Stängt för semester



Semester nr 2

Nu tar jag och bloggen lite semester. Ska vara ute på landet i Stockholms Skärgård och ta det lugnt, ut och åka med båten och kanske bada och sola lite om jag har tur. Tyvärr så har ju inte solen visat sig så mycket som man hade önskat denna sommar, så jag har inte allt för höga förväntningar på vädret och har därför bunkrat upp med härlig läsning bl.a. i form av Grevgatan 22 och Babysug. Min favorit kokbok får även följa med ut till landet, för här ska det bakas cupcakes som jag brukar göra varje sommar! Ska även försöka planera vårt bröllop. Har aldrig gjort något liknade så det ska bli spännande! Syns snart igen!

I'm going on a holiday and so does my blog, so see you soon! ♥


Jodhpurs - ridbyxor



Jodhpurs Ridbyxor

Om du skulle fråga min mor om vad ett par jodhpurs är, så skulle hon svara ett par ett kortare par läderboots med remmar och spänne runt vristen. En modell som jag förövrigt hoppas att vi kommer att få se mer av ute i butikerna i höst. Men jodhpurs är inte bara ett namn på en skomodell utan är även britternas utveckling på den indiska ridbyxan under början av 1900-talet. Namnet jodhpurs kommer från den indiska staden Jodhpur, där man först började använda sig av denna byxmodell, då inom polosport.En typisk jodhpursmodell är en byxa med generös vidd i låren och som är smal runt vaderna.

Och där fick ni dagens dos av klädhistoria för idag! Men glöm nu inte bort denna kunskap, för i höst kommer vi att få se både byxor och skor i jodhpursmodell! Balenciaga och Roberto Cavalli gör byxorna i höst och har vi tur så slinker det med ett par i Mr Cavalli's samarbete med H&M. Det håller jag tummarna för!

 

Jodhpurs, a city in India but also a name of a model of riding trousers, that we definitely will see more of this autumn. Balenciaga and Roberto Cavalli both have them in their a/w-07 collections. And I'm crossing my fingers and hoping that we will see one or two pairs of jodhpurs in the collaboration between H&M and Mr Cavalli.


Fashion on the streets



Balenciaga on the street

Kan ibland ha lite svårt att ta till mig modet och plaggen som visas på catwalksen världen över. Tycker att det är lättare att skapa mig en uppfattning om plagget i fråga inte befinner sig i en allt för stylad omgivning. Ta bara denna skjortklänning från Balenciaga som exempel, som med de där galet fula skorna och solglasögonen inte alls upplevs som en skönt avslappnad sommarklänning som kan kombineras på flera olika sätt. Men så fel man kan ha! Spana in denna kvinna som The Sartorialist har fotat iklädd skjortklänningen får visningen, stylish!

Some times the fashion at the catwalks can be hard to take in, but this woman that The Sartorialist shoot did a good job with just that! Stylish in Balenciaga!


Black and blue



Black and blue


Spenderade gårdagen med min vän Stina (Tack för en super mysig dag!), mycket tjejsnack, massor av god mat och så var det ju lite shopping inplanerat. Tyvärr så blev det inte så mycket shoppat som jag hade hoppats på. Trista och stroppiga butiksbiträden och allt för lite höstnytt i butikerna får en snabbt att tappa intresset för shopping. Så när jag kom hem klickade jag in på Net-a-Porter för att se om de hade fått in något fint till hösten och mycket riktigt, Jonathan Saunders klänning, Miu Miu skor, Alexander McQueen Novak väska, Citrine by the Stones armband och Aviator solglasögon från Ray Ban.

Net-a-Porter has got a lot of nice things for the autumn, Jonathan Saunders dress, Miu Miu shoes, Alexander McQueen Novak bag, Citrine by the Stones bracelet and Aviator sunglasses from Ray Ban.


Förgyll min höst!



Lila Prad väska a/w 07

Ååååå, jag finner inga ord för denna underbara lilla skapelse! Brukar ju tjata om att man inte ska vara rädd för att använda färg i sin outfit och jag önskar att denna himmelska lackväska i lila dip dye från Prada skulle kunna förgylla min höst! Ska man ta och lägga ett bud kanske?

I'm in love with this über gorgeous bag from Prada. Should I put in a bid?


Simpsons in Paris, Jean Paul Gaultier



Simpsons in Paris Jean Paul Gaultier

Då var det dags för det sista inlägget med den modemedvetna familjen Simpson. Tillsammans med Jean Paul Gaultier tar de då farväl av Paris och återvänder till landet i väst. Lite smått sorgligt måste jag säga då jag har börjat fästa mig lite lätt vid den gula och lite smått udda familjen. Men ni fans där ute behöver inte sörja allt för länge, för idag har den omtalade Simpsonsfilmen premiär runt om i Sverige och har ni inte redan sett den så är det bara att masa er iväg till närmsta biograf!

Together with Jean Paul Gaultier, the yellow family is saying goodbye to Paris, but if you miss them to much you can always check out their movie.


Planer för dagen



Rosendals trädgård 070712

Här om veckan var jag och Stina på utflyt till Skansen och Rosendals Trädgård, där bilderna är tagna. Idag är det dags för denna veckas utflyktsmål: lunch på stan och jag antar att det blir lite shopping också! Tänkte titta förbi R.O.O.M. bl.a. och så behöver jag köpa upp mig på lite böcker inför min kommande semester.

 

Pictures from Rosendals Trädgård here in Stockholm, witch was last weeks trip of the day with Stina. To day it will be lunch out on the town and I guess some shopping.


Vita naglar



Scarlett Johansson m vita naglar nails

Har skrivit om det tidigare och det tåls absolut att repeteras, Tipp-ex vita naglar är inte snyggt, vare sig man heter Scarlett Johansson eller Sofi Fahrman. Så låt mig understryka att kritvita naglar are a big no, no om ni frågar mig oavsett hur härligt brunbrända och smäckra fingrar man må ha! Eller vad tycker ni girls?

White nails are a big no, no even if your name is Scarlett Johansson, if you ask me! What do you think about Tipp-ex white nails?


Simpsons in Paris, Viktor & Rolf



Simpsons in Paris Viktor & Rolf

H&M har gjort det och så klart gör även världens mest kända familj det, samarbetar med Viktor & Rolf. För inte finns det några bättre än Mages två tvillingar systrar kan bära upp Viktor & Rolf's galna klänningar med inbyggda ljusramper?

Marge's two sisters in Viktor & Rolf.


Semesterbudgetens hot



H&M Pumps Shoes

Ja, det är väl bara att inse, man kan inte köpa allt här i världen tyvärr. Och då är det ju tur att high street-kedjor som Zara och H&M förstår sig på det där med inspiration. För kände du precis som jag, att Prada auktionen med de super fina lackskorna i orange skulle gräva ett rätt djupt hål i semesterbudgeten, så kan jag tala om att det finns hopp. H&M kommer nämligen med dessa puppor i orange lack lite senare i höst.

Shoes from H&M, that you will be able to fine in the stores this autumn.


Fram med filen!



Fram med filen!

Snygga skor, eller hur girls? Men om man inte sköter om sina små fossingar så här i sommarvärmen, så är inte hälarna någon kul syn och bör heller inte visas upp för allmän beskådan! Trust me, jag har sett både det ena och det andra efter flera år i skobranschen. Så fram med fotfilen och den återfuktande krämen och fila på! Och ett tips till er som har hälsprickor tänk på att fila i sprickornas riktning och snåla inte med fotkrämen. Scholl's har många bra krämer att välja mellan. Så ta hand om era fötter girls! Ni har bara ett par! (Skorna hittar ni här.)

 

Take care of your feets and your heels if you would like to wear lovely shoes like these! (You can find the shoes right here.)  ♥


Keds vs H&M



Vita tygskor från H&M

Vita tygskor och bruna ben tycker jag tillhör sommaren. Brukar alltid köpa minst ett par varje vår, med tanke på hur jag sliter på dem. För tyvärr så förbli de ju aldrig så vita som de var från början, trots att jag inte är rädd för att slänga in dem i tvättmaskinen.

Med tanke på slitaget, så känns det ju lite små trist att lägga allt för stora summor på ett par
tygskor. Så varför betala för Mischa's marknadsföring när man kan köpa ett par nästa identiska skor på H&M och få fyra par för priset av ett? Själv är jag i alla fall super nöjd med mina vita tygskor från H&M.

Why pay for Mischa's commercial when you can buy four pairs of white shoes at H&M for the same price as for one pair of Keds? I'm very happy with my shoes from H&M.


Second thoughts



Dior ring


Får man ändra sig när det kommer till förlovning och vigselringar? Själv har jag en ganska klassisk och enkel förlovningsring och den planerade vigselringens design kommer att gå i samma linje. Men nu har jag gått och förälskat mig in denna underbara lilla skapelse från Dior. Frågan nu är bara hur man säljer in idén om en ny ring till mannen där hemma, för prislappen vågar man ju knappt titta på! Så jag skickar en liten tanke och önskan här via bloggen till min älsking och hoppas på att ha fattar vinken. Önska kan man ju alltid!

 

I'm in love with this gorgeous ring from Dior. So how do I persuade my fiancé?


Prada auktioner



Prada auktion väska Prada auktion skor

Nu börjar det hända grejer på Prada's hemsida! Jag har länge förundrats varför ett så stort modehus som Prada har hållit sig borta från webben, men en statisk och trist hemsida som har legat uppe allt för länge. Men nu har Prada tagit sig i kragen, bl.a. kan man hitta dessa två auktioner, en underbar lackväska och urläckra Mary Janes i orange. Ååååå säger jag bara!

Now you can find these great auctions at Prada.


Simpsons in Paris, Lanvin



Simpsons in Paris, Lanvin

Och idag är det alltså fröken Simpson tillsammans med Linda Evangelista som har fått äran att frossa i det franska modet och övervakar det hela gör pappa Homer och Lanvin's runda och gulliga chefsdesigner Alber Elbaz. Måste säga att jag tycker att Lisa gjorde ett mycket bra val när det kommer till den röda klänningen som sammanfattar höstens mode på ett klockrent sätt med sin varma röda färg, volym och detaljen med dragkedjan.

 

Today it's Miss Simpson turn to check out the French fashion at Lanvin.


Simpsons in Paris, Chanel



Simpsons in Paris, Chanel


Linda Evangelista och Marge Simpson i det senaste från Chanel's höstkollektion. Måste säga att jag tycker att Marge hår har hitta en värdig konkurrent i klänningen hon bär. Men vilka är de två i bakgrunden, Karl Lagerfeldt x 2...?

Marge Simpson and Linda Evangelista in Chanel, but who are the two in the background, Karl Lagerfeldt x 2...?


Älskade möss



Marc Jacobs musskor

Ni mina trogna läsare kommer kanske ihåg min lilla historia om hur jag till slut fick tag på mina efterlängtade musskor från Marc by Marc Jacobs förra året. Vet att ni är många där ute som har fråga hur man kan få ta på dessa sötnosar och nu är chansen er! Marc har åter igen låtit de små gnagarna fått liv, denna gång i form av pälsbeklädda små puppor i antingen svart eller med vit botten och svarta prickar. Det är bara att välja! Ni hittar dem bl.a. hos Borwns i London, Saks Fifth avenue i New York och så klart även här hemma i Sthlm. Happy shopping girls!

 

All you faithful readers of my blogg maybe remember my struggle for a pair of mouse shoes from Marc by Marc Jacobs last year. Now it's you turn to lay you hands on a pair! You can find them for example at Browns in London or at Saks Fifth avenue in New York. Happy shopping girls!


Louboutin nails



Christian Louboutin naglar


Alla
pratar om Christian Louboutin naglar, dvs. att man målar rött på nagelns undersida och svart på ovan sedan, precis som hans kännetecken med den röda sulan. Riktigt häftigt måste jag säga! Men att våga sig på att försöka måla själv skulle jag aldrig drömma om! Tänk bara på allt kladd! Men en modig tjej som har gjort det är Angelica, själv låter jag nog heller ett proffs sköta det där.

Everybody is talking about the Christian Louboutin nails and some brave girls have also tried it!


Simpsons in Paris



Simpsons in Paris

Jag kanske är en av de få personerna som inte har fattat grejen med den gula familjen som har terroriserat oss med sin närvaro i tv-rutan i allt för många år. Men nu visar de det senaste höstmodet i Hapers Bazaar tillsammans med Linda Evangelista, så kan ju jag inte låta bli att smälta lite. Så under den här veckan kommer jag att visa de olika designerna och dess alster som finns representerade i reportaget.

The yellow family is showing us the latest fashion for this autumn together with Linda Evangelista in Harpers Bazzar and I'm going to show you the whole fashion spread this week.


Naturligt fräscht



Mitt Essie Allure nagellack

Och här har ni resultatet av mitt senaste inköp, ett Essie nagellack i färgen Allure. Färgen är precis så där härligt naturligt fräsch som jag gillar, en mycket ljusrosa trasparant ton med rätt mycket vitt i sig. Jag kan tänka mig att Allure är en perfekt färg för dem som har tid och tålamod för en fransk manikyr.

And here is the result of my new Essie nail polish Allure, a fresh and natural result just as I like it!


I'm in love



Essie Allure



Mycket kärlek är det här på bloggen just nu och objekten för min affektion är tro det eller ej skönhetsprodukter.  Jag är ju inte direkt känd för att vara tjejen som frossar i dyra krämer och ansiktsvatten. Men när det kommer till nagellack kan jag inte få nog, svarta, silvriga, rödorangea you name it! Ett av mina favorit märken är Essie, men sin ypperliga kvalité och härliga färgutbud.

Idag på väg till jobbet tog jag en extra liten sväng förbi Åhléns city, där de har det största utbudet av Essie lack i Stockholm. (Och för er som inte bor i vår vackra huvudstad, så har Blush ett utmärkt sortiment av Essie produkter.) Rena rama godisbutiken med andra ord. Kände att jag behövde ett mer neutralt baslack att variera med mellan varven. Så jag har nu kommit hem ytterligare en flaska och ska nu måla naglarna i Essie's färg Allure. En väldigt ljusrosa och transparant färg, perfekt för ett fräscht och naturligt resultat. Bilder kommer imorgon.

Essie's Allure gives the nails a fresh and natural shine in very light pink, a nail polish that I bought to day. I will show pictures of the result to morrow.

Lovely



Sarah Jessica Parker Lovely Perfume

Kom ju precis hem från en skön semester och semester innebär ofta flyg och billig taxfree-shopping för många. Jag är inte den som brukar frossa bland skönhetsprodukter, varken hemma eller på resa. Men nu så håller min älskade Stella parfym på att ta slut, så jag tänkte passa på och fynda när jag var på Arlanda. Men tji fick jag för mitt försök med att fynda på taxfree! Det var ju inte ett dugg billigare än på NK! Så Stella fick vänta.

Väl hemkommen så får jag ett tips av min bästa kompis att de på NK nu säljer ut parfymer billigt, bland annat Sarah Jessica Parkers Lovely för endast 250 kr. Så har du vägarna förbi NK och är ute efter en ny parfym så kan jag vart rekommendera Lovely med sin rosiga men samtidigt en fräsch underton av nytvättat och citrus. Precis min smak, trots att jag saknar min Stella!

Sarah Jessica Parkers perfume Lovely, is really lovely if you ask me!


Mer Katie



Katie Holms i Chanel

Skrev ju tidigare om att jag tycker att Katie Holmes har utvecklats sin stil i rätt riktning. Dock vet vi ju inte om det är med hjälp av en stylist eller om att det har att göra med ett genuint mode intresse från Katies sida. Men en sak är i alla fall säker och det är att she looks good, som här i Chanel klänningen från vårvisningen 07!

Katie Holmes looks good in Chanel!


Utmaning: Mina skor



Utmaning: Mina skor
Tycker inte det var så länge sedan som jag fick en utmaning som gick ut på att visa upp mina skor. Men när jag letade upp inlägget visade de sig att det var snart ett år sedan jag la upp det. Nu var det så Aura's tur att utmana mig. Tyvärr så har jag inte funnit tid till att ta nya bilder, så jag kör en fuling och tar samma gamla bilder igen men piffar till dem med några ramar. Detta är som sagt bara en del av min samling, då skor är min svaga punkt som ni kan se här, här, här, här och här....

Aura wanted me to show my some of my shoe collection to my readers, so that's what I'm doing.

Ålderns vår



Gammal och vacker i Paris


Jag ska inte sticka under stolen med att jag börjar få lite åldersnoja. Men det har inget med utseendet att göra utan mer om allt som jag vill hinna med, för just nu rusar min tid i väg och den går bara fortare och fortare ju äldre jag blir.

Har skrivit om det här med ålder och skönhet
tidigare i bloggen, men det verkar som om det ämne som kanske bör tas upp igen. Fick nämligen en riktigt trist och onödig kommentar på mitt inlägg om att nu så blir SATC äntligen film. Personligen så rör det mig inte i ryggen och Carrie och the girls är över femtio när filmen är färdig, för SATC handlar inte om ålder och skönhet utan livets små bekymmer och glädjeämnen. För mig handlar skönhet om utstrålning och en inre säkerhet, något som kommer med åren av erfarenhet och inte av lager av smink. Alla människor är vackra på sitt sätt och ett bra exempel på det är denna bild tagen av The Sartorialist på en underbart härlig kvinna i Paris.

Beauty has nothing to do with age! And a good example on that is The Sartorialist's picture of the lady in Paris.


Hemma igen



Dagens outfit St Tropez 

Ja, så var man då hemma igen i regniga Sverige. Kan ju inte påstå att det känns så värst upplyftande, men jag har ju i alla fall två veckor till med semester att se fram emot i augusti. Men till dess så får jag nöja mig med att sitta och titta på de senaste semesterbilderna ifrån Frankrike och längta tillbaka till värme och sol. Bjuder därför på en dagens outfit från när vi var i St Tropez.

♥ Linne (vest),
Petit Bateau
♥ Klänning (derss), H&M - Trend
Skor (shoes), Angela C
♥ Väska (bag), Miu Miu
Armband (bracelet), J. Dauphin
♥ Solglasögon (sunglasses), Christian Dior

Now I'm back home in cold and rainy Stockholm and I'm enjoying my self with looking at my holyday photos, like this one from St Tropez.

Katie Holmes



Katie Holmes

Katie Holmes är en tjej som på senare tid har vuxit i mina ögon. Det har dock inte något att göra med hennes knasboll till karl eller utseende fixerade väninna, snarare tvärtom. Däremot tycker jag mig uppleva att hon har mognat och blivit mer och mer kvinnlig, tillskillnad från sina trevande tonårs år i serien Dawson's Creek.

Hon ger idag ett självsäkert och på samma gång ett milt intryck, något som imponerar på mig när det kommer till kändisarna i Hollywood. För att inte tala om hennes oklandriga känsla för stil och klass när det kommer till mode, eller kanske vi ska säga hennes stylist känsla? Oavsätt vems det är så gör hon nu mera ett väldigt bra intryck och speciellt med sin nya och über snygga frisyr. Jag hoppas att vi kommer att få se mer av Katie i framtiden!

I hope that we will see more of Katie Holme's gorgeous new look!


Shopping i Cannes 2



Shopping i Cannes
Hade ni fråga mig för 10 år sedan hur jag helst shoppar, ensam eller med sällskap, hade mitt svar blivit att jag absolut shoppade bäst med sällskap. Något som är raka motsatsen till idag, då jag föredrar att vara kvinnan bakom alla beslut som tas. Vilket var något som jag fick erfara även i Cannes här om dagen. Trots detta, smockat med folk och allt för långa köer så kom jag hem med lite smått och gott i mina påsar.

♥ Röd linne tunika från Zara

♥ Svarta och röda shorts från Mango (skärpet är gammalt).

This is what I bought in Cannes the other day,  red tunic from Zara, black and red shorts from Mango (the belt is old).


Shopping i Cannes



Rue d'Antibes i Cannes

Vi var ju och shoppade i Cannes här om dagen. Hade jag vetat vad som skulle möta oss hade jag hellre stannat hemma. Det var nämligen så att rean startade samma dag och precis som många svenskor så är fransyskorna sugna på att fynda på rean, något som jag personligen inte är så särskilt förtjust i.

Det hela började med en timmes kö på motorvägen, för att det sedan visade sig vara näst in till omöjligt att hitta en parkeringsplats, för att inte tala om hur mycket folk det var i butikerna. Dagen slutade med att vi skulle försöka ta oss hem och det visar sig att motorvägen är avstängd i båda riktningarna pga. av brand och vi tvingas ta en extra tur på två timmar upp i bergen.

Men om ni nu vågar er i väg till Cannes för lite shopping så kan jag varmt rekommendera en enda gata vid namn Rue d'Antibes. Glöm strandpromenaden och dess tjusiga affärer som Fendi och Dior. Det är Rue d'Antibes som gäller om du vill shoppa loss i Cannes. Där hittar du bl.a. Zara, Mango, Sephora, Petit Bateau och många trevliga små boutiquer med en bra blandning av små och udda märken. Tyvärr blev det inte så mycket fyndat i dessa små butiker för min del, men jag kom hem med lite annat smått och gott, bilder kommer i morgon.

If you are thinking of going to Cannes for some shopping I would like to recommend one street, Rue d'Antibes, with a good mix of shops like Zara, Mango, Sephora, Petit Bateau and nice boutiques.


At last!



Sex and the city the movie

Då var det så äntligen spikat, Sex and the city blir film! Hur länge har inte jag längtat efter detta och jag vet att jag inte är ensam. Frågan är nu, kan en film leva upp till seriens underbara anda? Vad tror ni tjejer?

At last, Sex and the city as a movie! The question is now, will the movie live up to the series? ♥


24-hour Couture



Gisele Bundchen för Harper's Bazaar

Med mig hit till Frankrike fick ju ett par tidningar följa med i bagaget, bl.a. det senaste numret av Harper's Bazaar som jag skrev om i förra veckan. Det är inte bara reportaget Partners in crime som får mig att höja på ögonbrynen, även dessa underbara bilder av Gisele Bundchen iklädd ett oändligt antal breath taking couture klänningar. Inte nog med alla de vackra kreationerna, det är faktiskt Karl Lagerfeld som har fotat hela reportaget. Så man skulle kunna säga, It's fashion darling! Apropå fashion, idag bär det av till Cannes för lite härlig shopping!

The latest copy of Harper's Bazaar has got some lovely photographs by Karl Lagerfeld with Gisele Bundchen. Talk about fashion! Btw, to day I'm going on a shopping trip to Cannes.


Dofter i Grasse



Dagens outfit 070702

I dag blir det en liten tripp upp i bergen till det franska parfymdistriktet Grasse. Har faktiskt aldrig varit där fast jag har spenderat varje sommar i Frankrike sedan jag var liten. Jag skulle utan problem kunna spendera hela min semester läsandes vid poolen, men nu är det så att jag har en karl som inte riktigt ser tjusningen i att ligga platt fall med en bok under näsan i stekande sol. Så idag blir det en lite utflykt som förhoppningsvis vi båda kan uppskatta!

♥ T-shirt, H&M
♥ Shorts, Gant
♥ Skärp, Hermes
♥ Skor, vet inte än så länge



To day we are going on a small trip to Grasse, the perfume district here in France. A trip that hopefully both me and my boyfriend can appreciate.


Shopping i St Tropez



Shopping i St Tropez


Här om dagen tog vi en liten tripp över till St Tropez. En mysig och mycket liten stad, med allt för hutlösa priser och med många turister och flanörer. Är man ute efter märkes kläder så finns det inte mycket att klaga på. De flesta stora märken finns representerade där. Dock tycker jag att butikerna är för små och tyvärr utbudet lika så. När jag handlar dyrt då vill jag shoppa loss rejält i storstäder! Men trots detta har jag tre favoritbutiker i St Tropez. Hos "Joanna" hittar du märken så som Celine och Viktor & Rolf. Butiken "Lily" som är nog min personliga favorit med märken så som Prada, Miu Miu och Marni och sist men inte minst "Martine Chambon" med märken så som Balenciaga, Michael Kors, Yves Sain Laurent mfl. Alla dessa tre butiker hittar ni uppe vid torget och i närheten. Funderar ni nu på att ta en tripp till Troppan så föreslår jag att ni tar den stora plånboken med er!

The other day we went to St Tropez. A nice little town that we go to every time we are here in France, lots of tourists, big bots and expensive shops so I suggest you bring your big wallet if you are thinking of taking a trip. And if you do you can also wisit three of my favourite shops, Joanna, Lily and Martine Chambon they all have brand like Prada, Celine, Balenciaga and more.♥


RSS 2.0