At last!



Äntligen har "Troy by TRB" kommit till Europa! Super skönt amerikanskt klädesmärke, som är mest känt för sina fina tunikor. Du kan hitta "Troy by TRB" på www.net-a-porter.com , tyvärr så är jag något besviken på inköparna eftersom de bara har valt att ta in super trista saker.... Men det handlar kanske bara om en testperiod får vi hoppas och hålla tummarna för vad vår- och sommarkollektionen kan erbjuda! ♥

Mitt Ebay fynd!



Hämtade mitt senaste Ebay fynd, en döskalle scarf i siden ifrån Alexander Mcqueen på posten i dag. Är mycker nöjd! :-D

Manolo Blahnik släng dig i väggen!



Manolo Blahnik släng dig i väggen! Nu är det Christian Louboutin´s läckra skor som gäller! Det är bara att fråga bara styleikonen Gwen Stefani, hon älskar Christian Louboutin´s kvinnliga skor.

  Hur söta (men vilken klack, snacka om "taxi shoes"!) som helst! Jag för står att Manolo Blahnik har fått en rejäl konkurrent!

Julklappstips nr 7



Trött på din flickväns omoderna och trista mobil? Köp henne en ny och låt Sophisticated Sophie blinga den! Sophisticated Sophie hittar ni på www.sophisticatedsophie.se eller slå en signal på 0763 17 48 71.

 Garanterat en uppskattad julklapp!


Julklappastips nr 6



Hittar du inget som du tycker skulle passa din, syster, kompis, pappa eller mormor i julklapp? Då har jag svaret! Gör dina egna julklappar i stället för att trängas med alla andra på stan (det värsta jag vet i alla fall!).

Mitt tips på hemma gjorda klappar är: ett personligt tryck.

Va då tryck tänker ni säkert?! Ja, ta ett foto, ett mönster, en figur. Ja, vad som helst som finns på ett papper (eller kan tryckas på ett papper). Köp en t-shirt, eller vad ni nu vill trycka på. Ta med t-shirten och det som du vill trycka på till ett tryckeri och låt dom trycka t-shirten åt dig. Det finns även att köpa speciella t-shirttrycks papper på bl.a. Panduro. Med dom kan du skriva ut t.ex. foton och sedan stryka direkt på t-shirten.

Efter att du har tryckt t-shirten tycker jag att du ska försöka att göra den ännu mer originell än bara en t-shirt. Varför inte brodera något, göra applikationer, sätta på strass, klippa av ärmarna och sätta ditt en spetskant istället!

På detta sätt har du garanterat en personlig julklapp att ge bort och du behöver inte oroa dig om att någon annan har köpt en likadan! Lycka till!

Här har ni några tips på roliga, gulliga, fina coola och lite udda bilder som man kan trycka på en t-shirt.

   




Ja, man kan ju alltid önska sig!



Ja, man kan ju alltid önska sig!

Kolla in den här super fina lila blusen i från www.shopaholic.se
  Hur fin skulle den inte vara tillsammans med en svart pencilskirt och dessa Yves Saint Laurent skorna i från vår/sommar kollektionen, som jag fortfarande letar efter!

Julklappstips nr 5



Jag fortsätter med julklappstips på böcker. Trots en sänkning av momsen på böcker här i Sverige så är många böcker dyra och känns ibland onödiga att köpa. På julen tycker jag att det handlar om att unna varandra saker som man annars inte skulle köpa men väldigt gärna skulle vilja ha. Ett bra exempel på det är "cofee table books", det vill säga böker som man bara blädrar i då och då för att njuta av bilderna och drömma sig bort. Som namnet säger: "cofee table books" så handlar det om böcker som ska ligga framme, inte stå i en bokhylla och damma.

Men vem ska man ge vad till? Tänk till! Vad gillar den personen som du ska ge bort en bok till, inredning, matlagning, jakt, fotboll eller mode? Det finns en hel uppsjö med "cofee table books" att välja mellan ute på marknaden.

Här är tre böcker som jag önska mig i julklapp. Tro det eller ej men de är alla tre konstböcker!

 Den här boken handlar om den japans/amerikaske konstnären Takashi Murakami, som gör manga liknande små figurer. Han har bl.a. jobbat ihop med Marc Jacobs för Louis Vuitton och gjort körsbärsväskorna och han har även jobbat ihop med "The king of cashmere" Lucien Pellat-Finet.

 Lisa Yuskavage målar underbara tavlor på kvinnor i alla former. Och för er som har glömt hur en riktig kvinna ser ut borde ta en titt i denna bok.

 Fornasettis konst behövs ses för att kunna uppskattas, det kan görs med hjälp av denna bok, eller om ni har vägarna förbi Svenskt Tenn i Stockholm som säljer ett litet utbud av deras saker som tex. talrikar och koppar


Julklappstips nr 4



Känner ni någon som ska ut och resa? Ge bort en reseguide, gärna en specialiserad som t.ex. restaurang- eller shoppingguide. En garanterat uppskattad julklapp!

www.adlibris.com eller www.amazon.com har båda bra utbud på reseguider.

  Själv önskar jag mig en shoppingguide över New York, så klart! (Om tomten skulle får för sig att han skulle villja ge mig en av dessa böcker i julklapp, så skulle jag vilja tillägga att "Where to Wear New York Shopping Guide" (den gula boken) finns på adlibris.com, men för år 2006. Me want! Kram på dig tomten!;-)




Mitt nya Ebay span



Just nu håller jag ögonen öppna för dessa klassiker. Tänkte att de skulle va schysta att möta vårsolen med i New York!

Håll ögonen öppna för Chrome Hearts smycken!



Det trendigaste just nu i London är Chrome Hearts smycken. Karl Lagerfeld, Rolling Stones, Christina Aguilera och mischa Barton för att bara nämna några av Chrome Hearts fanclub. Chrome Hearts är ett New York baserat företag som grundades 1988. De är mest kända för grova silver smycken med influenser av våra nordiska vikinga smycken. Man skulle kunna säga att det är ganska mycket rock n´roll över dom...... Nu mera gör de även skinjackor och handväskor. I London hittar du  Chrome Hearts smycken på Browns, South Molton Street. Browns är den ända butiken i hela Europa som änså länge säljer dessa gobitar.

Shortsens big no no!



Okej, alla som har varit inne på Ebbas blogg eller läser Sofis modesidor i Aftonbladet vet nog vid det här laget att det är modernt med shorts, både på sommaren och på vintern.....

Ja, ja smaken är väl som baken, personligen anser jag att alla kan inte bära shorts och speciellt inte om man inte vet hur de bör sitta för att på bästa sätt smickra kroppen. Och ska man envisas med att bära shorts även under vinterhalvåret så bör det göras med ett par heltäckande strumpbyxor, gärna i nära ton med shortsens färg. Alltså inte med hudfärgade nylonstrumpbyxor!

Just nu råder ett tajt byxmode, men detta är något som absolut inte gäller när det kommer till shortsmodet! Var i helgen på julbord med jobbet på Undici (super god mat, fint julbord med bra blandning av den svenska julmaten och det italienska köket, rekommenderar det varmt!). Några som också hade bjudigt sina anställda på julbord på Undici i lördags var MQ. MQ är väl inte direkt kända för sin urtrendiga stil, något som de antällda verkar kämpa hårt för att slå hål på den "myten". Det var många små Ebba-wana-bees med shorts och långt blonderat hår. Men det värsta var inte det super blonda och frissiga kalufserna, det var valet av storlek på shortsen! Hjääääälp, snälla gör något! Det såg ut som ett gäng med franska tävlingscyklister i sina cykelbyxor. Nej, förlåt jag menar shorts..... Och inte nog med det så hade de flesta matchat sina shorts med ett par blänkande och skinande nylonstrumpbyxor.

Så snälla ni där ute, som tänkte dra på er ett par av era sommarshorts, välj er outfit med omsorg för det finns sådana som jag som skrattar åt er okunskap och totala taktlöshet för vad som kan matchas och under vilken årstid.

    
Alla shortsen kan ni hitta på www.net-a-porter.com

Mitt senaste Ebay fynd



Jag har konstaterat att om man ger sig själv julklappar så får man alltid det man önskar sig. Så i år ger jag mig själv en döskalle scarf i siden ifrån Alexander Mcqueen. Hur läcker som helst! Kolla in hur cool Liv Tyler ser ut med sin scarf och markerad mörk lugg.

  


Kashmirskolan



Ordet "kashmir" härstammar från Kashmiri som är namnet på den tibetanska geten som ger oss det underbara och super mjuka garnet.

I dag är det Scotland och Italien som är de ledande producenterna av hög kvalitativa kashmirplagg. Nu mera börjar Kina försöka slå sig in på kashmirmarknaden genom att locka med låga priser, de håller dock ej med samma höga kvalité på kashmiren som Scotland och Italien. Det har att göra med Kinas val behandlingen av ullen och tillverkningsprocessen, så som infärgning, spinning och vävning.

Men varför är kashmirplagg så dyra? Precis som svarta pärlor från Tahiti och Beluga caviar så är materialkällan begränsad. Kashmir håller den högsta kvalitén av naturfibrer och utvinns ifrån de tibetanska getterna. Man räknar med att det tar fyra år för en get att producera tillräckligt med ull för en tröja. Var ifrån ullen kommer spelar också in i priset. Det super mjuka stråna runt mage och haka har en högre prislapp än övriga delar av geten. Själva bearbetningsprocessen av ullen är även en del av prislappen. Men i slutändan är det värt sin vikt i guld, med tanke på super softa resultatet och den obeskrivliga lyx känslan!

Skötselråd för din favorittröja:

Hur ofta ska jag tvätta min kashmirtröja?
Minst efter var fjärde användning. Dessemellan räcker det om du låter tröjan luftas över natten, helst i friska luften.

Kan man tvätta kashmir i tvättmaskinen?
Man bör tvätta kashmir i maskin. Det är bättre än handtvätt. Använd alltid ullprogrammet, kort tvätt, utan varv antal och centrifugering (plagget ska vara drypande vått när du tar ut det ur maskinen, pressa sedan ut vattnet, vrid aldrig!!!!) och aldrig mer än 40 grader.
Men om jag gärna vill handtvätta då?
Vattnet ska vara handvarmt och plagget bör inte blötläggas någon längre stund. Skölj flera gånger i klart vatten, vrid inte utan klappa och pressa bort vattnet försiktigt, rulla sedan in plagget i en handduk och låt torka.

Kan man kemtvätta kashmir?
Nej. Enda undantagen är extremt fintstickade och vävda plag.

Bör jag använda något speciellt tvättmedel?
Ja. Bäst är flytande tvättmedel för ull eller ett bra hår schampo. Det finns speciella kashmirschampon, men det kan vara svårt att få tag på och är inte nödvändigt. Undvik dock mjukmedel!

Hur torkar jag kashmirtröjan bäst?
Plant liggande på en handduk, gärna i torkskåp, då även med en handduk under sig.

Vad kan man göra när kashmirtröjan börjar se lite trött ut?
Lägg tröjan 1-2 timmar i en fryspåse i isfacket. Slätstickade partier kan man fukta lätt med ångstrykjärn (rör inte tröjan, håll bra järnet över plagget) så reser sig de små håren igen.

Hur förhindrar jag att tröjan blir tovig?
Det går inte att undvika. Men efter två tre försiktiga behandlingar med tovkam (finns bla hos välsorterade kemtvättar) har de lösa håren avlägsnas, oftast för gott.

Hur tar jag bort fläckar?
Låt bli att borsta, gnugga eller lägga i blöt eftersom tröjan filtar sig då. Stryk schampo på fläcken och tvätta sedan plagget.

Hur förvarar jag bäst min kashmirtröja?
Mörkt, svalt och liggande, inte hängande.

Lycka till!


Wanted



Efterlyses: Yves Saint Laurent mocka pumps från vår/sommar kollektionen 2005, med den högre varianten av klack (ca 10cm) i storlek 38.5 eller 39.

YSL shoes


Hittar ni dessa godbitar, så snälla hör av er (jag är förälskad)!



RSS 2.0