma tak. Blev glatt överraskad att finna Camilla Norrbacks kollektion där, från gårdagens visning. Passade på att klämma och känna. Blev så klart ännu mer övertygad om hur mycket jag gillade alla plaggen!

Har ni möjlighet att ta er till Style at Sthlm så får ni absolut inte missa Best of Stockholm Fashion Week, som är en modevisning med en de bästa godbitarna ur några utvalda visningar från veckan som har gått. Bilderna ovan är där ifrån och imorgon kommer jag att lägga ut fler bilder från mässan och visningen.


Style at Sthlm

The Best of Stockholm Fashion Week is a fashion show with some of the best show’s from Stockholm Fashion Week, which you can find at the Stockholm fair.

Camilla Norrback a/w 07



Jag är förälskad! En underbart romantisk kollektion (utan att för den delen ha gulliga små rosor och annat rysch pych) med feminina plagg som är smickrade för de flesta figurer har Camilla Norrback knåpat ihop. Härliga materialval så som siden och ull, färgerna var rätt snälla i benvitt, svart, grått och en underbart ljus hallonrosa ton.

Camilla Norrback a/w 07

Och halleluja, detta var första gången på länge som jag upplevde det som om modellerna faktiskt kunde gå ordentligt! Kan i och för sig ha att göra med att musikens takt var lite långsammare än andra visningar. Men vad gör det när man får lite längre tid att beskåda de underbara plaggen?!

Sen så skulle jag även gärna passa på och tacka Ebba von Sydow att hon inte kom, vilket ledde till att jag fick hennes plats på första raden tillsammans med Mia! Men samtidigt trist för Ebba att hon missade en så fin visning!

I’m in love in Camilla Norrback's a/w 07 collection!


Nakkna a/w 07



Nakkna

Vilken ljusshow, eller ska jag kalla det för mörkershow?! Men jag är inte säker på om jag skulle kalla den för en modevisning, snarare snygg och konstnärlig PR från Nakknas sida! Större delen av hela visningen föregick i mörker med ljusstrålar där modellerna stod i. Men det bästa kom nog efter andra halvan, då det dök upp en form av ljuspyramid som modellerna stod i och såg så där härligt dunkla ut som bara Nakkna klarar av.

Den ”otippade” och dominerande färgen var så klart svart (en vit draperad smal klänning och en vit blus var det ända som bröt mot allt det svarta), något som gjorde det ännu svårare i mörkret att faktiskt se vad modellerna hade på sig. Siluetten var slank, långa koftliknade överdelar och förkorta byxor med lackskor (härligt, härligt!) för männen och en del draperade kreationer och pennkjolar för donnorna.

Nakkna hade a spectacular lightshow! But I’m afraid that all the black cloths didn’t do their best in the dark….♥


Minimarket a/w 07



Minimarket 1

Det är inget snack om saken att det var Minimarkets visning jag nyss var på. Tycker att man kan se deras tydliga stil genom hela kollektionen, t.o.m. höstens (06) rutiga jacka fanns i ny tappning (ovan, andra bilden från vänster) och systrarnas typiska ”Anne på Grönkulla”-frisyrer hade även modellerna fått.

Även i denna kollektion var det mycket svart och en del grått. Den mest utstående accentfärgen var absolut den kanariegula som återkom i både toppar och strumpbyxor. Feminina snitt och mönster val, tulpankjolar, en del korta shorts och en och annan byxdress (något som ni kan glömma att jag någonsin kommer att sätta på mig hur modernt det än blir!) och haremsbyxor/chinos. Blommönstrat kommer vi inte ifrån när det gäller Minimarket, denna gång i form av ett par byxor, men inte emot mig!

Minimarket 2
A really lovely and typical Minimarket collection with their special Minimarket touch!

Frisyrer



SFW Frisyrer
Själv avundas jag i smyg de tjejer som tar sig tid att för söka göra något åt sina små huvudstrån i form av fina uppsättningar, för på mig har frisyrerna en tendens att trilla ner så fort jag har gått utanför dörren. Men här ser ni tre tjejer från gårdagens visningar, som har enligt min mening gjort underverk av fina håruppsättningar. Och vill ni se mer av folket på visningarna så kan ni spana in min Aftonbladetblogg här!

Lovely hair hairstyles in the audience at the Stockholm Fashion Week! I wish I’d the patients for something like that!

Pour a/w 07



Pour
Svart, svart och ännu mer svart bjuder Pour på inför hösten 07. Men inte mig emot! För vad är inte mer lätt matchat och smickrande än svart?! Kollektionen kändes väl gjord och sammanhållen. Otroligt mycket snyggt som föll mig precis i smaken!

Känslan är skönt tuff, hård och samtidigt lite rå, med en armé liknade stil, t.o.m. en otippad mörkgrön kamouflagejacka hade smugit sig in i kollektionen. Mycket skinn men MC-inspirerande stuk, utan att för den delen ha vadderade armbågar. Och sorry att jag tjatar om det, men även här syntes huvorna i olika storlekar för både män och kvinnor, d.v.s. ett måste i höst (om jag inte har tjatat ut det till dess)! En och annan slängkappe liknade cape hade fått komma med och gav kollektionen en lagom dramatisk och mystisk känsla.

Pour x 8

 Pour a/w 07: Black, black and more black, with a touch of army style and lots of nice leather garments that would be just perfect in my wardrobe this autumn!

Ops!



Ops! Ett par till, till min samling… men jag kunde ju inte låta bli, de var ju så fina! Lite lätt Prada inspirerade. Hade det inte varit så förbaskat kallt hade jag nog trippat runt med dessa på modeveckan, men det är ju bara att glömma med tanke på all snö!

Prada inspirerade Zara skor
Skulle vilja passa på att tacka Victoria B på Zara på Hamngatan som hjälpte mig hitta den bortsprungna vänster skon. Zara ska vara stolt över att ha en så trevlig och service minded personal som Victoria!
 

Ops! Another pair of shoes in Sophie’s closet!


Dagmar a/w 07



Dagmar a/w 07 1
Dagmar har alltid legat mig vart om hjärtat. Det kan kanske ha att göra med att jag har följt dem från starten, då en av mina tjejkompisar är nära vän med den äldsta systern i designer trion Dagmar. Eller så har det att göra med att jag är en sucker för stickat i alla dess former!

Dagmars höstkollektion var absolut ingen besvikelse denna gång heller, tvärtom! Deras visning tillhör en av mina favoriter so far, so good på modeveckan. Väldigt feminint med mycket korta kjolar och söta små klänningar och så klart mycket stickat, en del asymmetriska skärningar i form av kort fram och längre bak och i vissa fall visa-magen-kort. Vet inte om det hade att göra med att vi i publiken satt ganska lågt ner, men jag upplevde det som benen att var i fokus hos Dagmar, mycket ben och mycket tights. Tights i någon slags skinnimitation och tights i metallic, så ni som funderar på att lägga vantarna på ett par metallictights till våren gör helt rätt för de kommer att hänga med även till hösten. Till och med jag som har varit lite negativ till dessa rymdtights blev riktigt sugen!

Dagmar a/w 07 2

Legs were in focus at the Dagmar show, short skirts and metallic tights! So get your hands on a pair of the metallic tights this spring and you will still be hot in the autumn!

Hope a/w 07



Modefärgerna på hösten brukar ju oftast gå i mörka toner, t.ex. svart och mörkgrönt, lika så var det hos Hope inför hösten 07. Men det speciella med Hopes färgval var att de hade vågat sig utanför de standardiserade gränserna  för höstfärger när det kom till accentfärger! De hade valt orange! Nu pratar jag inte om rostfärgade nyanser av orange utan mer åt Vägverkets orange a la Hermes orange. Något som föll mig helt i smaken! Dock har jag svårt att se mig själv i orange strumpor med förkorta byxor, men tanken är ju lekfullt härlig!

Hope a/w 07

När jag tänker tillbaka på kollektionen och försöker sammanfatta den lätt så skulle jag vilja säga Charlie Chaplin. Vad som får mig att tänka i de banorna har nog att göra med de söta små plommonstop liknade hattarna som både killarna och tjejer bar. Eller så har det kanske att göra med de korta byxorna och de grova kängorna, eller lite av allt! Tights och huvor var även representerade på Hopes visning, så jag antar att det kommer vi att se mycket av nu i höst! Håll ögonen öppna för i morgon lägger jag ut bilder på mina två favorit visningar hittills, Dagmar och Pour!

Hope’s a/w collection made me think of Charlie Chaplin, with all the dark colours, bowlers and boots with trousers that are to short. I cant help it, but I really love Hope’s choice of accent colour, Hermes orange! 

Aftonbladet intervju



Aftonbladet intrevju

Ni som undrar lite om vem jag är och min syn på hela modeveckan kan spana in denna lilla intervju med mig på Aftonbladet.se! Kanske inte jordens bästa och smickrande bild på mig så här i vintermörkret, men tro det eller ej tagen med en Nokia N73! Och glöm inte att spana in min Aftonbladet blogg där jag följer Stockholm Fashion Week och alla visningarna!

 

You can find a small interview with me right here, but I’m afraid it’s in Swedish….♥


Carin Wester a/w 07



Carin Wester - Manlig humor
Man kan inte beskylla Carin Wester för att inte ha humor, för det är något som den kvinnan måste ha mycket av, speciellt med tanke på hur de manliga modellerna såg ut! Skulle nog vilja kalla dem för överdrivna små farbröder med för stora tröjor, bl.a. blåa peruker och halsdukar i form av jätte flugor. På något lustigt sätt upplevdes dessa små herrar lite smått japanska, något som kanske inte var så konstigt med tanke på att det fanns viss underton av japanska influenser både i plaggens snitt, färg- och musikval.
Carin Wester
De kvinnliga modellerna däremot kändes mer allvarliga med sina huvor (något som verkar vara en återkommande trend bland de svenska modeskaparna denna höst.). Carin leker med volymen och den slanka siluetten på ett ypperligt sätt och piffar till det hela med sin snygga accentfärg kornblått. Alla visningsbilderna är tagna med Nokia N73. Med tanke på att jag kanske inte hade den bästa placeringen, minst 15-20 meter från catwalken, så måste jag säga att jag är glatt överraskad av kamerans kapacitet!

Schedule of the day



Blod, svett och tårar
Gårdagen var minst sagt händelserik! Och jag räknar kallt med att denna kommer att ligga i samma tempo. Det ringde precis en journalist från den nystartade teknik tidningen ”Din Teknik”, som försökte att få en intervju med mig denna vecka angående mina blingade mobiler, men som denna vecka ser ut nu så fick vi ta den intervjun på måndag istället, så nu är det bara att hålla tummarna på att det funkar med hans fotograf. Men annars så kan vi ju alltid använda oss av min nya mobil, Nokia N73! Måste säga att jag är glatt överraskad över denna mobils kapacitet. Och för er som inte vet det så kommer jag att fota under hela modeveckan med just denna mobil och blogga om det både här och på Aftonbladet.

Dagens schema ser ut om följande, kommer att bevaka Hope, Dagmar och Pour’s visningar och får se om jag hinner trycka in +46 också som startar idag. Och ni som inte fått några inbjudningar behöver ju inte misströsta utan ni behöver bara spana in min blogg här eller titta in på min Aftonbladets modeblogg senare i kväll för uppdaterade bilder på alla visningarna! Så håll ut!

The schedule of the day is to cover Hope, Dagmar and Pour’s fashion shows at Stockholm Fashion Week with my new Nokia N73 mobile phone. Check out my blog later to night for pictures from all the shows!

Diana Orving a/w 07



Diana Orving 1

Är du ett fan av Diana Orving’s kreationer? Då kommer du inte att bli besviken! Diana Orving är ju drottningen av draperingar och denna visning av kommande höstkollektion var inget undantag. Mycket svart, mycket draperat och mycket volym i material så som ull, viskos och chiffong. Feminint och smickrade för den dramatiskt lagda kvinnan. Svårt att inte tycka om med andra ord! Min personliga favorit är nog den högst upp till höger eller vänster eller den längst ner, å det är ju så svårt att välja!

Diana Orving 2
Vet inte om det är vetskapen om att Diana är ett självlärt underbarn (hennes mor är textilkonstnär så det kan ju ha något med saken att göra) när det kommer till sömnad och design som gör att jag älskar hennes kreationer, eller om det har att göra med den vilande mystiken kring hennes kollektioner. Själv har jag följt Diana enda sedan 2001 då vi på Kulturhuset hade en gemensam visning med andra blivande kreatörer och designers. På den tiden jobbade Diana mycket med applikationer, något som jag faktiskt kan sakna idag bland alla hennes härliga draperingar. Men man kan ju inte få allt här i världen! Jag får vara nöjd med att modellerna på gårdagens visning hade avundsvärt snygga lack stövetter.

Diana Orving is the Swedish answer to the child genius of design. I just can’t stop loving her black and dramatic creations’! If you also are a fan of Diana’s design, the you don’t have to worry because this show was no exception! Lots of black, lots of draping and lots of volume, it just can’t go wrong! ♥ 

Busy, busy



Boots Stockholm Fashion Week a/w 07 Första dagen på modeveckan satte igång med en rivstart för min del. 9.00 var det möte på PR-byrån Prime för genomgång av både det ena och det andra, bl.a. Nokia mobilen som jag vann och dess funktioner. Måste säga att jag blev mycket imponerad av dess funktioner som tex. bildredigering i mobilen! Till min hjälp hade jag Pär från Knut, som är expert på Nokia N73. Pär kommer även att vara med mig under vissa av visningarna, så honom kommer ni att få se mer av!

Klockan tre var det så dags för Stockholm’s mode veckas första modevisning på Berns, som invigdes av Diana Orving – det själv lärda underbarnet som även är känd för sina dramatiska draperingar. Kvällen avslutandes med en Japan inspirerade visning bestående av mycket volym, snygga siluetter, en nypa humor och en gnutta blå accent färg från Carin Wester. Och just nu sitter jag och klipper ihop bilderna från visningarna, som ni kommer att kunna se här hos mig och även på min Aftonblads blogg, som läggs ut i morgon bitti. Men till dess får ni hålla till godo med kvällens hetaste stövlar!

Busy day, but check in tomorrow for pictures from the Diana Orving and Carin Wester shows, from Stockholm Fashion Week! But until then you can always wish to be the owner of the night’s hottest boots! (I wish I was!)

Silver or Gold?



Att det är glansiga material och metallic som är hett nu, råder det nog ingen tvivel om där ute i stugorna. Men vad ska man välja, guld eller silver? Silver är nog det som är absolut det hetaste, i alla fall om man tittar på alla vårvisningar som frossar i de ädla metallerna. Själv har jag svårt att välja! Skulle kunna tänka mig ett par ballerinaskor i guld från French Sole och en Louis Vuitton Speedy i silver från deras Miroir kollektion a/w 06, men hur snyggt är det tillsammans på en skala?! T.o.m. och med damerna i New York har svårt att välja!

I guess that everybody knows about the metallic trend by now! But what will you pick, silver or gold? I don’t have a clue! And it looks like the ladies in NY don’t know either!
metallic trenden i NY
Picture: Bill Cunningham /The New York Times

Picture of the day



Vogue UK dec 06
Underbar bild från brittiska Vogue december 06, tagen av Craig McDean. Vad mer kan jag säga, jag älskar mode!

A wonderful picture form Vogue UK december 06, taken by Craig McDean. What more can I say, I love fashion!

I won!



Min Nokia N73

Jag brukar nästan aldrig vinna något, men den här gången var det så äntligen min tur. Jag har nämligen gått och vunnit en splitter ny Nokia N73! I vinsten ingår även att jag ska fota på visningarna på modeveckan, för att sedan blogga om det på Aftonbladet. Inte mig emot om vi säger så! Så nu kan ni se fram emot att följa modeveckan här på min blogg och på Aftonbladet!

Usually I’m the one that never has luck on my side, but this time it was different, because I just won a Nokia N73 mobile phone! And the price was also to write a blog at Aftonbladet (the biggest online paper in Sweden) and cover the Stockholm Fashion Week event by using the mobile phone’s camera and take the shots. So now you can look forward to follow the Fashion Week here at my blog!


Round and black



Runda Solglasögon s/s 07

Trots att vårens första värmande strålar knappt har visat sig och sommaren bara är ett minne blott från förra året så kan ni nu alla redan nu glöm Ray Ban’s Wayfarer’s. Ja, jag vet det är hårt men sant att dessa övervintrare till bågar knappt har fått sett solen innan de ska bli omoderna igen, eller rättare sagt uttjatade! Ska du vara helt rätt så är det runda och svarta bågar som gäller denna sommar! (Och inga ”a la Nicole R”!)

Forget all about Ray Ban’s Wayfarer’s! This summer it’s the round and black sunglasses that is the hit! (And a big no, no to “a la Nicole R- sunglasses”!)

 


Eduard tolkar Balenciaga s/s 07



Eduard Erlikh tolkar Balenciaga ss07 1
Har skrivit om Eduard Erlikh och hans verk tidigare och hans kreationer ligger mig varmt om hjärtat, både stil- och färgmässigt. Inte nog med att han har underbart sköna penseldrag han tolkar även en av mina favorit designers denna vår 07, nämligen Balenciaga. Titta och njut! 

I have mentioned Eduard Erlikh before. He is one of my favourite fashion illustrators and now he has made a interpretation of Balenciagas s/s collection 07. What a joy for me who loves both Eduard and Balenciaga!
Eduard Erlikh tolkar Balenciaga ss07 2

SF in English



Union Jack

På senare tid har jag märkt att jag har börjat få fler och fler utländska läsare, bl.a. genom mail och kommentarer. Något som är otroligt roligt och smickrande! Därför kommer jag från och med nu även försöka att skriva några rader på engelska till varje in lägg. Vi får se hur bra det går med den saken, med tanke på att jag stavar som en kråka, så jag hoppas att ni kan ha överseende med mina små kråkor!

I just want to welcome all of my non Swedish readers, from now on I will be writing some lines in English so that you also can understand and be a part of my fabulous blog. My spelling and grammar isn’t always the best, but I hope you will be able to cope with that!

Lots of love Sophie


Tillbaka till framtiden



Numero feb 07

Kommer ihåg när jag var liten och barnprogrammen på teve gestaltade hur man skulle vara klädd i framtiden. Detta gjordes alltid genom robotliknade kostymer i glansiga metallicmaterial. Är det kanske så att den framtiden har kommit nu? Man kan nästa tro det då man studerar de stora vårvisningarna för 2007. Mycket silver och prassliga material, även en del sportiga influenser i snitten kan man se. Tycker i och för sig att det börjar osa lite smått av 90-tal…

Var ju även bara tvungen att ta med en bild (till vänster) på februari månads snyggaste omslag med Dolce & Gabbanas hårdmetall-klänning, för att illustrera denna futuristiska trend. Är det bara jag som får vibbar av George Michaels 90-talsvideo ”Too funky” med Emma Sjöberg iklädd en liknade mundering? ♥



 

Metallictrend våren 07

Ännu mer lack tack!



Är ju som sagt helt insnöad på lackdetaljer just nu till våren. Fråga mig inte varför, brukar egentligen tycka att lack tillhör fest, jul och nyår, men allt det där har vi ju redan passerat! Men när jag tidigare i vecka var inne på Massimo Dutti, så kunde jag ju inte säga nej till dessa sötnosar med lacktå och häl. Vristbandet som för övrigt spås bli denna vårs stora skotrend, kan jag leva utan. Själv har jag ju inga fotomodells spiror till ben och ett vristband kapar tyvärr benets längd, så dessa sötnosar kommer jag ha till byxor. Men vad gör det när det är den lackade tå och det quiltade skinnet jag vill åt!
Massimo Dutti skor s/s 07

Cheap Monday a/w 07



Var igår på en mycket trevlig och väl organiserad visning på Nordiska Museet för Cheap Monday´s höst och vinter kollektion 07. Måste ju säga att jag blev glatt överraskad av deras kommande kreationer. Allt känns väl genomtänkt och man ser att Cheap Monday´s design verkligen har utvecklats, utan att för den delen ha tappat den där härliga Cheap Monday-känslan.

 

Ceap Monday a/w 07 visning

Kollektionens inspiration är tagen från två olika håll, den amerikanska teveserien Dallas med en mer skräddad look och 90-talets punk scen med sina klorin blekta tvättar. Färgerna går i svart, blått, en del brunt och vitt och så accentfärgen senapsgult. Siluetten är smal och fokus på accessoarer och detaljer så som benvärmare och huvor. Min personliga favorit ifrån visningen är nog de löst sittande linnena med riktigt djupa brottarryggar. ♥

My Creation



My Creation

Kan tänka mig att jag inte är den ända som allt för ofta önska att plaggen i butiken såg lite annorlunda ut än vad de gör. Finns alltid små ändringar som man önskade att man kunde göra, som att ändra färg eller material… Men nu har Zadig & Voltaire bjudit in oss kunder på designbiten. Nämligen genom att ge oss ett gäng valmöjligheter när det kommer till att designa vår egna cashmeretröja. Det som man har att välja mellan är, modell, färg och vad det ska stå på tröjan. Men smakar det så kostar det, om jag inte mins helt fel så lång detta lilla kalas på ca 3500 kr och en väntetid på ca en månad innan man får sin egen designade cashmeretröja. Men trots det avskräckande priset så måste jag ju erkänna att jag är lite smått sugen! ♥


Kvitto efterlyses



Ja, också var det nu ju vinter igen. Och så fort snön lägger sig så finns det bara ett alternativ för mina kalla små fossingar, Bally´s curlingkängor. Jag har haft sådana så länge jag kan minnas. Så nu när snön föll för någon vecka sedan plockade jag fram mina kära kängor och efter en eller två dagars användning inser jag att det är ett stort jack i rågummit på främre delen av skon. Något som jag definitivt vet att jag själv inte har vållat! Mina kängor är inte mer än ett och ett halvt år gamla och ett par Bally´s curlingkängor ska definitivt klara fler år än så! Tog därför en sväng förbi NK för att reklamera mina kära kängor i förhoppning på att jag skulle får ett nytt par. Men tji fick jag, fick ett otrevligt och blankt nej, eftersom jag inte hade något kvitto. Konstigt tycker jag med tanke på att det är Rizzo som är enda återförsäljare i Skandinavien av just Bally kängorna (vet det eftersom jag själv har jobbat 2,5 år på Rizzo). Så jag fick snopet gå hem för att leta reda på mitt gamla kvitto.

Jag har letat och letat över allt här hemma, utan att hitta just detta kvitto, jag blir tokig! Så därför utlyser jag nu en efterlysning av ett Rizzo/NK kvitto på ett par svarta Bally kängor i stl 37, köpa inom de närmsta två åren. Det behöver inte vara original, en kopia funkar lika bra! Snälla hör av er om ni råkar ha ett där hemma!
[email protected]


Den japanska vågen



Den japanska vågen hos Dior

Jag kan inte låt bli att förundras och förtjusas över var alla designers hittar sin inspiration! Denna gång ser man tydligt att John Galliano för Christian Dior´s couture visning (s/s 07) har inspirerats av den kända japanska vågen samt hela den japanska kulturen med sina söta små geishor och körsbärsblommor. ♥


RSS 2.0