If I feel like dancing



Charleston girl

Det blev ju aldrig något VR-migel för mig i onsdags, då kroppen sa nej. Men igår var jag på topp igen. Jag och Emilie skulle egentligen på butiksinvigning men hamnade på Agent Bauers vernissage där vi träffade många spännande och trevliga människor, för att inte tala om alla de vackra fotografier och illustrationer som ställdes ut. En mycket lyckad kväll med andra ord!

Men ikväll blir det nog tv-soffan som sällskap, om inte så skulle jag inte tacka nej till lite dans i denna Charleston inspirerade outfit. Klänning: Moschino, hatt: Asos och skor: Rupert Sanderson.

I hade a really great time with Emelie at the Agent Bauers vernissage yesterday, so to night I'm having a date with my couch. But if my plans changes I would love to dance around in this cute little outfit: dress: Moschino, hat: Asos and shoes: Rupert Sanderson.


Rosa frosseri



Lily Allen British Fashion Awards 2007


Här om dagen gick British Fashion Awards 2007 av stapeln och hela Storbritanniens modeelit m.fl. var samlade, bl.a. var Lily Allan där i denna rosa fluff blåsa från Giles. Vet inte om jag ska gråta eller skratta, men det är något i mig som inte kan får nog av detta rosa frosseri. Kanske inte en klänning som jag skulle lägga mina pengar på, men gud så härlig den är att se på! Tack för det Lily!

För övrigt så delades bl.a. pris ut till Årets bästa designer och modell som inte helt otippat gick till Stella McCartney och Agyness Deyn, som även hon bar en härlig kreation från Giles.

I can't help falling in love with Lily Allen's pink dress from Giles that she wore on the British Fashion Awards 2007 the other night. Its' a bit over the top and nothing I would wear, but Lily looks gorgeous in that pink fluff!


Miu Miu's new face



Kirsten Dunst new face of Miu Miu


Nu är det officiellt att Kirsten Dunst kommer att vara Miu Miu's nya ansikte för den kommande vårkollektionen. Ett ypperligt bra val om ni frågar mig!

Kirsten Dunst is the new face of Miu Miu, an excellent choice if you ask me!


Kloka ord



Citat - Coco Chanel

Skoguden 65 år



Congratulations Mr Blahnik


Manolo Blahnik har varit verksam som skodesigner i över 35 år. Fast de flesta av oss lärde nog känna honom genom den skotokiga karaktären Carrie i Sex and the City. Idag säger vi grattis till Mr Blahnik som fyller 65 år. Här hemma i Sverige betyder det oftast pensionsåldern, men det får vi verkligen inte hoppas att det gäller för Manolo!

Congratulations Mr Blahnik on your 65th birthday!


Kärlek



Love is in the air


Efterlyste igår kväll solen och jag tror minsann att det var någon som lyssnade på mina böner, för just nu strålar solen utanför mitt mönster och jag känner kärleken flöda. (Oj, det där lät nästan lite frireligiöst.) Hade det varit lite varmare hade jag gärna satt på mig dessa saker idag: Blus: DKNY, skor: French Sole och väska: Moschino.

Hoppas att ni alla får en härlig dag! Själv ska jag ut och njuta av solen och vem vet kanske jag tittat förbi den nya Agent Provocateur butiken på Birger Jarlsgatan.

My prayers were answered to day - the sun is shining and the love is in the air! If it was at bit warmer I would love to wear these things: Blouse: DKNY, shoes: French Sole and bag: Moschino. Hope you all will have a lovely day!


A piece of cake



A piece of cake - Leila Lindholm


Jag kan inte påstå att jag är någon stjärna i köket, men någon som är det är Leila Lindholm. Har båda hennes tidigare kokböcker och älskar dem båda, var och en på sitt sätt. Blev glatt överraskad då jag här om dagen läste att hon till våren släpper en bakbok, "A piece of cake" med alla de härliga recepten från Leila Bakar. För det där med bakning det är något som jag verkligen njuter av!

Leila Lindholm is releasing a new cookbook, "A piece of cake" with all her love recipes from her TV show Leila Bakar. Looking forward to that!


Solen efterlyses



Travel - take me away


Min lilla mamma kom precis hem från Egypten här om dagen och min bästa kompis var i Berlin här om veckan. Även jag börjar känna att det skulle vara skönt med miljöombyte om bara för ett par dagar och då allra helst till ett land där solen skiner. Det behöver inte vara varmt, bara solen skiner. För just nu känns det som om jag inte har sett den på flera veckor. Det är mörkt när man stiger upp och det är mörkt när man kommer hem. Jag efterlyser solen helt enkelt!

I feel that I need to go where the sun is. It doesn't matter if it's warm or cold as longest the sun is shining, because here in Stockholm, Sweden it's really dark and grey right now.


Vintage fynd



Vintage fynd från Beyond Retro


För ett par veckor sedan var ju jag på invigningen av den nya Beyond Retro butiken i SOUK-gallerian. Trots delade meningar om det där med att handla secondhand, så kom jag hem med en underbar sidenklänning med spetsdetaljer i en ljus mintgrön ton och här kommer bilderna som jag lovade. Älskar spetsdetaljerna!

This is the dress that I bought at the grand opening of the new Beyond Retro shop a couple of week ago. I love the lace details!


Marimekko ♥ Manolo



Marimekko and Manolo Blanhik


Marimekko är det finska textilföretaget med många järn i elden. För ett par veckor sedan fick vi reda på att vi i sommar kan se fram emot ett samarbete mellan Marimekko och H&M. Inte nog med det, i vår samarbetar Marimekko även med Manolo Blanhik. Så ni Marimekko fans där ute har med andra ord mycket att se fram emot i vår! Skorna kommer att vi att kunna hitta i Manolo's butiker redan efter nyår.

H&M is not the only company that the Finnish textile company Marimekko is colaborating with next year, they are also working with the famous shoe designer Manolo Blanhik.


Shopping free day



Buy nothing day 24 nov 2007


Igår fick de flesta svenskar in sin lön på kontot och idag bränner det riktigt hett i plånboken. Själv har jag aldrig förstått tjusningen i att rusa ut på stan och bränna allt man har på en och samma gång, speciellt inte med tanke på att man är ju inte direkt ensam... Världen över idag firar man Buy nothing day, som handlar om att inte fokusera på konsumtion utan på det som faktiskt gör livet värt att leva, dvs. familj och vänner. Vad gör du idag?


Happy Buy nothing day to you all!


Tema: Gala



Drama Queen - Christian Louboutin shoes


Egentligen hade jag här tänkt mig lägga upp lite bilder på kvällens outfit istället för mitt numera nästan klassiska inlägg, Fredags Fin. Det är nämligen personalfest som står på kvällens schema och temat är gala. Visserligen kan man ju tolka temat hur man vill, själv är jag helt inne på paljetter och fjädrar. Men då jag inser att tiden inte räcker till för en modeplåtning så här på morgonen (fattar inte hur folk hinner med att fota en dagens outfit varje morgon), så får ni hålla tillgodo med denna underbara sko från Christian Louboutin. Har ni tur så får jag till lite bilder ikväll och lägger upp imorgon istället. Hoppas att ni alla får en super fab fredag!

To night it's staff party and the theme is gala. I didn't find the time for a fashion shoot this morning so I'm letting this lovely Christian Louboutin shoe speak for it self. Hope you all will have a super fab Friday!


Bloggkoll



Be a part of my world - Prenumerera på Sophie's Fashion


Gillar du min blogg och vill få bättre koll på när jag uppdaterar den, då tycker jag att du ska ta och gå in på Bloggkoll och prenumerera på min blogg. Det bästa av allt är att det är helt gratis! Ett super smidigt sätt att hålla koll på när ens favoritblogg uppdaterear! ♥


Den nya modellen



Haremsbyxan


Höstens hetaste byxmodell är visserligen jodhpursbyxan, som jag upprepade gånger har skrivit om. Men jag tror mig se att första placeringen kan komma att bli hotad av haremsbyxan. Nu pratar jag inte om de där byxorna Mc Hammer hade i början av 90-talet, utan en mer nertonad version. The Sartorialist har så klart fångat trenden på bild och här har vi tre exempel från modeveckan i Paris tidigare i höstas.

I think I can see signs of the new it- trousers - the harem trousers and of course has The Sartorialst caught it on tape at Paris Fashion Week earlier this autumn.


Lagerfeld Confidential



Lagerfeld Confidentiel


Tack vare Emilie fick jag idag chansen att se den omtalade filmen Lagerfeld Confidential som just nu visas på Stockholm Filmfestival. En helt underbar film, som du bara måste se om du är ett Karl Lagerfeld fan eller drömmer om ett liv i modevärldens sus och dus. Som åskådare får man följa Karl i hans fashionabla vardag, med allt vad det innebär, kortare och rätt intima intervjuer med Mr Lagerfeld him self och så klart får man en inblick bakom kulisserna av modecirkusen. Älskar man inte Karl innan filmen, så gör man det garanterat efter! I'm in love!

Thanks to my friend Emilie I hade the opportunity to see the movie Lagerfeld Confidential to day, which I can highly recommend. I'm in love!


Grey like the sky



Soft and grey

Tänkte att denna outfit fick symbolisera dagens Stockholms-himmel med sina gråa regntäta moln. Kofta: Tomas Maier, jeans: Stella McCartney, pumps: Christian Louboutin och väska: Yves Saint Laurent.

This outfit is symbolizing the grey sky above Stockholm to day. Cardigan: Tomas Maier, jeans: Stella McCartney, pumps: Christian Louboutin and bag from Yves Saint Laurent.


Middagsplaner



Dinner plans


Ska strax bege mig hem till Emilie för en mitt-i-veckan-middag med pratvin. Ska bli riktigt trevligt! Hoppas att ni andra får en super mysig kväll och hälsa söta Betty och tjejerna på Wisteria Lane från mig!


I'm off for dinner at Emilie's house, hope you all will have a nice evening!


Smygtitt



A hard choice - wedding dress brudklänning


Lovade Ellinor att lägga upp en outfit-bild idag. Men som ni säkert redan vet vid det här laget så är jag inte så förtjust i sådana bilder. Men jag tänkte att ni kanske var lite nyfikna på hur det gick för mig i lördags. Hittade ingen klänning som jag föll för, men jag kan ju inte sticka under stolen med att jag tycker det är lite små härligt att få frossa i stora prinsessklänningar och tyllkjolar.

A sneak peak from the fitting room last Saturday. I didn't find a dress that I liked, but it was really fun to try them on!


Jag bubblar!



Fashion Bubbles


Å vad glad jag blev när jag läste Kattas söta inlägg om bloggerskor som inspirerar. Tänk att min lilla blogg tillhör någons favoritblogg, snacka om inspirerande! Tack Katta för ditt fina inlägg! Jag bubblar! ♥


Inte bara mode...



L'Officiel Singapore nov 07


Måste bara säga att jag älskar detta omslag för L'Officiel Singapore november 07! Men jag vet att det råder delade meningar om både det ena och det andra när det kommer till just denna bild. Själv förknippar jag mode och kläder med något underbart, glädjande, lustfyllt och njutbart och har därför svårt att ibland se de olika dimensionerna som många andra betraktare tolkar in i det redan färdig skapade plagget. Jag kanske är en enkel och tråkig person, men låt mode få bli bara mode i en harmoni av härliga tyger, underbara färger och mönster!

I just love this cover by L'Officiel Singapore nov 07, even thou some people can't stop them self from interpret it's meaning. Does everything have to have a meaning? Can't fashion just be about joy, happiness and lovely fabrics in beautiful colours and patterns?

Sötsaker



Arm candy - Louise Vuitton bags


Dessa två sockersöta små bakelser är totalt kalori fria, men ack inte helt snälla mot plånboken. Väskorna kommer från Louis Vuitton's kommande vår kollektion och för mina tankar helt osökt till klubbor och karameller. Kanske inte något jag skulle hänga på armen, men de är ju ljuvliga att titta på!

Talk about arm candy! These two uber cute bags are from Louis Vuitton s/s 08 collection. Maybe nothing that I would wear, but they are yummy to look at!


Klänningsjakt del 2



The Dress


Idag ska jag och min gamla barndomsvän Sofia, som också ska gifta sig nästa sommar ut och kika på brudklänningar. Jag är i och för sig nästa helt säker på att jag kommer att designa min egen för att sen låta sy upp den. Trots många timmars letade i tidningar och på nätet så har jag ännu inte har hittat klänningen med stort K. Jag har så många idéer och tankar om hur jag skulle vilja att min klänning såg ut, men många av dem är svåra att kombinera. Så förhoppningsvis kommer dagens utflykt att resultera i en klarare idé om min drömklänning. Sofia däremot verkar vara mest inne på att köpa en färdig, men vi får se efter dagens lilla äventyr om även hon är inne på mitt spår.

The hunt for a wedding dress part two is on. Me and my friend Sofia, who is also getting married next summer are to day looking for The Dress.


Färgklick



Colour spot


Gillar när man får klä upp sig lite extra och idag ska vi på jobbet klä oss till fest, inte för att det är fest utan för att vi får känna oss sådär härligt fredags fina. Tro det eller ej med det va inte mitt påhitt! För min del blir det en stickad svart klänning med pärlbroderier heltäckande svarta strumpbyxor och mina Acne Pistol boots. Visserligen känner jag mer för färg idag så därför bjuder jag på en riktigt färgglad fredags fin outfit med en handmålad sidenklänning från Yves Saint Laurent och satin clutch från J Crew.

Fabulous Friday in colour with a hand painted silk dress from Yves Saint Laurent and satin clutch from J Crew.


Tillbaka



Sophie is back!


Nä, jag har inte dött men min dator har eller rättare sagt hade checkat ut. Men efter en ofrivillig bloggpaus från min sida och lite ompyssling av burken så är nu vi tillbaka med nya friska tag!

I'm back in business! (Hopefully my computer is to.)


Sophie's Fashion 2 år



Sophie's Fashion 2 years

Idag firar min lilla blogg 2 år. Tänk att det var så länge sedan som jag startade med denna hobby, som nu mera är en del av mitt liv. Har träffat många spännande människor, fått en hel del nya vänner på köpet och läst mig massor. Vill tacka er alla som läser min blogg och för alla roliga, gulliga, spännande och snälla kommentarer, fortsätt på det sättet! Kram Sophie

My blog is turning two years to day and I just would like to thank you all for reading and commenting, keep on doing that! Love Sophie


Nya armband



Sophie's Shopping AV Max armband


Smycken är ett enkelt sätt att piffa till en trist outfit med. Själv är jag inte så förtjust i halsband men är en sucker för fina armband. Skrev i våras om AV Max härliga små emaljarmband och här om dagen beslöt jag mig för att klicka hem två stycken från Kyss Johanna, ett i härlig orange och ett i svart med texten "Make love not war". Jag är verkligen super nöjd med mina nya kap! Tänkte att jag skulle matcha dem med mitt svarta Hermes armband.

These are my two new bracelets from AV Max that I bought at Kyss Johannas online shop. I'm going to match them with my black Hermes bracelet. ♥


Let's party!



Roberto Cavalli - H&M

Idag smäller det! Roberto Cavallis kollektion för H&M släps runt om världen. Kanske inte de mest lättburna plagg man kan tänka sig, långklänningar i gul och paljettfodral, men ack så glamourösa! Min personliga favorit är nog den långa plisserade guldklänningen, som det bara finns 800 av i hela världen. Men mina 3000 kr läger jag hellre på något annat... Visserligen är jag ett fan av leopardfläckar precis som Mr Cavalli him self, fast ibland kan t.o.m. jag få lite för mycket av det goda, så jag tror inte att det blir några Cavalli plagg för min del denna gång. Antar att det är många här hemma i Sverige som tänker ungefär som jag, men vi får inte glömma att H&M numera är ett multinationellt företag. Jag tro att Cavalli kollektionen kommer att sälja som smör i Sydeuropa. (Mina tankar är med dig idag syster yster när du trängs med fransyskorna i Nice!)


En kul sak att veta om kollektionen är att alla de lite dyrare klänningar är numrerade precis som en konstnärs litografi. Så vill du lägga vantarna på nummer ett så bör du bege dig till Hamngatan 22, för det är där ifrån man börjar räkna. Hoppas att ni får tag på det ni vill ha och skulle det inte vara så, så finns det alltid en andra chans på nätet! Lycka till!

Today H&M are releasing their collection collaboration with the Italian designer Roberto Cavalli. You can find the clothes in a store near you or at H&M's online shop. I do love leopard prints, but sometime even I can get fed up... ♥


Beyond Retro



Beyond Retro inbjudan


Igår var det invigningsfest för den nya Beyond Retro butiken I SOUK-gallerian. Det där med att shoppa det kan jag, men det där med att shoppa i secondhandbutiker däremot har aldrig varit min grej. Det luktar illa och tycker mig aldrig hitta det där perfekta plagget.

Men igår så tänkte jag ge det där med secondhandshopping en andra chans tillsammans med min bästa kompis Lea. Tro det eller ej men jag kom där ifrån med en ljuvlig sidenklänning i en ljusgröngrå ton och spetsdetaljer och Lea hittade två underbara små hattar. Bra shopping, trots att utbudet kändes rätt utplockat och inte luktade det illa heller, så dit kommer vi att komma tillbaka. Sprang även på söta
Petra och hennes bästa kompis Christin, som jag känner sen vi var små. Alltid kul att träffa er glada och piffiga tjejer!

Last night it was the grand opening of the second Beyond Retro store in Stockholm. I ended up buying a lovely silk dress with lace details.


Acne Pistol Boots



Sophie's Choice - Acne Pistol Boots 










Förra höstens absolut bästa köp (trots
mycket om och men)  var mina Acne Pistol boots. Jag får än idag många mail och frågor angående mina kära boots. Såg nu att Acne åter igen har fått in dessa underbara stövlar på deras webbshop. Vill du också lägga vantarna på ett par så får du skynda dig på, kan tänka mig att de säljer som smör i solsken!

Acne has restocked their gorgeous Pistol boots. I bought mine last year and I'm still in love with them!


Katie does it again



Goddess in black - Katie Holmes


Nu gör hon det igen! Det är bara att konstatera, Katie Holmes har bra smak, eller om det nu är hennes stylist. Sak samma när det är Katie som är bäraren av plaggen. Denna gång ser vi henne i en gudomlig svart långklänning, med platta sandaler till, klockren kombination på den röda mattan om ni frågar mig. För att inte tala om hennes snygga frisyr. Det är nästan så att jag får lust att kapa lite...

Katie does it again, with a long black dress and flats, an excellent combination if you ask me! ?


Up or down?



Uptown Downtown YSL bag


Många blivande föräldrar väntar med att välja namn på sina barn till de har behagat att komma ut och hälsa på världen, för att se vad det är för en liten filur och vad denne skulle kunna passa att heta. Undrar om det var samma sak med Yves Satin Laurents väskor Downtown och Uptown? Tycker mig verkligen kunna se var ifrån de har fått sina namn.

I love the names of Yves Saint Laurent's bags Downtown and Uptown. You can really see where they got there names from!


Fashion Circus



Fashion Circus

Det finns flera av dem... /There are more of them...


Mer ljus



Kulla - IKEA lampa




När jag slog upp mina blåa i morse såg jag till min stora förvåning att det låg snö på takåsarna. Då slog det mig att det faktiskt kommer att bli vinter även detta år och vinter innebär mörkare tider. Men som tur var tog jag och min karl en tripp till IKEA tidigare i veckan vilket resulterade i att vi kom hem med en ny lampa som numera lyser upp vårt hem på ett ypperligt sätt. Vår nya lampa heter
Kulla och är utrustad med touchdimmer i tre steg, vilket gör att man kan få ljuset precis som man vill ha!

Kulla is my new lamp from IKEA with a three-way touchdimmer, which will light up the dark winter here in Stockholm - Sweden.


Nostagi shopping



Drama queen


När jag var liten så hade jag ingen utklädningslåda, däremot fick jag ibland lov att härja fritt i min mammas garderob, något som jag älskade. Idag när jag är vuxen och kan köpa vad jag vill, nästan i alla fall, kan jag ibland komma på mig själv att stå och tumma på saker som lika gärna skulle kunna ligga i en sådan där härlig utklädningslåda. Igår hittade jag en underbar liten hatt med fjädrar och flor, som jag nu inte kan sluta tänka på. Visserligen skulle den kanske passa bättre på en teaterscen än på mitt huvud, men vad gör det när man har barnasinnet kvar?

I can't stop thinking of a hat with gauze that I saw yesterday. It reminds me of when I was little and was playing dress out with my mom's clothes.


Detaljerat



Fabulous Friday - The details


Många gånger är det detaljerna som gör plagget och så är fallet även denna fredags fina fredag. Behnaz Sarafpour's sidenklänning har det lilla extra tack vare de söta utanpå fickorna, spana in skärningen på Miu Miu satinskorna och J Crew's cocktailring låter jag tala för sig själv. Hoppas att ni alla får en detaljrik fredag!

Sometime it's all about the details, dress: Behnaz Sarafpour, shoes: Miu Miu and ring: J.Crew.


Kjoltyg



Prada resort 2008 ad



Jag borde egentligen få betalt för att publicera denna bild som är Prada's kommande resort ad 2008. Men oavsett pengar eller inte, så kan jag inte låta bli att lägga upp denna ljuvliga men samtidigt lite spöklika bild. För hur härliga är inte dessa klänningar och kjolar, för att inte tala om tygen och mönstren!?

Prada's resort ad 2008. Love the skirts and the fabric!


Dröm sött



Pink dreams


Tänkte krypa till sängs nu och drömma om härliga resor och underbara upplevelser. Både Prada's hattväska och Oscar de la Renta's tofflor skulle mer än gärna få följa med mig på en liten tripp. God natt och dröm sött!

God night and sleep thigh!


Tekniska problem



I need - Ibook



Nä, det var inte idétorka som höll mig borta från bloggen igår, utan tekniska problem med våra datorer här hemma. Om det är något som kan får mig riktigt frustrerad och stressad så är det när tekniken inte fungerar som den ska. Var igår ledig och skulle fixa både det ena och det andra, maila viktiga personer, bankärenden, jobba och så klart blogga, men allt sket sig pga. av tekniken. Jag är kanske inte är en datahacker, men en relativt van dataanvändare, så igår när allt bara hängde sig så hade jag stor lust att bara hiva ut dumburken ut ur fönstret. Till historien hör att jag har ett rätt stort tålamod, då jag kan sitta och pilla med saker i timmar, men när virusprogrammet blockar internetanslutningen och låser datorns program, så är inte Sophie en happy camper längre. Här har man betalat dyra pengar för ett extra säkert virusprogram och annat som är nödvändigt för att surfa säkert och så funkar det inte som det ska.

Har länge funderat på att skaffa en ny dator och jag har hört att Mac datorerna ska vara något så när skyddade från virus, trojanska hästar och andra trista saker som kan ta sig in i ens system. Men som van PC-användare tar det lite emot att behöva sätta sig in i ett helt nytt system. Har sedan tidigare en Ipod och har ännu inte kommit på alla finesser med denna lilla härliga pryl, då Apple produkterna inte kommer med tillräckligt utförliga instruktionsböcker. Så vad säger ni en ny PC eller en Ibook? Ibooken är ju fasligt vit och fin...

I need a new computer.


Tack Katie



Katie Holmes looking lovely in London


Visserligen ska jag inte gifta mig för ens i slutet av sommaren nästa år, men jag kan ju bara inte låta bli att stirra mig tokig på olika klänningsmodeller inför den stora dagen. Planering är ju A och O när det kommer tillbröllop, eller hur?! Kunde inte avstå från att publicera dessa bilder på Katie Holmes underbara lilla outfit, men en mycket inspirerande klänning. Vet inte om jag har nämnt det tidigare, men jag är lite inne på en lite kortare brudklänning. Har inte bestämt mig än, får se vad det blir!

Katie Holmes wears a very lovely and inspiring dress.


RSS 2.0