Beauty of the moment
Cool cat
Trött på Fröken Praktisk

 

Jag är så otroligt less på det här vädret, snö, slask och regn. Jag vill gå i kjol, strumpbyxor och fina skor. Men så länge termometern visar under noll eller regnet vräker ner så är det bara Ballykängor och gummistövlar som gäller för mig. Tråkigt men sant, Fröken Praktisk är mitt andra namn. Min stil har drunknat i dunjackor, halsdukar och paraplyn det senaste halvåret. Jag är inte jag i en dunjacka. Jag är jag in min skinnjacka. Jag kräver inte mycket, bara ett par grader varmt, torra gator och en blå himmel för att jag ska hitta tillbaka till mig själv igen. ♥


Birthday wishes 2009

Idag är det exakt en månad kvar till att jag har ett år kvar tills jag fyller tretio och detta måste ju befästas på något sätt. Personligen tycker jag att härliga gåvor är ett ypperligt sätt - materialist ja visst! Älskling jag hoppas att du läser det här:


1. Objektivet får symbolisera två önskningar: en fotokurs så att jag kan utnyttja
min Nikon D80 till max och ett mindre ljuskänsligt objektiv så att jag kan släpa med mig kameran över allt, inkl. candlelight dinners på mysiga restauranger.

2. Tänkte börja cykla till jobbet i vår, dvs. om jag ägde en cykel. Önskar mig en trevlig gammal damcykel a la Torekov style, med en fin cykelkorg.

3. Denna önskan kanske står och växer i skogen, men jag skulle hemskans gärna vilja ha ett par av de eftertraktade runda Chanel solglasögonen från vårkollektionen 2007.

4. En resa till New York vecka 23, så att jag kan springa Tjejmilen i Centralpark. Någon som vill sponsra?

5. Min underbara Chloé parfym, som jag köpte till bröllopet är slut och jag skulle bra gärna vilja ha en refill av doftminnen.

6. Jag kan bara inte få nog av Ladurée's underbara macaroones. ♥


Mode då och nu

Hälsade på mina föräldrar nere i Skåne här om veckan. En av mina och min lilla systers favorit sysselsättningar brukar då vara att gå igenom familjealbumen, så även denna gång. Hittade bl.a. denna bild från 1987. Kommer så väl ihåg när jag höll på och klädde ut mig i mina föräldrars kläder och stylade halsduken och väskan precis så där som jag hade sätt att de vuxna kvinnorna gjorde. Men det roliga i kråksång är inte att jag som sjuåring klädde ut mig, utan att stilen faktiskt känns riktigt modern idag!


Sophie's Fashion 1987, dressed up my parents clothes, a fashion that still works.


I dream!

Underbara man! (Det är nästan som om man börjar tro på månggifte!;) Det är inte bara Alber Elbaz ljuvliga kreationer för Lanvin och hans underbara look vi älskar honom för, utan även hans sätt att se på saker. Ett bra exempel på detta är hur han sätter upp en modeshow när välden håller hårt i sina plånböcker och motiverar sin frikostighet på detta sätt:


"Now, everybody said, 'Let's do a small show,"" he said. "Intimate, I believe in, but a small show? If you invite only the editors-in-chief, all the writers, the assistants lose the dream. This is the time to invite the people who dream." ♥


Looking forward to:
Girls night

Har bjudit över mina tjejer på middag ikväll, så idag ska jag städa och fixa här hemma. Tänkte även försöka hinna pressa in en liten tur ner på stan och köpa färska blommor på Hötorget. Alltid ett sant nöje att pruta priserna för att se hur lågt man kan nå. När det kommer till maten så har jag än så länge bara kommit på vad jag ska bjuda på till efterrätt - chokladfondant. Men behövs det något mer? ♥


Djungelns lag

Klänning: Christopher Kane, väska och skor: Halston.

Dress: Christopher Kane, bag and shoes: Halston ♥


Dessert with a friend

Nä, jag har inte dött, min dator tog bara en liten paus från jordelivet och jag från den. Men nu är vi tillbaka. Tyvärr kan jag väl inte säga med nya krafter, känner mig som ett ut skitet plommon just nu. Jobbet har dragit igång på riktigt. När man är ny är allt bara snurrigt och osammanhängande, men nu när man har blivit varm i kläderna så ser man plötsligt allt som måste göras. Men, men jag klagar inte, jag trivs verkligen på jobbet!


Ikväll ska jag njuta av importerade macaroons från Laureé (tack Carro!) och senaste numret av Lula. Tyckte tyvärr inte att förra numret var så mycket att hurra för, men med tanke på framsidan så ser det lovande ut för kvällens planer. ♥


RSS 2.0