French lace





Det var längesen som jag hade en riktigt feminin FF-outfit, så varsågoda mina damer och frossa i fransk spets, guld och satinskor. ♥


The hen party





Här kommer några bilder från lördagens möhippa och fotografering. Vi hade delats in i fyra lag som alla hade fixat olika outfits till den blivande bruden. I min grupp hade vi "etno chick" som ledord, med betoning på guld och accessoarer. Spana in de snygga skorna med guldnitar från HM, ni hittar dem i butik om en månad ungefär.


Pictures from last weekend's hen party.


Karl who?





Hur kan man inte älska Karl?

How can you not love Karl?


Animaliskt - grått



Animaliskt - grått 


Lördag





Eller för att gardera mig så ska jag kanske säga: Happy weekend! För bara om ett litet tag så ska jag iväg på möhippa och ni förstår säkert alla vad det innebär...♥


Naturnära toner



FF - skin tones


Är ju som sagt just nu på landet och njuter av min ledighet. Är visserligen lite dagblind. Men att det är fredag idag har jag inte glömt, så självklart blir det ett FF-inlägg även denna fredag med inspiration från naturen och dess färger. Cashmerelinne: Derek Lam, Paljettväst: 3.1 Phillip Lim och skor: Chloé.


Cashmere tank top: Derek Lam, sequins west: 3.1 Phillip Lim and shoes: Chloé.


Karen Elson för Chanel





För en ungefär en vecka sen så visade Chanel sin höst/vinter 2010 cruise kollektion i Venedig och redan nu har bilderna på den kommande kampanjen läkt ut. Karl Lagerfeld står som vanligt numera även bakom kameran och framför så stod Karen Elson. Personligen tycker jag inte att Karl har lyckats fånga samma känsla i kollektionen som i bilderna.


Chanel cruise 2010 ad campaign with Karen Elson in front and Karl Lagerfeld behind the camera.


Catching up





Det har varit en kort men tuff vecka, så nu tar jag igen mig på landet med massor av skön läsning.


Tokion: Härligt med vänner som ser till att man har det senaste numret av deras tidning.

Demo: Jag ger den en chans till, (det första numret fångade aldrig mitt intresse för att fortsätta köpa den) men denna gång handlar den ju trots allt om Paris.

Vogue UK: En gammal vän som alltid plöjs varje månad.

Jalouse: En av mina franska favoriter med sköna människor, härliga reportagen och till råga på allt - ett fantastiskt pris.


I'm at our country house right now, catching up on my reading.


Lite varmare tack!





Om det bara hade varit några grader varmare, så hade jag gärna satt på dig denna stass i dag. Skor: Balmain, väska: Halston, t-shirt: James Perse och jeans: Current Elliott.


I wish it was a bit warmer, if so I would love to wear this outfit. Shoes: Balmain, bag: Halston, t-shirt: James Perse and jeans: Current Elliott.


Etniskt




Mark Segal for Vogue Nippon March 2009.

Somrigt?





Måste berömma svenska Elle för ett ovanligt snyggt omslag denna gång, stilrent och modernt. Känns inte alls lika desperat efter läsarsiffror som det brukar. Men som min kloka vän och kollega Nadja sa idag så är det ju inte så värst somrigt, trots att texten vill förmedla något annat och det kan jag ju hålla med om. Vad tycker ni andra, hitt eller diss? ♥


Längtar till hösten...





Jag vet att det är fult att vara avundsjuk. Jag kan bara inte rå för att min hudton antar en lätt grön nyans när jag ser dessa underbara skapelser a la Carin Wester a/w 09, som Nike har fått lägga vantarna på. En annan får snällt ge sig till tåls till hösten, å vad jag längtar!


I'm longing for the autumn when I see these shoes (a/w 09) by the Swedish designer Carin Wester.


Hårig i Margiela





Har blondiner verkligen så mycket roligare? Elle har testat Margielas hårfagra outfit och har förhoppningsvis kommit fram till svaret på min fråga...


Do blondes have more fun? Elle is testing Margielas hairy jacket and has hopefully found the answer to my question...


Chanel cruise 2010




Huset Elliot möter Gustav den III, med en touch av Coco her self - Chanel cruise 2010 i Venedig. Spana in fler bilder här. ♥


HM Trend autumn 09





Visserligen har jag redan sett de flesta av dessa plagg hängandes i kollektionsrummet på kontoret, men det är ju alltid härligt att se dem uppstylade och till piffade på snygga modeller. Det finns många måste-ha-plagg kan jag tala om, så börja spara era slantar tjejer! Själv ser jag fram emot en stickad väst med pälskanter.


I have already seen most of this clothes hanging in the collection room at my office. But it's always nice to see them on a stylish model. Let me tell you that there will be lots of must have from HM this autumn. So start save your pennies girls!


Friday night





Stora örhängen är underskattade accessoarer som jag hoppas att vi kommer att få se mer av i framtiden. Så här skulle i alla fall jag matcha Kenneth Jay Lanes glammiga stjärnörhängen en kommande fredag kväll som denna. Kavaj: Chloé, jeans: PRPS och skor: Christian Louboutin.


This is how I would wear the big earrings, which I hope we will see more of in the future. Jacket: Choé, jeans: PRPS, earrings: Kenneth Jay Lanes and shoes: Christian Louboutin.


MW öppnar e-shop





Matthew Williamson lanserade andra delen av sin samarbetskollektion med HM idag. Men för er som vill öppna den större plånboken, så lanserar han snart en e-shop. Här kan ni spana in hans utbud.


Matthew Williamson is launching his web shop any day now. Check out the collection here.


Mix and match





Man ska aldrig säga aldrig. Rött och rosa har tidigare inte varit någon favorit kombination från min sida. Samma sak gäller när det kommer till att blanda mönster. Men jag måste nog ta tillbaka mina bestämda åsikter om hur saker och ting ska matchas, så varför inte gå hela vägen med rött och rosa, blommor och rutig? Kappa: Oscar de la Renta, väska: Lanvin och skor: Fendi.


Coat: Oscar de la Renta, bag: Lanvin och shoes: Fendi.


I was there...





Jag var där och med mig hem fick jag den vita sidenblusen med små speglar. Något som jag däremot inte fick med mig hem var den galna västen med stora stenar och pärlor, som endast fanns i tolv exemplar i hela Sverige. Men tro det eller ej den hänger faktiskt och väntar på mig i skyltfönstret på HM Hamngatan, då jag hade turen att kunna boka den i tumultet i morse. (Ryktet säger att även Elin hade chansen att lägga vantarna på en av de tolv västarna, men självklart innan alla andra. Lucky girl!) Var ni där?


I was there, were you?


Ett kort i timmen (typ)



Lämnar en härlig helg bakom mig (med tunga steg). Det här hittade jag på med min bästis Lea i lördags.


1 090509

10.30 frukost på Petit France.


2 090509

Köpte med fika till mamma + lite annat smått och gott.


3 090509

11.30 Loppis på Överjärva Gård.


4 090509

Vackra loppislokaler.


5 090509

Fyndade två lampskärmar för 40kr (lampfötterna är ett tidigare fynd).


6 090509

Studio Violet's utställning hos ManosÖverjärva Gård.


7 090509

Studio Violet's (tyvärr) utsålda och väldigt limiterade cirkusservice.


8 090509

Fin, fina stämplar från Studio Violet som fick följa med mig hem.


9 090509

Vackert utanför Manos härliga lokal.


10 090509

13.00 en sväng förbi Täby-C.


11 090509

Hälsade på min karl, som var tvungen att jobba i det vackra vädret.


12 090509

14.00 Tittade förbi vår vän Sofia, som bjöd på saft och kakor i trädgården.


13 090509

15.30 Åker till mamma och tar en promenad med Timmy som vägrar att gå, förutom hemåt.


14 090509

Jag och Timmy.


15 090509

Hjälper mamma att träna Timmy att åka i cykelkorgen.


16 090509

18.00 pysslar hemma.


17 090509

19.00 Kungsholmen - Solna - Kungsholmen


18 090509

20.00 Middag, räkdumplings och sojabönor med havssalt framför Robinson.


19 090509

Efterrätt, macarones från Petit France.

Med andra ord, en underbar lördag som för min del avslutade med att jag somnade lagom till att Da Vinci-koden började. ♥


En grym start





Inget går upp emot en bra start på dagen! Har precis kommit hem efter att ha gått Kungsholmen runt. Lite mer än 10.500 (ca 7 km och ja, det är min stegräknare på bilden) steg för min del. Trodde faktiskt att det kulle vara längre, men jag börjar undra om jag kanske har fegat när jag ställde in min steglängd. Ska nu in och jämföra min bana mot Kungsholmen runts.


Andra planer för dagen är att pyssla här hemma. Har lovat min karl att organisera våra garderober. Visar sig solen så kanske det blir en avslappnad stund på balkongen och håller sig min energinivå så hög som den är just nu så kanske det blir en löparrunda också. Och vem vet, kanske lite bloggning också. ♥


Studio Violet




Idag tänkte jag och min allra bästa vän börja dagen med frukost på Petite France och vem vet det kanske slinker ner en eller annan liten macaroons. Sen så ska vi bilen till Överjärva gård för att spana in loppisen och Manos utställning med Studio Violets underbara cirkus porslin. Håller tummarna för att det åtminstone finns en liten mustaschbeklädd kopp som skulle vilja följa med mig hem. ♥

Let’s share honey





This is how I would love to wear the boyfriend jeans.


Älskade lilla monster





Om det är någon som undrar vem jag hänger med nu för tiden, så kan jag tala om att det är denna lilla håriga killen med den förstora kostymen och kli i tänderna. Mitt lilla monster är helt underbart, jag skulle kunna tapetsera hela bloggen med honom.


This is my beloved little monster, who I like to spend all my time with.


RSS 2.0