Beklädda ben



Beklädda ben

Solen skiner och fåglarna kvittrat och det är riktigt varmt och härligt i luften. Men snälla ni, jag ber er, än vill jag inte se några torra vinter bleka ben i korta kjolar utan strumpbyxor! Blända oss inte än! Utan gör som tjejerna i New York och ta den lilla korta med ett par snygga och klädda strumpbyxor istället! Bild av Bill Cunningham.

Don't show of you pale winter leg's just yet! Watch and learn from the New York girls instead! Photos by Bill Cunningham.


Vems väska?



Vems v?ska?

Är det någon där ute som vet vem som har skapat denna underbara lilla väska? Har sett den lite här och var i modesammanhang, men aldrig fått ändan ur vagnen och tagit redan på vem kreatören kan vara. En lagom stor väska med många bra fack att stoppa både det ena och det andra i, en riktigt användbar väska med andra ord! 


Is there anybody out there who knows where this lovely bag is from
? ♥


Don't over do it!



Silver
Visst är det härligt med ädla metaller, men det där med metallictrenden bör kanske inte överdrivas. Ett par armband och en väska räcker gott och väl! Bild av Davis Sims för W april 07.

It's always nice with silver and gold, but please don't over do the trend! A couple of bracelets and a clutch I more than enough! Photo by Davis Sims for W April 07.♥

Chanel inspirerar



Jag tolkar Chanel s/s 07

Oavsett vad vissa tycker om vad Karl Lagerfeldt har gjort med Chanels varumärke så har jag i alla fall alltid varit svag för hans fallenhet för de överdrivna loggorna och hans vulgära sätt att handskas med arvet efter Coco.

Genom att låta mig inspireras av Chanels accessoarer så vill jag passa på att visa hur man kan anamma den rådande metallictrenden utan att för den delen sätta på sig de mest hysteriska silver tightsen. Den silvriga lilla clutchen kommer från Madonnas kollektion för H&M och precis som väskan kommer även armbanden från H&M. Det enda som är Chanel är mitt nagellack.

I just want to show you how you can work with the metallic trend, with out putting on a pair of silver tights as I did. The silver clutch is from Madonnas collection for H&M and the bracelets are also from H&M, the only thing that?s from Chanel is my nail polish.


Lauren Hutton



Lauren Hutton

Över allt i alla tidningar ser man vackra och allt för unga tjejer. Är det så att efter att man har fyllt 30 år så glöms man bort? Själv tycker jag att det är super trist med denna fokusering på den unga skönheten. För mig har skönhet ingen ålder och Lauren Hutton är ett bra exempel på detta. Visste jag att jag skulle se ut som hon gör idag vid 64 års ålder, då skulle i alla fall jag se fram emot att bli äldre! Bilderna kommer från tyska Vouge's april numer och är tagna av Mark Abrahams.

Beauty don't have a expiry date and Lauren Hutton is a good example on that! Pictures from the German Vogue taken by Mark Abrahams.


Inspiration



Undrar var inspirationen kommer ifrån till Café senaste omslagsbild... Kan det möjligtvis vara från Robert Palmers gamla 80-tals video med låten "Addicted to Love" eller är det dom klassiska bilderna på SATC-tjejerna som ligger bakom?
Inspiration

Men jag måste säga att jag tycker det var ett bra initiativ från Café sida att ha dessa fem tjejer på omslaget. Lagom avklätt och snyggt. Trevligt att se dem tillsammans på bild. Fast vetskapen om att den är photshoppad tar tyvärr av udden med hela grejen. Men tänk om de alla kunde vara vänner precis som tjejerna i SATC!

Where do you think they got the inspiration for this cover? (All the girls are big media profiles in the fashion industry.) SATC or Robert Palmers video to "Addicted to Love" ?


Finner inga ord



Inez & Vinhood för Fr Vogue mars 07

Gråa och trista måndag mornar är aldrig kul, därför tänkte jag bjuda på underbara bilder från franska Vouge's mars numer tagna av Inez och Vinhood. Bilder som får en att längta bort till varmare breddgrader och underbart exklusiva boutiquer. Och för er som släpar runt på enorma och klumpiga väskor som sliter på axlar och leder, se och lär! Kuvertväskan är på väg tillbaka igen!
Inez & Vinhood för Fr Vogue mars 07
The clutch is on its way back. Lovely pictures from the mars number of French Vogue taken by Inez and Vinhood.

Vem där?



Min bild 


Får massor av frågor av er läsare, alltifrån vilket mitt favorit märke är till hur gammal jag är och vad det är jag läser på universitetet. Tyvärr hinner jag inte alltid svar på alla frågor, så jag tänkte ger er alla en chans att passa på och bombardera mig med frågor som jag förhoppningsvis kommer att kunna svara på. (Förbehåller mig dock rätten att inte svara på allt för personliga och påträngande frågor eller liknade.) Maila mig era frågor fram tills i morgon kl 18.00, så kommer jag att göra en sammanställning som publiceras under veckan.

Maila mig på
[email protected] och märk mailet med Frågor.

Mvh Sophie♥

Comback?



Overall x4

Overall, catsuit eller byxdress, kalla det vad du vill, men en sak som är säker är att den kommer smygande tillbaka från 80-talet, till min stora fasa. Den har synts både här och där på de stora visningarna, allt ifrån Stella McCartney, Lanvin, Ralph Lauren till Madonnas kollektion för H&M. Men för er som inte har plånbok för en silver stass från Ralph Lauren eller inte har orkat tränga er på löningshelgen för att få en glimt av satin overallen från Madonna, kan trösta er med att Topshop har ett relativt brett utbud av byxdressar i olika utföranden.

 

Hotter than hot, the playsuit /catsuit that we have seen at this summers catwalks. Some examples on that is Stella McCartney, Lanvin, Ralph Lauren and now Madonnas collection for H&M. But if you can't afford the garments from the catwalk, Topshop has got a wide range of good budget suggestions.


M som i Madonna



Madonna för H&M
Slängde ut en fråga i torsdags om hur ni trodde att Madonnas kollektion för H&M skulle gå och majoriteten av er trodde på flopp. Själv måste jag erkänna att även jag var inne på det spåret, speciellt med tanke på hur det gick för den där träningsoverallen som togs fram för Madonna förra året och att döma av reklambilderna för denna kampanj så kändes inte plaggen så där särskilt speciella.

Men så fel vi kan ha tjejer! Vilken succé! Har jobbat både igår och idag och hjälp vad vi har sålt! Puh som vi har slitigt! Men det har verkligen känts så bra att jobba med denna kollektion tack vare de stora kvantiteterna av varor. Alla (nästan) har kunnat få sin klänning eller vad det nu var som man allra helst ville ha. Inga sura miner från kunder trots otroligt mycket folk, trångt, långa köer till provrum och kassor. Jag vet inte om det har med att göra med att klientelet var äldre än vanligt eller att kläderna faktiskt har räckt till alla som vill ha sig en dos av Madonnas stil. Min teori om varför så många av er där ute trodde på flopp har med er ålder att göra. Madonnas kollektion verkar tilltala lite mer mogna kvinnor med en mer klassiks stil än oss hoppjerkor.

Men så här i efterhand när kollektionen har fått växa lite, så fanns det ju en och annan godbit som tex. en underbar vit paljettklänning, satin bombarjackor och den söta lilla clutchen i silver som fick följa med mig hem.

Puh, lots of hard but fun work for me this past few days with the new Madonna collection for H&M! I can't really say that the clothes are my cup of tea, but the collection hade some nice garments like the white sequin dress or the cute silver clutch that I laid my hands on.

Ny lackat



Jag gillar verkligen Mavalas nagellack. Kanske inte det bästa när det kommer till kvalitén, men de har ett bra utbud när det kommer till färger och de små flaskorna och det billiga priset gör att man aldrig behöver ha dåligt samvete då man kommer hem med fler flaskor än två.

Mavala naglar

Precis innan jul så hittade jag min absoluta favoritfärg på nagellack i Mavalas sortiment, vid namn Madras. En härligt mörkröd metallic färg. Tyvärr visade det sig att den tillhörde någon slags limiterad julutgåva. Är det inte typiskt när man verkligen hittar en favorit, så ska den försvinna lika snabbt igen! Men lite tur hade jag, för när jag var på Style at Sthlm mässan så ställde Mavala ut där och i samma veva sålde de ut en del av sina nagellack, var av Madras var ett av dessa lack. Så jag passade på att hamstra om vi säger så! Min pappa har lärt mig att gillar man något ska man alltid köpa flera, ett råd jag verkligen har tagit fasta på.
Mavala lack
Madras from Mavala is my absolutely favourite colour when it comes to nail polish. But it belongs to a limited edition, so I bought some extra bottles.

Stiletto



Om det är något som jag är riktigt svag för så är det modetidningar, helst utländska sådana. Klassiker så som Elle, Vogue och Harpers Bazaar är självklara då jag tar en sväng förbi Presstop (Pressbyrån) i Gallerian. Men precis lika intressant tycker jag det är att testa nya tidningar. Sist jag var där i förra veckan fick den franska tidningen Stiletto följa med mig hem, mycket tackvare omslagsbilden med den fina Prada stassen. En snygg tidning med bra modereportage som jag varmt kan rekommendera.
Stiletto
I love fashion magazines like Elle, Vouge and Harpers Basaar. Sometimes I like to try something new, so this time I ended up with the French magazine Stiletto, witch I really can recommend. Nice pictures and lots of lovely clothes and shoes.
 

PS. Glöm inte att rösta på mig, Sveriges bästa modeblogg! / Don't forget to vote for me, the best Swedish fashion blog!


Madonna för H&M



Idag för 50 minuter sedan släpptes Madonna's kollektion för H&M. Flipp eller flopp, vad tror ni?

Rösta på mig!



Sveriges bästa modeblogg

Nu har de nominerade bloggarna korats och jag är så otroligt glad och tacksam att jag får vara en av dem! Åter tack till er alla som har lagt till mig som favorit! Men nu är det upp till svenska folket att kora Sveriges bästa modeblogg på Aftonbladet, dvs. det är upp till er ALLA där ute att lägga er röst på er favorit. Rösta gör ni genom att klicka på den lila illa bilden här nedan eller gå in på Aftonbladet!


Sveriges bästa modeblogg



Vote here or click on the purple picture if you think I have Sweden's best fashion blog!


Vårkänslor



Vårkänslor

Just nu skiner solen utan för mitt fönster och för någon timme sedan så sopade de gatan. Där kan vi snacka om vårtecken! Skulle det inte vara så kallt hade jag låtit fönstret stå öppet för att lyssna på fågelkvittret, om det nu finns något sådant mitt i Stockholms city. Vill med hjälp av dessa underbara bilder tagna av Ruven Afanador för Elle, sprida mina vårkänslor till er andra. Titta och njut!

Lovely pictures from Elle by Ruven Afanador. Don?t they make you wish for spring?

Vårkänslor


Tack & Förlåt



Först och främst så vill jag tacka alla er som har lagt till mig som er favoritBloggprotalen. Jätte tack till er, jag uppskattar det verkligen ska ni veta! Hoppas nu att jag har ert stöd i den fortsatta tävlingen, dvs. då hela svenska folket får gå in på Aftonbladet och tycka till. Så gillar ni min lilla modeblogg, gör er röst hörd! (Än så länge verkar inte röstningsfunktionen ha kommit upp på Aftonbladet.)

Med detta inlägg vill jag även passa på att säga förlåt till er alla som har lagt till mig som favorit och jag inte har hunnit göra det samma med era bloggar. Trodde nämligen att jag hade idag på mig att göra det, men som det ser ut nu så har Sigge och Co redan korat de som går vidare till den stora omröstningen. Förlåt tjejer, jag är ledsen att jag var så slarvig med datumen!

Thanks for all of your support in the competition of choosing Sweden's number one fashion blog! But it's not over yet!


Inside my bag



YSL väska

Har tjatat på sötnosen Bryanboy ett tag nu om att han ska jobba på sin andra blogg, Inside My Bag. För visst är det något speciellt med att få kika in i en helt främmade människas väska. Så självklart bjuder jag på mitt bidrag till Bryanboys Inside My Bag! Och vill ni själva vara med och ge ett bidrag till Bryanboys lilla sidekick så är det bara att slänga iväg ett mail!

♥Yves saint Laurent Mombasa väska ♥Marc Jacobs plånbok ♥Stella McCartney parfym ♥Rosebud läppbalsam ♥Rosa blingad Ipod ♥Blingad Sony Ericsson mobil ♥Idébok ♥Almanacka ♥L'oréal läppglans ♥Chanel rouge


Help Bryanboy with his other blog, Inside My Bag and send him a picture of what's inside of you bag!  This is what you can find inside my bag!


Typiskt



Giles för Mulberry
Har länge gått och väntat på att Giles kollektion för Mulberry skulle komma in till butikerna, nu i mars. Ni som är trogna läsare av min lilla blogg vet ju vi det här laget att jag är helt insnöad på lack. Ledsen att jag tjatar sönder er! Och så i förra veckan så ringde de äntligen ifrån NK och sa att kollektionen hade kommit. Underbart tänkte jag!

Men, säger den trevliga tjejen som ringde, tyvärr så fick vi inte det svarta lackarmbandet som du så gärna ville ha.  Är det inte typiskt så säg! Nu när jag har gått och väntat på det där armbandet, nä då kommer det inte. Och inte går de att beställa över nätet heller? Men har jag tur så kommer de att sy upp flera, så nu är det bara att hålla tummarna. Men en sak som är säker och det är att Mulberry har fått ett rejält lyft tack vare Giles! 

PS Ni glömmer väl inte att lägga till mig som favoritBloggportalen!

Thanks to Giles, Mulberry is really hot again (if you ask me)!


Rösta på mig!



Bloggtävling

Hoppas att ni inte har missat att Sveriges bästa modeblogg ska koras! För att få vara med och leka ska man vara en av de 25 nominerade bloggarna som är valda som favoriter flest gånger på
Bloggportalen fram till den 21/3, där efter startar omröstningen! Spänningen är olidlig! 

Snälla alla gulliga och rara läsare av min lilla modeblogg, gillar ni det ni läser här hos mig gör er röst hörd! Skulle bli så otroligt glad om jag också fick vara med och leka med de stora tjejerna! 
 

Läs här och här för mer information!


Sol i sinnet



Marc Jacobs solglasögon 
Vilket underbart väder det har varit denna vecka! Jag njuter i fulla drag genom att ta härliga promenader i solens sken, dvs. så ofta som det går att komma ut när man hela tiden ska hänga med näsan över någon trist bok! Men det är när solen tittar fram som man börjar se över sitt innehav av solglasögon.

Är ju lite små sugen på att köpa mig ett par nya, men jag vet inte riktigt vad jag vill ha. Pilotbågar är ju alltid klassiska och jag har allt för länge spanat på dessa från Marc Jacobs, som jag hittade hos
Otticanet. Någon som har erfarenhet av Otticanet eller har tips på andra bra nätbutiker med solglasögon? För det är ju verkligen en djungel där ute med nätbutiker som säljer just solglasögon!

I would like to have a new pair of sunglasses, but it's a jungle out there with web shops that sells sunglasses. Any suggestions who I should turn to?

Mer lack tack!



Lackv?skor

Jag har ju som sagt varit helt insnöad på lack i alla dess färger och konstellationer hela våren, så jag kan nog inte kalla mig för opartisk i frågan om lack som en trend. Fick nämligen en fråga av Kelly här om dagen, där hon undrade om jag tyckte att hon skulle satsa på en lackväska nu till våren och mitt svar blev självklart att det tycker jag absolut att hon ska göra! För om man ska tro Sofia och Taru som var i Paris under modeveckan så var det lack på väskan man skulle ha och inget annat. Även Stockholm Fashion Week och kommande höst talade för lackaccessoarer så som lackskor både för damer och herrar. Så ska ni satsa på ett säkert kort inför våren och den kommande hösten så är det lackaccessoarer som gäller. Här har ni fem lite dyrare exempel på lackväskor från Chanel, Chloé, Jil Sander, Marc Jacobs och Prada, med det finns även många fina budgetvarianter bl.a. hos Zara och La Redoute.

Go for patent leather accessorises this spring! Trust me it will still be hot this autumn! Here are five examples with patent leather bags that will still work when the summer is over, Chanel, Chloé, Jil Sander, Marc Jacobs and Prada. But you can always find nice ones at Zara and La Redoute for a lower cost.


Den som väntar...



Silver tights

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, som man brukar säga! Här är i alla fall det som gömde sig i paketet, nämligen mina silver tights från American Apparel som jag beställde för ett par veckor sedan. AA kommer ju inte direkt bli kända för sin snabba frakt, men UPS killarna är ju alltid så gulliga när de plingar på dörren så det gör ju inget. Vet inte riktigt vad jag tycker, känner mig mest som en fet liten silverfisk i dom... Fast lite balla tycker jag nog att dom är ändå!

This is what was hiding inside of the package, my new silver tights from American Apparel.


Prada kjolen



Inte så konstigt att bloggar som The Sartorialist och Facehunter har blivit så stora. Personligen tycker jag att det inte finns något härligare än att se när modet tolkas av "riktiga" människor som faktiskt bär kläderna än när de visas upp på stylade catwalks och flashiga photo shots. Satin kjolen från Prada tycker jag är ett bra exempel på hur man kan ta till sig ett plagg och göra det till sitt eget, med hjälp av accessoarer och utstrålning!

Prada kjolar ss/07 x3

It's always nice to see the catwalk fashion out on the street with "real" peoples that wears the garments. The satin skirt from Prada is a good example on just that! No wonder why The Sartorialist and Facehunter are so big!

Paket



Vad kan det vara? Den som väntar får se! Lovar att visa i nästa vecka, så håll ut!

What can it be? I promise to show you next week!
AA-paket

Hårband



På tal om hår och frisyrer som jag nämnde tidigare i veckan. Vill man inte klippa av sig sina långa lockar kan man alltid skaffa sig ett hårband och piffa till sig med. En trend som sågs på många av vårens visningar, tom. Ashley har skaffat sig ett från Prada.
Hårband ss/07 + Ashley
If you're not into the trend with short boyish hairstyles, you can always go out and get your self a headband just like Ashley (in Prada) and this springs runway models. ♥

Fashion or art?



Mode eller konst? Bilder tagna av Frederique Verley, på allas nya favorit Agyness Deyn, för franska Vogue Beauty.

Vouge Beauty
Fashion or art? Agyness Deyn shot by Frederique Verley for French Vogue Beauty.

Pink lady



Rosa Essie naglar

Fick ett litet trevligt paket på posten för ett tag sedan från Blush, innehållandes bl.a. Essie nagellack i färgen Jam n' Jelly. En stark rosa färg med ett metallicskimmer som drar ytters lite åt blått. Trots all hype kring Essie nagellacken så har jag faktiskt aldrig testat dem och det ska bli mycket kul att se vad de går för. Än så länge har de absolut inte gjort mig besviken!

I have never tried the Essie nail polish that everybody is talking about, so it's about time I that I do. This time it's Jam n' Jelly colour, witch is bright metallic pink with some blue in it. So far I'm very pleased with it, so I can se what the fuss is about!


Numéro ♥ metallic



Kate Moss Numero

Det verkar som om tidningen
Numéro är helt såld på det här med metallic trenden. La för ett tag sedan upp en bild på Numéro's februari nummer med Dolce & Gabbanas hårdmetall-klänning och nu är det Kate Moss tur att pryda den japanska utgåvan av Numéro's april nummer i klädd endast Balenciaga's metallic byxor. Och som vanligt gör hon det med bravur!

Kate Moss in the Balenciaga metallic trousers at Japanese Numéro which you can find in the shop in April. And she looks just so stunning as only she can!

Do you dare?



Kort hår x2

Kjolarna blir bara kortare och kortare och det blir även frisyrerna. I höstas var det pagen som gällde och nu är det pojkfrisyren som är det hetaste. Men vågar vi tjejer? Själv är jag en riktigt chicken när det kommer till mitt hår. Jag skulle aldrig våga klippa det kortare än att det går att sätta upp det i en tofs.  Så jag överlåter de otroligt fina och djärva klippen åt töserna som törs! Igår var det Mia Farrow och Twiggy och i dag är det Michelle Williams, Agyness Deyn, Selma Blair och Sienna Miller som vågar.

Kort hår x4

The skirts get shorter and shorter and so does the hairstyles to. I'm such a chicken when it comes to my hair, I always wants to have it long enough to put it up in a ponytail. So I will watch the brave girls and envy them for their cool and boyish hairstyles. Yesterday it was Mia Farrow and Twiggy and to day it's Michelle Williams, Agyness Deyn, Selma Blair and Sienna Miller. Do you dare? ♥


Stella gör det igen



Stella McCartney för Target


Stella McCartney nöjer sig inte med att bara samarbeta med H&M och Adidas för att bara nämna några av hennes samarbeten. Nu lanserar hon även en kollektion med australiensiska Target, som släps den 12 mars. Och jag måste säga att den är väldigt lik den hon gjorde för H&M. Spana i den själv
här!

Stella McCartney does it again! This time she has created a limited-edition collection for Australian Target. But if I may say so, it reminds me allot of the collection for H&M 2005. Cheek it out right here!


Styledrops




Prada fransväska ss07 
Skulle verkligen "behöva" en ny väska. Har inte riktigt bestämt mig för vilken, men jag har spanat en del av
Styledrops väskutbud som är relativt stort om man jämför med många andra butiker. Känner mig däremot lite osäker på sidan. (Jag vet att det är en amerikansk sida, men det ser jag inte som ett problem.) Är det någon som har handlat från Styledrops eller har några erfarenheter gällande dem? Hör gärna av er och berätta!

I "need" a new handbag and I have been cheeking out Styledrops bags, but I don't have any experience of shopping from them. So does anybody know if it's ok to shop from Styledrops?

Say it!



Jag vet inte om t-shirten har fått sitt nya genombrott tack vare den smygande sporttrenden som jag skrev om igår eller om det hela bara har att göra med att t-shirten är ett otroligt skönt och användbart plagg. Själv både sover jag i dem, jobbar i dem, ja tom går på fest i dem och som så mycket annat så kommer t-shirten ursprungligen från det militära modet, närmare bestämt en vidare utveckling av de bomullströjor som de europeiska soldaterna använde under första världskriget.

Say it!

Det är inte bara Carola som har använt sig av detta underbara plagg för att sprida sitt budskap, Katharine Hamnett är en av pionjärerna när det kommer till att förmedla både de ena och det andra via en enkel t-shirt. Btw så grundar sig stylisten Henry Holland's färglada t-shirtar (House of Holland) på designerna Giles Deacon och Gareth Pugh interna skämt.

Say it! 2

The t-shirt is more than just a garment with its roots in the military fashion from the First World War. It can also be a perfect way to tell the world about your feelings and state of mind, just look at Katharine Hamnett! And btw stylist Henry Holland's (House of Holland) colourful t-shirts is inspire from Giles Deacon and Gareth Pugh internal joke.

Klara, färdiga, spring!



Mmmmm, vet inte om jag riktigt gillar detta mode som jag ser komma smygande, eller ska jag säga prasslande. Det jag talar om är det där hemska 90-tals modet med en bas i sportmodet. Fy jag har ännu inte glömt alla hemska dragskor, kardborrband, fleece och prassliga tyger! Men tyvärr kanske det är så att jag måste inse att 90-tals modet och allt vad det innebär är på väg tillbaka. Det såg i alla fall ut som så på många av de svenska designernas visningar inför kommande höst. Men ett par silvriga Nike skor skulle jag kunna sträcka mig till i vår. Kanske man ska titta förbi Sneakers n Stuff, som man gjorde på den gamla goda tiden då det var gympadojor som gällde för hela slanten.

Sporty
Love it or hate it, the 90's sporty fashion is back and I don't think I like it. But I won't say no to a pair of Nike shoes in silver!

Local warming



Local warming

Vintern har fortfarande ett kallt grepp om New York, men donnorna over there klarar i alla fall av att hålla stilen uppe, trots bitande kyla! Mycket pälsdetaljer och långa skinnhandskar till trekvartsärmat, (precis som jag har pratat om tidigare) mycket stylish om ni frågar mig! (bild: Bill Cunningham)

 

It's still cold in New York but the ladies over there can still keep up with fashion in stylish fur details and long gloves!


Helgens shopping



helgens shopping

Fy, ibland kan jag faktiskt få lite dåligt samvete över hur mycket jag shoppar. (Visar definitivt inte allt här, för då skulle det ju bli lite för svart på vitt, för min egen del.) Men denna helgs kap blev bl.a. en super fin liten kavaj/jacka från H&M (Trend) och minns jag inte helt fel så är inte jag den enda bloggerskan som har lagt vantarna på denna lilla godbit. Det var nog de finna lagda vecken på ryggen som jag föll för. Tänkte att den kunde ses som en "investering" i min nya mer konservativa garderob, som jag kommer vara tvungen att börja se över, med tanke på att jag ska förhoppningsvis börja jobba efter våren.

En annan liten klenod som fick följa med hem var även denna prickiga klänning i härlig 30-40-tals anda (det är bara den lilla schaletten som fattas) från Indiska. Måste säga att jag faktiskt är riktigt imponerad över hur de har lyckats ryckt upp sig när det kommer till deras klädesutbud. Finns faktiskt rätt mycket som skulle kunna få följa med mig hem. Till min nya marinblå klänning så tänkte jag ha min röda skinnjacka i mc-modell och mina röda cowboy-boots, för att klä ner den riktig mycket (är inte så mycket för ?gulligull?).

Some times I have such a bad conscience for my shopping habits and this weekend is no exception. This is just two of the things that I fund in the shops, one jacket from H&M (Trend) and a quite dress in 30-40?ish style from Indiska.


Holographic nails



Chanel naglar

Tänkte att ni var nyfikna på hur resultatet blev av det omtalade
Chanel nagellacket Holographic, som jag köpte förra helgen. Bilden till vänster är mina naglar före och de två till höger är efter. Först och främst så måste jag säga at jag gillar idén med detta skiftande nagellack, men jag är inte helt säker på om det riktigt är mig grej. Kände mig lite som när jag var liten och tjatade till mig billiga nagellack i konstiga färger av mamma när vi var i kosmetikbutiker. Den silvriga färgen är heller inte något som jag är helt säker på om den klär mina vinterbleka prinskorvar...

Om man ska se till kvalitén så var den tyvärr inget att hurra för! Överlack är ett måste om man vill att naglarna minst ska se snygga ut för en kväll! Färgen vill gärna allt för snabbt försvinna från nageltopparna, så det ser så där trist och billigt ut. För att få fram den där holografiska effekten så ingår det ett slags underlack som ska på först. Själv är jag absolut ingen kemist men jag har i alla fall fattat att utan det där underlackat så blir det inte samma holografiska effekt. Silverlacket reagerar på underlacket vilket leder till att det krackelerar på något konstigt sätt. Ju mer silvernagellack desto mer sprickor, så två lager med lack är inte att tänka på.

Så för att sammanfatta mitt omdöme; Kul idé och en häftig färg på somrigt brunbräda tår- och fingrar, tyvärr med en allt för dålig kvalité, men för en kväll så funkar det absolut! ♥

P.S.



Inga planer för helgen? Då kan jag rekommendera utställningen "Fair made" som jag nämnde tidigare. Nu kan du och dina vänner spana in den organiska couturen på Svensk form på Skeppsholmen. Utställningen håller på fram t.o.m. den 25 mars och den kan jag varmt rekommendera för de som är intresserade av vår miljö och mode.

Btw, om det var någon som undrade om det var någon prisskillnad mellan de identiska satin skorna från Wedins och Rizzo som jag skrev om för ett tag sedan, så kan jag tala om skillnaden är 449 kr. Snacka om oproffsigt och tråkigt! ♥

RSS 2.0