Stella hysteriJaha, så var det dax igen..... H&M gör en uppföljare på förra årets succé med Karl Lagerfeldt som gästdesigner. I år är det Stella Mc Cartney som står för den utlösta hysterin. Det finns nu så här dagen efter knappt ett plagg kvar, hyllorna är renskrapade och butikerna ekar.

Stella McCartneys kollektion för H&M var en typisk "Stella kolektion". Självklart var oversize silhuetten representerad och hennes jordnära färger så som urtvättad puderrosa, gråblått och mörkt mintgrönt. Kollektionen bestod av bl.a. stuprörs jeans med dragkedjedetaljer och matchande jack/kavaj, små festtoppar och klänningar i siden. Det fanns t.o.m. två bikinis för de som ska på badsemester i jul. Eller varför inte en liten nyckelring med en svart panter att hänga på väskan i vinter? Priserna låg över det normala hos H&M, men inte så konstigt med tanke på materialval (och vad betalade inte H&M för det här kalaset till Stella?!!!).

Det mest intressanta i kråksången är nu den blommande internetauktionsmarknaden med försäljning av Stella´s H&M kläder till hutlösa priser. Finns det en marknad för detta, med tanke på att priserna börjar närma sig Stella´s "riktiga" kollektions prisnivå? Kanske en och annan hittar någon att byta grejer med, men mer än det tror jag inte på!

Själv så jobbar jag lite extra på H&M så jag var där och beskådade spektaklet med egna ögon och behöver med andra ord inte följa auktionerna på nätet för att kunna lägga vantarna på något av de eftertraktade plaggen. Vilken syn! En massa kvinnor (och en och annan man som fungerade som packåsnor till sina kvinnor. För står inte hur man som man kan sjunka så lågt!) som sloss för livet för att kunna ta hem en trofé i från Stella´s H&M kollektion. Helt otroligt måste jag säga! Man kan ju i alla fall inte beskylla H&M för dålig marknadsföring och produktplacering.

Men det mest otroliga var inte den förutspådda tryckvågen då dörrarna slogs upp, utan den spända stämningen som sedan skapades under eftermiddagen.  Detta p.g.a. ryktet om en extra leverans med Stella kläder. Ett på sitt sätt sant rykte.... Den leveransen som kom igår eftermiddag var planerad att levereras till butiken under fredags morgonen (idag). Något som vi i personalen informerade de besvikna kunderna om och tipsade dom om att va tidigt i butiken på fredagen. Så jag antar att de stackarna som jobbar idag få handskas med ett gäng besvikna kunder som missade påfyllningen i går...... Vid 15.30 såg butiken ut som en arena med en förväntansfull publik som väntar på att pojkbandet ska entra scenen. Det var så trångt att man inte kunder röra sig. Varför det tog så lång tid innan kläderna kom ut i butiken hade att göra med att säkerhetsrisken var för hög att ta ut kläderna. Så det man väntade på var förstärkning av väktare för att kunna ta ut kläderna. Men trots resursförstärkningen blev det helt hysteriskt då kläderna kom ut i butiken.

Undrar nu vad Stella säger om det hela? Hon har ju en väldigt bestämd syn på det här med djur och natur. Med tanke på att påsarna som vi delade ut till de som köpte Stella kläder var så pass miljövänliga att man kunde äta dom! I mina ögon så har det här med Stella och Kalles kläder på H&M varit som en ända stor köttmarknad. (Så stora summorna som vi drog in igår, bara i vår butik på Hamngatan kan jag knappt räkna till! )Men det vågar man inte säga till Stella kanske!?

Antar att man uppe på huvudkontoret är mycket nöjda med gårdagens försäljning världen över. Kanske de just nu sitter och gnuggar geniknölarna för att komma på nästa års stjärndesigner som ska bli nästa pengarko? Det skulle va kul att se t.e.x. Vivienne Westwood eller om man får drömma Tom Ford, jag skulle köpa allt!

Men i år la jag vantarna på ett blått siden linne med strasskant och ett par jeans, så jag är nöjd. Stella McCartney Hade gärna sett att jag hade kammat hem kavajen och matchande byxor oxå, men de sprang iväg.

Kommentarer
Postat av: Mee

fy fan va snyggt det där va säger ja bara =0)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0