Julklappstips nr 5Jag fortsätter med julklappstips på böcker. Trots en sänkning av momsen på böcker här i Sverige så är många böcker dyra och känns ibland onödiga att köpa. På julen tycker jag att det handlar om att unna varandra saker som man annars inte skulle köpa men väldigt gärna skulle vilja ha. Ett bra exempel på det är "cofee table books", det vill säga böker som man bara blädrar i då och då för att njuta av bilderna och drömma sig bort. Som namnet säger: "cofee table books" så handlar det om böcker som ska ligga framme, inte stå i en bokhylla och damma.

Men vem ska man ge vad till? Tänk till! Vad gillar den personen som du ska ge bort en bok till, inredning, matlagning, jakt, fotboll eller mode? Det finns en hel uppsjö med "cofee table books" att välja mellan ute på marknaden.

Här är tre böcker som jag önska mig i julklapp. Tro det eller ej men de är alla tre konstböcker!

 Den här boken handlar om den japans/amerikaske konstnären Takashi Murakami, som gör manga liknande små figurer. Han har bl.a. jobbat ihop med Marc Jacobs för Louis Vuitton och gjort körsbärsväskorna och han har även jobbat ihop med "The king of cashmere" Lucien Pellat-Finet.

 Lisa Yuskavage målar underbara tavlor på kvinnor i alla former. Och för er som har glömt hur en riktig kvinna ser ut borde ta en titt i denna bok.

 Fornasettis konst behövs ses för att kunna uppskattas, det kan görs med hjälp av denna bok, eller om ni har vägarna förbi Svenskt Tenn i Stockholm som säljer ett litet utbud av deras saker som tex. talrikar och koppar


Kommentarer
Postat av: Anonym

har du något tips var man kan köpa dessa böcker?

2005-12-13 @ 17:41:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0