Det där med REA.....Personligen gillar jag inte det där med rea, men jag vet att det är många av er där ute som gör det.......

Jag kan bara inte förstå hur man kan vilja slåss och svettas med tusen andra om både trasiga, smutsiga och snart omoderna plagg, för att få några fjuttiga procent av på priset! Och oftast det som inhandlas under den stressiga rean blir nästa alltid de där plaggen som hänger längst bak i garderoben och väntar på antingen smalare tider (dvs att dess ägarinna ska droppa ett par kilon, något som väldigt sällan händer, i alla fall i mitt fall....) eller på det rätta tillfället för att bära de där skrikigt rosa byxorna , ja men det var ju Gucci och de va ju så billiga....

Att handla på rea är en konst. Det är inte vem som helst som kan klara av det. Man måste hålla huvudet kalt hela tiden så att inte rea-djävulen får ett fast grepp över ens sunda förnuft! Om inte så är det då man kommer hem med ett par skrikigt rosa Gucci byxor som man inte alls behövde eller ens planerade att köpa.

Att tänka på då man ger sig ut för att "fynda" på rean:

* Klä dig lätt, dvs inga dunjackor eller liknade. Lämna accessoarerna hemma, vantar och halsdukar har en tendens att komma bort i röran.

* Välj skor med omsorg! De ska vara både sköna att gå i och smidiga att ta av och på, då det blir mycket av den varan!

* Välj en messengerbag eller liknade väska som gör att du kan ha händerna fria samtidigt som du faktiskt har väskan på dig och inte behöver ställa i från dig den. Om du måste ställa i från dig din väska be en väninna ta den eller ha sten koll för under rean så kryllar det av ficktjuvar!

* Planera dina inköp före och tänk igenom vad du verkligen skulle behöva! Köp inget som du inte behöver!

* Spana gärna in det du vill ha i förväg tex under julhandeln, för att sedan lägga in stöten på rean.

* Ha koll på vårens mode och försök att fynda det som kommer att hålla även över nästa säsong! I år kan du håll högonen öppna efter fina skärp att ha i midjan, högt skurna byxor och pennkjolar. Tänk markerad midja!

* Håll ögonen öppna för klassiska plagg så som svarat byxor, bas toppar i ull och kashmir.

* Fynda väskor och andra accessoarer som inte behövs provas för storleken skull. Det brukar ju gärna bli fel med storlek och passform av reainköp....

* Håll huvudet kallt och försök att inte bli stressad av dina medsystrar i reahysterin. Köp inte den där toppen bara för att någon annan gärna vill ha den. Tänk efter före!

* Kolla med butiken om de har någon bytesrätt eller öppet köp på sin rea. Det är nämligen upp till butiken om de vill ge sina kunder dessa förmåner, så räkna aldrig kallt med att du får lämna tillbaka ditt felköp dan efter. Om butiken erbjuder någon slags bytesrätt eller öppet köp, utnyttja detta genom att köpa hem plagget och prova i lugn och ro där hemma för att sedan lämna tillbaka det om plagget inte passade i stället för att stå i långa köer till provrummen.

Så lycka till ute i readjungeln! (NK startar sin rea på nu lördag 7/1, om det är någon som är sugen på att gå dit för att trängas. Själv så tänker jag inte närma mig ett reastånd, utan blickar fram och välkomnar vårens mode!)


Kommentarer
Postat av: Paulina

Börjar inte NKs rea den sjätte om man är NK "nyckelkund" (eller vad det kallas), eller är jag helt ute och cyklar nu? :)

Superbra tips!

Postat av: kattis

Håller fullständigt med dig om att det är jobbigt med REA. Man måste verkligen vara förberedd om man ska gå och shoppa på REA annars blir man ofta besviken eller tokigt! Tackar för bra tips ändå!

2006-01-03 @ 16:00:46
Postat av: Jossan

Va dt inte du som inte skulle gå på rea..?

2006-12-27 @ 17:59:47
Postat av: Jazmin

Vissa går inte runt och viftar med sina tusenlappar, och är därmed sparsamma om sina pengar och tänker sig för innan de köper något. Jag till exempel, har inte handlat något jag inte använt på kanske 4-5 år. Jag närmar mig inte butiker som säljer rosa skrikiga guccibyxor. Man blir oftast gladast när man hittar en fin tröja till ett fyndigt pris!

2007-01-01 @ 04:26:27
URL: http://jazmin.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0