Shoeaholic



Kan man vara shoeaholic? För i så fall tror jag att jag är fast!

De som känner mig kan vittna om en överfull garderob av skor och en hall som ser ut som en skog av vajande stövelskaft. Jag älskar skor och stövlar! Kan bara inte få nog av dem!

Var i förra veckan på en runda i stan med min syster. Man måste ju passa på att shoppa innan löningshelgen, för det är det västa jag vet! Fullt med hysteriska människor som river, sliter och ska prova allt samt allt för långa köer! (En av andledningarna varför jag gillar att handla på nätet) En annan sak som jag gör (förutom att planera när jag shoppar) är att alltid handla på öppet köp, dvs. att man kan lämna tillbaka plagget eller skorna, med uppvisade av kvitto och få pengarna tillbaka inom en viss tid. Nu mera har både NK och Zara 30 dagars öppet köp, något som utnyttjas flitigt av mig. Perfekt för då kan jag ju prova det jag har köpt i lugn och ro samt att jag kan prova mina nya inköpta saker med de som jag redan har i garderoben.

Så efter min lilla shoppingrunda med min syster kom jag givetvis hem med tre par skor från Zara. Ett par ballerina/seglarskor i brunt läder, perfekt till ett par otvättade jeans så här i början av hösten (såg att Petra också hade släpat hem ett par likadana), ett par svarta lackpumps med peeptoe (kommer nog att bli höstens ultimata partysko i min garderob) och sist men inte mins så fick ett par högklackade leopard pumps/loafers följa med hem till mig också. Så nu får vi se om dessa skor kommer att bli bofasta i min garderob eller inte. ♥

  


www.sophisticatedsophie.se

Acne´s jeans guide



Numera finns det en djungel av jeans där ute att välja bland. Nya märken poppar upp som svampar på marknaden. Och tidningarnas jeans guider gör en inte ett dugg klokare! Men vilka par jeans ska man välja och vilka passar just ens kropp?

Men
Acne har i alla fall givit oss en hjälpande hand och om du, precis som jag gillar Acne´s design och deras still, så tycker jag att du ska spana in deras jeans guide för vägledning i Acnes jeans djungel. Jag menar med namn som Hep, Hex och Hug så behöver man nog lite hjälp på vägen till de ultimata jeansen för just din figur. ♥


www.sophisticatedsophie.se

Fashion time



Jag har tidigare nämnt det franska klädes märket Zadig & Voltaire. Älskar deras naturnära färgval, underbara cashmere tröjor med galna mönster val som bryter lite kaxigt mot det annars så mjuka och mysiga i deras design. Svårt att inte gilla med andra ord!

Zadig & Voltaire gör inte bara kläder utan även ur härliga skinnväskor i tvättat läder, super söta ballerina skor, doftljus och klockor. Samt att det så smått även börjar dyka upp herrkläder i deras butiker (barnkollektion finns redan). Kul för de medvetna männen med andra ord! (Och självklart och för oss kvinnor som vill krama och gossa med våra cashmere klädda män!)

Tidigare i somras så tittade jag in på Zadig & Voltaire´s butik på Birger Jarls gatan här hemma i Sthlm. Fyndade då bl.a. en underbar liten cashmere/bomulls väst med en gitarr på ryggen, som jag har använt flitigt i sommar. Samtidigt så spanade jag in deras otroligt snygga klockor, som jag inte har slutat tänka på. Så när jag såg att de var omskrivna i senaste numret av svenska Elle, insåg jag att jag bara var tvungen att ha en klocka!

Till historien hör det att jag har en vän som jobbar på Zadig & Voltaire och hon berättade att de ändas hade fått in fem av varje färg (grå eller rosa urtavla). Så själv klart gjorde det att jag ville ha en ännu mer. Inte för att jag behöver någon klocka, utan för att modellen, en herr klocka i rostfritt stål med en döskalle med korslagda benknotor går ju bara inte att säga nej till. Plus att den har den där rätta tyngden. Så när jag kom hem med den, här i förra veckan så var det nästa så att jag inte fick ha den i fred från min kära pojkvän, som även han var helt såld på den. (Och när det gäller min pojkvänn så kan vi prata om klocktokig, men det är en annan historia!)

Zadig et Voltaire klocka
(Syns tyvärr inte riktigt, men efter mycket om och men så valde jag den gråa urtavlan.)

Kort och gott, jag är otroligt nöjd med min nya klocka! Och vem vet kanske min nya klocka snart får en vän i form av ett emaljerat Hermès armband?! ♥


www.sophisticatedsophie.se


Missoni på nätet



Om ni som jag har svårt att slita ögonen från Missonis underbara mönster och färgkombinationer, men tycker att Net-a-Porter tar in allt för trista plagg från dessa underbara kollektioner ska ni absolut spana in den brittiska sidan Linea Fashion.

 

Linea Fashion säljer inte bara Missoni, utan även märken som Tod´s, Celine och Jil Sander. Absolut värt ett besök med andra ord! ♥

Drew B för Missoni vår/sommr 2006


www.sophisticatedsophie.se


Hermès runt armen



Tog en sväng förbi NK idag tillsammans med mina två systrar. Vi beslöt oss för att titta lite närmare på deras lilla Hermès hörna, som i och för sig inte är så mycket att skryta med, men de har ändå lite smått och gott att erbjuda.

Har länge slängt suktade blickar på Hermès underbara emaljerade armband i olika färger, men tyvärr så tycker jag att ca 3500 kr för ett armband i den kalibern är lite saftigt. Men man ska aldrig säga aldrig….. Både jag och min ena syster (som också har funderat på ett, fast på andra sidan Atlanten, lustigt nog) passade på och provade var sitt armband och nu är vi fast!

Jag är fortfarande inne på min orangea linje, som jag nämnde tidigare i våras och för mig representerar Hermès färgen orange. Inget snack om saken, jag vill ha ett orange armband! Men nu är frågan om man ska ha guld eller silver? Lutar åt guld för jag tycker det gör sig bra med den orangea färgen. Men åt andra sidan så är min klocka i borstat stål och mina vigsel och förlovnings ringar kommer att vara i vitt guld, så det skulle ju matcha bättre med silver. Svårt val! Min syster däremot var helt säker på att hon ville ha ett vitt med silver, så vi får se vad den amerikanska tomten kan tänkas ha med sig i säcken till henne i jul. ♥

 
Guld eller silver, det är frågan?


www.sophisticatedsophie.se

De små detaljerna



Man brukar ju säga att det är de små detaljerna som gör det, och jag kan inget annat än bara hålla med. En enkel och tråkig outfit piffas lätt till med hjälp att ett snyggt skärp eller en läcker väska.

Inför den här hösten 2006 har man pratat om stora väskor, gärna i skinn, som man kan packa både det ena och det andra i. För min del betyder det en sned rygg och en blytung väska, för jag var ju bara tvungen att ta med mig den där extra tidningen i fall jag läser ut boken på väggen eller det där extra läppglanset, tuggumi, nagelfil, en flaska vatten…. Ja, ni vet säkert vad jag pratar om.

Men om man tittar närmare på höstens detaljer, så kan man hitta en och annan väska som inte stämmer in på måttet av en stor väska, närmare bestämt de små söta magväskorna som så smått börjar göra sin återkomst genom att smyga in sig i en och annan fashionistas garderob.


(Bilder från Ralph Lauren, Marc by Marc Jacobs, Louis Vuitton, DSquared2 och Anna Sui´s höst/vinter visningar 2006-07)

För ett par år sedan var jag ju själv bara tvungen att införskaffa en Gucci-magväska efter att ha sett Carrie i ”Sex and the city” ha en. Ja, man kanske inte får plats med en bok och allt det där andra som man vanligt vis proppar ner i handväskan, men det allra nödvändigaste som mobil, pengar och lite smink får alltid plats. En annan positiv sak (förutom att man inte bryter ryggen) med en magväska är att man har händerna fria, med andra ord den ultimata shoppingväskan (ja, förutom att man inte kan trycka ner shoppingpåsarna i den och på så sätt slippa diskussionen om ens shoppingvanor med pojkvännen)! ♥

Carrie med gucci magväska


www.sophisticatedsophie.se

Viktiga datum för en fashionista



Viktiga datum att skriva upp i almanackan för en riktig fashionista!

Vår/sommar 2007 ”Ready-to-wear”, damNew York: 11-16 september, 2006London: 18-22 september, 2006Milano: 23 september- 1 oktober, 2006

Paris: 1-9 oktober, 2006

Vår/sommar 2007 ”Haute couture”

Paris: 22-25 januari, 2007

Höst/vinter 2007-08 ” Ready-to-wear”, damNew York: 3-11 februari, 2007London: 12-16 februari, 2007

Milano: 17-25 februari, 2007

Paris: 26 februari – 7 mars, 2007

Höst/vinter 2007-08, herr

Milano: 14-19 januari, 2007

Paris: 26-30 januari, 2007

Ja, jag vet, hösten har knappt börjat och här sitter jag och fantiserar om våren 2007´s kommande visningar världen över. Men det är så det fungerar, snabba ryck med andra ord! (Vissa förändringar i datumen kan dock förekomma.) ♥


www.sophisticatedsophie.se


Fashionstreet



Just nu håller modeveckan här i Stockholm på för fullt, de stora svenska modeskaparna så som Fillipa K, Whyred, Hope och alla dom andra har modevisningar runt om i Stockholm.

Men tillhör man inte eliten, eller rättare sagt den lilla klicken av mode, media och PR-branschen så är det inte det lättaste att göra sin röst hörd i beundransbruset av de stora modejätterna här hemma. Detta är något som Camilla Wellton vill försöka att ändra på, så genom ett samarbete med Street vid Hornstull, här i Stockholm, så anordnas en modevisning som ger unga, lovande designers en möjlighet att visa upp sina verk på catwalken. Allt som visas kommer sedan att vara till salu för den som är intresserad. Och vem vet du kanske kommer hem med en blivande stjärndesigners verk!

Vill du sitta på första raden på Fashionstreet, så pricka in den 25 augusti i din almanacka! ♥


 

 

www.sophisticatedsophie.se

Waist Down



Prada Waist Down

Har du vägarna förbi LA nu under augusti så får du inte missa Miuccia Pradas kjolutställning, ”
Waist Down”, som håller på fram till 27/8. Denna ”snurriga” lilla utställning hittar ni närmare bestämt på Prada Epicenter 343 North Rodeo Drive. Såg dessa underbara installationer i New York i våras och ett litet besök rekommenderas varmt, speciellt om man som jag är ett Prada fan! ♥

Prada Waist Down NY


www.sophisticatedsophie.se

RSS 2.0