Skillnaden mellan secondhand och vintageJag skulle vilja bena ut skillnaden mellan secondhand och vintage en gång för alla. För jag är nämligen så trött på att företag och tidningar använder ordet vintage i tid och otid.

Vintage är något som är gammalt och välbehållet för sin ålder. Vintage kan tex.vara gamla veteranbilar eller årgångsviner. Något som kan kallas för vintage ska helst vara helt oanvänt, detta kan i dagens läge kan vara svårt att hitta.

Secondhand är något som är begagnat, något som är använt. Med andra ord något som är köpt eller övertagit i andra hand. Åldern har inget med secondhand att göra, det handlar om hur många som har haft varan i sin ägo och att den inte är köpt direkt ifrån återförsäljaren. Secondhand är något som ofta för knippas med kläder, men det kan även handla om tex. böcker och möbler.

Vintge har alltså egentligen inte så mycket att göra med kläder. Trots att de kan vara fina och välbehållna så handlar det om seconhand och inget annat! Kom ihåg det nästa gång ni ser ordet vintage!

Kommentarer
Postat av: Mimo

Jag missbrukar ordet vintage, men det är bara för att second hand låter så negativt på något sätt :-/

Postat av: anna

Vintage används av modebranschen och ALLT som INTE är från senaste kollektionen är vintage.Kan vara både nytt och begagnat och såväl topshop,Mrs H,H&M och nordströms,neimanmarcus etc. har vintageavdelningar i vissa butiker. vintage är en mer "internatinonell" benämning på nya eller begagnade kläder från sekewlsakifte till reaplagg från vinterkollektionen:)

2006-06-07 @ 22:43:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0