Järvsö nästa





Nu bär det av till Järvsö för veckans sista födelsedagsfirande.

I'm off to Järvsö for the last birthday celebration this week.


Middag på J





Familjen är samlad och ikväll är det middag på J som gäller. Vi ska fira min storasyster som fyller 40 år. Ja, jag vet, många födelsedagar är det den här veckan (pappa, min man, min syster och vänner till familjen), så det är fullt upp. Ikväll skulle jag gärna sätta på mig denna ff-outfit. Klänning: Vanessa Bruno, väska: Roberto Cavalli, skor: Christian Louboutin, armband: Lara Bohinc och nagellack: Chanel. ♥


Firande





Idag firar vi min man som fyller 41 år, grattis älskling! Nä, nu blir det inget mer bloggande för idag för här ska det bakas Pavlovatårtor och vaniljhorn!


It's my husband's birthday today - Congratulations honey!


Chanel substitut



Oonagh O’Hagan Chanel look-a-like for Brown's Focus


Lågkonjunkturen är här med buller och bång. Så vad gör man om aktierna rasar och a-kassan är ens inkomstkälla, men det enda man drömmer om är att ha en dinglande Chanel väska på armen? Då har Oonagh O'Hagan för Brown's Focus svaret på dina böner, dvs. om du har £40 över till en stand-in-väska, tills vinden har vänt.


Måste säga att jag tycker att Oonagh O'Hagan's Chanel substitut är rätt likt min tygkasse som jag köpte för ett par år sedan av en Beckmans elev. Eller vad säger ni girls?


Oonagh O'Hagan's Chanel look-a-like is a great substitute for a real Chanel bag, specially these days. But I have to say it look very similar to my old Chanel look-a-like that I bought from a student at Beckmans a couple years a go.


The Sartorialist på bok





Apropå Scott Schuman alias The Sartorialist, så gick han igår ut med att han i augusti kommer släppa en bok med hans fin fina bilder på välklädda människor världen över. En bok som mer än gärna skulle få ligga på mitt soffbord. Men så läste jag nyss hos Eleonore att boken skulle gå loss på 1000kr* i runda slängar och där dog den jag-vill-ha-känslan. Då nöjer jag mig med att titta på alla stiliga människor gratis på Sartorialist bloggen och lägger den där "extra" tusenlappen på något annat roligt.


(*Läste någonstans att boken skulle komma i två olika utgåvor, en begränsad och en vanlig. Vet inte om den är den begränsade som är så fruktansvärt dyr. Någon som vet?)


Scott Schuman is realising a book with all of his lovely photos. I would love to have it on my coffee table, but I think its way to expensive, so I will keep reading his blog for free instead.


Barbie strikes a pose





Italienska Vogue fortsätter på gårdagens lekfulla tema, med att göra en uppföljning på förra årets Black issue - ett numer med bara svarta modeller. I år är det svarta Barbie som står för posandet i stället för Naomi och Co.


Vogue Italia makes a spin off from last year's Black issue with Naomi and Co. This time it's black Barbie who has got the leading role.


Blogghumor



Det här är underbart! Testa Refinery 29's step-by-step-guide om hur du ska komma med på The Sartorialist's blogg.


Love this! Try Refinery 29's step-by-step-guide how to get shot by The Sartorialist.


Stella ♥ Bambi



Ryan McGinley for Stella McCartney ad aw 09 1Ryan McGinley for Stella McCartney ad aw 09 2

Att Stella McCartney är mot päls och skinn i modeindustrin är inget nytt. Däremot är hennes samarbetspartner i höstens reklamkampang rookie i modesfären. Visserligen kan man då och då se Bambi på hal is representerad på catwalken, men Bambi som modell tillsammans med sina små vänner var något nytt, alla fall för mig. Alla bilderna är tagna av Ryan McGinley i skogarna i Worcestershire, England.


Stella McCartney a/w 09 ad campaign with Bambi and friends, shot by shot by Ryan McGinley in the woods of Worcestershire, England.


Känslomässig rensning





Just nu är vi på landet. Vädret är tyvärr inte det roligaste, trots att solen skiner för tillfället, så vi passar på att rensa våra garderober. Mina kläder får liksom en andra chans här på landet. Inte en andra chans i en positiv bemärkelse, utan mer i form av förvaring, då jag har svårt för att faktiskt slänga saker och speciellt kläder. Det låter kanske lite larvigt men för mig handlar det mer om det känslomässiga planet än att jag faktiskt behöver den där extra tröjan.


Men nu är det gjort! Fick ihop en hel stor svart sopsäck med plagg som ska gå till dem som behöver dem mer än jag. Förutom att rensa känslor och garderober så tänkte jag testa mig genom alla härliga recept som jag annars aldrig har tid att göra.


Today I'm cleaning out my closet at my country house.


Acne & Rizzo





Läste hos Elle att Acne och Rizzo har samarbetat och fått fram denna fantasifulla modell, som kommer att finnas i butik från och med slutet av juli. Själv är jag trogen originalet - Acne Pistol boots. Är inne på mitt andra par svarta och jag älskar dem! De är verkligen värda vart enda öre!


PS. En liten fågel viskade i mitt öra och berättade att denna höst kommer antagligen vara den sista säsongen som Acne producerar sina guld kor, dvs. Acne Pistol bootsen. Så är du sugen på ett par så föreslår jag att du slår till nu. It's now or never!


The boots above is the result of Acne's collaboration with Rizzo this autumn. But I'm choosing the originals - Acne Pistol boots. I'm on my second black pair and I love them!


Mellanlandning





Har precis kommit tillbaks till ett sommarvarmt Stockholm, för att mellanlanda och packa om. Tvättmaskinen jobbar för fullt. Vi har haft en härlig vecka i Frankrike och jag hoppas att semester fortsätter på samma sätt. (Bild, tagen av mig på favorit restaurangen i Cavalaire.)


Home for a quick stopover after a nice week in France.


See ya!





Då bär det av till Frankrike. Syns om en vecka girls!

I'm off to France, see you in a week girls!


Shoe porn





Tänkte att vi skulle kickstarta dagen med lite skoporr. Klicka här för fler upphetsande bilder!


I thought that we could start the day with some shoe porn. Click here for some more exciting photos!


Prada ad a/w 09





Steven Meisel har inte bara fotat Mulberrys höstkampang utan även Prada's komande. (Som får mig osökt att tänka på denna resort ad från 08, självklart även den tagen av The Master him self.) Och inte helt otipat så är både de höga fiskarstövlarna och Mary Jane skorna med nitad tuppkam representerade.


Steven Meisel has shot the upcoming a/w 09 Prada ad and the high fishing boots is of course represented.


Glädjeämne





Igår regnade det mer eller mindre hela dagen här hemma i Stockholm och det kändes precis som om sommaren var över för den här gången. Men det finns faktiskt saker att trösta sig med om det blir en tidig höst i år och skor är ett av dessa glädjeämnen. I alla fall för mig. Här är ett litet, litet axplock av vad hösten bjuder på.


If the summer doesn't turn out the way you want (rainy and cold). No need to worry! You can always look forward to the autumn and all the nice new shoes.


Givenchy backstage



Givenchy backstage

Klockrent! Behöver jag kommentera? (bild)

Get poppin’





Allas favorit streetstyle blogg Jak and Jil började igår även blogga för THEPOP. Det vill säga dubbelt (förhoppningsvis) upp med härliga bilder på det fashionabla folket världen över!


Every ones favourite streetstyle blog Jak and Jil is now also bloging for THEPOP since yesterday. That means (hopefully) twice as much nice photos of the fashionable people all over the world!


Mulberry ad a/w 09



Steven Meisel aw 09 Ad Campaign for Mulberry


Och när vi ändå är inne på kommande höstkampanger så kan vi även spana in Mulberrys tagen av Steven Meisel. Känns visserligen också ganska beige om ni frågar mig. Men bilderna har en underbar engeri, för att inte tala om Irina Kulikova & Kasia Struss härliga hårsvall a la Ronja rövardotter. ♥


Miu Miu ad a/w 09



Miu Miu ad aw 09 by Mert and Marcus


Vet inte vad jag ska tycka om Mert och Marcus kampang för Miu Miu denna höst. Det känns inte som en klockren Miu Miu kampang. Jag saknar färgerna och är inte helt förtjust i Mikaela "Mimmi" Söderström's alla små födelsemärken eller som man säger på franska: skönhetsfrön (grain de beauté), som blir som stora blemmor i allt det beiga/gråa. Eller vad tycker ni tjejer? ♥


Come to mama!





Jag kan bara inte sluta drömma om denna skönhet som jag skrev om februari. Me want! Spana in det underbara skinnet för att inte tala om de coola nitarna. (Så älskling om du läser detta, det är en Alexander Wang Coco mini duffel väska som kan köpas här. Puss!)


I just can't stop dreaming about this beauty. Me want! (So honey if you are reading this, it's an Alexander Wang Coco mini duffel bag, that can be bought here.)


Emma Watson i Teen Vouge





Det ska börjas i tid. Teen Vogue bjuder sina unga läsare på detta vackra modereportage med Harry Potter stjärnan Emma Watson, med bilder tagna av Norman Jean Roy (får faktiskt lite Tim Walker vibbar av dem). Spana alla bilderna här.


Beautiful photos shot by Norman Jean Roy of the Harry Potter star Emma Watson in Teen Vogue. Check out the hole shoot right here.


The gypsy queen



The gypsy queen


Här om kvällen bjöd jag tjejerna på middag på balkongen. De var alla så fina i långa svallande sommar klänningar. Så dagens ff-inlägg (ja, jag vet att det inte är fredag, men mitt PS krånglade igår) är dedikerat till Frida, Ellen och Jennifer - you all looked so lovely! Klänning: Notte by Marchesa, turban: Norma Kamali, ring: Pippa Small, örhängen: Juicy Couture, sandaler: Givenchy.


Dress: Notte by Marchesa, turban: Norma Kamali, ring: Pippa Small, earrings: Juicy Couture, sandals: Givenchy.


Balmain ad a/w 09






A sneak peak at the Balmain ad campaign a/w 09. Looking good if you ask me. ♥


Äntligen!





För någon timme sedan så var det som om hela himlen öppnade sig över Stockholm. Underbart, precis vad jag har längtat efter! Men nu skiner solen igen och det är inte fy skam det heller!


För er som undrar vad jag har gjort sedan midsommar så har jag: jobbat, jobbat och jobbat. Pressat in familj och vänner i mitt fullspäckade schema och försökt lapa lite sol då och då. Så ledsen för dåligt uppdatering av bloggen. Men hey det är ju bara sommar en gång och året och den tänker jag njuta av!


At last! It has been raining in Stockholm today. But now the sun is shining again and I' not complaining.


RSS 2.0