Dockdrömmar


Jag var nog den i min klass som in i det längsta envisades att leka med dockor, så som Barbie med vänner. Hade det inte varit för att ingen ville leka med mig och mina dockor (ansågs barnsligt vid 12 år ålder...), så hade jag nog lekt än idag. Hoppades på att min åtta år yngre
lillasyster skulle hysa samma passion som jag gjorde/gör för dockorna med det långa håret och de vackra kläderna. Men så fel man kunde ha. Min syster lekte hellre med små plastdjur är med dockor med förvrängda proportioner, så mina välvårdade väninnor fick snällt ligga kvar i sin låda.


För ca ett halvår sedan hittade jag en underbar blogg vid namn Biscuit's House, som väckte mina drockdrömmar på nytt. Visserligen finns det inga glamourösa långbenta donnor representerade, men ack så många andra små ljuvliga varelser. Har förstått efter lite research att det här med dockor för vuxna med barnasinnet kvar har blivit en hel industri. Med tillräckligt mycket pengar på fickan kan man customise sin egen docka efter tycke och smak. Själv har jag fastnat för de storhuvade numera japanskproducerade blunddockorna Blythe, med rötter från 70-talet och Margaret Keane's tavlor. Är de inte ljuvliga så säg! Det bara kliar i fingrarna på mig att få sätta igång och sy små ljuvliga klänningar till dessa underbara figurer.


I never wanted to stop playing with dolls when I was a child, but all my friends did - so I did it too. A couple a months ago I found the Biscuit's House blog, a place where all my doll dreams came alive again. After some research I've realised that the doll business for grownups is bigger than I could ever image and right now I'm dreaming of my own customise Blythe doll that I would dress up in beautiful clothes.


Kommentarer
Postat av: Kerstin

Men sååå söta...

Postat av: Miss Urbanita

I have a blythe doll. Are Beautiful!

2008-11-10 @ 09:38:55
URL: http://missurbanita.blogspot.com/
Postat av: Stina

Vilka fina dockbilder! Jag lekte också sjukt länge med barbies när jag ver yngre. Min lillasyster o jag lekte o lekte, men jag vågade inte säga något till mina klasskmpisar, för det var ju inte coolt att leka med dockor som 11-åring. Nu hoppas jag att Maja kommer bli lika dockintresserad som jag! Kram

2008-11-10 @ 09:49:58
URL: http://girle.blogg.se/
Postat av: Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

underbara dockor.

Jag tror jag höll på med mina Barbiedockor för mig själv tills jag var 14..Men jag tycker fortfarande det är kul att ta fram dom och titta..och byta om på dom och inspireras av kläderna.

2008-11-10 @ 10:34:22
URL: http://pyttis.blogg.se/
Postat av: sara

hoppas du får en bra dag

2008-11-10 @ 11:11:08
URL: http://thegirl89.blogg.se/
Postat av: d

kikar in :D

2008-11-10 @ 13:02:49
URL: http://dewss.webblogg.se/
Postat av: mathilda

dom är så sjukt söta, tänker lite på Twiggy när jag ser dom!

2008-11-10 @ 19:48:43
URL: http://luxueuse.blogg.se/
Postat av: Katarina

Jag avskyr dockor. Är riktigt rädd för dockor!

2008-11-10 @ 20:48:16
URL: http://shoeholic.blogg.se/
Postat av: Fanny

Sant =) Jag lekte ju med Barbie först langt senare när du var "för gammal" för sant =)

2008-11-10 @ 23:09:33
URL: http://fannysworld.blogg.se/
Postat av: Sophia

Samma sak här! Om inte det skulle anses som barnsligt skulle jag nog aldrig slutat leka med dockor. Tyvärr påverkas man av grupptryck någon gång här i livet! Men jag har sparat alla dockor i en kartong på vinden och icke ska de slängas inte.

2008-11-15 @ 01:06:15
URL: http://sophiproff.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0