New York - shoppingguide



Ja, som sagt det blev inte riktigt så mycket shopping som jag hade tänkt mig i New York. Men med en pojkvän i modebranschen så finns det i alla fall ett litet intresse för att titta på butikerna. Och här är några av de butiker som vi hann med på vår lilla New York trip.

De flesta stora varuhus i NY har märken så som Gucci, Marc Jacobs, Donna Karan, Dolce & Gabbana, Diane von Furstenberg och många, många fler.

Bloomingdales har det mesta en tjej kan önska sig (och självklart finns det även avdelningar för män). Känns lagom pretentiöst och man behöver inte känna sig uttittad av någon snorkig försäljare, tvärtom så finns många serviceinriktade och trevliga försäljare. Måste säga att min favorit Bloomingdalesbutik var den som ligger på 504 Broadway. Det är en mindre butik i flera våningar, skulle kunna säga att klientelet är snäppet yngre här, än på den andra Bloomingdales butiken på Lexington Avenue. Understa våningen är herravdelningen med märken som (tro det eller ej!) Juicy Couture, Diesel, G-star, True Religion, Seven med flera och de har ett bra utbud av jeansmärken. Gatuplan består av en stor sminkavdelning med alla härliga märken man kan tänka sig. Följande våning är accessoarvåningen med skor och väskor från bl.a. Fendi, Chloé, Marc Jacobs och Anya Hindmarch. De översta våningarna består av kläder, kläder och ännu mer kläder för oss tjejer, bl.a. en mycket väl sorterad jeans avdelning.

Bergdorf Goodman är en annan favorit när det kommer till NY´s härliga varuhus. Bergdorf Goodman är ett anrikt vattenhål för NY´s överklass, med rötter i slutet av 1800-talet. Kläder från de stora designerna så som Missoni, Michael Kors, Dior, Alexander McQueen, Valention, Vera Wang. You name it! Trängs på våningarna i det relativt lilla varuhuset vid Central Park. Bergdorf Goodman är upp delat på två varuhus som ligger mitt emot varandra, ett för damer och ett för herrar (mycket fiffigt må jag säga, med tanke på hur det ibland kan vara att släpa runt karlen i butiker!) När ni ändå är där bör ni absolut ta en sväng förbi Goodman´s Cafe, som ligger i damernas hus, för att sitta i de underbara gula fåtöljerna och sippa på ett glas champagne och samtidigt spana ut över Central Park.

Andra varuhus är Saks Fifth Avenue, Barney´s och Macy´s.

Är man ute efter fynd, orkar slåss med tusen andra och vill spendera semestern på ett riktigt trångt och svettigt varuhus, så kan man bege sig till det outlet liknade varuhuset Century 21 nere vid Ground Zero. Där finns fynd från Missoni, Seven, Marc Jacobs, Pucci m.fl. Dock känns det som ganska mycket udda saker, kontiga mönster, färger och storlekar, men om man har lite tålamod kan man göra fynd.

Stora shoppinggator är Fifth Avenue, Madison Avenue och Broadway. De exklusivare butikerna så som Yves Saint Laurent, Prada, La Perla, Gucci och Bottega Veneta ligger mellan 59e och 79e gatan på Madison Avenue. Och för de yngre och hippare kunderna kan man bege sig ner till Broadway med butiker som Scoop och Steve Madden.

När det kommer till shopping med högre mysfaktor kan jag rekommendera områdena Soho och Greenwich Village, speciellt gatorna Prince Street och Bleecker Street. Områdena består av lägre byggnader trevliga små affärer och restauranger.

Prince Street ligger i området Soho och följs lättast genom att utgå ifrån Broadway. På Prince St ligger bl.a. den ultimata Apple butiken för alla Mac och Ipod älskare. Även en butik av mitt nya favorit märke J.Crew med sitt utbud av riktigt sjysta bas plagg, så som enfärgade kashmirtröjor i olika utformningar, pikétröjor och chinos, finns på Prince St. På små gatorna runt om Price St finns bl.a. Betsey Johnson´s butik, en riktigt snygg Adidas butik och mycket mer. Man kan säga att affärerna ligger mer eller mindre samlade runt kvarteren Thomson St, Prince St och Greene St och här finns t.ex. Miu Miu och Anna Sui.

Bleecker St är en annan favorit gata, som ligger mitt i den mysiga stadsdelen Greenwich Village. Bleecker St är ett riktigt Mecka för Marc Jacobs fans. Där finns en Marc Jacobs butik med bara väskor och plånböcker, en annan med kläder och skor och så sist men inte minst självklart en Marc by Marc Jacobs affär med kläder och accessoarer. T.o.m Ralph Lauren har en liten mysig butik på gatan, där har man blandat antikviteter och kläder i en salig men mysig blandning. När ni ändå är på Bleecker St måste ni besöka det ur mysiga lilla bageriet Magnolia Bakery och köpa några av deras berömda cupcakes.

 
Magnolia Bakery på Bleecker St och två underbara cupcakes i smakerna choklad/choklad och vanil/vanilj.

Hoppas att jag inte har glömt något! Men jag åter kommer här på bloggen med mer av mina favoritbutiker och bilder från min New York resa.

Mvh Sophie


Kommentarer
Postat av: sweet

Vilken bra guide. Jag ska tipsa min kompis som din guide, hon ska dit om en vecka.

Postat av: sweet

jag skriver som en kratta.. menar såklart om din guide.

2006-05-09 @ 20:56:57
URL: http://sweet.webblogg.se
Postat av: MakeUpYourMind

Ahhhh..*drömmer mig bort till NY och Bloomingdales*

2006-05-10 @ 07:23:43
URL: http://makeupyourmind.webblogg.se
Postat av: Anna

Tack för tipsen! Har antecknat de mesta, och jag håller med dig om Century 21, helt äckligt med människorna, svettet, tempot och de 90% av kläderna som bara är strunt! Hur är vädret där nu? Åker dit på lördag och tänkte att lite väderrapport skulle kunna komma till nytta innan packningen.

2006-05-10 @ 15:43:58
URL: http://barf.blogg.se
Postat av: Lia

Fin guide! Vill bara tipsa om Henri Bendel fifth avenue (och 56e tror jag) också, massa fina jeans och roliga "tjejmärken". Mycket juice, ella moss osv hade de när jag var där!

2006-05-10 @ 18:12:05
Postat av: Sophie

Sweet: Alltid kul om min lilla guide kommer till användning!:)
MakeUpYourMind: Me to!:)
Anna: Vi hade strålande sol varje dag. Men ögat kan luras av det, ibland kunde det blåsa riktigt kallt mellan skraporna, så tag me en sjyst jacka, men samtidigt kan det vara riktigt varmt, så du förstår att det kan vara svårt att säga. Men det finns ju alltid bra ursäkter för att man skulle få shoppa lite extra mycket och då är ju vädret en bra sådan!;)
Lia: Tack för tipset! Ska komma ihåg det till nästa gång!:)

Mvh Sophie♥
www.sophisticatedsophie.se

2006-05-11 @ 07:59:10
URL: http://sophiesfashion.blogg.se
Postat av: Tesan

Åh, vad härligt det låter alltihop! *vill oxå*
De där cupcakesen hade jag inte tackat nej till heller! choklad/choklad.... mmmm!

2006-05-11 @ 09:57:04
URL: http://makemyday.webblogg.se
Postat av: Sophie

Tesan: Cupcaksen var helt underbara! Funderar faktiskt på att köpa The Magnolia cockbook med cupcakerecept :)

Mvh Sophie♥
www.sophisticatedsophie.se

2006-05-11 @ 10:28:30
URL: http://sophiesfashion.blogg.se
Postat av: snow

Oh I love NY! Glassa runt på Fifth avenue, eller gå på broadway bland alla musikaler. Eller smyga runt i mysiga numera grymt trendiga soho. Bra guide!

2006-05-11 @ 17:18:19
URL: http://snow.blogg.se/
Postat av: Sophie

Snow: Thanks!;)

Mvh Sophie♥
www.sophisticatedsophie.se

2006-05-11 @ 20:09:01
URL: http://sophiesfashion.blogg.se
Postat av: Jade

I love new york, what could be more beautiful?

2006-05-12 @ 23:53:06
URL: http://lyxpiinglan.blogg.se
Postat av: suratanten

Trevlig guide och trevlig läsning:)

2006-05-13 @ 05:08:25
URL: http://suratanten.blogs.se
Postat av: Sophie

Jade: Me to!
Surtanten: Tack! Vad kul att du uppskattar den!:)

Mvh Sophie♥
www.sophisticatedsophie.se

2006-05-13 @ 06:14:42
URL: http://sophiesfashion.blogg.se
Postat av: diktaren

jag hittade massa snygga saker på centry 21 när ja var där, först såg det bara ut som skit, men köpte ett par as anygga true religion jeans :0)

2006-05-13 @ 14:38:04
URL: http://diktatorn.blogg.se
Postat av: Sophie

Diktaren: Som sagt, har man lite tålamod så kan man säkert göra fynd även på Centry 21! Grattis!:)

Mvh Sophie♥
www.sophisticatedsophie.se

2006-05-13 @ 16:09:47
URL: http://sophiesfashion.blogg.se
Postat av: Bohemica

Mmmm va goda bakelserna såg ut! :)

2006-05-13 @ 19:12:43
URL: http://bohemica.blogg.se
Postat av: frida

vilken bra guide! Nu blir man ju själv sugen på att ta ett flyg dit och shoppa loss =)

2006-05-13 @ 22:16:36
URL: http://fridaemelie.blogg.se
Postat av: Sophie

Bohemica: Dom var goda!
Frida: NY kan varmt rekommenderas!

Mvh Sophie♥
www.sophisticatedsophie.se

2006-05-14 @ 14:21:13
URL: http://sophiesfashion.blogg.se
Postat av: Sigrid

härligt!

2006-05-16 @ 18:28:09
URL: http://sigrid.webblogg.se
Postat av: Sophie

Sigrid: Ja, specielt om man ska dit och shoppa! Själv får man vänta ett tag till innan man ska dit igen...

Mvh Sophie♥
www.sophisticatedsophie.se

2006-05-17 @ 13:34:10
URL: http://sophiesfashion.blogg.se
Postat av: diktaren

fy fan va gott dt ser ut, vill oxå till new york, älskar staden ;0). men snart ska jag till los angeles, inte så tokit det heller ;0)

2006-05-17 @ 18:18:18
URL: http://diktatorn.blogg.se
Postat av: Sophie

Diktaren: Det var helt underbart gott! Ja, jag är oxå totalt nockad av loooove to NY! Men LA är inte fy skam det heller:)

Mvh Sophie♥
www.sophisticatedsophie.se

2006-05-17 @ 18:26:37
URL: http://sophiesfashion.blogg.se
Postat av: marit

var där för ungefär 1 och en halv månad sen. bleecker street var min favorit ställe. magnolia och marc jacobs på samma gata, det blir inte bättre =)

2006-05-24 @ 20:34:36
URL: http://mirremarre.blogg.se
Postat av: Sophie

Marit: Jag vet! Tack för tipset!:) Bleecker Street är helt underbar! Blev det något shoppat på MJ för din del då?

Mvh Sophie♥
www.sophisticatedsophie.se

2006-05-25 @ 09:21:09
URL: http://sophiesfashion.blogg.se
Postat av: Fille

Kom precis hem efter en vecka i NY, billig shopping!! Kan ju bara lägga till att Abercrombie och American Eagle föll mig i smaken.

2006-06-06 @ 14:51:32
Postat av: cegl alsw

rvqhbluwp jvupecxdl qvthrbsi xsrgevlh zjlu vawsr ucwelrzhk

2007-01-19 @ 13:58:09
URL: http://www.trpn.uozrweapl.com
Postat av: Devil in prada

Tack för tipset sophie. Jag ska skriva ut informationenoch ta med mig den till NY:D
THX again!

2007-07-28 @ 21:00:17
URL: http://www.devilinprada.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0