Fredagsstök



Steven Meisel - weekend at last


Väder: Klarblå himmel och strålande sol, just nu det vill säga.

Humör: På topp men lite trött.

Dagens måste: Fixa färdigt Majas doppresent.

Önskar mig: Balenciaga - böcker kan man aldrig få för många av.

Dagens låt: Marit Bergman med "No party to go to".


Sorry for not translating my little list, but at least everybody can enjoy the song of the day: Marit Bergman with "No party to go to".


Humor?



MJ ad with VB


Humour or not? Sorry Mr Jacobs but I'm saying noooot, once again!


Ressällskap



Taschen travel books


Köpte dessa två böcker redan förra året innan Paris biljetterna ens var bokade. Tyvärr fick jag aldrig någon användning för dem senast när jag var i Paris, då jag inte kunde hitta dem lagom till den stressade avresan. Men nu bär det snart av till Paris igen, denna gång för en lite längre vistelse med inplanerade mål och då kommer dessa två böcker väl till hands. Som en rätt visuell person uppskattar jag vackra och beskrivande bilder, något som dessa böcker mer eller mindre är uppbyggda av. Så är du trött på mossiga reseböcker med förlegade reseskildringar, så är det här böckerna för dig. Du kan bl.a. köpa dem direkt via Taschens hemsida och de finns för flera Europeiska städer.


Are you fed up with the travel books with out inspiring pictures and boring descriptions? Then, check out these books from Taschen.


Slut...



exhausted


Efter en tuff dag på jobbet så är det sängen och mina vänner Vogue och Elle som hägrar. Nya tag imorgon så jag säger tack och god natt!


A tough day at work and I guess the picture say it all. Thanks and good night!


Ser fram emot



Shoes a/w-08


Kan ju inte direkt påstå att jag ser fram emot hösten med allt vad det innebär. Men när jag slänger ett öga på vad som komma skall, så kan jag inget annat än att längta lite smått.


This gives me something to look forward to when the summer is over.


Hembakat



Home made macarones


Har haft en underbar påskhelg ute på landet, trots drivor av snö. Mycket mys, långa promenader och som jag hade planerat, bak av de ljuvliga franska små kakorna Macarones. Har du inte hunnit testa receptet som jag rekommenderade, så kan jag åter igen tipsa om det, denna gång dock med ett tillägg. Har man inte svärmor och hennes köksutrustning inom en lagom biltur i från, så se till att inte lämna mandelkvarnen hemma i stan, då mandelkvarnen mer eller mindre är ett måste i detta recept! Lycka till i köket tjejer!


♥ 4 dl florsocker
♥ 125 g skållad och mald sötmandel
♥ 1 1/4 dl äggvita, ca 3-4 äggvitor
♥ 1/2 dl strösocker
♥ ev 2 droppar röd karamellfärg

Smörkräm
♥ 100 g rumsvarmt smör
♥ 1 1/2 dl florsocker
♥ 1 tsk vaniljsocker
♥ 1 ägggula
♥ 2 msk hallonsylt
♥ ev några droppar röd karamellfärg


Gör så här:

Sätt ugnen på 150˚C. Sikta ner florsocker och mandel i en bunke. I en annan bunke: Vispa äggvitan med en elvisp, först på låg hastighet, öka efter hand. Tillsätt strösockret, vispa till en fast marängsmet. Det tar ca 5 minuter. Häll i de torra ingredienserna i marängen och blanda varsamt. Spritsa, eller klicka ut med två teskedar, ca 50 klickar stora som femkronor på plåt med bakplåtspapper. Låt kakorna vila ca 15 minuter på plåten, vilan gör att dom inte spricker i ugnen. Baka i nedre delen av ugnen i ca 12 minuter. Kakorna ska vara lite mjuka i mitten. Dra av bakplåtspappret från plåten till köksbänken, direkt när kakorna kommit ur ugnen. Låt kakorna kallna.


Smörkrämen
Lägg smöret i en bunke och sikta ner florsocker och vaniljsocker. Vispa med elvisp tills blandningen är ljus och porös. Vispa ner äggulan och hallonsylten. Färga eventuellt med lite röd karamellfärg. Bred en klick smörkräm på hälften av makronerna och täck med den andra hälften så att de ser ut som små hamburgare. Förvara i kylskåpet.


I've tried the Macarone recipe this weekend, which turn out really nice. If you would like to make these wonderful little French cookies on your own check out this recipe in English. Good luck in the kitchen girls!


Påskfin



Eye-catching Easter


Tekniken kunde inte hålla mig borta från bloggen den här helgen, så självklart bjuder jag på en härligt påskgul FF-outfit denna Långfredag. Klänning: See by Chloé, skor: DKNY och väska: Luella.


An FF-outfit in the right tone of yellow. Dress: See by Chloé, shoes: DKNY and bag: Luella.


Glad påsk



Richard Bailey - Happy Easter


Nu bär det av till landet för en skön påskhelg i njutningens tecken. Det står låga sovmorgnar, härliga promenader och bakning av ni-vet-vad på schemat. Har vi tur så har de kanske byggt ut mobilnätet i Roslagen, så att jag kan blogga. Men om det inte är så får ni ha en riktigt härlig påsk!


I'm leaving the city for a quiet weekend at the country side, with baking of you-know-what on the schedule. Hope you all will have a happy Easter!


Kärleksbrev



Sophie Loves YSL armband


Detta ljuvliga armband från Yves Saint Laurent skulle gärna få komma som ett brev på posten hem till mig, då min födelsedag närmar sig med stormsteg. (Detta är absolut ingen hint älskling!)


My birthday is approaching and I would love to see this charming Yves Saint Laurent bracelet gift wrapped just for me.


Färgglad vår



J.Crew spring 2008



Jag älskar färger! Men tyvärr lever som jag kanske inte alltid som jag lär, speciellt inte när det kommer till färger, då jag tycker att svart är en rätt lättmatchad färg. Men J.Crew har gjort det möjligt även för en svart änka som jag att kunna anamma vårens härligt klara färger. Synd bara att de inte skickar till Sverige.


J.Crew makes it possible even for "a black widow" like me to love colour. It's a pity that they don't ship to Sweden.


Gräsligt?



Near the nature


Fortsätter på dagens gröna tema med dessa gräsgröna stolar från Chaircouture. Har man inga gröna fingrar, vilket jag inte har, så får man fixa blomsterprakt från annat håll.


I'm continuing the day's theme of green with these chairs from Chaircouture.


St Patrick's Day



Green as in gorgeous


Idag firas St Patrick's Day, dvs. Irlands nationaldag som firas till minne av landets skyddshelgon St Patrick. Exakt vart den gröna färgen och fyrklövern härstammar ifrån låter jag vara osagt. (Någon som vet?) Grönt är i alla fall färgen som gäller idag och jag kan ju inte vara sämre. Kläning: Isaac Mizrahi, skor: Brian Atwood och halsband: Pellini.


It's St Patrick's Day to day and it's all about the colour green. Dress: Isaac Mizrahi, shoes: Brian Atwood and necklace: Pellini.


Minishopping



Sophie's Shopping in Paris feb 08


Lovade mig själv att inte shoppa så mycket nu när jag var i Paris senast. Ett löfte som jag tycker mig ha klarat av att hålla riktigt bra. Men jag kan ju inte förneka att jag åkte tomhänt ifrån Paris. En liten korsstygnsbroderad necessär från Fragonard och en Hello Kitty ask från Colette var två saker som fick följa med hem i bagaget.


I promised my self not to spend too much money in Paris (which I didn't), but I didn't come back empty handed.  A beauty bag from Fragonard and a Hello Kitti box from Colette were two things that accompanied me back home to Sweden.


Trevlig söndag



Happy Sunday girls

Mmm...



M as in macarons


Jag får många frågor ang. Ladurées underbara små kakor, macarones. För er som inte har vägarna förbi Paris så finns det en lösning som kanske kan lugna era begär. Tackvare Eleonore hittade jag nämligen ett svenskt recept på just macarones. Så nästa helg då det bär av ut till landet blir det baka av för min del! Och för dig som också vill testa, här är receptet. Lycka till i köket girls!


I found a Swedish recipe of the tiny and very tasty French cookies - macarones, but for you who don't understand Swedish here is one in English. Good luck in the kitchen girls!


Pretty in pink



Pink and black


Pretty in pink är inte bara namnet på min vän Sofies roliga blogg utan även namnet på denna veckas Fabulous Friday-inlägg. För just nu är jag inne i någon slags rosa period. Inte för att jag är en typisk Pink Lady, snarare en svart änka. Så idag bilder det en kombination av båda med klänning från Fendi, Diego Dolcini satin skor och Dolce & Gabbana väska.


I'm into a pinkish period right now, even though I'm in general prefers black. So to day it's a mix of both. Dress: Fendi, shoes: Diego Dolcini and bag: Dolce & Gabbana. ♥


Collection Blanche



Collection Blanche by Lanvin


Min jakt på den perfekta klänningen har legat lite på is ett tag, med tanke på mitt nya jobb och allt runt om kring. Men för ett tag sedan så undrade jag vart designerbrudklänningarna hade tagit vägen och nu verkar det som om självaste Alber Elbaz, chefdesigner för Lanvin, har hört mina funderingar. Igår lanserades nämligen Lanvins brudkollektion under namnet Collection Blanche, som finna att beskåda vid Dover Street Market i London. Härligt lekfulla klänningar i riktig Lanvin-anda. Kika på fler av klänningarna här.


Yesterday Alber Elbaz's Lanvin launched its bridal collection under the name Collection Blancheat at the Dover Street Market in London. Playful dresses in the right Lanvin spirit if you ask me. If you want to see more of the collection click here.


Lite kortare



Före och efter klipp 080313


Lite kortare, lite blondare, lite fräschare och mycket nöjd! Tack Cicci du är en pingla!


A bit shorter, a bit bonder, a bit fresher and I'm very pleased! Thanks Cicci, you are one of a kind!


Klipp, klipp



Chop, chop


Idag efter jobbet låter jag lockarna falla. Nä, så dramatiskt är det inte. Ska bara till min frisör och toppa och ljusa upp stråna lite. Det är efterlängtat och välbehövligt kan jag säga!


I'm off to my hairdresser later on to day. Looking forward to that!


Bloggmingel



VR bloggmingel


Stort tack till VR för en super trevlig kväll med många trevliga möten och välfyllda goodiebags! Skulle vilja ge en stor eloge till Ebba, som tillsammans med en panel bestående av Frida Fahrman, Sigrid, Hanna Friden och Michaela vågade ta upp saker så som bloggarnas makt, (otroligt att det var så många som inte har förstått sin maktposition än!) pengar, reklam och sponsring. Ämnen som borde ventileras oftare, speciellt i forum med många unga bloggtjejer. Håller nu tummarna för att budskapet gick fram och vi i framtiden slipper se oannonserade och uppenbart köpta inlägg bland bloggarna. Och att alla kan få tjäna lika mycket pengar som Kenza (40 000-50 000 kr?!).


Men roligast av allt var nog att få träffa alla härliga vänner som man har fått under årens lopp här i bloggvärden. Extra roligt var nog att Fanny tog sig till Stockholm, trots långa resor och förkylningar. Kram på er tjejer! ♥


Dagen



Camilla Åkrans - wishing


Dagen: Möten, möten och ännu fler möten.

Kvällen: VR's bloggmingel. (Vi får se hur pigg jag är.)

Tillstånd: Täppt.

Klädsel: Ingen aning! Har inte kommit ur sängen än.

Accessoar: Nässpray.

Önskan: Vår, sol och värme.

Låt: "Pumpkin soup" - Till min älskling, för att det är så härligt att pussas!


Sorry for not translating today, but here is something that everybody can enjoy - The song of the day (dedicated to you-know-who-are): "Pumpkin soup"  ♥


I mitt fönster



Spring in my window

Vår i mitt fönster - Det positiva med att vara hemma och sjuk är att jag idag har kunnat njuta av mina underbara blommor som jag köpte på Hötorget i helgen. Då inte inköparna och butikerna inte har förstått hur härligt det är med blomsterprakt, så får man ju fixa sin egen hemma i fönstret!


Spring in my window - One good thing with being home and ill is that I now can enjoy my flowers that I bought this weekend.


I'm in love



Sophie loves Giambattista Valli


Jag kan inte påstå att jag längtar efter hösten, men med skor som dessa från Giambattista Valli's höstkollektion kan man ju inte låta bli att längta lite...


I can't say that I'm longing for the autumn. But with shoes like these from Giambattista Valli's a/w-08 collection I can't help my self...♥


Love and peace



YSL - springtime


Jag antar att det inte är någon som har missat att det är blommigt som gäller i vår. Visserligen är vi bara i mitten av mars, men jag måste säga att jag är rätt besviken på butikernas utbud av härligt bondromantiska plagg. Men YSL har i alla fall hakat på den blommiga trenden och ger oss i vår accessoarer som får mig att tänka på love, peace and understanding.


YSL gives us flowers this spring, which make me think of love, peace and understanding.


Trevlig söndag



Arthur Elgort - Happy Sunday

Varför välja?



Pretty and cool


Ja, varför välja mellan att var fin och ha en skön stil, när man kan få båda? Det blev ju inget FF-inlägg i går, då jag istället valde att frossa i franska delikatesser på Bistro Paname tillsammans med några vänner. Så idag blir det istället ett Fabulous Saturday inlägg med en lätt franskinspirerad outfit i form av en randig klänning från Tracy Reese, tvättad skinnjacka från Mike & Chris och ett par härligt lackiga skor från Chloé.


Why chose between looking fab and being cool, when you can have both? Dress: Tracy Reese washed leather jacket: Mike & Chris and shoes: Chloé.


Back in Fashion



More SATC the movie


Nu snackar vi SATC the movie frosseri på hög nivå! Klicka på bilden och njut!


Love SATC and Patricia Field? Click on the picture and enjoy!


Hotelltips



Hôtel du Petit Moulin


Skulle egentligen ha städa igår kväll, men tyvärr var jag tvungen att spendera det mesta av min tid framför datorn letades efter ett nytt hotell, då det visade sig att hotellet vi hade tänkt att bo på i Paris var fullbokat. Kan inte påstå att jag blev så mycket klokare efter allt sökande, så därför vänder jag mig åter till er mina kära bloggläsare och ber om hjälp. Har ni några tips på myisiga och prisvärda hotell, gärna i eller i närgeten av Marais området?


Skulle gärna ha bott på Christian Lacroix hotell, Hôtel du Petit Moulin, men tyvärr var självklart även detta fullbokat.


Do you have any tips on cosy hotels in the Marais district in Paris? I would love to stay at Christian Lacroix hotel, Hôtel du Petit Moulin but unfortunately it was fully book.


Efterlysning



Marc by Marc Jacobs clutch


Såg denna ljuvliga turkosa Marc by Marc Jacobs clutch i Paris och nu kan jag inte sluta tänka på den. Har letat land och rike över hela nätet, men jag kan inte hitta den någonstans. Är det någon som har sett den så får ni gärna hojta till!


Does anybody know where to find this pretty Marc by Marc Jacobs clutch?


After work



Steven Meisel - Dinner plans


Slut för idag och tack för idag! Idag slipper jag trängas med östermalms tanterna på Sabis, för ikväll ska jag gå ut och äta middag med en nära vän och kollega. Trevligt, trevligt!


I have dinner plans for tonight which means that I don't have to do any grocery shopping. Me like!


Runda former



Round Chanel sunglasses (5018)

För nästan precis ett år sedan skrev jag om runda solglasögon och än idag tycker jag att det är lite läckert. Varje gång jag ser Mary-Kate Olsen (eller är det Ashley, jag kan aldrig se skillnad) i sina runda Chanel bågar från sommaren 07, så grämer jag mig att jag aldrig slog till.


I wrote about round shades one year ago and I still love the Olsen twins Chanel sunglasses from the s/s-07 collection.


Tilda's style



Tilda Swinton


Tilda Swinton är inte bara en duktig aktris som nyligen vann en Oscars statyett för bästa kvinnliga biroll. Hon är även en kvinna med en riktigt skön still, något som dessa bilder är ett bra bevis för. Med Prada väskan i högsta hugg och Lanvin brillorna på näsroten är hon redo att möta även de mest envisaste paparazzifotograferna.


Tilda Swinton isn't just a talented actress, she also know how to dress.


Fröken Burfitt



Lovisa Burfitt s/s-08 by Julia Hetta


Det är alltid lika roligt att se när det går bra för duktiga tjejer. En av dem är vår svenska designer Lovisa Burfitt, med många strängar på sin lyra, som numera är verksam i Paris. För mig kommer nog namnet Lovisa Burfitt alltid att påminna mig om mina första stapplande steg i modebranschen, för snart tio år sedan. Gårdagens förmiddag spenderades i sängen läsandes DN, där fröken Burfitt intervjuas. Missade du artikeln så hittar du den här.


Lovisa Burfitt is a Swedish fashion designer who now is working in Paris, with both her own design and as a fashion illustrator for magazines like Vogue.


Lipstick print



Sophie's Shopping lipstick scarf


Kunde bara inte låta bli denna underbart kitchiga scarf från H&M Divided när jag såg den här om dagen. Den påminner mig om Pradas underbara läppstiftsmönster från s/s kollektionen 2000. Vet inte riktigt när eller hur jag ska ha den, kanske som en bandana i sommar eller lite nonchalant runthalsen i vår till min svarta mc-jacka. (Den är ca 100x100 cm.) Eller är det någon som har några andra förslag?


I couldn't say no to this scarf from H&M Divided the other day. It reminds me of the gorgeous Prada lipstick print from the s/s collection 2000.


RSS 2.0